Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                     




                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

6 σχόλια:

michele είπε...

Kαι ορμώμενος απο μια κουβεντα που ειχα τις προαλλες με τον Lorac
θυμηθηκα και εγραψα στο fb την ιστορια της πραγματικης
Black Friday:

Ο 18ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ulysses S Grant (4Mαρτιου 1869-4 Μαρτίου 1877) είχε την πολιτική να πουλάει χρυσό ανα εβδομάδα, ώστε να εξοφλεί δημόσιο χρέος και να σταθεροποιει το δολλάριο.
Στην αρχή της θητείας του στις 24 Σεπτεμβρίου το 1869 έγινε ένα σκάνδαλο στην αγορά του χρυσού του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Αυτή ήταν και η -πραγματική-BLACK FRIDAY της Ιστορίας !
Ο Abel Corbyn μικρο-κερδοσκόπος της εποχής παντρεύτηκε την μικρότερη αδελφή Virginia Grant του προέδρου.
Δυο άλλοι speculators της εποχής ο Jay Gould ( λαθρέμπορος βαμβακιού στην διάρκεια του εμφυλίου) και ο James Fisk πλησίασαν τον Corbyn για να εκμεταλλευτούν την "συγγένεια" με τον Πρόεδρο και να αποκτήσουν εσωτερική πληροφόρηση. Η προσπάθεια ευοδώθηκε.
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος ανέστειλε τις πωλήσεις χρυσού καθώς πήρε ένα γράμμα από τον ΥΠΟΙΚ ότι είναι πιθανόν να επηρεάσουν τους αγρότες της Δυτικής Ακτής.
Ήταν μια ενορχηστρωμένη ιδέα από τους Gould και Fisk οι οποίοι άρχισαν να αγοράζουν χρυσό αυξάνοντας την τιμή του.
Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Grant αφού έμαθε το σχέδιο των δυο κερδοσκόπων διέταξε την αποδέσμευση 4 εκατομμυρίων δολλαρίων προκαλώντας crush στο golden room του James Gould !
Φυσικά επακολούθησε πανικός στην Wall Street ( gold panic ) και αναταραχή για αρκετούς μήνες στη χώρα.
Οι δυο κερδοσκόποι χρησιμοποιώντας την γνωριμία με τον γερουσιαστή William Tweed (μεγάλη ιστορία αυτός) κατάφεραν να αποφύγουν την δίωξη και να απαλλαγούν με κυβερνητική έρευνα του 1870.

mixalis mixalios είπε...

Βρε λέτε να ναι black Friday για τους κατέχοντες Frigo? Τάδε έφη Θ. Σταυρόπουλος "τρίτη συνεχόμενη ανοδική η Frigoglass (+14,58%, δεν αποκλείεται να ακουστούν ενδιαφέροντα σενάρια τις αμέσως επόμενες μέρες)" ειδικά αν κρίνω από τους αγοραστές στο τέλος! Ας μας κάνουν κι εμάς μια δημόσια πρόταση στα 0,50 λεπτά και τους υπόσχομαι ότι δεν θα αγοράζουμε στα 51 για να τους την χαλασουμε...

michele είπε...

Αμα δεις ανοιγμα σε ιδια τιμη συχνα σημαινει αντιστροφη ,ειτε κατω ,ειτε πανω
σταματαει δηλ ο κατηφορις η ο ανηφορος

mixalis mixalios είπε...

Σε ευχαριστώ Mic! Τώρα που το λες έτσι έγινε και με τη Frigo προχτές αλλά το έχω ξαναδεί σε άλλες περιπτώσεις και το επιβεβαιώνω χωρίς να το έχω ποτε σκεφτει ως κανόνα! Αποκτά πάντως ενδιαφέρον ο κλάδος της Υγείας για την ερχόμενη εβδομάδα όπως έχεις αναφέρει και στο παρελθόν αλλά τώρα παίρνει σάρκα και οστά! Στην ανακοίνωση του ο Αποστολοπουλος αναφέρει ότι ξεκινά γυρος επενδυσεων στον κλάδο σε εισηγμένες ή μη! Δεν υπάρχει άλλη εισηγμένη εκτός από τη δική του και το ΙΑΣΩ...Έχουμε και από δαυτη!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τους πήρε τα μποξερακια ο Πασκουαλε. .

SCALPER είπε...

http://www.liberal.gr/arthro/178442/epikairotita/2017/k-zachariadis-tha-uparxei-eirini-stin-yemeni-an-den-poulisoume-ta-blimata.html

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΡΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ....