Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική



H ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ...



Β​​λέποντας τη θεαματική ανάκαμψη μιας χώρας σαν την Πορτογαλία δεν μπορείς να αποφύγεις τη μελαγχολική σκέψη ότι «θα μπορούσαμε κι εμείς να είμαστε εκεί». Η Πορτογαλία έχει αρκετά κοινά με την Ελλάδα. Πέρασε στη δημοκρατία το 1974, εισήλθε στην Ε.Ε. τη δεκαετία του ’80. Παρόμοιου εισοδήματος, η Πορτογαλία υπερχρεώθηκε και μπήκε σε μνημόνιο ένα χρόνο αργότερα. Αντιμετώπισε τις θυσίες της μνημονιακής προσαρμογής με εγκαρτέρηση και αυτοσυγκράτηση, χωρίς τις δικές μας εξαλλοσύνες, χωρίς βίαιες διαδηλώσεις, με αξιόλογη διακομματική συναίνεση. Αποφοίτησε από το μνημόνιο τον Μάιο 2014, με μια παράτολμη «καθαρή έξοδο», που απέβη επιτυχής, καθώς καβάλησε το κύμα της ευρωπαϊκής ανάκαμψης και του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) από την ΕΚΤ.
Πριν από δύο βδομάδες, ο οίκος S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας σε κατηγορία «επενδυτικής διαβάθμισης» –από «junk». Ακολούθησε επενδυτικό ράλι, που οδήγησε τη διαφορά κόστους δανεισμού (spread) της Πορτογαλίας από τη Γερμανία ή την Ιταλία στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010.

