Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

FTSE

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
FTSE: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μετα την ανοδική λύση του πορτοκαλί falling wedge ο σημαντικότερος δείκτης αναμετράται με την πολύ αξιόλογη αντίσταση Χ101 κλείνοντας χθες λιγο υψηλότερα στις 2049,65 μον.
Ο δείκτης απέκτησε ορμή μετά και την διάσπαση των δύο κινητών ( εκμο 100 1985 μον και ακμο 200 ημ  στις 2009.85 μον) και κινείται προς το gap  της 15/9 [2032,72-2078,59]
Μένει να δούμε αν ο σημαντικός στόχος  D1 =2117 μον, είναι επιτεύξιμος στις 5 μόλις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του χρόνου βάσει του συνήθους year end rally .
Aυτο θα εξαρτηθεί από την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση από την X101 γεγονός που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση προς την επίτευξη του στόχου.
Στο αρνητικό σενάριο ζώνη στήριξης οι 2031 μον και κατόπιν ο ακμο 200 που όπως αναφέραμε κινείται τωρα στις πέριξ των 2010 μον.

60 σχόλια:

SCALPER είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1585105/elvalhalkor-daneio-70-ekat-eyro-apo-etep.html
Να τα ωραια...!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

η δέη στο συνηθες χαλι της

η ΜΙΓα μπαιδε μπουκε στην αντισταση της πλήθηκε

κλμ

Nek είπε...

Καλημέρα σας.

Από λάθος στην εντολή πριν 2 μέρες αντί να φύγει η ΜΙΓ στο 0.12 προχθές, έφυγε στο 0.132 σήμερα, μόλις τώρα! Απίστευτο λάθος με απίστευτή κατάληξη!

μπαρμπαλιας είπε...

Νεχ,τα λαθη μερικες φορες ειναι καταπληκτικα στην καταληξη τους...ιδιαιτερα οταν εισαι νεος

Nek είπε...

αυτό είναι αλήθεια!

michele είπε...

Καλημερα καλημερα σε ολους!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ακομα σορταρουν τα Αγγλακια την ΔΕΗ.. προσοχή μην καουνε.Καλημέρα.

SCALPER είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1585126/ependytiko-mpoym-sth-viomhhania-vlepei-to-iove.html

ΘΕΤΙΚΟ...Φανταστείτε με μια σοβαρή κυβέρνηση τί έχει να γίνει...

austin είπε...

αφου τους έφερε ο χατζηνικος και στήριζε αυτήν την αθλιότητα του συριζα, τώρα που κάνουν τα αίσχη και ψηφίζουν όλα όσα δεν μπορούσαν η δεν ηθελαν οι προηγούμενοι το παίζει σκληρός στους συριζαιους.

Η βρωμοδουλεια έγινε. Ο κοσμακης την έφαγε για τα καλά και τώρα πάμε στην νέα μέρα. Η οποία είναι δύσκολη, με απίστευτες πληγές στην δημοκρατία μας, σΤην ενότητα του λαου μας, στο θυμικο της κοινωνιας μας.

Εύχομαι το νέο έτος πέρα από υγεια σε όλους μας, να έχουμε βελούδινη αλλαγή κυβέρνησης αλλά και πλεύσης.

Την καλημέρα μου

μπαρμπαλιας είπε...

Εύχομαι το νέο έτος πέρα από υγεια σε όλους μας, να έχουμε βελούδινη αλλαγή κυβέρνησης αλλά και πλεύσης. ...

βελουδινη αλλαγη θελεις μωρο;
σταχω πει τα γραμματα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν αφηνουν την καρέκλα οι κατσαπλιαδες βελουδινα.

ArTaXiA είπε...

Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι, λοιποί ταλαντούχοι παίκτε, δεν προκύπτει από πουθενά πως θα υπάρξει άμεσα, ή έστω μεσοπρόθεσμα αλλαγή κυβέρνησης. Σε πολλούς από εσάς διαφεύγει το γεγονός του πολλαπλασιαστή του χρήματος. Χρήμα δεν δημιουργείται μόνο από τις τράπεζες. Χρήμα, δημιουργείται και στα καθ'ημας, με τους margin λογαριασμούς, τα παράγωγα και την υπεραξία των μετοχών. Στη συνέχεια, οι τελειωμένες σήμερα τιμές των ακινήτων, όπου αγοράζεις 150.000 ευρώ, κάτι που έχει αντικειμένική 650.000, άρα πριν λίγα χρόνια κόστιζε όντως τόσο, θα δημιουργήσουν ένα νέο κύμα δημιουργίας χρήματος στους λίγους και εκλεκτούς που θα επωφεληθούν. Το ίδιο συμβαίνει ήδη με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, όπου μια επένδυση των 50.000 την προηγούμενη άνοιξη, σήμερα βρίσκεται λίγο κάτω από τις 90.000. Αυτά είναι πραγματικά χρήματα. Δεν είναι αέρας. Γατάκιαααα.....

SCALPER είπε...

όπου αγοράζεις 150.000 ευρώ, κάτι που έχει αντικειμένική 650.000, άρα πριν λίγα χρόνια κόστιζε όντως τόσο

φουσκα οπως παντου........

austin είπε...

Μπάρμπα, για αυτό το εύχομαι. Γιατί οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ της καφρίλας από τον σάπιο συριζα.

Εδώ κόψανε την ελληνοφρενεια. Αναμένω πως και πως να τους ακούσω στη 1, γιατί τον σαμαρά ανεβοκατεβαζαν όλοι φασίστα, ενώ οι πραγματικοί είναι εδώ!

Αρταξια προκύπτει από μια λογική σκέψη με τα μυαλά ειδικά του τσιπρα, να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο. Εχώ ξαναγράψει ένα σκεπτικό. Μην το ψάχνω τώρα, είμαι και στον δρομο..

ArTaXiA είπε...

Scalper, δεν θα είμαι επιεικής στον χαρακτηρισμού μου, αλλά είσαι ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ.

Αυτό που κόστιζε 650.000 δεν ήταν bitcoin, ήταν ακίνητο το οποίο το εκμίσθωνες και σου απέφερε 6.5% της αξίας του σε εισόδημα. Εάν ήταν φούσκα, θα απέφερε 0,5%, 0,10% ή και τίποτα. Αυτά είναι φούσκες. Μάθε λίγη μπαλίτσα.

michele είπε...

Παλι αρχισες τις ευγενειες ρε περιεργε ; ξανα καλημερα,επανασυνδεθηκα γιατι ημουν σε ραντεβου κλειστο και δεν εβλεπα τιποτα

Nek είπε...

Πωπω τι παθαίνει κάποιος που ΔΕΝ τον Συμπαθείς ΑΡΤ ! χαχαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να προσθέσω πως ενα ακίνητο αξίας 650.000 σε καλη περιοχή απο ενα αντίστοιχο σε φθηνη περιοχή ειχε το ιδιο κόστος κατασκευής (σε ιδιόκτητο οικόπεδο) να το πω πιο Απλά.. το Κυβικό μπετον κοστιζει το ίδιο στην Εκάλη και το ιδιο στην Δραπετσώνα.. αυτα ηταν ενας αέρας κοπανιστος..αλλα σε μια ελευθερη αγορά ισχύουν οι νόμοι της προσφοράς ζήτησης και προοπτικης.

austin είπε...

Νεκ πάλι καλά να λες που βρήκε πάτημα για το ακίνητο, γιατί νομίζω ότι όριο ήταν να σχολιάσει την "τύχη σου" για την πώληση του μιγ. Χαχαχα. Αστειεύομαι!

Χρήστος είπε...

Καλημέρα στους φίλους..........Ήρεμα.....Χρονιάρες ημέρες είναι.......'Οχι τίποτα άλλο....... αλλά θα ''αναγκάσετε'' τον τραπεζίτη να ξανα-εμφανισθεί έτσι που το πάτε!!:))

Geopard είπε...

