Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΓΔ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η αδυναμία υπέρβασης σε κλείσιμο άνω των 886 μον της γραμμής F προκάλεσε μια συσσώρευση κάτω από αυτήν και κλείσιμο την εβδομάδα που πέρασε ακριβώς πάνω στην πολύ σημαντική γραμμή τάσης Κ100, που οδηγεί τον δείκτη από τα χαμηλά της 7ης Δεκεμβρίου και τις 723,6 μον.

Η πρώτη στήριξη με ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση της Κ100 που θα γίνει με ορμή θα φέρει τον δείκτη στον πρώτο ισχυρό σημείο στήριξης των 860 μον της Ζ100 και στον εκμο 20 ημ ( 857,8 μον).

Από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να υπάρξει μια τεχνική αντίδραση, αλλα όσο ο δείκτης βρίσκεται < 886 μον δεν θα μπορεί να αναπτύξει δυναμική για νεότερη ανοδική κίνηση.

Επόμενο σημείο στήριξης οι 844 μον της 17/8/2017 που επισημαίνονται με λευκό τετραγωνάκι και φυσικά η πολύ ισχυρή L των 828 μον.
ΜΟΝΟ πάνω από τις 886 μον, η κίνηση θα επιταχυνθεί και θα πρέπει να έχουμε stop short για τους επενδυτές .

43 σχόλια:

Nek είπε...

Kαλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

Εδώ εκτίμηση αγορας, ΓΔ, FTSEM και DJIA

https://eurobyte.blogspot.gr/2018/02/djia-ftsem.html

Καλή συνεδρίαση!

michele είπε...

Καλημερα, καλημέρα σε όλους :) Πως σπαει καθοδικα μια γραμμή τασης;
Με ορμή.

ArTaXiA είπε...

Bonjour bonjour

Οπλαρχηγέ, τι λέει; Εκλογές την άνοιξη και η αγορά επάνω;

michele είπε...

Μην πειραζεις τον κόσμο βρε :))

ArTaXiA είπε...

"ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Προσοχη στις εξόδους.. προσοχη στις εξόδους.. καπου το ξαναακουσα αυτο πριν 15 ημερες;

2 Φεβρουαρίου 2018 - 11:47 π.μ."

Δεν τους πειράζω όλους. Μόνο όσους προσπαθούν να παραστήσουν τους έξυπνους, ενώ αυτό δεν αποδεικνύεται.

michele είπε...

Nα δουμε το 860 αν και πως θα μετατραπει ως αντίσταση, ειναι νωρις ακομα

Μια γκουρουδια απο τωρα για να εχουμε κατι να αναμενουμε.Βλεπω κλεισιμο FTSE 2185-2190.
Για σήμερα.

michele είπε...

Αχα ναι το θυμαμαι!

ArTaXiA είπε...

Eντελώς συμπτωματικά "άκου τώρα να δεις" τύπου, το επίπεδο σου είναι χαμηλότερο από εκείνο στις 22/1/2018, που άνοιξα τα σορτ στο δείκτη.

Απλώς έτυχε, μη φανταστείς....

michele είπε...

Για το σημερινο που εγραψα πριν λιγο λες 2185-2190;

ArTaXiA είπε...

Ναι, γι αυτό.

Paolo GG είπε...

Πως σπαει καθοδικα μια γραμμή τασης;
Με ορμή.
και λίγο αργότερα κάνει retest για να πάει κατόπιν χαμηλότερα.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Αν δεν είχε φάει το ξύλο της αρκούδας η αμερική και αν δεν έκανε χάλια άνοιγμα η γερμανία, θα πέφταμε πάλι τόσο εδώ στο χαα? Ιδού η απορία!

ArTaXiA είπε...

Austin, η ερώτηση σου είναι λάθος. Η σωστή ερώτηση είναι: Εάν η Αμερική δεν έκανε rally τις τελευταίες 10 μέρες, θα είχαμε ανέβει περισσότερο από εδώ;

austin είπε...

Ράλλι κάνει η αμερική εδώ και πόσα χρόνια. Τέτοιο χώσιμο όμως έχει να δει 2 χρόνια περίπου...Για αυτό και έκανα αυτή την ερώτηση.

ArTaXiA είπε...

Κι η BofA, που έβγαλε sell alert, εχει να εκδώσει αντίστοιχο από το 2008. Και η BofA δεν είναι Citi να δημοσιεύει πίπες.

michele είπε...