H ανάπτυξη στην Πορτογαλία αναμένεται φέτος πάνω από 2,5%, ανεργία λίγο κάτω από 10%. Το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2007. Οι τράπεζες εξυγιαίνονται και τα κόκκινα δάνεια μειώνονται. H βελτίωση της κατάστασης δεν είναι χωρίς σκοτεινές όψεις. Για να μειώσει το έλλειμμα, η κυβέρνηση περιέκοψε τις δημόσιες επενδύσεις. Το εξωτερικό χρέος (κυρίως ιδιωτικό) είναι τεράστιο. Η οικονομία παραμένει ευάλωτη σε ένα εξωτερικό σοκ, που θα μπορούσε να έρθει με το τέλος του προγράμματος της ΕΚΤ.
Η αριστερή κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα τηρεί πιστά τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. Στη μείωση του ελλείμματος υπερέβη τον στόχο. Ο Κόστα είχε την τύχη να χτίσει πάνω στις μεταρρυθμίσεις των κεντροδεξιών προκατόχων του, που μείωσαν το εργασιακό κόστος. Η ανάκαμψη του επέτρεψε να αυξήσει τους μισθούς. Παρά τη δημοσιονομική λιτότητα, η δημοτικότητα της κυβέρνησης Κόστα αυξάνεται. Ο Α. Κόστα είναι αυτό που θα ήθελε να είναι ο Α. Τσίπρας. Ομως ο Κόστα δεν τίναξε στον αέρα την οικονομία που σήμερα διαχειρίζεται, όπως έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο του 2015, για να φορτωθεί ένα βαρύτερο μνημόνιο. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κυβέρνηση Κόστα όταν μιλά για εξωστρέφεια το εννοεί.
Η Πορτογαλία καρπώνεται την εξωστρεφή οικονομική προσαρμογή που πραγματοποιήθηκε από το ξεκίνημα της κρίσης. Οι εξαγωγές της, που το 2010 ήταν στα επίπεδα της Ελλάδας, αυξάνονται από τότε σταθερά, με ετήσιο μέσο όρο 5 - 6%. Αντίθετα, ο ρυθμός αύξησης των ελληνικών εξαγωγών ήταν χαμηλότερος και ασταθής: από 7,8% το 2014 μειώθηκε απότομα το 2015 και κατέστη αρνητικός (-2%) το 2016.
Στην τελευταία Εκθεση Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας (WEF), η σύγκριση Πορτογαλίας - Ελλάδας είναι αποκαλυπτική. Επί συνόλου 137 χωρών, η Πορτογαλία έχει ανέλθει στη θέση 46, ενώ η Ελλάδα έχει πέσει στη θέση 86. Υπερφορολόγηση και γραφειοκρατία είναι τα κυριότερα προβλήματα και στις δύο. Ομως προσέξτε ορισμένες λεπτομέρειες. Η Ελλάδα είναι σε πολύ χαμηλότερη θέση από την Πορτογαλία σε σειρά κρίσιμων κριτηρίων: Τεχνολογική ετοιμότητα (Ελλάδα 50ή, Πορτογαλία 26η). Καινοτομία (75η έναντι 32ης). «Αμεσες ξένες επενδύσεις και μεταφορά τεχνολογίας» (Ελλάδα: 112η, Πορτογαλία: 15η). «Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για έρευνα και ανάπτυξη» (Ελλάδα: 129η, Πορτογαλία: 36η). Θλιβερή ειρωνεία: η Ελλάδα έχει μια εξαιρετική επίδοση στην παραγωγή επιστημόνων και μηχανικών (10η) – μόνο που τους στέλνει στην ανεργία ή στο εξωτερικό.
Δύο παράλληλες ιστορίες ολοκληρώνουν την εικόνα. Εδώ και έξι χρόνια, η Λισσαβώνα φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια νέων τεχνολογιών. Το Web Summit έχει 50.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο, ως η μεγαλύτερη «συνάντηση» τεχνολογίας στην Ευρώπη: «Ενα παγκόσμιο σημείο συνάντησης για τις πιο ανατρεπτικές επιχειρήσεις τεχνολογίας στον κόσμο και όσους ενδιαφέρονται για το πώς αυτές οι ανατροπές μπορούν να αλλάξουν τις επιχειρήσεις και τη ζωή μας». Η αριστερή κυβέρνηση εργάζεται σοβαρά για να καταστήσει την Πορτογαλία ελκυστική για τις επενδύσεις και την τεχνολογική καινοτομία.
Η Ελλάδα είχε ένα δικό της success story. Το Taxibeat, ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί ήδη σε αρκετές χώρες, πρόσφατα εξαγοράστηκε από διεθνείς επενδυτές. Ως πλατφόρμα σύνδεσης με ένα ευρύτατο δίκτυο ταξί, το Beat έχει αλλάξει την ποιότητα μετακίνησης στην πόλη, δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα επιβράβευσης του καλού οδηγού. Αυτό δεν αρέσει στο πιο οπισθοδρομικό τμήμα της συντεχνίας των ταξί (εκείνους που οδηγούν βρώμικοι, καπνίζοντας, βρίζοντας, με το ράδιο στη διαπασών). Εκείνοι προφανώς μισούν την αξιολόγηση, διότι (σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο) «ο ταξιτζής δεν είναι πόρνη σε κοινή θέα όπως στα Red Lights του Αμστερνταμ για να επιλέγει ο πελάτης». Η συντεχνία του κ. Λυμπερόπουλου συναντήθηκε με τον πονηρό πολιτικαντισμό του κ. Σπίρτζη, που οσμίστηκε κομματική πελατεία και εύκολα ψηφαλάκια. Μαζί συννομοθέτησαν για να σκοτώσουν ένα από τα ελάχιστα επιτυχή εγχειρήματα εξωστρέφειας και καινοτομίας.
Εκείνοι Web Summit, εμείς Dead Beat.
* Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης.

13 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Σκέτη θλίψις....

SCALPER είπε...

Γιουζου;;;???***

hippy είπε...

dimitraki εσύ (χθες) μίλησες για αποδοτικότητα των ιδιων κεφαλαίων της ΧΑΛΚΟΡ και σου απάντησα ακριβώς σ΄αυτό.

Όσο για την νέα εταιρεία εάν θέλεις να μελετήσεις διάβασε αναλυτικά τους ιστορικούς ισολογισμούς των εισηγμένων της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Αν πάλι βαριέσαι κοίταξε τι έγινε στην cenergy.

