Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΑΛΥΣΙΔΕΣ...


Τι σημαίνει να διαδηλώνει κανείς υπέρ του δράστη στην πόρτα του θύματος; Τι σήμαινε ας πούμε η παράσταση, την περασμένη Κυριακή, στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου από ακτιβιστές «αλληλέγγυους» προς τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει; Τι σήμαινε όμοια παράσταση έξω από το σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη πριν από περίπου ένα χρόνο; Πρόκειται απλώς για «συμβολικές» διαμαρτυρίες, που μεταχειρίζονται το θύμα σαν προπαγανδιστικό καμβά; Ή μήπως πρόκειται για ενέργεια που διεκδικεί εγκληματική συμμετρία με την πράξη που εγκωμιάζει; Που στοχεύει να επαναλάβει το έγκλημα, πλήττοντας το θύμα αναίμακτα μεν, αλλά με ψυχολογικό κανιβαλισμό;

Στην αλυσίδα των επιθέσεων που ακολούθησαν την απόπειρα κατά του Παπαδήμου δεν χρειάζεται να αναζητήσει κανείς τους συμβολισμούς. Μιλούν από μόνα τους τα ρόπαλα και, ενίοτε, οι χειροβομβίδες. Μιλούν, όπως μίλησαν τα ομόλογα ρόπαλα της Ακροδεξιάς στην επίθεση στον Πειραιά, της οποίας θύμα έπεσε και η συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Ο,τι κι αν πιστεύει κανείς για την καταγωγή –ή τις καταγωγές– της βίας, δεν μπορεί να υποτιμήσει την έξαρσή της. Πρόκειται για έξαρση που ακόμη κι αν εν μέρει οφείλεται σε επιχειρησιακή αδυναμία, έχει προ πολλού ξεπεράσει το βεληνεκές του αστυνομικού προβλήματος· τείνει να εξελιχθεί σε κρίση ασφάλειας.

Ο αρμόδιος υπουργός προσπάθησε να δραπετεύσει από αυτή την πραγματικότητα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους αξιωματικούς του. Η αγωνία του να αποστασιοποιηθεί είναι στην πραγματικότητα μέρος του προβλήματος. Ο αποσυρόμενος υπουργός είναι γνήσιος εκφραστής της αποσυρόμενης Πολιτείας. Της Πολιτείας που, πολιτικά ακέφαλη, εγκαταλείπει τον δημόσιο χώρο στο έγκλημα – «πολιτικό» και κοινό, «συμβολικό».

Κρίση ασφαλείας; Μήπως η διαπίστωση είναι –όπως λέει σε ανάλογες περιπτώσεις η κυβέρνηση– «ακροδεξιά» υπερβολή;

Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς ποιος και τι ωφελεί την Ακροδεξιά. Ενας εύκολος τρόπος είναι να δανειστεί τη λίστα που παρουσίασε σε αυτές τις στήλες (στο φύλλο της 11ης Φεβρουαρίου) ο Νίκος Μαραντζίδης. Σύμφωνα με τη λίστα, συντομευμένη, οι παράγοντες που συντελούν στην άνοδο της Ακροδεξιάς είναι πέντε: η οικονομική δυσπραγία· η μετανάστευση· η εθνική ανασφάλεια· η καταρράκωση των θεσμών λόγω σκανδάλων· η έξαρση της εγκληματικότητας.

Εμείς τι έχουμε; Φορολογική εξάντληση και νέο γύρο επικείμενων, προψηφισμένων, περικοπών. Διαρκή προσφυγική κρίση, με κίνδυνο τουρκοκίνητης επιδείνωσης. Φρονηματική υποτροπή του Μακεδονικού και στρατιωτικο-διπλωματική υποτροπή των ελληνοτουρκικών. Σκανδαλολογική (αυτο)υπονόμευση του πολιτικού συστήματος. Εμπέδωση της ανομίας, που ο Τόσκας φορτώνει στις υπηρεσίες των οποίων προΐσταται. Τσεκ, τσεκ, τσεκ, τσεκ και τσεκ σε όλα τα κουτάκια της λίστας.


