Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΕΥΔΑΠ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΕΥΔΑΠ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η μετοχή από τα υψηλά του Ιανουαρίου ( 6,97€) όπου και δημιουργήθηκε το μεγάλο κανάλι  Τ100-Τ200 ακολούθησε καθοδική πορεία ,ενεργοποίησε τον ωκω του γραφήματος και ολοκλήρωσε την πορεία της στα επίπεδα της πολύ ισχυρής στήριξης  V στα 5,72 ευρώ.
Υπενθυμίζω οτι στις 27 Φεβρουαρίου εδω: https://freeforumstocks.blogspot.gr/2018/02/blog-post_27.html#more


ανέφερα : "Ο στόχος θα μπορούσε να "αποφευχθεί" καθώς ένα πλέγμα πολύ ισχυρών στηρίξεων  όπως  η γραμμή τάσης Τ200,  η Ε1 στα 5,84 και η V στα 5,72 ( επισημαίνονται με κόκκινο τετραγωνάκι) μπορούν να αποτελέσουν  μαγνήτη αγοραστικών θέσεων"
[ 5,72€ πήγε 😉]

Η αντίδραση από αυτό το σημείο εξελίσσεται με αργό ρυθμό ,αλλα ήδη με την ανοδική διάσπαση του εκμο 200 ημ ( 6,03) προετοιμάζει το έδαφος για ανοδική διάσπαση και των δυο επόμενων αντιστάσεων:

1) του ακμο 200 ημ ( 6,12) και κυρίως
2) της Ε στα 6,15 € που όπως επισημαίνεται με τους κύκλους είναι πολύ σημαντική.

Πράγματι η ανοδική διάσπαση των 6,15 θα μεταβάλλει την βραχυπρόθεσμη τάση και θα δώσει μεγαλύτερη ορμή στον τίτλο για κίνηση προς τα 6,30€ της S1 γραμμής λαιμού του σχηματισμού ωκω.

Υπέρβαση της S1 θα ενεργοποιήσει ισχυρούς αγοραστές με κατεύθυνση τα υψηλά του Ιανουαρίου και ενδιάμεση αντίσταση την Χ100 στα 6,52 ευρώ.

Αν και έχει διασπαστεί για λίγες συνεδριάσεις χωρίς απομάκρυνση, η κάτω πλευρά του καναλιού Τ200 παραμένει ισχυρή στήριξη, σε περίπτωση άρνησης υπέρβασης της Ε1. Αντίθετα θα λειτουργήσει ως στήριξη η γραμμή Ε σε περίπτωση διόρθωσης απο υψηλότερα επίπεδα.

ΥΓ. Υπενθυμίζω ότι οι κινητοί μέσοι όροι δεν είναι στηρίξεις ή αντιστάσεις βάσει των αρχών της τεχνικής ανάλυσης, αλλα λειτουργούν ως τέτοιες δεδομένου ότι μεγάλο πλήθος επενδυτών αυξάνουν τις συναλλαγές στα σημεία απ όπου διέρχονται.

28 σχόλια:

Nek είπε...

Καλημέρα σας!

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 18/4/2017

ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ !


Σημεία σημερινά έχουμε από πάνω το 843.40 (ισότητα του 1) και το 850 (161.8% του 1 σε κλεισίματα) και από κάτω το 818.40 (γρ.τάσης)


Εδώ που φτάσαμε η σημερινή συνεδρίαση είναι κρισιμότατη. Από το σημερινό κερί θα κριθεί αν θα συνεχίσει το ανοδικό τις επόμενες ημέρες ή αν θα έχουμε λήξη 3 εδώ (αφού δούμε το 843 πρώτα).


1) Εάν λοιπόν σήμερα το κλείσιμο γίνει με αρνητικό κερί τότε πάμε για διόρθωση (κύμα 4).


2) Εάν όμως γίνει με θετικό κλείσιμο και παράλληλα οι τράπεζες κλείσουν με νέο υψηλό, τότε συνεχίζει το κύμα 3 και πάει για τα επόμενα επίπεδα. Αυτό σημαίνει για τον ΓΔ 872.50 μονάδες (με 3=161.8% του 1) και για τον ΔΤΡ 1010 μονάδες (με 3=261.8% του 1 σε κλεισίματα).


Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο ΔΤΡ όπως και κάποιες από τις τράπεζες μετριούνται σε κλεσίματα και όχι σε κανονικό διάγραμμα γιατί έτσι ακολουθούν με απόλυτη ακρίβεια τις αναλογίες τους!


Η πιθανότητα δεδομένης της έως τώρα ορμής είναι σαφώς υπέρ του ανοδικού σεναρίου συνέχισης... αλλά σήμερα-αύριο θα γίνει ξεκάθαρο τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ!

Καλή συνεδρίαση!

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

http://www.bankwars.gr/to-charatsi-ston-sokrati-apo-trapezikes-chrimatistiriakes/

Οταν πρέπει να γράψεις κατι μόνο κ μόνο για να κράξεις....

Αν μας διαβάζει ο Σωκράτης, ο φίλος του Βαλαβάνου, να ρωτησει το αποθετηριο (κτίριο χρηματιστηρίου στη λεωφ. Αθηνών) τι ειναι ο ειδικός λογαριασμός κ πως/αν μπορεί να στείλει τις μετοχές του εκεί.

michele είπε...

Χαχαχχα ε ρε πλάκα, καλημέρα Γιάννη

hippy είπε...

Εύστοχος και χρηστικός ο Γιάννης μας καθώς δεν υποδεικνύει μόνο τον παράλογο, προτείνει και λύση.

Καλημέρα παιδιά

michele είπε...

Καλημέρα Ηippy ! Kαι ομως ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος καποτε εγραφε μερικα καλά αρθρακια

michele είπε...

Το θωρηκτακι ΓΕΒΚΑ συνεχίζει την πορεία του, να μην ξεχνιόμαστε

μπαρμπαλιας είπε...

εγω θεωρω θωρικτο φετος τον παπούτσανο με 70% αποδοση απο 1/1

michele είπε...

Φετος ναι.Και θα παει και ψηλότερα αγάλι-αγάλι Μπαρμπα

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Εγώ που είμαι αδαής έχω μια ερώτηση. Αφού όλα πάνε καλύτερα, αφού οι τράπεζες περνάνε τα στρες τεστς, αφού κάνουν πωλήσεις συμμετοχών, αφού ο τσιπρασ έχει αλλάξει για τα καλά, αφού οι καταθέσεις σιγά σιγά επιστρέφουν, αφού το όριο αυξήθηκε γιατί έχουμε ακόμα καπιταλ κοντρόλ;


(αν και μια και το ανέφερα χθεσ ήθελα να σηκώσω όλο το όριο και από δύο τράπεζες δεν με άφησαν και μπορούσα να βγάλω κάτω από 1000. Συγκεκριμένα 700 γιατί δεν έκανα άλλες δοκιμές. Βαρέθηκα)

austin είπε...

* δεν υπονοώ κατι. Απλα αναρωτιέμαι. Και το γεγονός με την ανάληψη μπορεί να έτυχε. Απλα έγινε σε διαφορετικές τράπεζες

ο dwk είπε...

Καλημέρα
Κάποια άποψη για τα ΠΛΑΘ (που έχουν «κατσικωθεί» στα 2,4-2,5) υπάρχει;
……….
Austin έλεγξες το όριο αναλήψεων της κάρτας ΣΟΥ ;

μπαρμπαλιας είπε...

dwk
(τωρα που σε τσακωσα)
αστα σαπια και απαντησε ευθεως στο ερωτημα της ανταλλαγης συνταξεων...
θα βαλουμε το Μικ να συνταξει
το δικονομικο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κατι θα ξέρει ο μπαρμπας που θελει να καρπωθει την συνταξη του DWK..αλλα ειπαμε ο dwk ΣΥΡΙΖΑ ειναι οχι βλακας...και εγω θελω να πιω κοκτειλ με την σκαρλετ Γιονχανσον..αν διαβασει το μήνυμα να επικοινωνήσει.. και ο Αρταξιας κουμπαρος.

ο dwk είπε...

