Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


O KYKΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ...


Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη

Είτε βρεθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο, το Κόμμα της Ελευθερίας θα καθορίσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Αυστρία. Οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η κάλπη της Κυριακής θα οδηγήσει σε έναν συνασπισμό του Λαϊκού Κόμματος με την ακροδεξιά. Μάλιστα, ο επικεφαλής της προβάρει το κοστούμι του αντικαγκελάριου.
Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία στην Αυστρία, για όσους δεν ξεχνούν ότι τους εδόθη στις αρχές του 2000 εξουσία, απενοχοποιώντας τους με συμμαχία σε κυβερνητικό επίπεδο. Υπό το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.
Σαν να μην έφτανε αυτό, το 2015 ήρθε και η συνεργασία σε περιφερειακό με το Σοσιαλδημοκρατικό (SPO). Στο Μπούργκενλαντ, στα σύνορα με την Ουγγαρία, σπάζοντας έτσι ένα ταμπού και ακυρώνοντας μια δέσμευση που είχε αναλάβει το κόμμα πριν από τριάντα χρόνια.
Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στο Μπούργκενλαντ (και τη Στυρία) στα τέλη Μαΐου 2015 ανακάτεψαν ξανά τα δεδομένα και έβαλαν για τα καλά στις ράγες τα ακροδεξιά τρένα.
Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι η Ευρώπη εφησυχάζει. Μετά τα καρδιοχτύπια για τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία την προηγούμενη χρονιά, «που αποσόβησαν τον κίνδυνο να αναδειχτεί ο πρώτος ακροδεξιός επικεφαλής ευρωπαϊκού κράτους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», μετά τον συναγερμό στην Ολλανδία, στη Γαλλία, αλλά και το πρόσφατο αποτέλεσμα στη Γερμανία, η Ευρώπη μοιάζει να συμβιβάζεται με την ανάβαση του γκρίζου, όταν δεν την εξωραΐζει.
Ο Χάντς-Κρίστιαν Στράχε «μοιάζει πιο ώριμος, γοητευτικός, υπεύθυνος και παρουσιάζει με γλυκύτητα, έως και χιούμορ, τις πιο σκληρές του προτάσεις» έγραψε η συντηρητική Die Presse.
Η επιστροφή του FPO στην κυβέρνηση δεν αναμένεται να προξενήσει κατακραυγή, όπως το 2000. Εννοείται ότι η υιοθέτηση κυρώσεων από την Ε.Ε. ηχεί σαν ανέκδοτο. Ιστορικό. Άλλωστε, το FPO δεν υποστηρίζει πλέον την έξοδο από την Ε.Ε. Αφού την ευρωπαϊκή πορεία δεν αμφισβητεί, η «κανονικότητα» έχει αποκατασταθεί, οι νεοναζιστικές ρίζες έχουν ξεχαστεί.

Ας το θυμούνται αυτό στις Βρυξέλλες την επόμενη φορά που δηλώσουν έκπληκτοι και απογοητευμένοι από πορεία που δεν βγαίνει. 

http://www.naftemporiki.gr

7 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

motoGP Japan
ολα τα λεφτα στο μοναδικο θεαμα
και η μονομαχια του τελευταιου γυρου μεσα στη βροχη

michele είπε...

Καλό μεσημερι σε ολους ! Θα το δω σεμαγνητοσκόπηση Μπαρμπα
Εβλεπα το Federer- Nadal στο Shanghai Masters :)

Panos είπε...

....για πες μας ρε σκακιστη, μιας και εχω 500000 τεμαχια ΑΤΤ και δεν ξερω τι να τα κανω , που θα παει σε 30 ημερες;

αααα ελπιζω να μην εχεις ζαλιστει απο τον καπνο της μεγαλης φωτιας που ειχε πιασει απο το μεσημερι στην Σεττα Ευβοιας και τα λες αυτα.... η' μηπως δεν ησουν εκει σημερα;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλά βρε Austin ο ανύπαρκτος σκακιστας τι σού λέει. .Μην μασάς...φτυστον και ρώτησε τον Πώς του φάγανε τα λεφτά οι γατοι. ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πάνος κράτα γερά

Panos είπε...

Καλησπερα ΟΠΛΑ ...το ΑΤΤικακι μπορει να κανει ενα τιναγμα πριν την επικειμενη ΑΜΚ...
ειδωμεν φιλε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Λεω Λέω. ..είσαι γάτα βγαλτα τα νέα με καθυστέρηση. ..παραμονή Δευτέρας. .Γατε...Εμείς είμαστε πιο γατοι λεωωωώωω. ..