Το χειρότερο δεν είναι ότι εκδηλώνονται όλα τα συμπτώματα του συνδρόμου. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι κανένα από αυτά δεν αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι την τελική, εκλογική διάγνωση.

Μιχάλης Τσιντσίνης  www.kathimerini.gr

21 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SCALPER είπε...

Τι είναι η πατρίδα μας; «Τhe next big thing στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη». Αν είναι να δουλεύεις κάποιους, τουλάχιστον να το κάνεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό

ο dwk είπε...

Και να που αποφάσισε ο κ. Βίζερ εκεί στους Δελφούς…
(επηρεασμένος ίσως από τα …θυμιάματα της Πυθίας)
…να λύσει τις απορίες όσων κρεμάστηκαν από τα …γένια του
Πως, δηλαδή, η ελλ. οικονομία έχασε (συντηρητικά εκτιμώντας, όπως είπε…) 200δις, από την πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο 6μηνο του 2015
Σου λέει, ο ένας τα «υπολόγισε» 86, ο άλλος 100 !
(εσχάτως ο Σαμαράς τα έβγαλε κάπου στο …ενδιάμεσο και ο Βενιζέλος –λόγω ειδικού βάρους ίσως - τα …ανέβασε στα 150)
Ε, να μην βάλει κι αυτός, κοτζάμ …πρόεδρας, κάτι παραπάνω;
-απολαύστε τον !

ο dwk είπε...

«Αν π.χ. έχεις μια χρονιά πτώση ΑΕΠ 20% και επιτρέψεις τον επόμενο χρόνο στο φυσιολογικό επίπεδο, έχεις χάσει 20% και δεν πρόκειται να το πάρεις ποτέ πίσω.
Αλλά αν αρχίσεις να αυξάνεις το ΑΕΠ σου μετά τον πρώτο χρόνο ώστε η απώλεια να μην 20% αλλά 19% σε σχέση με το τι θα είχες και τον επόμενο χρόνο 18% σε σχέση με το τι θα είχες και μετά 17%, αν τα προσθέσεις όλα αυτά, συν τω χρόνω, τότε βέβαια οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες. Η απώλεια εισοδήματος είναι μεγαλύτερη, η απώλεια απασχόλησης και εκεί είναι που ένας πολύ πρόχειρος υπολογισμός θα έδινε το ισοδύναμο ενός ετήσιου ΑΕΠ» !!!
…………………………
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1326360/bizer-etsi-exase-i-ellada-200-dis-to-2015

ο dwk είπε...

Ο κύριος αυτός ήταν επικεφαλής του EWG
Ο κύριος αυτός ανερυθρίαστα καταλήγει σε συμπεράσματα με «πολύ πρόχειρους υπολογισμούς»
Ο κύριος αυτός και άλλοι παρόμοιοι αποφάσιζαν για την τύχη της πατρίδας μας
Της πατρίδας που έφεραν σ’ αυτή τη θέση οι μιζαδόροι, που σήμερα ξεδιάντροπα …κουνούν και το δάκτυλο !
Ευνόητα, τους εκ του προχείρου τεφτερατζήδες, «γλέντησε» ο Γιάνης:
«Είναι συγκινητικές οι προσπάθειες της Τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού να μας δικαιώνουν, λέγοντας ανοησίες τόσο μεγάλες που μόνο ηθελημένα μπορεί να τις λένε. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω»

Μαύρος Κύκνος είπε...

Πονάει η αλήθεια Dwk. Πονάει.....

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ο δε Αλέξης μετά την σφαλιάρα που έφαγε προχθές από τους Τουρκους και τον Ερντογαν (ναι ναι τον Ερντογαν στον οποίο πουλούσε ψεύτο τσαμπουκά όταν ήρθε Ελλάδα) εξαφανίστηκε στους Δελφους.

Να θυμηθούμε ότι όταν ο Σαμαράς χάραζε την ΑΟΖ και σύναπτε διεθνείς συμφωνίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων ο Ερντογαν ήταν στην ΣΠΗΛΙΑ του με καθηλωμένα αεροσκάφοι μην μπορώντας να κάνει κάτι.

austin είπε...

