Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΥΓΕΙΑ

X.A.A. LIVE 




                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online
YΓΕΙΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η καθοδική κίνηση δυόμιση μηνών της μετοχής μετά τα υψηλά του Ιουλίου στα 0,4050€ σταμάτησε στα 0,2960 της διακεκομμένης X101.

Aπο εκεί ξεκίνησε με αύξηση του όγκου συναλλαγών μια ανοδική αντίδραση που συνεχίστηκε μετά το επιβαλλόμενο retest στην Χ100 των 0,3110 εντός του καναλιού Α1-Α2.

Η μετοχή  στην διόρθωση της από την V πάτησε την Α2 αλλα και στον εκμο 30 ημ και φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική της πορεία ως το επικρατέστερο σενάριο.
Στόχος τα υψηλά της 5/7 μετά και την πιθανή διάσπαση της V=0.38€ και βέβαια ανάλογα της χρονικής στιγμής η άνω γραμμή Α1 του καναλιού.

Η ενδεχόμενη διάσπαση των υψηλών θα μεταβάλλει την διαγραμματική εξέλιξη επί τα βελτίω με δυναμική κίνηση και περαιτέρω αύξηση του όγκου συναλλαγών.

Αντίθετα και στο αρνητικό σενάριο, μόνο η καθοδική διάσπαση της Α2 θα προβληματίσει τους κατόχους,  επαναφέροντας την κίνηση της μετοχής στην οριζόντια ζώνη συναλλαγών V-X100[ 0.3810-0.3110] με ισχυτρή στήριξη την Χ101 στα 0,2960 ευρώ.

28 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Ναι γεια σας. Έφερα το λιβάνι που ζητήσατε. Αχ, δεν σας πρόλαβα. Ξεκινήσατε από ενωρίς.

Bonjour παίκτε. Ο σόρτης της ΕΤΕ που ποτέ του δεν σόρταρε ΕΤΕ σας χαιρετά.

Andreas D. είπε...

ΜIFID II: Μπορεί επισήμως να έχουν ακουστεί ελάχιστα πράγματα (βλέπετε πρόκειται για Κοινοτική Οδηγία που επιβάλλεται να υιοθετηθεί και στη χώρα μας), ωστόσο έντονη δυσφορία στον χώρο των χρηματιστηριακών και επενδυτικών εταιρειών έχει προκαλέσει το νέο θεσμικό πλαίσιο της Mifid II, όπως τουλάχιστον προτείνεται να ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και οι αντιδράσεις δεν εστιάζονται στην αναστάτωση που προκαλεί κάθε μεγάλη θεσμική μεταβολή, ούτε καν στο αυξημένο λειτουργικό κόστος που συνεπάγεται «εφ’ όρου ζωής» για τις μικρότερες κυρίως εταιρείες.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα σχετικά αναφέρει γνωστός χρηματιστής:

«Ο επενδυτής που ενημερώνεται βάσει της Mifid II μοιάζει με τη γυναίκα που σκέφτεται να τεκνοποιήσει, αλλά βομβαρδίζεται με μπαράζ μηνυμάτων για χιλιάδες αρρώστιες που μπορεί να πάθει το παιδί της, για τις πιθανότητες που υπάρχουν να φυλακιστεί ή να αποκεφαλιστεί από τον ISIS και για τους κινδύνους που διατρέχει όταν διασχίζει τους δρόμους των Εξαρχείων. Το πιθανότερο είναι ότι τελικά θα αποφασίσει να μην τεκνοποιήσει…».

Στέλεχος μεγάλης ΕΠΕΥ εστίασε σε μια άλλη πλευρά του νέου θεσμικού πλαισίου: «Ο επενδυτής θεωρείται εξ ορισμού ηλίθιος και το μόνο που δεν ζητάει ο νόμος από τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων είναι η παροχή εγγυημένων θετικών αποδόσεων. Οι εταιρείες κινδυνεύουν να μπλέξουν με χιλιάδες νομικές προσφυγές, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η ανεργία στον κλάδο των δικηγόρων είναι μεγάλη».