monsieur ArTaXiA καλημέρα αρπάζω την ευκαιρία μιας και αναφερθήκατε σε ακίνητα μιας και σας εχω σε μεγάλη εκτίμηση, στην περιοχή μου Χανιά Κρήτης οι τιμές στα τουριστικά ακίνητα έχουν χτυπήσει ταβάνι αυτήν την περίοδο και μάλιστα με τιμές που ούτε την περίοδο του 2007 δεν είχα δει, για τουριστικό οικόπεδο που θα το ρευστοποιούσα 50% ποιο κάτω το 2007 από ότι τώρα , είμαι σε σκέψη να το ρευστοποιήσω ώστε να αξιοποιήσω κάτι άλλο χωρίς δανεισμό που πάλι έχει σχέση με τουρισμό , θα ήθελα την γενική σας άποψη μιας και από ότι βλεπω έχετε σχέση με την αγορά ακινήτων δλδ αξίζει σε τέτοιες περιόδους η ρευστοποίηση ή να βρω άλλο τρόπο αξιοποίησης .

μπαρμπαλιας είπε...

στα "τουριστικα"λεγομενα,δεν πουλας..
αν μπορεις αγοραζεις

SCALPER είπε...

ναι μεγαλε art.......για αυτο το λογο ...εκτος τουριστικών...τα ακινητα ξεπουλιουνται......και πιστευεις εσυ πως θα ξαναδουμε τιμες 2006 και 2007.....ξυπνα......γιατι μαλλον κοιμασαι και ονειρευεσαι.....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ολα πωλούνται και ολα αγοραζονται..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Προληπτηκο μνημονιο ζητα ο Στουρναρας..

SCALPER είπε...

αναφερομαι σε οικιστικα ακινητα, στις περισσοτερες περιοχες της χωρας....π.χ Καισαριανη ΤΟ 2007 ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 80Μ2 200.000 ΕΥΡΩ.....πιστεευει καποιος πως το ακινητο αυτο θα ξαναδει αυτη την τιμη?????.....αυτου του ειδους τα ακινητα ειναι η πλειοψηφια των ακινητων τα οποια πουληθηκαν απο το 2002 εως το 2007...μια γεωμετρικη φουσκα......Υαρχει και μια κατηγορια ακινητων ...επαγγελματικης εκμεταλλευσης...τα οποια και σαφως θα αποδωσουν ...αλλα μεχρι εκει...

SCALPER είπε...

Προληπτηκο μνημονιο ζητα ο Στουρναρας..

μα ειναι δεδομενο.........σιγα μην αφησουν τον Αλεξακο να τα κανει ξανα ολα πουτανα....

μπαρμπαλιας είπε...

και φυσικα δεν τους ενδιαφερει τι και ποιος θα βγει αμεποποτε
γινουν εκλογες

Geopard είπε...

όλα έχουν τιμή ακόμα και τα " τουριστικά " το τι μένει στην τσέπη τελικά μετράει , τι να το κάνω το οικόπεδο αν δεν μπορώ να βγάλω κέρδος? ο μεγάλος δανεισμός ειδικά στον τουρισμό δεν ενδεικνύεται γιατί μια δυο χρονιές μπορεί να μην πάει καλά και τι κάνεις τότε? προτιμώ να δώσω κάτι όσο ποιο ακριβά μπορώ για να αξιοποιήσω κάτι άλλο χωρίς δανεισμό και ναι γνωρίζω ότι στα λεγόμενα τουριστικά ακίνητα εάν τα δώσεις δεν μπορείς να τα ανακτήσεις αλλά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως μοχλό ανάπτυξης

ο dwk είπε...

Μάλλον από το μυαλό (του κ. Στουρνάρα) πέρασε η (εφιαλτική) σκέψη ότι (λέμε τώρα...) θα ενσκήψει (ο μη γένοιτο) ο κ. Μητσοτάκης με την κομπανία του
Καθότι – ως γνωστόν – με τον Τσίπρα και την καλύτερη κυβέρνηση των (πολλών) τελευταίων χρόνων, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ από τα μνημόνια...
Καλό σας απόγευμα ...υγεία και ευτυχία εύχομαι

michele είπε...

Καλα μπορεις να ευχηθεις και χρονια πολλα dwk,αντευχόμαστε εκ βαθους καρδίας,χωρις να ΤΡΟΛΛΑΡΕΙΣ πρωτα

ο dwk είπε...

Άντε πάλι!
Από ...σπου κι ως σπου (κατά Σταύρο...) η αλήθεια θεωρείται τρολάρισμα ;

ArTaXiA είπε...