Ενώ να αποφασίζει για την τύχη της χώρας ο τσιπας με την παρέα του είναι ευχής έργο ε; που έλεγε για αυταπάτες, που επί ημερών του έχουν γίνει τα χειρότερα, που έχει διχάσει τον λαό κτλ κτλ.


Μονοπαντη κριτική, αλά νοοτροπία που σας έμαθε το πάλαι ποτέ μα πάντα επίκαιρο πασοκ.

Lorac είπε...

O Yianis ένα από τα καλύτερα που έκανε και δυστυχώς δεν θα του το αναγνωρίσει η ιστορία είναι ότι παίζοντας ένα παίγνιο υψηλής στρατηγικής ξεβράκωσε όλη τη σάρα μαρα και κακό συναπάντημα που μέσω λαϊκισμού και σκίσιμο καλτσον ονειρεύονταν δραχμές και σφυροδρέπανα. Με τους εαυτούς φυσικά σε ρόλο Κιμ γιο Ουν.

Dwk μετράς το καλό και κακό με εντελώς λάθος κριτήρια. Πάντως σε αυτό

"Ο κύριος αυτός και άλλοι παρόμοιοι αποφάσιζαν για την τύχη της πατρίδας μας Της πατρίδας που έφεραν σ’ αυτή τη θέση οι μιζαδόροι, που σήμερα ξεδιάντροπα …κουνούν και το δάκτυλο !"

Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ. Αλλά όταν καταφέρνεις να είσαι κατ' ουσίαν χειρότερος στο τέλος από αυτούς το μόνο που μπορείς να διεκδικείς είναι ο τίτλος του "χρήσιμου..." Ας βάλει ο καθένας τη συνέχεια που πιστεύει!

Froufrouni είπε...

Καλησπέρα σε ολες κι όλους! Πολύ καλος ο Τσιντσινης.
Θα διαφωνησω απολύτως με τον Dwk. Συμμεριζομαι και κατανοώ την οργή/αποστροφη του Austin. Ενδιαφερουσες οι επισημάνσεις του MIDAS. Με τον Lorac θα συμφωνησω στα περισσότερα, αν οχι σε ολα σχεδον, και ιδίως στην κατάληξη του σχολίου του, όμωςγια τους κύριους αυτους που αποφασιζαν για την τύχη της χώρας μας, κάποιοι εγχωριως έστρωσαν το χαλι να το κάνουν και ορισμένοι τους τσαμπουναγαν λεκτικά πυροτεχνήματα ωσαν ταχα φοβερες. Εμένα με απασχολούν πολλοί περισσότερο οι εντός στο τι έκαναν παρά οι εκτός τι δεν έκαναν ή δεν θα έπρεπε να κάνουν. Εαν οι πρώτοι ειχαν λειτουργήσει με υπευθυνότητα και πολιτικό ρεαλισμο αλλά και διορατικότητα, οι δεύτεροι δεν θα έβρισκαν πάτημα.

Lorac είπε...

Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω εδώ στα σχόλια κα. Φρουφρούνι! Οι "έξω"* πάντα όσο βλέπουν να υποχωρείς τόσο θα σε σπρώχνουν. ΔΕΝ είναι κακό είναι απολύτως λογικό! Το ίδιο ακριβώς θα κάναμε και εμείς και έχουμε κάνει όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία.

*με τον όρο έξω εννοώ έναν παίκτη εκτός του συστήματος που μελετάμε. Για τους ευρωπαίους "έξω" μάλλον τους πιάσαμε και κότσο τελικά. Όσο βλέπω δηλαδή πχ αμερικάνικα επιτόκια στο 3% και εμείς πόσο???

