Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΤΡ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΔΤΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ -επικαιροποιημένο- ΓΡΑΦΗΜΑ..

Η εξαιρετικά ισχυρή κίνηση μετά την ανοδική διαφυγή από το λευκό κανάλι του δείκτη, ανάλογη της εποχής του περσινού brexit ,φαίνεται να κάνει μια στάση κλείνοντας την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας που πέρασε κάτω από τον σταθμισμένο ( weighted) κμο 5 ημ.

Η Α1 στις 1034,5 μον είναι η πρώτη στήριξη, που όμως θα πρέπει να μας δώσει άμεση αντίδραση ,προκειμένου να μην διαταραχθεί  η δυναμική της κίνησης του δείκτη, που θα οδεύσει έτσι σε νέα τοπικά  υψηλά.

Ενδεχόμενη καθοδική διάσπασή της όμως ,είναι πιθανόν να ενεργοποιήσει πωλητές, δεδομένου ότι τα βραχυχρόνια κέρδη είναι μεγάλα και σε μικρό χρόνο.
Σε τέτοια περίπτωση η S 100 ( 988 μον) και κυρίως η S101 ( 910 μον) είναι σοβαρές αντιστάσεις  και δώσουν αντίδραση σε περίπτωση που θα προσεγγιστούν ,το εύρος της οποίας θα εξετάσουμε με νεότερο γράφημα.

79 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

λυσσιαξανε με τα μετρα ,με τα δις και τα αντιμετρα τα παραμυθια...
εμεις σκισαμε στην Κινα με τη συνδροφισσα Περιστερα με ντουαλετα θεξι κιοποιος αντεξει.
κουτσομπολες των μπλοκε ομιλουν για "αγριες"ματιες του γεροΤραμπέ στο σκισιμο του ποδιου της και τη Μελανι να οδυρεται παλι με το μουρνταρη της.Αλεξη προσεχε μη στη χουφτωσει ,ειναι ικανος για ολα

ArTaXiA είπε...

Bonjour

Επειδή κάθε πράγμα έχει δύο όψεις, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ (από 12.000 σήμερα), θα χτίσει πολλά εισοδήματα για μελλοντικές καλύψεις τεκμηρίων και θα προτρέψει πολλούς από εμάς που δεν δηλώνουμε τα κέρδη μας από το χρηματιστήριο στο να τα δηλώσουμε.

Μην βλέπετε τα πράγματα μονόπλευρά.

DINOSAUR είπε...

Σωστή η θεώρηση, Καλλιτέχνη.

michele είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους :) Να τα δηλώσετε

ArTaXiA είπε...

https://youtu.be/vz0s5h6b74w

john deer είπε...

Καλημερα σας ,καλη βδομαδα ναχουμε!!

michele είπε...

Πιο συμφέρουσα καθίσταται με το νέο Μνημόνιο η εκτροφή οικόσιτων ζώων και πτηνών, καθώς τα ζωντανά πτηνά και ζώα που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή θα επιβαρύνονται από την 1η Ιουλίου 2017 με το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% και όχι με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου σε αυτά τα αγαθά περιλαμβάνονται κότες, πάπιες, πετεινοί, χήνες, γάλοι, γαλοπούλες και φραγκόκοτες, ζωντανές, που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή, κουνέλια, περιστέρια, ορτύκια, φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και λοιπά ζώα και πτηνά, ζωντανά, που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή, άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια κάθε είδους, βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή, ζωντανά (εξαιρούνται τα άλογα ιπποδρομιών), ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιία, καθώς και μέλισσες και ακάρεα (έντομα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες αντί εντομοκτόνων.
Να σημειωθεί πως στο ράφι του super market ή στο χασάπη ή στη λιανική πώληση τα νωπά ή παρασκευασμένα πουλερικά, βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή, κότες, πάπιες, χήνες και, γαλοπούλες επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.

michele είπε...

Στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ θα υπάγεται από 1.7.2017 η παροχή υπηρεσιών για τη γεωργική παραγωγή. Ακόμη, στο ΦΠΑ 13% θα υπάγονται τα λιπάσματα, τα εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα, σπέρματα και σπόροι που προορίζονται για σπορά, κ.α..
Αλλά και τροφές για ζώα, παρασκευασμένες και μη, θα μεταφερθούν πλέον στο χαμηλό ΦΠΑ. Σε αυτές περιλαμβάνονται τεύτλα κτηνοτροφικά, ρίζες κτηνοτροφικές, χορτονομές, άχυρα, τριφύλλια, κτηνοτροφικά λάχανα, χορτονομές λούπινου, βίκου και παρόμοια κτηνοτροφικά προϊόντα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, υπολείμματα και απορρίμματα των βιομηχανιών ειδών διατροφής, κ.α..

michele είπε...

Καλημερα John ! Διαβαζω το μνημονιο ,εχει και μειωση ΦΠΑ βλεπω χαχα

ArTaXiA είπε...

Κι όμως, η μετάταξη στο 13% των γεωργικών εφοδίων είναι πολύ καλό νέο για τους αγρότες του είδικού καθεστώτος που δεν εκπίπτουν τον ΦΠΑ που πληρώνουν, αφού και οι ίδιοι δεν χρεώνουν ΦΠΑ.

michele είπε...

