Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


O ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ 
ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...


Ο παγκόσμιος αγώνας για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του ισχυρότερου γνωστού σε εμάς υλικού, μιας ουσίας που ονομάζεται γραφένιο, μόλις έγινε πιο έντονος καθώς δύο βρετανικές εταιρείες αναζητούν χρηματοδότηση για να βγάλουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Η Applied Graphene Materials συγκέντρωσε ήδη περίπου 9 εκατ. στερλίνες από τους υπάρχοντες επενδυτές, ενώ η Haydale Graphene Industries αναζητά 6 εκατ. στερλίνες, όπως ανακοίνωσαν την ίδια ημέρα και οι δύο εταιρείες.


Το γραφένιο, ένα υλικό που λέγεται ότι είναι 200 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι και ταυτόχρονα εξαιρετικά ελαφρύ και ευλύγιστο, έχει εξάψει τη φαντασία των επενδυτών από το 2004 που κατάφεραν να το απομονώσουν δύο ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έξι χρόνια αργότερα ο Ολλανδός Αντρέ Γκέιμ και ο Ρωσοβρετανός Κονσταντίν Νοβοσέλοφ τιμήθηκαν με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για αυτή τους την ανακάλυψη.
Οι πιθανές χρήσεις του πολλές, από τα smartphones μέχρι τα διαστημόπλοια και από τα εμφυτεύματα σπονδυλικής στήλης μέχρι την αφαλάτωση του νερού. Αλλά το κόστος επεξεργασίας του σε μεγάλες ποσότητες είναι υψηλό. Τα τελευταία χρόνια, μονάδες επεξεργασίας γραφενίου έχουν ξεφυτρώσει στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και τις ΗΠΑ, όπου πολλές start-up έχουν καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η Applied Graphene δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα συγκεντρώσει για ένα προϊόν που ονομάζεται Κατασκευαστική Μελάνη, και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση τμημάτων σε φτερά αεροσκαφών, κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά. Ενώ η Haydale ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει τα χρήματα στην αναζήτηση αγοραστών και τη διεύρυνση της γκάμας προϊόντων της.


«Τα έσοδά μας αυξάνονται αλλά δεν είναι αρκετά για να καλύψουν το υψηλό κόστος της επεξεργασίας του γραφενίου» δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Applied Graphene Τζον Μάμπιτ, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των σχετιζόμενων με το γραφένιο προϊόντων τους έχει τετραπλασιαστεί, φτάνοντας πέρυσι τα 100.

Bloomberg -- http://www.insider.gr

2 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1571986/ti-hreiazetai-to-hrhmatisthrio-gia-na-parei-anases.html

εξαιρετικα αναλυτικο το σχολιο του φιλου της στηλης Γ.Σαββακη για τις τραπεζες και το χρηματιστηριο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Από τις επόμενες ημέρες θα βλέπουμε στα Μίντια τούς πρωτοκλασάτους ..όλοι λαμβάνουν θέσεις. Καλό ΣΚ...