κα Φρουφρούνι θέλω επίσης να κατανοήσετε ότι πολλές φορές κάτι που εμείς θεωρούμε "πολιτισμικό δημοκρατικό σωστό -και δεν διαφωνούμε καθόλου σε αυτό να ξέρετε- κάποιος άλλος βλέπει ένα τεράστιο κόκκινο πανί και δεν μπορείς να προβλέψεις τί μπορεί να προκαλέσει μέσα στην ανεπάρκεια που δημιουργεί το επίπεδο του. Φιλικά πάντα θα προτιμούσα τους kraftwerk!!

michele είπε...

Καλημέρα, καλό μεσημερι σε όλους.

Σκοπίμως ο αγαπητος dwk αποκρυπτει την εξης φραση του Bιζερ:

«Ας υποθέσουμε ότι επανεκκινεί η ελληνική οικονομία από το 2014 ή το 2015 και υπάρχει μια αναπτυξιακή πορεία έως το 2050 και το συγκρίνουμε αυτό με το πού είμαστε με τη σημερινή αναπτυξιακή πορεία έως το 2050 θα δείτε την ποσότητα παραγωγής που χάθηκε, τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος. Γι' αυτό λέω ότι ένα ποσό των 200 δισ. ευρώ είναι μια ασφαλής εκτίμηση, κάποιοι λένε ότι είναι συντηρητική»

Διοτι βέβαια ( σε αντίθεση με τους κατσαπλιαδες και τους υποστηρικτές τους) ΔΕΝ αγνοεί οτι η οικονομία δεν είναι στατικό μέγεθος αλλα δυναμικό.

Και ο λόγος που η Ελλαδα έχει φάει στη μαπα αυτά τα ζώα είναι ακριβως αυτός. Γιατι κάποιοι πιστεύουν οτι ο Βιζερ η ο Σοιμπλε,η ο Σεντενο ή ο καθε Νταισσεμπλουμ που οι χώρες τους ΠΕΤΑΝΕ οικονομικα,
ειδικα σε σχέση με μας είναι οι ασχετοι
και σχετικός είναι ο Μπαρουφακης και ο Τσεκελωτος.

Και ανοίγοντας το, γελώ ( μεχρι δακρύων) όταν ο νομπελιστας Κρουγκμαν παραδέχεται οτι ΔΕΝ υπολόγισε την πολιτική συνοχή της Ευρωπης.

Ναι άγνοια συσχετισμών ειχαν και οι δικοι μας αριστεροκατσαπλιαδες, όπως και ιστορικά έχουν, γι αυτό και οι ήττες τους είναι συντριπτικές.

Η βλακεία βεβαια, παραμένει αήττητη.

austin είπε...

Παιδιά εδώ έχουμε κάτι που είναι ηλιου φαϊνοτερο:

Δια της ατόμου απαγωγής έχουμε τα εξής για έναν υποστηρικτή του συριζα:
1) είναι κομματοποιημενος άρα όπως με κάθε τέτοιον δεν βγάζεις καμία ακρη
2) είναι εγωιστής και δεν μπορεί να αποδεχτεί με τίποτα το λάθος τους.
3 και σε συνδυασμό με το παραπάνω) δεν εχει πληγεί η τσέπη του ακόμα από τις επιλογές συριζα. Αρα είτε από συμφέρον είτε από εγωισμό δεν βλέπει το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.
4) δεν εχει καμία σχέση με την αγορά εργασίας και το επιχειρείν εκτός αν είναι τύπου Σαββίδης η καλογρίτσας και μπαξεβανης που τους πληρώνει το κόμμα και κάνουν λεφτά καλά από τις μπιζνες.
5) είναι δημόσιος υπάλληλος άμεσα εξαρτημένος από το ποιο κόμμα είναι πάνω και επειδή έχει γλείφει κατουρημενες ποδιές (του συριζα σε αυτή την φάση) οπότε κάθε αλλαγή κυβέρνησης είναι πλήγμα για αυτόν.