Μην με τσιτωνεις και σου αραδιασω απο το μνημονιο τα κακά νεα και θα πέσει το blog απο την υπερφόρτωση.

ArTaXiA είπε...

Το μνημόνιο έχει πολλά κακά νέα. Ευτυχώς για εμένα και το χώρο που δραστηριοποιούμαι δεν με αφορά κανένα. Αντιθέτως. Τα καλά νέα (όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 30.000€), και η ενδεχόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ, με αφορούν απόλυτα. Είναι θέμα προοπτικής. Επίσης, η ίδίο προοπτική ώθησε τα ομόλογα σε επική άνοδο (τρελά κέρδη), το ΧΑΑ σε υψηλά προφάτων ετών (ακόμη πιο τρελά κέρδη) και δίνει προοπτική, η οποία εάν επαληθευτεί θα διπλασιάσει τα χαρτοφυλάκια μας.

Να το περάσω ντούκου, επειδή #EISAIMETONKYRIAKO?

austin είπε...

Καλημέρα και από εμένα.

Όντως καλό νέο το μειωμένο ΦΠΑ στα γεωργικά είδη (άλλωστε και εγώ έχω εδώ και κάμποσο καιρό την κηπουρική), αφού η φτωχοποίηση μεγάλης μάζας ελλήνων, θα οδηγήσει πολλούς στην καλλιέργεια ακόμα και στις γλάστρες του διαμερίσματος.

Αριστερά έχουμε κιόλας, μην ξεχνιόμαστε.

austin είπε...

by the way, σκληρότερο μνημόνιο είναι τούτο. Και μάλιστα μετά από 3 και μετά από 7 χρόνια αφαίμαξης.

michele είπε...

Πραγματικα ,αναφερω εδω το αρθρο 11 .

Τροποποιησεις στον Ενιαιο Φορο Ιδιοκτησιας Ακινητων .

1α. Στο αρθρο 7 του ν.4223/2013( Α287)μετά την παρ 3 προστίθεται παρ 4 ως εξης:

"4.Οταν το συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ ,οπως προσδιοριζεται με βάση τα άρθρα 4 και 5 δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ ,προηγείται μια μείωση αυτου κατα ποσοστό ,τριάντα τοις εκατο (30%), η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τα 70 ευρω. Στις περιπτώσεις δικαιούχων της έκπτωσης της παραγράφου 1 ,το οριο των 700 ευρώ,διπλασιάζεται."


Θα αφιερωθει στην απογευματινη αναρτηση με φωτο ,αφιερωμενη εξαιρετικα.

Σας διδω εκπτωση 30% αλλα δεν μπορει να ειναι μεγαλυτερη απο 10% χαχαχαχχααχ

Ειμαι με τη λογικη παλληκαρι μου.Και με την προοπτικη ειμαι. Κουτοχορτο δεν τρωω εγω ομως :)

austin είπε...

α έτσι για να τρολάρω ακόμα περισσότερο και έτσι..για το yolo ρε παιδί μου αφού καθείς λέει ότι του καυλώσει στον τόπο αυτό (μιλάω για πολιτικούς περισσότερο και όχι για εμάς εδώ), και ο μειωμένος ΦΠΑ για εκτροφή οικόσιτων ζώων πάλι καλό είναι, αφού παιδιά σιγά μην κάνουν οι έλληνες μετά από τέτοια λαίλαπα, ας έχουν παρέα κανά πουλάκι και καμιά γατούλα.

1 παιδί και πολύ είναι. Δύο και πάνω θα είσαι προύχοντας ή θα πρέπει να μεταναστεύσεις.

ArTaXiA είπε...

Απλά μαθηματικά:

Έστω ιδιοκτήτης που πλήρωσε ΕΝΦΙΑ 200 ευρώ.

Μείωση 30% = 60€.

60<70, άρα 60 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσει = 140€.

michele είπε...

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία ,( επικαιροποιημενα στις 2 Ιουνιου ) η ύφεση του α τριμήνου του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016 είναι της τάξης του 0,5%

Δυο συνεχομενα τριμηνα ,επισημη υφεση. Επομένως ο στόχος ( προυπολογισμος) του 2,7% για το 2017 ,εχει ηδη μειωθει.Θα σουμε που θα κάτσει.
#eimai_ me_ta_stoixeia χαχα

michele είπε...

Ρε συ μαζι μου μιλας.Δεν τρολλαρομαι εγω .Θα παρεις την αφιερωση σου το απογευμα.

ArTaXiA είπε...

Σου έβαλα παράδειγμα. Σου είπα πως το ΧΑΑ άνέβηκε, τα ομόλογα. Αυτά ενδιαφέρουν το forum. Εκτός εάν το ξαναγυρίσαμε σε Fanclub. Οπότε, να αποχωρήσω να τα πείτε.

michele είπε...

