Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ANAZHTEITAI  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
της
Ευφροσύνης Παυλακούδη 


Παρακολουθώ μέρες τώρα την σύγκρουση για το μέλλον της κεντροαριστεράς και κυρίως της υποθετικής προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Καταρχήν αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να σωθεί εν μέρει πολιτικά και να ανακτήσει μέρος των ποσοστών του, η στοχοπροσήλωσή του πρέπει να είναι προς το ΠΑΣΟΚ, γιατί από εκεί άντλησε και αντλεί ακόμα ψήφους. Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια βασικά, θα μου πείτε. Γι' αυτό σαν παλιά πολιτική καραβάνα βγήκε ο Φίλης να μας υπενθυμίσει ότι γνωρίζουν από πολιτική τακτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον που το θυμήθηκαν αργά και ετεροχρονισμένα, τώρα που μπάζει το καράβι και αφού αποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το αδιανόητο: να συνεργαστεί με ένα ριζοσπαστικό δεξιό στα όρια του ακροδεξιού κόμμα, τους ΑΝΕΛ. Θα πετύχει η μεταστροφή; Πολύ αμφιβάλλω. Κυρίως γιατί μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ βγάζει σπυριά στο άκουσμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως γιατί η πτώση ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι σχεδόν νομοτελειακή λόγω της αποτυχημένης εφαρμοσμένης πολιτικής του που ρήμαξε και βουλιάζει ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους, βασικά όλους μας πια. 

12 σχόλια:

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες!
Ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση του κειμένου μου Μιχάλη.
Επι την ευκαιρία ζηλεψα πολύ με την θεματολογία με την οποία καταπιαστηκες και την δομή του τελευταίου σου κειμένου στο lastpoint.gr. Πολύ ωραίο!

mixalis mixalios είπε...

Από το go back Merkel στο χτεσινό θα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ την κ. Μερκελ να βγάλει τον πυρομανή από την πυριτιδαποθήκη...και στις διαρροές των "κύκλων" (γιατί άραγε δεν είναι τετράγωνοι?) ότι δεν θα αφήσει η κ. Μερκελ να επικρεμάται το πρόβλημα (αξιολόγηση) μέχρι τις εκλογές της...

Με αυτά και μ' αυτά δεν βλέπω το ΧΑΑ αύριο να κλείνει τα gap προς τα πάνω...

Αναφορικά με το άρθρο του Τζήμερου δεν μπορώ να βρω κάτι στο οποίο να διαφωνήσω...κατέληξε όμως και αυτός δυστυχώς μοναχικός καουμπόι...δεν είχε στρογγυλέματα ο λόγος του που για πολιτικός ειδικά στην Ελλάδα ΔΕΝ...και βεβαίως δεν υποσχέθηκε κατάργηση ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη κτλ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε όλους. Βλέποντας την Επιχείρηση μεταφοράς τής βόμβας στο Κορδελιο σκέφτομαι την οργάνωση και την πειθαρχία που υπάρχει στο Στρατό μονο και μόνο γιατι τηρούν τους κανόνες και τις εντολες που λαμβάνουν απο τους προισταμενους τους...και λεω αν την ίδια πειθαρχεια τηρουσαν και σε αλλούς τομείς της Δημοσιας ζωης οι υπεύθυνοι τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε ως Χώρα.

austin είπε...

Καλημερα σε όλους.

Οντως το άρθρο του τζημερου ήταν καλο...και χωρίς πολλες προκλητικες αναφορές, που συνηθίζει να κάνει. Χρειάζονται φωνές αλήθειας και ας είναι κάπως πιο "προκλητικες" γιατί βοηθάει λίγο να βγούμε από την θολούρα και την ανοησία.

Κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα έλεγα ότι η ζημιά που συνεχίζει και γίνεται μπορεί να είναι μη αναστρεψιμη. Με αφορμή το σχόλιο του χιπι τότε ότι δεν θα πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας, εγώ θα συνεχίσω να λέω ότι αν δεν σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα και να πάρει μπροστά η οικονομία, ναι δεν θα πέσει ο ουρανός, αλλά θα πάμε εμείς μέσω του ουρανού σε άλλες χώρες...

Δύο στοιχεία από την σημερινή καθημερινη:
1)συστασεις εταιρειών το 2012- 42.803. Διαγραφες 2012- 40.633.
Συστάσεις εταιρειών το 2016-28.615.
Διαγραφες 2016- 35.159.

2) ο δείκτης όγκους λιανική εμπορίου από την περίοδο της κρίσης και μετά μειώθηκε κατά 30 μονάδες περίπου. Οι σημαντικότερες απώλειες σημειώθηκαν στον κλάδο αυτοκινήτου, στα τρόφιμα και ποτά, στα ηλεκτρικά είδη στην ενδυση και υποδηση.

Στο 2ο στοιχείο, αν συμπεριλαβουμε ότι οι περισσότερες συστάσεις επιχειρήσεων στα χρόνια της κρίσης ήταν αυτές της εστίασης εξαγω (τουλάχιστον εγώ) ότι η πλειονότητα επιχειρήσεων ήταν από φόβο μην τους φάνε τα λεφτά αφενός η μαύρο χρήμα που θέλανε να καλύψουν και αφετέρου δεν είχε και πολύ νόημα σαν "παραγωγική δραστηριότητα" στην χώρα αφού και πολλές έκλεισαν, και κερδοφορία αρκετά δεν ήταν αφού η κατανάλωση τροφίμων και ποτών έχει πέσει.