Ετσι Paolo. Σωστη ημερομηνια σορταρες Art.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια με είπες βλακα ωρε;Καλημέρα σε όλους...Με χρονικη καθυστέρηση μου απαντας;τι θυμασαι πρωι πρωι...εδω παιζουμε παιχνίδια για μεγαλα παιδιά .Ακου βλακας Εγώ.. .ο οπλαρχηγός.. Πιπέρι.. .

ArTaXiA είπε...

Ο καθείς κρίνεται με βάση τα γραπτά του Oπλαρχηγέ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια εχεις τσακωθει με το μισό μπολγ..πρεπει να είμαι πιο πολυ βλακας απο οσο νομίζεις για να σου απαντήσω. Αγάπη μόνο.

austin είπε...

Ε το ίδιο λέμε τότε...Η πτώση ευθύνεται στα έξω. Αν είναι έγκυρη η bofa τότε κλάφτα χαράλαμπε. Βέβαια σήμερα λέει τούτος:

JPMorgan Asset Management's chief global strategist isn't buying that rising interest rates due to higher inflation is while US and European stocks hit the skids Friday, pressuring Asian equities today. "Rising interest rates from very-low levels are not a good reason for stocks to fall," says David Kelly. "History shows that rising Treasury yields, from these levels, are not normally associated with falling stock prices. Indeed, since the 1960s the stock market has generally been hurt only when rates rise from higher levels" because that's "a sign of inflation. Rising rates from low levels is a sign of improved economic growth."


Και θυμάμαι και αυτό λίγο πριν τις εκλογές τραμπ:

http://www.businessinsider.com/hsbc-red-alert-get-ready-for-a-severe-fall-in-the-stock-market-2016-10

Άρα μένει να δούμε ποιος έχει δίκιο. Πάντως η αγορά με έπιασε στον ύπνο, αφού ήταν από τις λίγες φορές εδώ και πολύ καιρό που δεν είχα καν επαφή με το tvix. Με κούρασε βλέπεις η πτώση του και ένιωθα "ασφαλής". Έτσι είναι οι αγορές. Μόλις και ο τελευταίος νιώσει ότι δεν αντέχει άλλο κάνει την κίνηση...

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ, πουθενά δεν σε αποκάλεσα βλάκα. Έγραψα πως δεν αποδεικνύεται πως είσαι έξυπνος και το υποστηρίζω διότι κανένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα εμφανιζόταν κάτω από προτροπή μου για προσοχή στην υπέρμετρη αισιοδοξία με μομφή τύπου "αυτά τα άκουσα και πριν 15 ημέρες". Ήταν ένα άκαιρο και κακεντρεχές σχόλιο που είχε ως αποκλειστικό στόχο να πλήξει την αξιοπιστία μου. Τέτοια σχόλια δεν τα κάνουν έξυπνοι άνθρωποι. Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά πως έχει ο καιρός γυρίσματα και ξέρουν να μιλούν εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.

austin είπε...

O dax τα έσπασε κάτω όλα και δεν φαίνεται εδώ και 2.5 ώρες να κλείνει το πρωινό γκαπ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια ειμαι Άνθρωπος που δεν θα επλητα ποτε την αξιοπιστία κάποιου που δεν εχω κανει δουλεια μαζί του.

Geopard είπε...

Καλημέρα στην δικτυακή παρέα και καλή εβδομάδα , το μόνο που με προβληματίζει είναι η τιμή του χρυσού λογικά θα ήταν αρκετά επάνω ενώ εδώ τώρα με τα βίας ανεβαίνει άρα και όλοι διορθώνουν γιατί πρέπει να διορθώσει ο Αμερικάνος (προσωπική άποψη είναι αυτό )

Andreas D. είπε...

Καλημέρα.

Έπρεπε να πέσουμε 2% για να μου δώσουν 40 ΠΕΡΣ...

michele είπε...

Oσο ο DAX ειναι κατω απο 12.840 σκουρα τα πραγματα.Ενεργοποιειται διπλη κορυφη με στοχο περιπου τις 12.100

michele είπε...

Κατω απο 858,8 θα εχουμε μια επιτάχυνση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν βλεπω όμως καπου συνωστισμο στην έξοδο..

Μανώλης είπε...

Michele καλημέρα, καθώς και στην παρέα.Το 952μ στον ΔΤΡ λέει τίποτα ή θα το σπάσει και θα πάει νοτιότερα και ως πού;Αν βρεις χρόνο απαντάς.Ευχαριστώ.

austin είπε...