Διαβάζουμε σημεία του μνημονιου ,δεν ειμαστε καραπαναγιωτηδες ζαβά. Οπως διαβάζεις εσύ ,ετσι διαβάζω κι εγώ .
Το forum εχει και φορολογουμενους και ανθρωπους που είχαν μετοχές τραπεζών που ΜΗΔΕΝΙΣΑΝ

Να βάλω κι εγω παραδείγματα με 300- 400- 500- 600 -700 ευρώ ΕΝΦΙΑ να δούμε τι θα μας βγάλει το κομπιουτερακι.

Και να δούμε ,όσον αφορά τα αντίμετρα τι λέει η σελίδα 693 περί του ποσοστού πλεονάσματος που πρέπει να έχουμε για να ενεργοποιηθουν.

Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ εκανε το ΧΑΑ και τα ομολογα που ανεβηκαν και μια χαρα θα ειναι να εχουμε μια προστατευμενη εξοδο στις αγορες το καλοκαιρι
3 χρόνια μετα την πρώτη.

michele είπε...

Kαλη η κίνηση πανω απο 792 σημείο κλειδί για την ημέρα σημερα

ArTaXiA είπε...

Ευχαριστώ για την πάσα.

Άραγε γιατί μηδένισαν οι τράπεζες;

Μήπως επειδή δανειοδότησαν μπίζνες ημετέρων; Ποιοι ήσαν τούτοι οι ημέτεροι;
Μήπως επειδή πολλά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν μπορούν να εκποιηθούν;
Μήπως επειδή κάθε φορά που τράπεζα αποφασίζει να εκπληστηριάσει ακίνητο, διάφοροι πολιτικάντηδες, συνδικαλιστές και στελέχη του ΠΑΜΕ, τραμπουκίζουν έξω από το ειρηνοδικείο;
Μήπως επειδή, αναγκάστηκαν να επιβιώσουν με πολιτικές λύσεις, αντί να αφεθούν στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς;
Μήπως επειδή τύποι σαν τον Άδωνη, προέτρεπαν τους πολίτες να σηκώσουν όλα τα χρήματά τους;
Μήπως επειδή, με ένα σωρό νομοθετικές παρεμβάσεις, οι τράπεζες από πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας, κατέληξαν ο "μεγάλος αδελφός" της ΑΑΔΕ;

Το έχω ξαναγράψει. Αν αύριο ψηφιστεί τραπεζικό απόρρητο, οι τράπεζες δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο προκειμένου να αναστηθούν από τις στάχτες.

Unknown είπε...

Καλη εβδομαδα σε ολους.

Unknown είπε...

Δημοσκόπηση Prorata: Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Διχασμένοι οι πολίτες για τα αντίμετρα

Αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τη δύσκολη περίοδο της διαπραγμάτευσης και την υπογραφή της συμφωνίας για τις περικοπές των ετών 2019-2020 δείχνει δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ποσοστό δυνητικής εκλογικής επιρροής βρίσκεται στο 30% (έναντι 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20% (19%).

Nek είπε...

LIKE για μια ακόμα φορά στον ΑΡΤ. Θέλει πολλά guts να κάνεις αυτό που κάνεις, δηλ. να λες την αλήθεια σε ένα μέρος χρώματος καραμπλε! Σορρυ Μιχάλη αλλά η αλήθεια να λέγεται!

michele είπε...

Σε πολλά έχεις δίκιο για τις τράπεζες δεν θα διαφωνησω. Ομως:

Η εκροή καταθέσεων έγινε απο το Δεκεμβρη του 2014 λογω έλευσης Συριζα και οχι επειδή το έλεγε ο Άδωνις ( που παντως επεσε μεσα στις προβλεψεις του)

Και το Δεκεμβρη του 2015 οι τράπεζες μηδένισαν λόγω του καταστροφικου πρώτου εξαμήνου του Βαρουφακη που τόσο αγαπάς. Να ξέρουμε και τι λεμε:)

Για να λέγεται η αλήθεια που λεει κι ο φίλος μου ο Νεκταριος:)

austin είπε...

Και με αυτά και με αυτά. Συριζα θα έχουμε για καιρό. Ετοιμάζει το κράτος αλά ΠΑΣΟΚ, ξεκάθαρη και μαζική υποστήριξη προς την αντιπολίτευση δεν υπάρχει από τον λαό. Άρα, μόνο αν οι ξένοι του τραβήξουν το χαλί αλά σαμαροβενιζέλων θα γίνουν εκλογές. Και για ποιο λόγο να του τραβήξουν, αφού όλα τους τα κάνει και όλα τσάμπα τους τα δίνει.

Αρταξία και ΝΕΚ όσο μπλε και αν είναι ο μιχάλης και ο όποιος μιχάλης δεν πρέπει κανείς μας ποτέ να ξεχνάει ότι για ένα ηλίθιο δημοψήφισμα, έκλεισε τις τράπεζες (σίγουρα ο άδωνις δεν φταίει σε αυτό και σίγουρα αυτός που δεν πίστεψε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον φοβήθηκε και τα έβγαλε έξω κερδισμένος είναι) και έχασε έτσι απλά τα 39 δις του έλληνα φορολογούμενο.

