Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


TO MONOΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ...


Συμβολισμός ή πρόνοια; Το πλήθος του αυριανού συλλαλητηρίου θα έχει γυρισμένη την πλάτη του στη Βουλή, αφού η εξέδρα των ομιλητών θα βρίσκεται στην Ερμού, επειδή οι διοργανωτές θέλουν να δείξουν την αδιαφορία τους για το Κοινοβούλιο; Ή μήπως φοβούνται ότι μπορεί να αρχίσουν οι κασιδιάρικες μούντζες και τα «να καεί»; Μην ξεχνάμε ότι ο εκ των ομιλητών Μίκης πριν από κάτι χρόνια, όχι και τόσο πολλά, παρακινούσε τις «Σπίθες» να καταλάβουν Κοινοβούλιο και Ευρώπη ομάδι. Θα μου πείτε τότε ήταν νέος. Τώρα ωρίμασε πολιτικά. Το βέβαιο είναι ένα. Το συλλαλητήριο μπορεί να οργανώνεται για το μακεδονικό ζήτημα, πλην όμως ένα μεγάλο μέρος όσων συμμετέχουν θέλουν να το μετατρέψουν σε πολιτική διαμαρτυρία κατά της συγκυβέρνησης. Λογικός λοιπόν ο πανικός εκ μέρους της, λογικές οι απειλές και εκ μέρους των υποτρομοκρατών του «Ρουβίκωνα». Διότι η επίσημη Αριστερά και τα διάφορα ζιζάνια που φύονται στο μποστάνι της ώς σήμερα θεωρούσαν ότι είχαν το μονοπώλιο της διαμαρτυρίας.


Η Αριστερά έχει χάσει τα ιδεολογικά της ερείσματα κάπου στην απεραντοσύνη του σύγχρονου κόσμου. Η Ιστορία, αυτή που η ίδια η Αριστερά προσκύνησε ως δημιουργό του ανθρώπινου σύμπαντος, της γύρισε την πλάτη. Οι πολιτικές της επιταγές αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα. Εκτός των άλλων, η δική μας Αριστερά τουλάχιστον δεν μπόρεσε να κρύψει την αμορφωσιά της και τον κυνισμό της. Ζητούσε αξιοπρέπεια υποτίθεται και μας πήρε και την κοινή ευπρέπεια. Τα είχε χάσει όλα αυτά, της έμενε μόνον το μονοπώλιο της διαμαρτυρίας, το λεγόμενο «λαϊκό αίσθημα». Το μονοπωλούσε με τέτοια αυτοπεποίθηση ώστε να το ερμηνεύει όπως θέλει. Εκανε το «Οχι» «Ναι» και το λαϊκό αίσθημα την ακολούθησε και την επιβράβευσε στις εκλογές. Συνέχισε να το τροφοδοτεί με την πρωτότυπη αντιπολίτευση που η ίδια έκανε στην κυβέρνησή της. Δεν χρειαζόταν καν τα πλήθη, τόσο σίγουρη ήταν για την ιδιοκτησία της. Εφταναν καμιά πενηνταριά νοματαίοι και μερικοί μπαχαλάκηδες για να το εκπροσωπούν.
Περίμενε ότι θα κινδυνεύσει να χάσει το «λαϊκό αίσθημα» και το μονοπώλιο της διαμαρτυρίας με αφορμή ένα ζήτημα που τόσα χρόνια παρέμενε εν υπνώσει; Μάλλον όχι. Το ερώτημα για εμάς τους υπολοίπους είναι ποιοι θα είναι οι ανταγωνιστές που θα σπάσουν το μονοπώλιο και ποιες συνθήκες ελεύθερης αγοράς θα επιβάλουν. Η χώρα δεν αντέχει μια νέα εκδοχή των «Αγανακτισμένων». Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η μήτρα γέννησε το αριστεροδέξιο μόρφωμα που μας κυβερνάει. Στην αυριανή συγκέντρωση μπορεί να μην αγορεύσει ο Βαρουφάκης και το καφάσι του. Θα μιλήσει όμως ο Μίκης, που, αν και ωρίμασε πολιτικά, παθαίνει λογοδιάρροια όταν βρεθεί μπροστά σε τέτοιο πλήθος.


Τάκης Θεοδωρόπουλος  www.kathimerini.gr

27 σχόλια:

austin είπε...

Πολύ ευχάριστες εικόνες από το σύνταγμα. Επιτέλους έστω και με αφορμή το Σκοπιανό σηκώθηκε από τον καναπε ο ελληνικός λαός και ενάντια στους γελοίος κατσαπλιαδες που μας έχουν 3 χρόνια αποχαζεψει.