Αν σ’ όλα αυτά συνεκτιμήσουμε την άποψη του ίδιου του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (Ν. Καραμούζη) ότι η Mifid II θα οδηγήσει σε περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου, καθώς και τον φόβο του πως μια υπερ-ρύθμιση θα σκοτώσει την αγελάδα που φέρνει το γάλα, τότε αντιλαμβάνεται κάποιος το μέγεθος του προβληματισμού στην αγορά.

ΥΓ: Έντονα παράπονα εκφράζονται και προς τις ελληνικές αρχές, που δεν αντιδρούν αποτελεσματικά -εκφράζοντας διαφωνίες και δημιουργώντας συμμαχίες-, όταν οι Κοινοτικές Οδηγίες συναποφασίζονται και συντάσσονται στις Βρυξέλλες. «Άραγε να πηγαίνουν εκεί μόνο για διακοπές;» ειρωνεύονται ορισμένοι.

ArTaXiA είπε...

Είναι ίδιον τούτης της περήφανης ελληνικής φυλής, να ασχολείται με τα μικρά και ασήμαντα και να περιφρονεί τα μεγάλα και σπουδαία. Τι προτείνεις να κάνουμε Andreas;

michele είπε...

Καλημερα, καλημέρα. Σε σορτακηδες και λονγκακηδες !

MIFID II Υπερβολές του συστήματος..

SCALPER είπε...

Καλημερα.....φτωχοποιηση...φτωχοποιηση...φτωχοποιηση....μολις συναντησα συνταξιουχο γειτονα...ο οποιος σημερα συνειδητοποιησε.....την οριστικη παυση του Εκας απο Γεναρη.....!!!

michele είπε...

Τωρα το..συνειδητοποίησεεε ;;

Καθοδικη διάσπαση του καναλιου στον ΔΤΡ γι αυτο και η μεγαλη πίεση

michele είπε...

Το 732 ειναι στήριξη στο ΓΔ για αυτό προβλέπω μια ανάσα να την πάρει

austin είπε...

Εδώ δεν έχουν πάρει χαμπάρι πόσοι και πόσοι ότι έκαναν την πιο μεγάλη μαλακία να βγάλουν τον συριζα. Τους φωνάζει μέσα στα μούτρα ότι είναι κάφροι. Όπως φώναζε τόσα χρόνια η σήψη στην Ελλάδα των επιδοτήσεων και της αποβιομηχανοποίησης, θα καταλάβει για το ΕΚΑΣ αν δεν του το πάρουν στην πράξη;;;

Είπαμε η βλακεία είναι ανήκεστη και άπειρη. Και δυστυχώς στην ελλάδα είναι αυτή που την κινεί χρόνια τώρα.

Την καλημέρα μου. Με φουρκίσατε πάλι πρωί πρωί. χαχα

michele είπε...

Ε είσαι νιατο τι να κάνουμε, εκρήγνυσαι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν τον ξαναδεις τον γειτονα..ρωτησε τον τι ψήφισε; Χιμπατζηδες;θα εχει ενδιαφέρον.. επισης ρωτησε τον τι θα ψηφίσει στις επόμενες; ξανα χιμπατζηδες;..Καλημέρα σε ολους..και Ιδιαίτερα στον Αρταξια που δεν εχει φτυάρι..

SCALPER είπε...

Τι να ψηφισε Οπλα;;;...φυσικα Συριζα....τι αλλο?????....Δεν πειραζει....μπας και προσγειωθουμε ολοι μας σε αυτη τη χωρα....Και τα παρουμε απο την αρχη....ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΑΤΜ....ΠΡΩΤΑ!!!!!!

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
καθόλου υπερβολές...
ακόμα περιμένουμε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα μας...

michele είπε...

Iσως δεν με κατάλαβες Ανδρεα, υπερβολές εννοώ εμπεριέχει η MIFID II

ArTaXiA είπε...

Το να σας δηλώνει το εκλογικό σώμα πως προτιμότερος ένας χιμπατζής από τον αγαπημένο σας υποψήφιο, δεν το λες και επιτυχία.

michele είπε...