Βέβαια, το ότι ουδείς από την αντιπολίτευση δεν λέει τίποτα για το κλείσιμο των τραπεζών και το μεγαλύτερο σκάνδαλο του δυτικού κόσμου που δεν κυβερνάται από κάποιο "τοπάρχη", είναι και αυτό σκάνδαλο αλλά και αποδοχή μεριδίου ευθύνης-κόλπου.

Δλδ τι πιο εύκολο να κάνεις αντιπολίτευση σε ένα τέτοιο σκάνδαλο...αλλά μόνο μία στο ποτέ αναφέρεται ο άδωνις και ίσα ίσα που ψελίζει 2-3 φορές ο μητσοτάκης για τις ευθύνες για το κλείσιμο τραπερζών.

Unknown είπε...

Πολυ σωστα ολα οσα λετε για τον νερωνα μπαρουφακη.Μην ξεχναμε ομως πως με σαμαρα οχι μονο μηδενισαν οι τραπεζες αλλα βγηκαν απο το ταμπλο σε μθα νυχτα.Απιστευτα πραγματα και μηδενισμος των μετοχων!!!! Κυπρου ττ μαρφιν probank .Αρα ολοι εχουν τις ευθυνες τους τελικα.Και οταν παμε στην καλπη το 2018 χρονια εκλογων θα φανει ποιος και τι θα πραξει.

john deer είπε...

μετα την ανακοινωση για υφεση το παει πισω!!

μπαρμπαλιας είπε...

απορω με τον φιλτατο μου Αταραξί...
για αυτα που λεει απο πρωιας -και συμφωνει ο Νεκ λεγοντας μαλιστα οτι εχει γκατσέ...-
θα ισχυσουν απο το το 2020 και εφοσον το πλεονασμα ειναι πανω απο 3.7%...
επομενως ,μεχρι το 2020 ποιος ζει ποιος ντενταρει για να απολαυσει τον παραδεισο των αντιμετρων ,αφου εχει γευστει -λουστει τα μετρα 14.1 δις στο συνολο περικοπων ...

φρουρααααα φρουραααα πιαστε τους ουλους

austin είπε...

χαχαχαχαχαχαχα! να σαι καλά μπάρμπα!

Τι χαμός έγινε εκεί μέσα στη βουλή. Για τα μπάζα όλοι τους

μπαρμπαλιας είπε...

δλδ ωρε Νεκ
πρεπει να τον τρως και να μη λες οτι ειναι τεταρτο μνημονιο;
κιαν το πεις εισαι καραδεξιος ;
η ουσια ειναι οτι φερανε δυο μνημονια οι παπαντρέσαμαροβανηζελέ
και αλλα δυο ο συριζέ .
εγω απλα λεω οτι οι παλιοι ειναι λωποδυτες.οι τωρινοι που δεν εχουν πιασει εναν λωποδυτη τι ειναι;λαικοι ηρωες;και τα περνουν απ[ο οσους δουλεψαν μια ζωη;

austin είπε...

Πάντως πλάκα πλάκα, και στα μέσα γίνεται ένα "πάρτι τιμών".

Ενώ το μνημόνιο ξεκίνησαν όλοι να λένε περί τα 4,6 δις μέτρα, συνέχισαν στα 5,4δις, μετά 5,6 και σήμερα είδα τίτλο δια στόματος μητρόπουλου που λέει για 7,8δις. Κάθε μέρα και ανεβαίνει..

Άντε και όταν σφίξουν πιο πολύ οι ζέστες να τα δούμε και σε διψήφιο νούμερο τα δισάκια!

η ενημέρωση πλέον γίνεται πολύ δύσκολη..ήταν που ήταν θέλουν να έχει ο κοσμάκις να χάνει την μπάλα για το τι ισχύει και τι όχι.

Nek είπε...

Καραδεξιός λέγεσαι όταν σε ένα χρηματιστηριακό site ασχολείσαι όλη μέρα και όλη νύχτα με το τι κάνει ο - αντικειμενικά άχρηστος και φτιαγμένος μόνο για αντιπολίτευση - Τσίπρας πολύ περισσότερο από ό,τι ασχολείσαι με τα τεχνικά σημεία της αγοράς σε πραγματικό χρόνο. Δεν ανήκω στο χώρο της αριστεράς ευτυχώς, αλλά όταν κάτι ξεφεύγει από την παρωπιδική πρακτική το επικροτώ. Και ο ΑΡΤ το κάνει αρκετά συχνά εδώ. Γι αυτό και το like.

Nek είπε...

Η διαφορετικότητα των απόψεων δεν αποτελεί φραγμό αλλά εκείνο που τον αποτελεί είναι οι παρωπίδες. Δηλ. Δεν σας πείραξε το ξεπούλημα που έχει γίνει εδώ και τόσα χρόνια αλλά σας ενοχλεί ποιός είναι τώρα πάνω και το κάνει. Που σημαίνει, βλέπετε το δένδρο αλλά όχι το δάσος. Η ουσία είναι ό,τι κανείς δεν έχει αρκετά φιλελληνικά κίνητρα για να σώσει αυτό το τόπο. Πολύ περισσότερο ο Μητσοτάκης. Οταν θα το παραδεχτείτε αυτό, τότε θα κάνω like και σε σας. Απλά πράγματα.

michele είπε...