Αντε και στο ρηξιμο αυτής και στο ξημέρωμα μιας νέας καλύτερης κατάστασης της Ελλάδας. Αυτή της δημιουργίας και όχι του βολεματος. Αυτή της κριτικής σκέψης και όχι της σκέψης των κουτοπονηρων απατεωνισκων που κοίταζαν το τομάρι τους. Αυτής που δεν θα έχει κομματικό φανατσμο, αλλα σωστη αντιληψη για την πρόοδο.

Lorac είπε...

Πάντως το να βλέπουμε τον κ.Μίκι να κράζει τους κυβερνώντες αριστερούς και στην ουσία να τους χαρακτηρίζει φασίστες είναι ανεκτίμητο ως συμβολισμός!!

Τώρα να περιμένουμε και τον κ. Χοχοχο να βγαίνει δημόσια και να παραδέχεται ότι έκλεψε σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα που πήρε???

austin είπε...

Εμ βέβαια θα του κράξει. Πώς γίνεται να μην αναγνωρίσει κάποιος ότι είναι τσαμπουκοι και φασίστες. Μόνο φασίστες θα μπορούσαν να διχάζουν τον λαό τόσο πολύ.

Οπότε όσοι λίγοι έχουν μείνει υποστηρικτές στο πουληταρι, ας κοίταχτουν λίγο στον καθρέφτη γτ μάλλον τα έχουν χαμένα.

Εκτός και αν ο μικης είναι ακροδεξιος φιλελες και υποστηρίζει τον αδωνι!

ο dwk είπε...

Ήταν μια δυναμική και με παλμό συγκέντρωση
Η αστυνομία υπολογίζει ότι συμμετείχαν 140.000 άτομα, πιστεύω ήσαν πολύ περισσότεροι
Γεγονός είναι ότι για μια ακόμα φορά κερδισμένη βγαίνει η κυβέρνηση
-Έχει πλέον στην φαρέτρα της ένα ακόμα όπλο (αυτό το ίδιο το συλλαλητήριο) στην προσπάθεια επίλυσης του Σκοπιανού – που μην ξεχνάμε επί προηγούμενων κυβερνήσεων δημιουργήθηκε, βάλτωσε, με αποτέλεσμα 130 χώρες του πλανήτη να έχουν αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος ως «Μακεδονία» και ο ΟΗΕ να την έχει δεχτεί ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»
-Η προσπάθεια φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων (την οποία ενστερνίστηκε και η τελείως ανεύθυνη ηγεσία της ΝΔ παραδομένη στην φράξια Σαμαρά – ΛΑΟΣ) συν τον κ. Λεβέντη να μεταβληθεί σε αντικυβερνητική μάζωξη απέτυχε. Ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση.
Πλέον με υπευθυνότητα και απόλυτη προσήλωση στο εθνικό συμφέρον η (καλύτερη των πολλών τελευταίων χρόνων) κυβέρνηση, οφείλει να πετύχει εκεί όπου δεν τα κατάφεραν οι προηγηθείσες

michele είπε...

Καλησπερα σε όλους

Μεταφερω εδω το χθεσινό σχόλιο μου στο fb για το σημερινο συλλαλητηριο :

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.( μέρος δεύτερον)

Θα ήθελα πολύ να κάνουμε ένα τέτοιο συλλαλητήριο σαν αυτό της φώτο, όπου δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν κατά της διαφθοράς,δυο φορές την περασμένη χρονιά.

Σέβομαι απολύτως τους συμμετέχοντες στο δικό μας για την Μακεδονία και ακριβώς το ίδιο σέβομαι και αυτούς που δεν θα πάνε. Όλοι έχουν τους λόγους τους και είναι προς συζήτηση.
Όντας της άποψης ότι "εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια" παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εσωτερικές διεργασίες των κομμάτων, τους αναλυτές, τις πολιτικές σκοπιμότητες ενός εκάστου.
Αλλά αυτά, μετά το αυριανό για να έχουμε πλήρη εικόνα.
Την Μακεδονία την έχουμε και είναι Ελληνική.
Ας διαδηλώνουμε γι αυτά που μας λείπουν και είναι πολλά και αυτονόητα για το δυτικό πολιτισμό.
Μας λείπει παιδεία, μόρφωση, υγεία, πολιτική ευθυκρισία, δικαιοσύνη, ελεύθερη οικονομία ,στρατηγική για το αύριο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Dwk..παίζεις με την νοημοσύνη μας;η δεν μπορείς να αντιληφθείς τι γράφεις.

michele είπε...