Το εκλογικό σωμα ειχε πει "και τι εχει να φοβηθει η αγορα απο τον Τσίπρα", "γιατι οι αλλοι καλυτεροι ησαν;"
"ο Αλεξης θα μας καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ" και έδωσε και 125.000 σταυρούς στον Γιανη.

Γι αυτό τον πίνει τώρα. Σε όλα τα επίπεδα. Δύσκολο πράγμα η πολιτική.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε τους χιμπατζιδες θέλω.. .να κλεισουν και τους φουρνους..οχι μονο τις τραπεζες..

austin είπε...

1) αν και ο πλέον άπειρος νομίζω είναι φως φανάρι, ότι με την μιφιντ πάνε να κάνουν ότι κάνουν σε όλους τους τομείς της αγοράς: να κλείσουν τους μικρους, να τους αγοράσουν οι πολυεθνικές κτλ κτλ. Βρήκαν τώρα τρόπο και για υπερσυγκεντρωση και για έλεγχο ποιος κάνει τι.

2) βλέπω πρωτοσέλιδο ότι δεν μπορεί να γίνει η επένδυση στο ελληνικό αν μπαίνουν συνέχεια εμπόδια. Μια ζωή ο "συριζα" (τα "" είναι για τους αριστερούς συνδικαλιστές που δαιμονοιποιουν την τις επενδύσεις και βρήκαν καλύτερο και από το ΠΑΣΟΚ σπίτι, αυτό του συριζα) έβαζε εμπόδια στο ελληνικό και εκάστοτε ελληνικό. Δεν πειράζει. Εχεις ο θεός (συσσιτια) γιατί στο τέλος και με τόσα εμπόδια σε "νέο χρήμα" αυτή η κοπέλα που ήθελε έστω 300 ευρώ να μπει στο δημόσιο θα πει, έστω να πάρω πρώτη σειρά στο συσσίτιο και θα είμαι χαρούμενη.

Τουλάχιστον βγήκε ο αδερφός κουφοντινας και μπορέσαμε να στρεψουμε τα κανάλια, τον γιο του Βουτσά και την κοινη γνώμη προς τα εκεί. Τελεια!

μπαρμπαλιας είπε...

Οστον μικρε μου....

michele είπε...

Το Ελληνικο ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο ΑΚΡΙΒΩΣ πριν ενα χρόνο. Αυτο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σε αυτα τα επιπεδα ειναι καλη η Λάμδα Μιχαλη;

michele είπε...

Ειναι καλή ΟΠΛΑ. Αλλα οσο ειναι κατω απο 5,70 ( και δεν γυριζει πανω αυτο) υπαρχουν πιθανοτητες για 5,10. Οποτε κανεις κανει μια αρχικη τοποθετηση εδω ,φυλαγοντας ρευστοτητα για 5,10

hippy είπε...

"Ο michele είπε...
Το εκλογικό σωμα ειχε πει "και τι εχει να φοβηθει η αγορα απο τον Τσίπρα", "γιατι οι αλλοι καλυτεροι ησαν;"
"ο Αλεξης θα μας καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ" και έδωσε και 125.000 σταυρούς στον Γιανη.

Γι αυτό τον πίνει τώρα. Σε όλα τα επίπεδα. Δύσκολο πράγμα η πολιτική."


Δεν είναι έτσι βρε Μιχάλη. Το πολιτικό σύστημα είχε κακοφορμίσει. Κι ο ψηφοφόρος αηδίασε και είπε αντι να ψηφίσω τη Βούλτεψη να κοιτάει τα μαλλιά της πριν βγει στο γυαλί (αντί για τις σημειώσεις της), αντί να ψηφίσω τον βαψομαλιά που στην μια και μοναδική μέρα που έγινε πρόεδρος έσπευσε και διόρισε τις κόρες του στη βουλή, αντί το κόμμα του λαμόγιου εξάδελφου Λιάπη, ας δοκιμάσω τους καινούργιους μπας και βγουν κάπως καλύτεροι.