Eδω δεν ειμαστε -για να απαντησω και στο φιλο Νεκταριο- για να δινουμε ετοιμες γραμμούλες μονο και ο,τι κάτσει. Ειμαστε και για να προσπαθουμε να μαθαινουμε οσοι κατεχουμε κάτι, ολους αυτους που διαβαζουν να ..ψαρεύουν.

Σε αυτο το μοτίβο ,πολλοι φιλοι βοηθανε, η λενε καποια καλή ιδέα. Καλως η κακώς και ιδιαιτερα στα χρόνια του μνημονίου η πολιτικη ειναι αρρηκτα συνδεδεμένη με την αγορά ,αλλωστε αυτο καταγράφηκε.

Ολα ξεκινησαν στη φάση Συριζζα οτι ο φιλος μου ο art αναρωτηθηκε στις 10 .12.2014 : "Μα τοσο πολυ φοβαται η αγορα τον Τσίπρα;"

και εγω του εδωσα μια απάντηση. Γι αυτο αλλωστε δημιουργηθηκε και το hastag σταλεγακιας ,που χρησιμοποιω στο fb .

michele είπε...

Aν εχετε προσεξει,συχνα τα απογευματα βαζω καποιους πινακες στις αναρτησεις προς ενημερωση και μελετη, που προερχονται , απο οργανισμους-οικους- ΓΛΚ- γραφειο προυπολογισμου κλπ.

Αυτο γιατι δεν μπορουμε να καλυπτουμε ολο το φασμα της οικονομιας και της πολιτικης. Δεν με ενδιαφερει επομενως ,απλα να ανεβαζω ενα διαγραμμα, να γραφω ενα κειμενακι και τελείωσε.

Οσοι θελουν ΜΟΝΟ αυτο ,ερχονται εδω απ το γραφειο και κανουμε την συζήτησή μας.

Και εκτος των αλλων να μιλησουμε και ΠΟΙΟ ειναι το ξεπουλημα ( Ολυμπιακή-ΟΤΕ;-ΟΠΑΠ; )

η το ταμείο των 99 χρόνων;

Nek είπε...

I know φίλε Michele. Δεν περιμένω έτοιμες γραμμές και ευτυχώς δεν τις χρειάζομαι κιόλας αλλά απλά το βάρος εδώ λόγω του ό,τι οι πιο πολλοί είστε ομοιδεάτες πέφτει στη πολιτική και αυτό θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου σε ένα χρηματιστηριακό site να έχει τη θέση που του ανήκει, δηλ πολύ μικρότερη απ'ότ,ι έχει.

michele είπε...

Φιλε ΝΕΚ απαντώ σε σένα ,αλλα για να διαβάζουν και οι αλλοι. Εσυ ξέρεις απο γραμμές.
Τωρα δεν ξέρω ποιοι ειναι οι ομοιδεατες ,ο Αrt που ειναι και φίλος μου δεν ξέρω καν τι πρεσβεύει πολιτικά. Με ενδιαφέρουν οι απόψεις του γιατί έχουν ενδιαφέρον.

Και πάντως κρατιστες πολλούς δεν εχω δει εδω, αν και θα ηταν ενδιαφερον. Καθως το διπολο αριστερά- δεξιά ειναι παρωχημενο.

Nek είπε...

Μιχάλη μου, το τι έχει κάνει ο συγκεκριμένος εν προκειμένω πρωθυπουργός (που μαύρη ναταν η ώρα) το γνωρίζω πολύ καλά γιατι θεωρώ τον εαυτό μου ελέυθερα σκεπτόμενο και όχι κολλημένο σε κάποιο κομματικό στρινγκ όπου θα μιλάω όλη μέρα για τους ανθρώπους της άλλης πλευράς που ουδέποτε απέδειξαν ό,τι είναι πιο φιλέλληνες από τον συγκεκριμένο τενεκέ....

Nek είπε...

Φυσικά και το δίπολο αριστερά-δεξιά είναι παρωχυμένο διότι ο καθένας απο δαύτους προκειμένου για ψήφους αλλάζει με τη μία. Ο δεξιός γίνεται αριστερός ακι το αντίθετο.... :)))

μπαρμπαλιας είπε...

Νεκέ δεν σε υπεχρεωσε κανεις
ντετι μεντετι να ερχεσαι εδω και να διαβαζεις .
οποτε θελεις αποχωρεις και χωρις να συμαινει προσωπικα οτι αποδεχομαι το καραδεξιος...
εξ αλλου εχω γραψει παλια οτι η ατυχια στη ζωη μου ειναι που δεν τοπαιξα αριστερος...
το τι ειναι ο καθενας "σημερα"που του εχουν ξεσκισει την τσεπη,ειναι προβλημα του....

austin είπε...

Νεκ καλά τα λες και εννοείται ότι πρέπει να ανταλλασουμε απόψεις και να μην λέμε όλοι τα ίδια, σε ότι με αφορά δεν είμαι ΝΔ, το έχω πει. Τα έχω με το ευρύτερο πρόβλημα της χώρας και κυρίως το κοινωνικό, που θεωρώ ότι είναι και το κύριο πρόβλημα γιατί ζούμε αυτά που ζούμε.

