Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


KINA: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ..


Της Μαίρης Βενέτη*

Οι κινεζικές μετοχές κατέρρευσαν την Πέμπτη, με τον δείκτη των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης να καταγράφει τη μεγαλύτερη απώλεια από τα μέσα του περασμένου έτους.

Από την Τρίτη είχαμε επισημάνει τις ανησυχίες των αναλυτών σχετικά με το ενδεχόμενο η ύφεση στην αγορά ομολόγων της Κίνας να διαχυθεί και σε εταιρικό επίπεδο. Nα υπενθυμίσουμε ότι η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έχει αρχίσει και δίνει ποσοστά άνω του 4%.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που οδήγησαν στο sell off, όπως το γεγονός ότι οι αρχές εντείνουν- και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου- την εκστρατεία για τη μείωση της μόχλευσης. Επιπλέον το μήνυμα της κυβέρνησης ότι οι μετοχές της Kweichow Moutai Co ανέβηκαν πολύ γρήγορα, δημιούργησε extra κραδασμούς.

Έτσι ο δείκτης CSI 300 υποχώρησε έως και 3,3% την Πέμπτη και έκλεισε στο- 3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη απώλειά του από τον Ιούνιο του 2016. Ο δείκτης ChiNext μειώθηκε κατά 3,2%, ενώ ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης και ο δείκτης Composite Shenzhen, υποχώρησαν περισσότερο από 2%.

Υπάρχουν αρκετοί αναλυτές στο Bloomberg που υποστηρίζουν ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα με την πτώση και πιστεύουν ότι θα γίνει bottom fishing στα χαμηλά.

Προσωπικά όμως συμφωνώ με την άποψη του Castor Pang, (επικεφαλής ανάλυσης στο Core-Pacific Yamaichi HK) ότι «ο αντίκτυπος αυτής της ταχείας αύξησης της απόδοσης ομολόγων είναι παρόμοιος με αυτόν της αύξησης των επιτοκίων» και επομένως θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης, εξέλιξη αρνητική για τα εταιρικά κέρδη.

Όσοι ασχολούνται λοιπόν με την συγκεκριμένη αγορά θα πρέπει τις προσεχείς ημέρες να παρακολουθούν στενά:

Tις παρεμβάσεις των ρυθμιστικών αρχών, ακόμα και σε επίπεδο δηλώσεων.

Την απόδοση των 10 ετών κυβερνητικών ομολόγων η οποία όσο παραμένει πάνω από το 4% σηματοδοτεί ότι η απόδοση των περιουσιακών στοιχείων χωρίς κίνδυνο αυξάνεται, συνεπώς υπάρχει διστακτικότητα για την είσοδο κεφαλαίων στις μετοχές.

Όμως όταν η αγορά στερείται νέων εισροών, χάνει momentum και αν αυτό δεν επανακτηθεί γρήγορα, τότε μπορεί να χάσει και τάση.


Επίσης οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι οι μετοχές του ChiNext δεν έχουν μεγάλη υποστήριξη από τα κρατικά ενισχυμένα κεφάλαια, οπότε είναι πιο ευάλωτες στην αύξηση της μεταβλητότητας.

www.liberal.gr

3 σχόλια:

JimMarkus είπε...

Οι περισσότεροι φθονούν την ομορφιά καθώς μόνο λίγοι μπορούν να την αποκτήσουν. Η πιο υποτιμημένη ερμηνεία για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Ωραίο κομμάτι, καταπληκτική ταινία.

PETE είπε...

Καλησπέρα σε ολους,καλό άρθρο γνωμη μου οτι μαζεύουν τα σύννεφα για την πολυπόθητη διόρθωση , και οι shortακηδες περιμένουμε και την Πέμπτη τα νεα της Γερμανίας.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ωραιο μουσικο κομματι. Πολυ ενδιαφερον κειμενο.