Αν πάλι σου αρέσει να εκβιάζεις την τύχη σου δικό σου θέμα...δεν με αφορά. Keep on.

Geopard είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Geopard είπε...

Καλησπέρα κύριε hippy είστε από τους αγαπημένους μου χρήστες και σας διαβάζω ανελλιπώς , στην Cenergy το νόμισμα είχε 2 όψεις οι μέτοχοι της ΕΛΚΑ τριπλασίασαν για πλάκα και οι μέτοχοι της Σωλκ πήγαν στον κουβά , στην Χακορ πάλι οι κινήσεις προς το παρόν δείχνουν ότι την προικίζει , άγνωστο προς το παρόν γιατί, αλλά μέχρι τώρα την έχει αβαντάρει πολύ επίσης μην ξεχνάμε ότι γύρισε σε κερδοφορία και έχει και ένα μεγάλο ποσοστό της Cenergy (Η Cenergy σαν μετοχή για μένα έχει μέλλον), βέβαια δεν ξέρω εάν είναι σωστά αποτιμημένη άλλα προ της ανακοίνωσης της συγχώνευσης η Χακορ έπαιζε κοντά στα ίδια ενώ στην ενοποιημένη υπολείπεται αρκετά με πολύ καλύτερα στοιχεία στην νέα εταιρεία συνεπώς υποθέτω ότι οι στόχοι που έχει δώσει στην ανάλυση του φίλτατος ο οικοδεσπότης michele είναι εφικτοί αλλά το 2χ και το 3χ από εδώ δεν το βλεπω άντε max ένα 1,3 έως 1,5 την βλεπω και αυτό με καλές συνθήκες για όλο το Χαα.

hippy είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας κ. Geopard ότι υπάρχουν ειδήσεις, έργα και μέλλον στην Cenergy (φυσικό αέριο-σωλήνες, διασύνδεση Κυκλάδων και Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα-καλώδια). Υπάρχουν ωστόσο και οι άγνωστες βουλές των στασινό που έχουν γραμμένους στα αποτέτοια τους επενδυτές, μεγάλους και μαριδαίους. Προσωπικά τους έχω ικανούς για όλα (εκτός απ΄το να δώσουν μέρισμα). Καλο ταξίδι...χωρίς εμένα.

Εμείς τα είπαμε δίπλα. Αγαπάμε αυτούς που αγαπούν και προσέχουν τις μετοχές τους. ΟΤΕ (μετά την μεταβίβαση του κρατικού 5%), ΕΥΑΠΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ, ΙΚΤΙΝ, ΦΛΕΞΟ, ΑΣΚΟ, ΑΡΑΙΓ και μερικά ακόμα (σε τρέχοντα επίπεδα ΑΔΜΗΕ μεταξύ αυτών).

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλησπέρα

Μιχαλη , τι διαβάζω για επενδύσεις,τι για συντάξεις,

Εω βαρεθει τα ανακριβη σχολια...

Ας δούμε ενα σαιτ και ας κρατήσουμε ημερομηνίες

http://www.athina984.gr/2017/04/07/stis-30-i-miosis-syntaxeon-apo-to-2010-sta-20-dis-e-o-logariasmos-mazi-me-tis-nees-perikopes/

Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, Αρχικά επρόκειτο για κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων Νέα Δημοκρατία, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Δημοκρατική Αριστερά.[3]


Η Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά διαλύθηκε στις 26 Ιανουαρίου μετά τις Βουλευτικές Εκλογές Ιανουαρίου 2015 και τη διαδέχθηκε η κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα Ιανουαρίου 2015


Ημ/νιες κλειδί

17 06 2012

26 01 2015

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Στις 30 περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις από το 2010 έως σήμερα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 10 προβλέπονται στον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, έρχονται να προστεθούν οι νέες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό, που θα περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.

Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση και συνδικαλιστές, από τον Μάϊο του 2010 έχουν αφαιρεθεί από την τσέπη των συνταξιούχων τουλάχιστον 11 δις ευρώ, ενώ σε συνδυασμό με την ωρίμανση των ρυθμίσεων του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου και τις επικείμενες παρεμβάσεις, ο λογαριασμός για παλαιούς και νέους συνταξιούχους, θα εκτιναχθεί συνολικά στα 20 δις ευρώ!..

Αναλυτικότερα:
1) Μάιος 2010: Μείωση της 13ης και της 14ης σύνταξης (Ν. 3845/2010).
2)Ιούλιος 2010: Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης (Ν.3863/2010 και 3865/2010).
3) Ιούλιος 2011: Οι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 60 ετών, υπέστησαν μειώσεις που ξεκινούσαν από το 6% για ποσό σύνταξης από τα 1.700 ευρώ και άνω και έφταναν στο 10% για ποσά συντάξεων μεγαλύτερα των 3.000 ευρώ (Ν. 3986/2011 και 4002/2011).
4) Σεπτέμβριος 2011: Ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων από 3% έως 13% για ποσά συντάξεων από 1.400 ευρώ και άνω.
5) Σεπτέμβριος 2011: Περικοπές από 3% έως 10%, για ποσά άνω των 300 ευρώ.
6) Οκτώβριος 2011: Συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών, υπέστησαν περικοπή της τάξης του 40% για ποσά συντάξεων, άνω των 1.000 ευρώ. Για συνταξιούχους ηλικίας από 55 έως 60 ετών, η μείωση έφτασε το 20% για ποσά συντάξεων από 1.200 ευρώ και άνω. Ταυτόχρονα, ο ίδιος νόμος (4024/2011), προέβλεπε μειώσεις από 15% έως και 30% για ποσά άνω των 150 ευρώ.
7) Μάρτιος 2012: Νέα μείωση 12% στις κύριες συντάξεις για ποσά άνω των 1.300 ευρώ (Ν. 4046/2012) επιλέχθηκε η πεπατημένη των περικοπών στις υψηλές συντάξεις, για να περιοριστεί και άλλο η συνταξιοδοτική δαπάνη και περικοπή της τάξης του 10% στις επικουρικές συντάξεις για ποσά συντάξεων έως 250 ευρώ, 15% για ποσά από 250 έως 300 ευρώ και 20% για συντάξεις από 300 ευρώ και πάνω.
8) Νοέμβριος 2012: Με το νόμο 4093/2012, υπήρξε για πρώτη φορά μείωση επί του αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης, ως εξής: 5% για ποσά σύνταξης από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 10% για ποσά σύνταξης από 1.501 έως 2.000 ευρώ, 15% για συντάξιμες αποδοχές από 2.000 έως 3.000 ευρώ και 20% για συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ. Παράλληλα, καταργήθηκε το επίδομα του των 800 ευρώ, που είχε αντικαταστήσει από το 2010 το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.
9) Ιούλιος 2014: Οριζόντιες μειώσεις κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις.
.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

10) Σεπτέμβριος 2015: Αύξηση της εισφοράς υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το 4% στο 6% για τις κύριες συντάξεις, ενώ για πρώτη φορά επιβλήθηκε ανάλογη εισφορά 6% και στις επικουρικές συντάξεις. Μάλιστα η περικοπή έγινε στο αρχικό ποσό της σύνταξης που καταβαλλόταν το 2010 για τις κύριες συντάξεις και στο καταβαλλόμενο ποσό για τις επικουρικές συντάξεις.
11. Μείωση των κατώτατων συντάξεων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015)
12. Μεταβολή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων στη βάση των Ν.3863/2010 και Ν.3865/2010, που οδηγεί σε μικρότερα ποσά συντάξεων για περισσότερους συνταξιούχους (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015, Ν. 4337/2015)
13. Κατάργηση των προβλεπόμενων αυξήσεων των συντάξεων μέχρι την 31-12-2021 (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015)
14. Κατάργηση της σύνταξης των 260 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες (Ν.4331/2015, Ν.4337/2015)
15. Μείωση των ποσών των πρόωρων συντάξεων κατά 10% για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα (Ν.4336/2015)
16. Μείωση των ποσών των πρόωρων συντάξεων κατά 10% για τους συνταξιούχους δημοσίου τομέα (Ν.4336/2015, Ν. 4337/2015)
17. Κατάργηση δυνατότητας συμψηφισμού συντάξεων με οφειλές ποσού έως 25.000 ευρώ (Ν.4331/2015, Ν.4337/2015)
18. Ολοκλήρωση της ένταξης όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ για την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας βιωσιμότητας (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015) και ρητή στο νόμο πρόβλεψη περί εφαρμογής της νομοθεσίας του ΕΤΕΑ
19. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους να επιβαρύνονται με 10 και πλέον έτη μέχρι να συνταξιοδοτηθούν (Ν.4336/2015)

Ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου):
20.Περίπου 250.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται μέχρι και 50%.Οι συνολικές μνημονιακές απώλειες για τις επικουρικές φθάνουν και το 76% .
21.Το ΕΚΑΣ καταργήθηκε για 158.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Η παροχή καταργείται σταδιακά το 2020 για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

21. Mερίσματα Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλληλων. Οι μειώσεις για τους 285.000 συνταξιούχους του Δημοσίου ανέρχονται μέχρι 60%.

23. Νέοι συνταξιούχοι. Περίπου 150.000 νέοι συνταξιούχοι μόνο για τα έτη 2016 και 2017 από όλες τις κατηγορίες, γήρατος, αναπηρίας, χηρείας έχουν μέχρι 35% μείωση στις κύριες συντάξεις τους λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού. Αφορά όσους έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν αίτηση μετά την εφαρμογή του νέου νόμου 4387/2016, δηλαδή από 13/5/2016 και μετά.

24.Επιβάλλεται αναδρομικά από τον Οκτώβριο (σ.σ. ισχύει από 13.5.2016, οπότε δημοσιεύτηκε ο νόμος Κατρούγκαλου) το «πλαφόν» των 2000 ευρώ για την ατομική σύνταξη (άθροισμα μίας κύριας και μίας επικουρικής σύνταξης ) και των 3000 ευρώ ( άθροισμα πολλών κύριων συντάξεων και πολλών επικουρικών συντάξεων).

25.Συντάξεις χηρείας: Αυστηρότερες προϋποθέσεις που οδηγούν σε μειώσεις ισχύουν για τις νέες συντάξεις χηρείας που εκδίδονται μετά τις 12 Μαΐου 2016. Ειδικότερα, τίθεται όριο ηλικίας στα 55 έτη. Οι χήρες/χήροι άνω των 55 θα παίρνουν δια βίου τη σύνταξη. Εφόσον είναι 52 θα την παίρνουν για τρία χρόνια, θα τη χάνουν και μετά θα επαναχορηγείται στα 67. Αν είναι κάτω από 52 θα την εισπράττουν για τρία χρόνια (με επιπλέον διετή επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση ανεργίας) εκτός αν είναι μητέρες ανηλίκων οπότε θα τη λαμβάνουν μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί ή μέχρι να αποφοιτήσει (24 ετών) . Ειδικές προϋποθέσεις ισχύουν για τις συντάξεις χηρείας των διαζευγμένων.
26.Στις περιπτώσεις απασχόλησης συνταξιούχων, η κύρια και η επικουρική σύνταξη περικόπτονται κατά 60%, χωρίς καμιά πρόβλεψη για μικρότερο ποσοστό στις περιπτώσεις χαμηλοσυνταξιούχων.
27. Μειώσεις θα υποστούν όσοι συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, πριν από το όριο πλήρους συνταξιοδότησης. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η μείωση της εθνικής σύνταξης προκειμένου για τους ασφαλισμένους που παίρνουν μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος ανέρχεται σε 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης. Επιπλέον, το αναλογικό ποσό θα μειωθεί κατά 10% λόγω του προβλεπόμενου ‘’πέναλτι’’.
28.H διαδικασία καταβολής των ‘κουρεμένων’ εφάπαξ έχει ξεκινήσει. Τα εφάπαξ που καταβάλλονται έχουν ενσωματώσει περικοπές που θα κυμανθούν από 15% έως 18%, σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος.
29.Περικοπές και στις προσυνταξιοδοτικές παροχές 11.000 τραπεζοϋπαλλήλων από την Εμπορική, την πρώην Πίστεως (νυν Alpha) και την Αττική Τράπεζα (προσυνταξιοδοτικό ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑ). Οι κύριες συντάξεις τους επανυπολογίζονται με ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης (1,75%) και «κουρεύονται» μέχρι και 30% αναδρομικά από την 1η Ιουνίου. Υπολογίζεται πως μεσοσταθμικά οι μειώσεις κυμάνθηκαν στο 19,5%.
30. Εισφορές:Παρακράτηση της εισφοράς ασθενείας(6%) από τις συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου 2016 και την παρακράτηση των ποσών που δεν παρακρατήθηκαν από τον Ιούλιο σε 4 ισόποσες δόσεις και την πρώτη δόση από τη σύνταξη του μηνός Νοεμβρίου 2016.Οι μειώσεις αφορούν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις και έγιναν παράλληλα με την αναδρομική παρακράτηση των ποσών έναντι των, επίσης αναδρομικών, περικοπών σε όσες επικουρικές υπερβαίνουν τα 1.300€ μεικτά μαζί με την κύρια