Ο κόσμος σκέφθηκε πως και 1% απ΄όσα λένε να κάνουν θα πάμε καλύτερα απ΄ότι με δαύτους. Αλλά δυστυχώς υπήρχαν και χειρότεροι από τους κακούς. Αυτό όμως δεν δίνει συγχωροχάρτι στους Γιακουματους, Ντινόπουλους κλπ που έπρεπε να είχε συνταξιοδοτήσει ο κ. Σαμαράς.

Όντως, δύσκολο πράγμα η πολιτική και μεγάλος ο φόβος ότι στην επικείμενη αλλαγή με τις εκλογές θα προτιμηθούν οι λαικιστές Νικολόπουλοι αντί των "μετρημένων" συναδέλφων τους.

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η michele είπε...
Iσως δεν με κατάλαβες Ανδρεα, υπερβολές εννοώ εμπεριέχει η MIFID II

γράψε λάθος Μιχάλη...

hippy είπε...

Πάντως οι άσχετοι του Συριζα έχουν μοιράσει πολύ χρήμα στο μαγαζί. Τόσα κενά αέρος-ακραίες καταστάσεις (τουλάχιστον 2,3,4 φορές το χρόνο) δεν θυμάμαι πριν. Για τους συντηρητικούς-διαβασμένους βούτυρο στο ψωμί (γενική παρατήρηση, δεν αναφέρομαι σε μένα)

michele είπε...

Οχι δεν δινει συγχωροχαρτι Hippy μου και καλα κανει. Οι παθογενειες ενος συστηματος Πασοκ-ΝΔ αυτες που περιγραφεις, ειναι αδιαμφισβητητες.Γι αυτο λεω πως ειμαι δυσκολη η πολιτικη. Γιατι με τη λογικη ουτε το 1% δεν γινοταν και ας ηταν πολυ λιγο.Ουτε ο Ενφια,ουτε το 751 ουτε η 13 συνταξη. Εκεινο που στηριξε την ψηφο των ανθρωπων ηταν το λεγομενο "ηθικο πλεονεκτημα" μια πραγματικα επιτυχια της αριστερας ολα αυτα τα χρονια.Εμπεδωσε αυτη την αισθηση στον κοσμο.Βεβαια δεν ηξερε οτι η αριστερα "συγκυβερνουσε" συχνα, καθως οι δυο μεγαλοι γεμιζαν με στελεχη της οργανισμους, πανεπιστημια,διοικητικες θεσεις για να μην γκρινιαζουν Ετσι ολοι βολευοντουσαν. Αλλα οι μελετητες της πολιτικης επιστημης διεβλεπαν οτι οταν η μαιμου ανεβει στο δεντρο θα φανει ο κώλος της.Γιατι μαζεψε η αριστερα εκτος των ιδεοληπτων που εφυγαν απ το Συριζα το 2015 και ολα τα πρασινα λαμογια που φυσικα συνεχισαν και ξεδιαντροπα μαλιστα τη δουλεια τους. Ετσι πυροβόλησε ο λαος τα πόδια του. Ειτε απο οικονομικη αγνοια, ειτε απο αριστεροσυνη, ειτε απο προσχωρηση στους καινουργιους που οσο ναναι καλυτεροι θα ειναι. Αμ δε..

Paolo GG είπε...

ξαναλέω.... αυτο λέγεται Φυγοπονιά.
Φυγόπονος είναι ( και παραμένει ) ο Έλληνας.
τελεία.
παράγραφος.

michele είπε...

Φαινεται παμε ανετα να κλεισουμε στα επιπεδα στηριξης δηλ >732 του ΓΔ
και > 694 του ΔΤΡ θα δουμε
Πολλες φορες στα όρια γινεται και υφαρπαγή χαρτιων γι αυτο παντα περιμένουμε την ..επικύρωση

michele είπε...

Οριακα κατω απο την στηριξη αλλα χωρις ιδιαιτερη σημασια ο ΔΤΡ κρατησε ανετα το 732 ο ΓΔ
λογικα λογω αποτελεσματων πανω τα ΕΛΠΕ

Στα συνηθη επεστρεψε ο τζίρος στα 34 εκ καθαρα