Όταν ο λαός ας πούμε έβριζε τον Σαμαρά (δεν λέω να μην τον βρίζει, ή ότι τα έκανε όλα τέλεια) για πράγματα που έκανε ίδια και χειρότερα από πολλές απόψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο δεν αντιδρούσε αρχικά, αλλά το υποστήριζε με μανία και έβριζαν μαζί με τον Σαμαρά και όλους τους υπόλοιπους με φράσεις που έχουν μεγάλη ιστορική σημασία για την κουλτούρα του τόπου, σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει βήμα μπροστά. Και στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, βάλε τον Χ και τον Ψ. Δεν με νοιάζει.

Το ξαναλέω, με νοιάζει ότι δεν βλέπω πρόοδο αναμετάξυ μας. Οι πολιτικοί είκναι για να κάνουν αυτά που κάνουν. Εμείς τι κάνουμε έχει σημασία. Και θεωρώ ότι μετά από όλα αυτά θα έπρεπε η αλλαγή στην νοοτροπία να ήταν πιο μεγαλή. Και αλλαγή δεν σημαίνει μόνο να κατέβουμε στο σύνταγμα και να διαδηλώσουμε.

Nek είπε...

Anyway, επειδή παρά είναι πολλά τα χρόνια που σας γνωρίζω κι ας είναι εκ του μακρόθεν, και για μένα είστε όλοι φιλαράκια κι ας μην με ξέρετε, περιμένω από όλους μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, λιγότερη μουρμούρα και περισσότερο χααααααα! Φιλιά Michele σε περιμένω ακόμα!

ArTaXiA είπε...

Οπότε, σε κανα μήνα που ο δείκτης θα έχει φθάσει στις 1035 μονάδες που είχε στις 8/12/2014, δηλαδή στο απόγειο (κατά τον οικοδεσπότη της πολιτικής Σαμαρά, αφού αυτήν την ημερομηνία επικαλείται), θα μπορούμε αδιαμφισβήτητα να υποστηρίξουμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει καλύψει όλον τον δρόμο του μνημονίου.

Παιδιά λυπάμαι, αλλά με τέτοια ανόητη συλλογιστική δεν γίνεται κουβέντα.

Πρώτα απ' ολα απαντώ στον φίλο μου Μπάρμπα. Η αλλαγή στην εισφορά αλληλεγγύης δεν είναι "αντίμετρο", ψηφίζεται κανονικά (εκτός αν εγώ κατάλαβα λάθος)

Κατά δεύτερον, δεν φταίει ο Βαρουφάκης που οι τράπεζες φαλήρισαν, διότι ούτε μία από τις προτάσεις Βαρουφάκη δεν έγινε ποτέ δεκτή από την κυβέρνηση. Ο Γιάνης, πρεσβεύει συγκεκριμένα πράγματα, (όχι ευρώ, ανεξάρτητη ελληνική κεντρική τράπεζα, τα οποία δεν προχώρησαν)

Κατά τρίτον, η αγορά προεξοφλεί και η αγορά γνωρίζει. Εφόσον η αγορά ανεβαίνει, σημαίνει πως τα μέτρα, όποια κι αν είναι αυτά, είναι για καλό της οικονομίας. Τελικώς, γκρινιάζουμε όταν η κυβέρνηση δεν λαμβάνει επώδυνα μέτρα. Γκρινιάζουμε κι όταν τελικώς τα λαμβάνει; Επειδή δεν ελήφθησαν νωρίτερα; Κι αν είχαν ληφθεί νωρίτερα; Θα γκρινιάζαμε για κάτι άλλο έτσι;

Διότι, δεν μας ενδιαφέρει η ουσία, μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο πρωθυπουργός.

michele είπε...

Nek ακομα και αυτο που λεμε για "φιλελληνισμο" εχει ενδιαφερον. Και ειδικοτερα οσον αφορα τις επιχειρησεις ,τα κεφαλαια ,την εξωτερικη πολιτική .Αλλα οντως ειναι ενα θεμα που καπως ξεφευγει.

Γιατι εγώ φιλέλληνα θεωρω στην παγκόσμια κοινωνία που ζούμε, αυτόν που θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε απο την μιζέρια του μικρόκοσμού μας

Nek είπε...

austin έχεις ένα point. Ετσι είναι αλλά δεν υπάρχει και λύση εξουσίας (κατά την άποψή μου πάντα) που θα μπορούσε να αλλάξει τη ρότα προς το καλύτερο και το φιλελληνικό... Ποιός είναι αυτός?

Nek είπε...

Ετσι ακριβώς ΑΡΤ!

Unknown είπε...

Πεφτει τωρα το γυρισανε κατω

austin είπε...

Nek ένας τρόπος είναι να κοπεί το δίπολο, ειδικά οι ακρότητες και να υπάρχει μία ηρεμία και σύμπνοια. Τι ζητάω θα μου πεις τώρα..Αλλά δεν γίνεται ένας "φορέας, κόμμα, το ότι" να δηλητηριάζει την κοινωνία όσο κανείς άλλος και κάποια στιγμή να ζητάει συννενόηση αλλά μετά να βρίζει και όλη αυτή την φαρσοκωμωδία που ζούμε χρόνια τώρα.