Γειά σου Μπάρμπα μου!
Τώρα που με …τσάκωσες θα σε πληροφορήσω ότι έχω και ένα αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου) εκεί κατά την Παιανία κάπου ενάμισι στρέμμα
Έχει και δεκατέσσερα (παλιά, τροφαντά…) λιόδεντρα !
Για μολόγα τα δικάσου μπας και τα βρούμε στην …ανταλλαγή :)
Έλα ΟΠΛΑ! Θες και συ;
Με σένα αλλάζω κάτι …stabilton (παλιές, τροφαντές κι αυτές)
Δέχομαι και Αττικής !
Άλλος; (τώρα που γυρίζει…)

μπαρμπαλιας είπε...

κοιτα φιλε
θα μιλαμε επι πραγματικων και οχι αερα πατερα...βασει αυτων που μας λες για τα καλουδια του αλεξη(ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ).
χωραφι δεν εχω ...κιενα σπιτι αγροτικο τοεδωσα προικωον

ο dwk είπε...

Αχ, βρε Μπάρμπα Με πρόλαβε το …προικώο
…κρίμα !
Προτίμησε καλυτέρα τον τζίγγερ ή τον Μυτιλο του hippy
…απείρως συμφερότεροι …μποθ !

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

DWK οχι δεν θέλω.

michele είπε...

Υψηλό ημέρας εν τω μεταξυ, μέχρι να ανταλλάξετε περιουσίες χαχα

firecode είπε...

Γεια σας παιδια και χρόνια πολλά έστω ετεροχρονισμένα... Μιχάλη την ΠΡΟΦ, πως στην βλέπεις από τεχιτεχν αναλυσης;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.. και να σκευτεις οτι ο σουλτανος έπαιρνε όρκο οτι θα γινουν το 19..

austin είπε...

Την εύκολη απάντηση και αυτη που συμφέρει προτιμας να δίνεις ντοκι. Το όριο είναι μεγαλύτερο, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, οπωσ είπα μπορεί να ήταν τυχαίο.

Στο άλλο ; με τα cc κάνεις καμιά πρόταση γιατι συμβαίνει αυτο;

ο dwk είπε...

Τι να με «συμφέρει» Austin;
…μια υπενθύμιση έκανα, γιατί μου έχει τύχει εμένα…
Είναι δυνατόν σε ΚΑΘΕ κουβέντα να κολλάς στα πολιτικά;
Τέλος πάντων. Κακώς ενδιαφέρθηκα…

michele είπε...

Φιλε firecode χρονια πολλά.Οσο ειναι πανω απο 1,25 βλέπει το 1,52-1,54 το χαρτι. Εχει ανακοινωσει αγορα ιδιω μετοχων ( τις οποιες κανει κατα διαστήματα) οποτε στεκεται πολυ καλά

μπαρμπαλιας είπε...

οπλα....ουτε με νεφτι δεν παει

michele είπε...

ΩΧ ο ΑΒΑΞ +6,67% Αρταξιααααααααααααα

SCALPER είπε...

ΑΤΤΙΚΗς.....Θα γίνει r/s....1/14,75....θα μείνουν περίπου 158.600.000 μετχ. Στη συνέχεια θα γίνει αύξηση με 4/1....νέεες μετοχές στο 0,30.....ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...ΙΣΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ και σε νέα τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους μέχρι 900 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η Attica Bank. ΑΤΤ+0,57%

Τα παραπάνω θα εισηγηθεί η διοίκηση της Τράπεζας σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 22 Δεκεμβρίου (ελλείψει απαρτίας στις 4/1 η α’ επαναληπτική και στις 18/1 η β’ επαναληπτική), καθώς επίσης και reverse split της μετοχής.

Στη γενική συνέλευση θα προταθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής μέχρι του ποσού των 652,3 εκατ. ευρώ. Από αυτά, για διαγραφή ζημιών θα χρησιμοποιηθούν 419,25 εκατ. ευρώ και για δημιουργία ειδικού αποθεματικού 233,06 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ θα γίνει με την έκδοση 660 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με μετρητά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ του παλαιού μετόχου (πράγμα που σημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να συμμετάσχει στο ακέραιο του ποσοστού του στην ΑΜΚ).

Σημειώνεται ότι με μερική χρήση των κεφαλαίων της αύξησης θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

SCALPER είπε...

Το θωρηκτακι ΓΕΒΚΑ συνεχίζει την πορεία του, να μην ξεχνιόμαστε

.....KAI EINAI TOΣΟ ΚΟΥΦΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.....