Οπλα αν δεν μαζέψουν τα έξω δες μας βλέπω καλά. Υπάρχει εδώ και 4-5 μέρες συντονισμός στα γραφήματα. Αν δεις πότε ξεκίναγε το χώσιμο στα έξω ταίριαζε με το χώσιμο στο εδώ. Οπότε...όλα είναι τώρα λίγο κόκκινο-μαύρο.

michele είπε...

Οταν βλέπεις συνωστισμο ΟΠΛΑ ειναι οταν ..πείθονται ακομα περισσοτεροι οτι η ταση αλλάζει. Γι αυτο ο συνωστισμος παρατηρειται σε τεχνικα σημεια.

ΗΔΗ οπως συχνα λεω, γραμμές τάσης σπανε με ορμη και αυτο γίνεται σημερα.
Αδυναμια σημερα-αυριο, οποτε να περασουμε το 860 σε κλεισιμο θα φερει πιο επιθετικες πωλήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΤΩΣΗ που σε κραταει μεσα να ελπίζεις.

michele είπε...

Λεει Μανώλη, αλλα αν χαθει παει καρφί 920-922

austin είπε...

Έχουν λυσσάξει εκεί στην ελληνοφρένεια λόγω αυτών που είπε ο Μίκης. Έτσι είναι τα κολλημένα "αριστερά" μυαλά. Μην τους θίξεις την αριστεροφροσύνη τους, τρελαίνονται.

Παγκοσμίως αποδεκτό από όλες τις πλευρές (εκτός μιας μικρής μειοψηφίας που υποστηρίζουν τον φασισμό) ότι ο φασισμός κάνει κακό, ελάχιστα αποδεκτό από αριστερούς (ή όπως λέω εγώ καλύτερα "τυπικά αριστερούς" "αριστερόπληκτους" κτλ) ότι υπάρχει ύπουλος φασισμός και στην ακραία αριστερά.

μπαρμπαλιας είπε...

o MIΓας απο 1534 στο 1634

PETE είπε...

Καλησπερα σε όλους ...Μιχαλη στο αλλοτε σαπακι ΠΕΙΡ (τώρα υγιής....) δεν πουλανε λεπι και στα παράγωγα σκουπιζουν...τι γινεται?

michele είπε...

Δεν ξερω Pete αν εχει σχεση με την εθελουσια της Παρασκευης, αν μεινει κακο το κλιμα θα αλλαξει σκυταλη αυριο με την ΕΤΕ που τρωωει ξυλο σημερα οπως και η ΕΥΡΩΒ

PETE είπε...

Ααα φιλε Μιχαλη ο κ ART εχει δικιο τις πιο πολλες φορες, τεχνικα και γραμμες ρώτησα τι εχουμε στην Πειρ οχι για τα fake news...που διαβαζουμε "εθελούσια με 61 μισθους για πανω τους 57 λες και υπάρχει τέτοιος στη πειρ...σας πειραζω ε...

μπαρμπαλιας είπε...

η πλαξ και εδω μεσα και αλλου, ελεγε το σαπακι και το σαπακι .
τωρα;
τωρα μαζευτηκε .απλα.

michele είπε...

Α τεχνικα πρεπει να παει PETE στο 3,67 Μονο με κλεισιμο πανω απο 3,90 δεν θα γυρισει αμεσα εκει

michele είπε...

Προσπαθεια εκ νεου για το 860 μπας και το κρατησουμε

michele είπε...

Aαλλα αποτυχημένη καθως φαινεται,επεστρεψαν οι πωλητες

austin είπε...

Τα έξω μάζεψαν με θετικό τον νασντακ..

michele είπε...

Τελικα το κλεισιμο του FTSE χειρότερο απ αυτο που ειχα γραψει 2170.65 ( με βολευει εμενα βεβαια) αλλα θα επρεπε να κρατηθει πανω απο 2180

-3,84% ο ΔΤΡ τον κράτησε η ΠΕΙΡ

η ΕΤΕ λουκουμι στη στηριξη της
η ΔΕΗ μαζεψε απο τα χαμηλά της ( 3 €)

ΒΙΟ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΦΦΓΚΡΠ-ΕΕΕ-ΕΧΑΕ- ΜΥΤΙΛ-ΟΤΕ- ΑΡΑΙΓ αρκετες απώλειες