Geopard, ξέρεις πως δεν μπορώ να αρνηθώ σε μια ορθή και ζυγισμένη ερώτηση, οπότε θα σου απαντήσω, με γνώμονα τις περιορισμένες πληροφορίες που έδωσες.

Έχεις ένα οικόπεδο το οποίο θα ήθελες να αξιοποιήσεις ο ίδιος, αλλά δεν έχεις τα απαραίτητα κεφάλαια και δεν θα ήθελες, ή δεν μπορείς να δανειστείς. Έχεις επίσης μια προσφορά να το πουλήσεις και σκέφτεσαι εάν αξίζει τον κόπο. Το ελληνικό τουριστικό προϊον είναι στα πάνω του. Ξεκινάμε καταρχάς από το ίδιο το προϊόν. Έχει περιθώρια ανάπτυξης; Μήπως η άνοδος είναι συγκυριακή και οφείλεται σε γεωπολιτικούς λόγους; Μήπως, το 2019 δεν θα είναι καλή χρονιά για τον τουρισμό; Αν αυτό ισχύει, τότε δίνεις το ακίνητο σου στον "χ" Κρητικό που αποφάσισε να αφήσει τις ελιές για να κάνει ένα ξενοδοχείο. Πιθανολογώ πως, η αγορά να είναι ήδη κορεσμένη, ή να οδεύει προς κορεσμό. Στην Πάρο, που είχα μια αντίστοιχη επένδυση, από 350 εγγραφές στο AirBNB προς ενοικίαση το 2016, έφθασε τις 1850 το καλοκαίρι του 2017, και κάποιος που αγόρασε ακίνητο για τέτοια εκμετάλλευση, προβληματίζεται πως η υπερπροσφορά θα πιέσει τις τιμές. Δεν μπορώ να γνωρίζω πως είναι η κατάσταση στα μέρη σου. Αλλά αυτό είναι η βασική πληροφορία που θα σου επιτρέψει να κάνεις τη σωστή κίνηση.

μπαρμπαλιας είπε...

my dwk...
μια απορια.
οσοι μπαχαλευουν στους πληστηριασμους -αυτεπαγγελτα στη μπουρου.
οσοι σπανε με βαριοπουλες και ειναι ελευθεροι μπουκαδοροι; τιποτε ,ατιμωρισια "η αδυναμια να τους πιασουμε
δικα μας παιδια ειναι ολα,γιατι ο διαχωρισμος

michele είπε...

Φιλε dwk επειδη εκτος απο πλακα εδω εχουμε και μια αποψη χρηματιστηριακη-οικονομικη εμπεριστατωμένη και συχνα-πυκνα αναλυουμε μεγεθη, βαζουμε αρθρα και αποψεις περι της πραγματικής οικονομίας

καποιο σχολιο που λεει οτι ο Συριζα μας βγαζει απο τα μνημονια την παιρνω για τρολαρισμα, αντι να πω οτι ειναι ΜΑΛΑΚΙΑ και να φορτωσω.
Απλα τα πραγματα, only love

ο dwk είπε...

Our Μπαρμπαλιά
Με βρίσκεις σύμφωνο ...όσοι καταστρέφουν, στην μπουρού !
(τώρα μάλιστα που αποφύγανε τα ...βράχια, καλό είναι να ασχοληθούν – περισσότερο - με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών)
Όσο για τα περί ...μακακίας του φίλου μας, δεν θα απαντήσω
...η ύβρις αντί επιχειρήματος συνηθίζεται στην «από κει πλευρά»

michele είπε...

Επιχειρηματα αντιπαραθέτω σε σοβαρές τοποθετήσεις, σε παπαριες οχι.

Andreas D. είπε...

Γεια σου Θοδωρή!
Καλές γιορτές!

ο dwk είπε...

Να είσαι καλά Ανδρέα
Καλές γιορτές για σένα και την οικογένειά σου

Geopard είπε...