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ.



17 06 2012

26 01 2015


Αρα η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ έκοψε :

8) Νοέμβριος 2012: Με το νόμο 4093/2012, υπήρξε για πρώτη φορά μείωση επί του αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης, ως εξής: 5% για ποσά σύνταξης από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 10% για ποσά σύνταξης από 1.501 έως 2.000 ευρώ, 15% για συντάξιμες αποδοχές από 2.000 έως 3.000 ευρώ και 20% για συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ. Παράλληλα, καταργήθηκε το επίδομα του των 800 ευρώ, που είχε αντικαταστήσει από το 2010 το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.



9) Ιούλιος 2014: Οριζόντιες μειώσεις κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις





Αρα η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΑΛΛΑ .

10 )

11)

12)

.......

30)



.....

31) 2019 !!!2020 !!!

Αυτά ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ,μαγκιές κτλ

Πάντα με στοιχεία.



μπαρμπαλιας είπε...

μπραβο ρε φιλε "πρακτορα"
πρωτα που ξαναγυρισεσ στο σπιτι
και β,γιατι εβαλες τα πραματα με τη σειρα στη θεση τους.
η ουσια ειναι οτι και με τοσες περικοπες δουλεια δεν εγινε μονον φτωχοποιηθηκαμε ετι περισσοτερο και με τη σημειωση οτι οι ανισοτητες σε πολλες κατηγοριες και παρεμειναν βγαζοντας ματι.
π.χ.μερικοι μερικοι του ΙΚΑ
με 18 χρονια περνουν περισσοτερη συνταξη απο αλλους με με 37 εως 41 χρονια που γνωριζω εδω στο χωριο μου.....

Ανώνυμος είπε...

LENDINGTREE® LOANS INC.


Έχετε απολαύσει πού να πάρετε δάνεια, σας απέρριψαν οι τράπεζες και τώρα απογοητευτήκατε από το πού θα πάρετε δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

Δάνειο για να ξεπληρώσεις εύκολα το χρέος σου;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

Μην ψάχνετε άλλο, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / ΛΙΡΕΣ
Με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3-5%.
Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο δανεισμού και
οικονομική βοήθεια σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Δίνουμε δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από 1 έως
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής σε ακίνητα
. κατασκευαστικά δάνεια
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
. στεγαστικά δάνεια
. Καταναλωτική πίστη,
. Δάνεια FHA
. προσωπικά δάνεια
. δάνεια αυτοκινήτου
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lendingtreeloans@protonmail.com

Ζεστή σκέψη

ELIZABETH WALTER