Η εκτιμηση μου, που επιβεβαιωνεται κατά κάποιο τρόπο από το άρθρο της καθημερινής, είναι οτι πάμε για μαζικό λουκέτο επιχειρήσεων παλιών η νεοτερων. Μαύρων χρημάτων η νομιμων. Από λίπος η από επιτυχημένες ιδέες.
Οι οποίοι δεν ξέρω που θα απασχοληθουν. Και στο καλύτερο σενάριο που τελικά πιάσουμε πάτο εν μέσω αβεβαιότητας και λέμε τώρα ότι έρχονται ένα σκασμό πολυεθνικές να καλυψουν-σαρωσουν την οποία επιχειρηματικοτητα-τρυπα που θα δημιουργηθεί από το κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τότε η συντριπτική πλειονότητα εργαζομένων (και επιχειρηματιων που έκλεισαν τα μαγαζιά τους) θα πληρώνονται με μισθούς Βουλγαρίας και παρακάτω. Ομως ήδη γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις τύπου Βασιλοπούλου κα. Τότε λοιπόν, που θα έχει εξανεμιστει η οποία εγχώρια επιχρηματικοτητα και οι μισθοί λόγω καμμένης γης θα είναι στα ταρταρα και οι συντάξεις επίσης αφού το ασφαλιστικό θα συνεχίσει να αιμορραγει, πως θα μπορέσουν να έρθουν καλύτερες μέρες;

Ηδη μια γενιά κάηκε στην Ελλάδα το λιγότερο με τα 7 χρόνια κρίσης που εν τέλει τίποτα δεν έχει γίνει στην οικονομια προς όφελος του πολιτη. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτή τη στιγμή ο μέσος Έλληνας που μένει Ελλάδα, πως θα σώσει τις επόμενες 1-2 γενιές...

Είμαι αισιοδοξος για κάποιες κατηγορίες Ελλήνων επαγγελαμτιων και πολιτών. Για τους περισσότερους είμαι πολύ απαισιοδοξος

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και φυσικά όποιος άκουσε χθες τον Σταφανο Μάνο θα κατάλαβε τι ειχε στο μυαλό τού αυτός και το Επιτελείο τού και ποσο μπροστα είναι ο Άνθρωπος απο αυτά που συμβαίνουν.. .Αν τον είχαν αφήσει να κάνει την δουλειά του οι τότε λαικιστες της εποχής τωρα θα ήταν αλλιώς η Χώρα.. Δυστυχώς οι λαικιστες επιβιώνουν και συνεχειζουν το έργο τους μέχρι σήμερα.

michele είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Πάντα το Σαββατοκυριακο είναι ευκαιρία ,για ξεκούραση,διάβασμα άρθρων, μουσική ,βόλτα.
Εγώ βλέπω και ..τέννις η γενικότερα αθλητικά, συνήθεια αγαπημενη απο τα παιδικά μου χρόνια.

Έτυχε και διάβασα μια συνέντευξη του Σαμαρά της προηγούμενης Κυριακής που δεν είχα διαβάσει.

Αξίζει να την διαβάσει κανείς: Παρ ότι του καταλογίζω συγκεκριμένες ευθύνες( σταμάτημα μεταρρυθμισεων, τρόπος με ΕΝΦΙΑ )έχει τόσα δίκια που δύσκολα τα αρνείται κανείς.

http://www.kathimerini.gr/894943/article/proswpa/synentey3eis/ant-samaras-monh-lysh-h-prosfygh-stis-kalpes

ArTaXiA είπε...

Ο Σαμαράς ερωτήθηκε στη συνέντευξη για την ανατροπή Μητσοτάκη και τη "Μακεδονία", ή ο δημοσιογράφος ήταν αγέννητος τότε;

Γεια σας Παίκτε μου.

michele είπε...

Οχι ,έχει ερωτηθεί στο παρελθόν, έχουν περάσει 24 χρόνια. Και φυσικά το πλήρωσε καθήμενος σπίτι του για πολλά χρόνια.Κι εγώ,εις εξ αυτών που τον έκραζα για χρόνια για εκείνη την επιλογή.

Απ την αλλη, τρολλαρομαι εγώ; ιδού το ερώτημα χαχα

Τι κανεις παίκτη μου; πες γκουρουδια για αύριο.Η δώσε ιδέα για γραφημα να ανεβασω τη νύχτα

SCALPER είπε...

Καλησπερα....δεν ανεβαζεται μια ΒΙΟ και μια EUROBANK...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το χατ τρικ να ανεβάσεις. ..

Lorac είπε...

Βίο ή cener καλύτερα?? Ά-χαρτος σ' αυτές και αναμένω.

http://www.energianews.com/energyconvention/pdf/CostisStambolis.pdf

Ωραία παρουσίαση που βρήκα στον ιντερνοχώρο γκουγκλάρωντας για "Competitive Assessment of Supply Options for Eastern Mediterranean Gas"

Στην σελίδα 39/40 κάτι λείπει. Έχει σχέση με αυτό που ήθελα να θυμηθεί ο κυρ Hippy για τους Γιαπωνέζους και με κάτι που συμβαίνει και αυτές τις ημέρες.

mixalis mixalios είπε...

Πάλι δεν κέρδισα στο Τζοκερ...Μήπως είναι στημένο? Δεν μπορεί...