Παρ οτι στο πολιτικο κομματι η πορεια του Μικη με ειχε σχεδον παντα στην αντιθετη οχθη

η ρηση του : "Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη"

Ειναι η θεση μου εδω και 40 χρονια που μελετάω την πολιτική ιστορία και ασχολούμαι με τις προσωπικές μου αναλύσεις με την πολιτική.

Εστω και στα 92 του με ανάγκασε να χειροκροτήσω -μονο αυτη- τη μεγαλειωση φράση του.

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

michele είπε...

Οπλα σεβαστη καθε αποψη. Αλλωστε μερικες απο αυτες μας κανουν να ΓΕΛΑΜΕ πραγμα απαραιτητο στις μερες μας.

ο dwk είπε...

Αγαπητέ ΟΠΛΑ
Ελπίζω να επιτρέπεις να εκφράζω την άποψή μου
Το να την δέχεσαι ή όχι είναι δικαίωμά σου και το σέβομαι
Δημοκρατία έχουμε από το 1974 αυτό πρέπει να το καταλάβεις
Και μάλιστα όταν τα σχόλιά μου δεν περιέχουν ύβρεις, προσωπικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς έναντι των συνομιλητών
Τέλος, επανειλημμένα έχω δηλώσει, ότι αν ζητηθεί από τον Michele – και μόνο αυτόν – να σιωπήσω, θα σας αποχαιρετήσω με αγάπη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη ήταν η φράση αυτή του Μίκη που μας έκανε όλους στο σύνταγμα να φωνάξουμε. .Μίκη αλλάζεις την ιστορία. ..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όταν μας γράφεις ότι έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. .θα λαμβάνεις τις απαντήσεις σού κύριε dwk.

hippy είπε...

Γιώργο δεν ανήκω σ΄αυτούς που "έχουν μείνει υποστηρικτές στο πουληταρι". Όμως από τη στιγμή που δεν μπορώ να επιβάλλω στον σκοπιανό "πατριώτη" Χίππη, austin κλπ να θεωρήσει λάθος όσα έμαθε στο δημοτικό, γυμνάσιο, πανεπιστημιο της ζωής ως αληθές και ν΄αλλάξει, το θέμα τούτη τη στιγμή είναι

α) Λύνεται το "σκοπιανό" με ανομασία γεωγραφικού ή χρονικού προσδιορισμού

β) Κλωτσάμε το μπαλάκι της (μη) επιλυσης στα παιδιά μας.

Κατά τα λοιπά ο έλλην ψηφοφόρος στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχει αλλάξει και πολύ από τον καιρό που ανεχόταν δίχως διαμαρτυρία τον υπουργό απασχόλησης να απασχολεί στο κτήμα του ανασφάλιστους εργάτες ή τον υπουργό μεταφορών να κυκλοφορεί να δυο χρόνια με πλαστές πινακίδες για να μην πληρώνει φόρο στο τζιπ (το αντίθετο μάλιστα τους επιβράβευε στις επόμενες εκλογές). Για να μην πούμε για το Μακεδονομάχο Ζορρό.

Συνεπώς αυτό με τον "καθρέφτη" μεγάλη αλήθεια. Πανελλήνια.

michele είπε...

Οχι dwk, δεν θελω να σωπασεις, να εκφραζεις την αποψη σου θελω.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οπλαρχηγε ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν θα βρίσκεται 3ο κόμμα (και αυτό παίζεται με την ΧΑ). Γιαυτο έχουν λυσσάξει οι ψηφίσαντες ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Dwk αλλά και οι εκλεγμένοι από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ψηφοφόρους Πολακηδες και Κοτζιαδες που δεν είδαν λαοθάλασσα.

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά στην Ελλάδα ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο Μίκης έδειξε τον δρόμο.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οι 140.000 του κυρίου Τόσκα. Μόνο που στο video της ίδιας της Αστυνομίας φαίνεται το μεγαλειώδες ψέμα τους. Ο πανικός τους πλέον είναι κάτι παραπάνω από εμφανής:

https://m.youtube.com/watch?ebc=ANyPxKqHUK1yYvDnlgtpKNKIA8zJZlDa4mzRDs83Y9GYz_Aajo5QSFSlfb2FYsvCeryCW0dpWaOnISOrhrH73sgsiXmA_j6j6w&time_continue=108&v=ENQTyP4wCjs

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Δεν μπερδεύω όλες τις παθογένειες μαζί με το Σκοπιανό .
Το θέμα είναι ΜΌΝΟ αυτό.
Αν ότι θυμάμαι λέω δεν βγαίνει άκρη .