Με λίγα λόγια, λόγω της πασοσικης νοοτροπίας που εκφράζει πρόδηλα ο ντοκι, και για αυτό τον λόγο εκτιμώ ότι δεν είναι κομματικος του συριζα, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η τσέπη του είτε δεν έχει πληγεί είτε έχει ελάχιστα πληγεί. Από την στιγμή που δεν έχει σίγουρα σχέση με επιχειρήσεις και αγορά και πιάτσα, τότε είτε είναι μισθωτος είτε συνταξιούχος. Τώρα βέβαια ποιο μισθό η σύνταξη δεν έχει πειράξει ο συριζα δεν ξερω, αλλά μιας και η πραγματικοτητα στην Ελλάδα είναι ότι μαζί τα φάγαμε (ειΤε άμεσα είτε εμμεσα και για εξηγηθώ, το εμμεσα σημαίνει να παίρνεις 5000 ευρώ σύνταξη από τα 40 σου η να παίρνεις την δεκαετία του 80 εφάπαξ που σου έβγαζε 2 διαμερίσματα και 3 αυτοκίνητα) σημαίνει ότι ο νοικοκύρης "ντοκι" (και δεν το λέω ειρωνικά) έκανε το κουμάντο του για να έχει λεφτά στην άκρη.

Εται λοιπόν, καβαντζωμενος γαρ (ο κάθε ντοκι και δεν πάω προσωπικά μόνο) μπορεί να μας τσαμπουκάει εδώ κάθε ΠΑΣΟΚΙΚΗ αηδία. Χωρίς να σκέφτεται και να αναλύει ότι τους προηγούμενους τους στήριξε, ότι για την δική μου την γενιά και ύστερα έχει πολλάκις βάλει το χέρι του για να περνάμε εμείς με τις δικές τους καβατζες και να μην μπορούμε εύκολα να κάνουμε τις δικές μας και να μην εξαρτιομαστε από την "σηψη" που οι ίδιοι προκάλεσαν μα ποτέ δεν δέχτηκαν ότι "μαζί τα φάγαμε" ,ο καθενας με το μεριδιο του.

Επίσης πρέπει και ο συριζα να τον "ακουμπήσει" στην τσέπη του για να καταλάβει τι εννοούμε εμείς. Και για να εξηγουμαι..για σκέψου να έκανε ένα κουρέματακι καταθέσεων τότε που έκλεισε τις τράπεζες, και την λεζα (που το απεύχομαι) να την έτρωγε και ο κατάθετης και όχι μόνο ο μέτοχος η ο επιχειρηματίας που για να εισάγουμε πρέπει να κάνουμε το σκατο μας παξιμάδι. Τότε είσαι σίγουρος ότι ακόμα θα τον υποστηρίζες;;

austin είπε...

Πωπω το σκότωσα *φαεινοτερον

austin είπε...

Και μια ακόμα εξήγηση: για ποιο λόγο θεωρώ ότι είναι πασοκ ο ντοκι; γιατί μεγάλωσα σε σπίτι που όταν άκουγα πολιτική κουβέντα μόνο πασοκοι είχαν τέτοια μανία με την δεξιά. Αριστεροί (και ο πατέρας μου ενιωθε και δήλωνε τέτοιος) δεν είχαν τέτοιο μένος. Ακόμα και εδώ ο φίλος χιπι, που δηλώνει αριστερός και κράζει (οπως όλοι οι νοημονες και μη συμφεροντολογοι άνθρωποι) τις βλακειες της ΝΔ, δεν βγάζει μανία, και μάλιστα πολλές φορές αναγνωρίζει το "οποίο καλό" της ΝΔ αλλά και γενικά οποίου προσπάθησε για κάτι καλύτερο.

αρα μανια με την νδ ειναι το κλασσικο πασοκικο ρητο "η χειροτερη αριστερα ειναι καλυτερη απο την καλυτερη δεξια". πασοκικο δεν ειναι αυτο; η κανω λαθος;;

τωρα ευφροσυνη (και μια ιδιαιτερη καλησπερα) εμπεριεχουν μεσα και μια δοση οργης οι τοποθετησεις μου, αλλα περισσοτερο θα το χαρακτηριζα παθος. και ναι, καλως η κακως εχω παθος για αυτο που κανω η σε αυτο που εκφραζω. και οποιος ανθρωπος, κομμα, συνδικατο η οτι αλλο πηγαινει πισω την χωρα μας αντι να την πηγαινει μπροστα έχει την άμεση παθιασμένη αντίδραση μου. Ειδικά την ώρα που έχει τόσο πλεονεκτήματα τούτος ο τόπος, μα ένα μειονέκτημα, " την κάκιστη νοοτροπία του μέσου Έλληνα, εκφρασμένη μέσα από συνδικαλισμό και κόμματα"



ο dwk είπε...