Στην εξουσία, αυτό που ξέρουν να κάνουν είναι να απευθύνονται στο κοινό γνωρίζοντας από πριν τι θέλουν. Άρα και πάλι για μένα, από κάτω ξεκινάει η αλλαγή και όχι από τους σάπιους. Αν ξεκινήσει ατομικά (όπως έχω ξαναπει) από την παραδοχή των όποιων σφαλμάτων και μεριδίου στην σαπίλα της Ελλάδας, και μετά συνεχίσει στις κοινωνικές ομάδες ώς μία βασική παραδοχή "του τι έγινε" από μόνο του θα βγάλει κάτι πιο υγιές και καλύτερο από αυτό που έχουμε. Όχι τέλειο, ούτε χωρίς σαπίλα...

Εδώ όμως έχουμε καμποσο καιρό την αποκορύφωση της... (ειλικρινά δεν ξέρω τι λέξη να χρησιμοποιήσω) μαλακίας που έδερνε τον Έλληνα.

Και το ότι κανείς δεν μιλάει δίνει "νομιμοποίηση" και ασελγούν ακόμα περισσότερο στο...θυμικό πλέον!

michele είπε...

Ρε συ Arτ με κουράζεις αλλα σε αγαπώ γι αυτο συνεχίζω : Το νουμερο του ΓΔ δεν μετράει ακριβώς ετσι και το ξέρεις .Και ξέρεις οτι εγω δεν εχω ΑΠΛΗ συλλογιστική και είμαι ενημερωμένος.
Γι αυτο θα έρθουν και τα απογευματινά πινακάκια.

Ο τσιπρας δηλ επιλέγει τον Βαρουφακη να διαπραγματευτεί,αυτός έχει εξαιρετικές ιδεες να μας πετάξει ΕΞΩ ( ειναι μια αποψη) αλλα τελικά δεν τις δέχεται ο Τσιπρας και τρώμε ενα ωραιο 3ο μνημονιο 80 τοσα δισ.

ΒΕΒΑΙΩΣ και πολλα μετρα ( οχι σε αριθμητικο επιπεδο) αλλα σε ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ειναι σωστα ,που υποστηριζαν οι κακοί Σαμαροβενιζελοι ( ΟΟΣΑ κλ) και ετουτοι εδω οι κατσαπλιαδες ξεσηκωναν τον κοσμο.

Χαιρομαι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ που τα ψηφιζουν και ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τις πραξεις τους οσο ησαν και οταν θα ξαναειναι αντιπολιτευση.

Αλλα συμφωνα με το κειμενο και σε απολυτα νουμερα ΑΕΠ ειμαστε 29 δισ πισω χαριν στους απατεωνες.

Ενταξει την ΠΑΤΗΣΑΤΕ κάποιοι ,αλλα πείτε και ενα μπράβο που προειδοποιήσαμε γιατί ξέρουμε πολιτική ιστορία και φάγαμε τα νιάτα μας με τους κομμουνιστολαγνους.

ArTaXiA είπε...

Κι αυτό με την αγάπη μου.

https://youtu.be/IV0lgdJEwXQ

Nek είπε...

Νομίζω παιδιά ότ,ι στη 'παγκοσμιοποίηση' ο δυνατός θα κοιτάξει τη πάρτη του. Απο κει θεωρώ ό,τι ξεκινάει το πρόβλημα. Και δυστυχώς εμείς είμαστε οι πλέον αδύνατοι αλλά και οι πλέον ανίκανοι να προβάλουμε τα συμφέροντά μας. Κι αυτό έχει να κάνει ανεξάρτητα από κόμματα.

Nek είπε...

Ναι στην παγκοσμοιοποίηση ΄μόνο όταν έχεις πολιτικούς με αχαμνά αρκετά ευμεγέθη για να φροντίσουν για τη θέση της πατρίδας μέσα στα νέα δεδομένα όπως της αξίζει και όχι όπως γουστάρει ο καθένας.

michele είπε...

Εγω ξερω Νεκταριε ( γι αυτο και ειναι μεγαλη κουβεντα) οτι ειχαμε τα εχεγγυα ,μαζευοντας το κρατος και επενδυοντας σε τομεις που μας ειναι ευνοϊκοί να ειμαστε οικονομικοί παίκτες της νοτιοδυτικης Ευρωπης.

Δεν εγινε ουτε το ενα ,ουτε το αλλο,οποτε ναι ειμαστε σε δυσμενή θέση πλέον.

Και δεν είναι ακριβώς έτσι,οτι δηλ στην παγκσομιοποίηση κοιταει την πάρτη του και μόνον. Γιατι οι παραγωγικές χώρες θέλουν ΠΕΛΑΤΕΣ με αγοραστική δύναμη να αγοράζουν τα προϊόντα τους

michele είπε...

Πορτογαλία: Με 2,8% αναπτύχθηκε η οικονομία το Q1
Το ΑΕΠ της Πορτογαλίας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές. Στο 3,356% υποχώρησε η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου.

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1539006/portogalia-me-28-anaptyhthhke-h-oikonomia-to-q1.html

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ εδω

Unknown είπε...