ArTaXiA εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις για τον τουρισμό και εγώ θεωρώ ότι είμαστε συγκυριακά σε τόσο υψηλά επίπεδα , μέρος των χρημάτων από την πώληση θα τα χρησιμοποιούσα ώστε να αναπτύξω άλλο οικόπεδο με μια τουριστική μεζονέτα σε αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή και αν υπάρξει απόσβεση ίσως και σε μια δεύτερη, πράγμα που δεν θα ήθελα να το κάνω με την μικρή ρευστότητα που διαθέτω αυτή τη στιγμή για το μέγεθος της επένδυσης και θέλω να αποφύγω τον μεγάλο δανεισμό ίσως γιατί το τουριστικό προϊόν δεν έχει σταθερές αποδόσεις ώστε να βάλεις κάτω χαρτί και μολύβι να τα υπολογίσεις , ένας πόλεμος στην περιοχή είναι ικανός να σε ρίξει στα βράχια ή ακόμα και η έλλειψη αναταραχών θα κάνει τους γείτονες να ανακτήσουν τα χαμένα με αποτέλεσμα να χάσουμε εμείς εδώ και πάλι.

ArTaXiA είπε...

Geopard, με βάση την απάντησή σου, εάν συμμερίζεσαι την άποψη πως υπάρχει συγκυριακή υπεραξία, τότε πουλάς.

Geopard είπε...

ArTaXiA χίλια δίκια εχεις , όπως και να έχει πρέπει να εκμεταλλευτώ την υπεραξία που ευκαιριακά μπορεί να έχει εμφανιστεί την παρούσα περίοδο πάντως δεν είναι μόνο ντόπιοι υποψήφιοι αλλά οι περισσότεροι είναι ξένοι , στην παλιά πόλη ( ενετικό λιμάνι έχουν σαρώσει ότι κινείται )

μπαρμπαλιας είπε...

το πτωμα της αττίκης σκυλευεται
καθεμερα.
αυριο ΓΣ...καποιοι θα κονομησουν ,δεν πιστευω να παει τζαμπα το μαζεμα τοσον καιρο

michele είπε...

Oι ωραιες ελληνικες εκφρασεις σου μου αρεσαν παντα Μπαρμπα

Paolo GG είπε...

ΈΧEI γραφεί κάπου η πιθανή σχέση reverse split που είναι και το ζητούμενο ? πήρε κατι το μάτι σας ?

Andreas D. είπε...

"πακετάκι" στο ΛΑΜΔΑ...

μπαρμπαλιας είπε...

για το...11.26 σημερινο!!!!
πως σου διελαθεν;για σενα το πεταξα

michele είπε...

Ωραια κίνηση εκανε το ΕΧΑΕ ειδικα πανω απο το 4,92

michele είπε...

Δεν μου διέλαθε Μπαρμπα απλα ετρεχα εκεινη τη στιγμη και μαλιστα μου συνεβη ενα πολυ ωραιο ενδιαφερον περιστατικο που θα το γραψω στην απογευματινή αναρτηση

μην το χάσετε!

μπαρμπαλιας είπε...

....θα χασετε
αχαχαχαααα

michele είπε...

Στα υψηλά ημερας ειμαστε, δειγμα στασης αναμονης επι το θετικόν και χωρις διαθεση χωσιματος αλλωστε το μαγαζι το κραταγαν κατω η ΕΕΕ και η ΔΕΗ κυριως

μπαρμπαλιας είπε...

η βατσοτραπεζα πεταει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν πιστεύω Μιχάλη να μιλησες με τον Πρόεδρο της Αττικής και να σου ειπε καμια πληροφορία; χαχα

michele είπε...

χαχαχ οχι ΟΠΛΑ

michele είπε...

Για να δουμε αυτη τη μεταβίβαση του 12,8% της ΛΑΜΔΑ στα 5,4 ευρω

kostas είπε...

αττ reverse 14:1 kai αυξηση στα 0,31!

michele είπε...

Αρα για καθε 250 ευρω ΑΤΤ που εχει κανείς πρεπει να δωσει αλλα 221 για να μην υποστει dilution Κωστα

michele είπε...

Στον Πανο Γερμανο το 12,8% της ΛΑΜΔΑ μεσω Olympia Group

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Επανηλθε σε κερδοφορια η τραπεζα Αττικής στο εννεαμηνο..

Κωστας είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση Michele