«Από τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Ελλάδα, στα οποία περιλαμβάνονται καταθέσεις στην Γερμανική Δικαιοσύνη , έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία, προκύπτουν παράνομες πληρωμές που προς το παρόν αγγίζουν το ποσό των 370.000 ευρώ σε κρατικούς αξιωματούχους που τα παρέλαβαν σε βαλίτσες. Επιπλέον όμως προκύπτουν και ενδείξεις ότι η κοινοπραξία τιμολογούσε ποσοστό 5 έως 7 τοις εκατό σε κάθε έργο ως "δωρεά" σε πολιτικά κόμματα "που επικρατούσαν στην πολιτική σκηνή»
http://gr.euronews.com/2018/03/02/ellada-valitses-me-euro-mizes-apo-germania-aksiomatouxous-politika-kommata-metro
(ακόμα μια …«σκευωρία»! μετά την αμερικανική δικαιοσύνη, υπέκυψε και η γερμανική στις …πιέσεις – αναμένονται οι …καθιερωμένες μηνύσεις)
Καμία ανοχή γι αυτούς που καταχρέωσαν, κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα μας
Όσο για τα σεντόνια - λιβελλογραφήματα, τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς, θα πω μόνο ότι συνηθίζονται από υποστηρικτές του υβριστή «εκδοροσφαγέα» αντιπροέδρου και των συν αυτώ – ουδεμία έκπληξη
Από πλευράς μου ΜΟΝΟ παράθεση γεγονότων και επιχειρημάτων

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Άκου φίλε dwk. .ΤΏΡΑ είναι ΑΡΓΆ. .Ποτέ δεν θα υποτιμάς μια εκπαιδευμένη ομάδα πού κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμο από μία πού ανέβηκε κατηγορία πήρε το πρωτάθλημα και τώρα πάει πάλι για υποβιβασμό. ..Ο ενθουσιασμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος απέναντι σε κάποιους πού έχουν ρίζες και πλοκάμια παντού και στην κατάλληλη στιγμή θα σε εξαφανίσουν. .Για να στο πω πιο απλά. .
Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι.
Πρωτον..ότι ανθρώπων άρχει.
Δεύτερον. .ότι κατά νόμους άρχει.
Τρίτον. .ότι ουκ αεί άρχει.
ΑΓΑΘΩΝ. ..

Harry είπε...

Εν τω μεταξύ....

If the E.U. wants to further increase their already massive tariffs and barriers on U.S. companies doing business there, we will simply apply a Tax on their Cars which freely pour into the U.S. They make it impossible for our cars (and more) to sell there. Big trade imbalance!
D J Trump

austin είπε...

Και γιατί έχεις ανοχή στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από αρχής του ελληνικού κράτους;; αυτό των τραπεζών;

Μονοπαντη και η ανοχή. Μονο στους τωρινούς ανοχή. Οπωσ ανοχή έδειχνες και στους προηγούμενους όταν και τότε τους στηρίζει και τώρα κατακρίνεις.

austin είπε...

Harry τους τα έχουν μαζεμένα και οι Αμερικανοί για το σκάνδαλο της VW. Δημιουργεί αναταραχές μπολικες..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Άκου τώρα και την Είδηση της ημέρας φίλε dwk..
Ψυχρολουσία στους Δελφούς. .
Βέτο των Ευρωπαίων στο ενδεχόμενο αναβολής μείωσης συντάξεων από 01/01/19..
Κάηκε και το τελευταίο χαρτί τού Τσε για να πάνε τα μέτρα πιο πίσω και να κάνει εκλογές το 19.