χωνουν

μπαρμπαλιας είπε...

καλα ωρε Αρταξί μου
η φρουρα πρεφα επαιζε και δεν εμφανιζοταν;

Nek είπε...

Ξεχνάς Μιχάλη ό,τι η Πορτογαλία δεν έχει τη γεωστρατηγική θέση που έχουμε εμείς που σημαίνει ό,τι τα συμφέροντα εκει είναι πολύ πολύ λιγότερα έως και ανύπαρκτα σε σχέση με αυτά που υπάρχουν εδώ. Δεν έχει κανένα λόγο να μην ευημερεί η συγκεκριμένη.

Nek είπε...

Εδώ όμως για να ευημερήσουμε πρέπει να μας πάρουν και τα σώβρακα. Δυστυχώς έτσι είναι και δεν καταλαβαίνω γιατι δνε το βλέπετε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπερα φιλοι μου...είμαι πλεονεκτης.. το παραδεχομαι.Ρε τι παθαμε σήμερα.. σαν αγραμματος την πατησα.

SCALPER είπε...

Καλησπερα...ΓΕΒΚΑ ανεβαζει ογκους...ΜΑΘΙΟΣ ανεβαζει ογκους..ΧΑΛΚΟΡ οσο κλεινει,σε ημερησιο, πανω απο 0,62€...ενισχυεται -τα μαλα-το ανοδικο σεναριο...

michele είπε...

Γιατι μια ζωη Nek μας φταινε οι αλλοι: οι Αγγλοι,οι Αμερικάνοι,οι Σκοπιανοί, οι Γερμανοι ,οι Τουρκοι .Εμεις δεν φταιμε ποτέ.
Και βεβαια η γεωστρατηγικη θεση "πουλιέται" αν δημιουργήσεις τις συνθήκες

Δεν μας εμποδιζε κανείς να μην κανουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις BMW , δεν μας εμπόδιζε κανείς να μην κανουμε πελατειακό κράτος,δεν μας εμποδιζε κανεις να τελειωνουμε με το μνημονιο το 2014 .Τα φράγκα τους ηθελαν
και τους φεραμε Τσίπρα για να μας καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ ..

Nek είπε...

αυτοί τον ήθελαν για να περάσουν αυτά που με κανέναν άλλο τρόπο δεν θα μπορούσαν να περάσουν. Απλά κάποιοι από εμάς συμβάλλαμε στο να κάνουν και να πάρουν αυτό που ήθελαν.

Nek είπε...

Οι άλλοι τη δουλειά τους κάνουν. ΤΟ πρόβλημα είναι ό,τι και εμείς τη δικιά τους δουλειά κάνουμε Μιχάλη.

Unknown είπε...

καλησπερα παιδια....michele για λιγες αγορες τι λες εδω?

michele είπε...

Συμφωνω οτι μπορει να τον ηθελαν ,αλλα εμεις το ψηφισαμε και δυο φορες μαλιστα.
Για να ριξουμε μια ματια, τι ψηφισαν οι Ισπανοί, οι Ιρλανδοι, οι Ποτογαλοι,οι Ολλανδοι ,οι Γαλλοι προχτες και οι Γερμανοι μεθαυριο

Nek είπε...

καλά η πρώτη αλλά η δεύτερη ήταν... πως να τη χαρακτηρίσει κανείς....δεν βρίσκω λόγια!

Nek είπε...

Απλά κάποιοα στιγμή θα πρέπει ανεπηρέαστα και πέρα από παρωπίδες να δούμε ποιοί είναι αυτοί οι πολιτικοί που αγαπάνε την Ελλάδα (αν υπάρχουν)

michele είπε...

Δεν εχω εμπιστοσυνη GEORGE ισως εχουμε καποιες αναδιαρθρώσεις της msci αλλα τεχνικα δεν ακουμπαμε ακομα .Τουλαχιστον εγω

Unknown είπε...

θα κλεισω σιγα σιγα ολα τα σορτ σημερα λεω michele.

Unknown είπε...

χωνουν

Unknown είπε...

mci μοη.και φολι εξω.αρα χωνουν καπου λογω δεικτων.

michele είπε...

Δεν υπαπρχει ογκος ιδιαιτερος,ουτε σ αυτες

michele είπε...

10 εκ μετα το κλείσιμο κάναμε, κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

ΔΤΡ κάτω απο 1034 που λέγαμε και στο σημερινό γράφημα

8 μονο οι ανοδικές σήμερα στον FTSE ( ΔΕΗ-ΙΝΛΟΤ-ΒΙΟ η τριάδα)
1 αμετάβλητη
19 πτωτικές ( ΠΕΙΡ -3,4% ΕΤΕ -3,34% ΕΧΑΕ -2,39% η τριάδα)

Γυρω στα 60 εκ ο καθαρις τζίρος ,κατι λιγότερο

michele είπε...

Εχει "γυρίσει" το 10 ετες στο 5,72% αυτη την ωρα

Nek είπε...

πόσο σε χαίρομαι όταν γράφεις για χαα! :))))

michele είπε...

Αν δεν τυχει να πιασουμε αλλη κουβεντα Nek για ΧΑΑ γραφω :))