Το λοιπόν ο Κοτζιάς προχωρά ήσυχος ..
Γιατί ;

Η αστυνομία υπολογίζει ότι συμμετείχαν 140.000 άτομα, πιστεύω ήσαν πολύ περισσότεροι

Χα χα χα χα
Άρα σου λέει ο Κοτζιάς 11000000-140000=
Άρα στο θολωμένο του μυαλό,απέτυχε το συλλαλητήριο .

Τι εκατομμύρια κόσμου,αασσ κούκου


Πρόταση.
Κοτζιά δώστα ΌΛΑ,πλήρωσε και κάτι σε χρήμα .

Κύριε Κοτζιά, ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ.
Ευδι5 και αλλιώς δικαιωμένος νιώθεις .
Κάνε και εκλογές πιο καλά .

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

*Αααα ξου ξου

*Έτσι και αλλιώς

Μαύρος Κύκνος είπε...

ΘΟΥ ΒΟΥ ήμουν εκει και γύρισα ολόκληρα τετράγωνα από τη 13:00 μέχρι τις 16:00. Είδα και τα πλάνα του ελ8κοπτερου της αστυνομίας προσεκτικά. Οι δικοί μου υπολογισμοί μιλάνε για 350.000 με 400.000 κόσμο. 5πλασιο δηλαδή από αυτό που είχε μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑΣ πριν το δημοψήφισμα (και που είχε μιλήσει ο ίδιος ο Αλέξιος από την εξέδρα). Ναι βρε αυτό το δημοψήφισμα που το ΟΧΙ του λαού ο Αλέξης το έκανε ΝΑΙ.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μετά και την ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού είμαι πλέον 100% σίγουρος για τον πανικό τους. Φυσικά για τον Μίκη (που όλοι θυμόμαστε πως τον χρησιμοποίησαν προεκλογικά) τσιμουδιά. Γαργάρες πολλές.

Καλό σας βράδυ

austin είπε...

Χιπι έχεις απόλυτο δίκιο. Ο καθρέφτης πήγαινε στους "αριστεροπληκτους" (και όχι αριστερούς) που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι 1+1 κάνει δύο και βρίσκουν αλωθι στον κάθε αδωνι, Παπανδρέου κοκ τους βολεύει για να υποστηρίζουν κάτι λάθος στο τώρα.

Και βγαίνει ο μικης και τους τα λέει στα μούτρα . Εκεί πήγαινε ο καθρέφτης.

Οσο για το μακεδονικό.. Ειλικρινά το βρίσκω πολύ δύσκολο ως θέμα. Γιατί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πρέπει εξαρχής να λέγεται Μακεδονία μια περιοχή άλλη πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Το σχόλιο μου πήγαινε περισσότερο στο ότι σηκώθηκε ο Έλληνας έστω και λόγω του μακεδονικού να δείξει ότι βαρέθηκε να υποχωρεί. Βρίσκω λάθος βέβαια και θα συμφωνήσω και με τον Μιχάλη ότι θα έπρεπε να διαδηλώνουμε σαν γροθιά για αλλά σημαντικότερα πράγματα. Η ωρίμανση όμως ενός λαού είναι απίστευτα δύσκολη και χρονοβόρα.

michele είπε...

Συγχαρητηρια και στον πρόεδρο Αναστασιάδη που έβγαλε την Κύπρο από τα δικα της χάλια και θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο
56%

μπαρμπαλιας είπε...

ο Ανσαριφάρδος ...δεν ειχε φαρδος αποψε.

michele είπε...

Δουλεψε καλα και ο ...Γιακουμης ;)) χαχαχ

hippy είπε...

Τους καλύτερους παίχτες μας παίρνετε εσεις οι μεγάλοι (το δράμα ενός Πανθηρόνιου) χα χα...Χθες είδα το 1968...ωραία ταινία

michele είπε...

Μπουλμέτης αεκτζης παλιός αλλα οι Πανθηρες λέει δεν ήθελαν την ταινία Hippy

hippy είπε...

Όπως όλοι ερίζουν για την Μακεδονία έτσι κι όλοι ερίζουν για την Μικρασία. Οι σκεπτόμενοι χαμογελάμε. Μια χαρά παιδιά πανιώνιοι, ιωνικοί, απολλώνιοι καλαμαριώτες κι αθηναίοι, παοκτζήδες κι αεκτζήδες (αν κι αυτοί οι δυο τελευταίοι είναι κάπως οξύθυμοι)

michele είπε...

http://www.sport-fm.gr/videos/24085743

Και οι ..επιστήμονες επέστρεψαν