Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 




                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

23 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Γιατι δεν το περίμενα αλλα με τρώει να το ρωτησω:

Ποια ήταν τα 5 απο τα 10 που πραγματοποίησε ο Αλέξης ?

michele είπε...

Δηλ τι απαντηση περιμένεις σε γελοιότητες; Ας ειναι, εισαι ευγενης ετσι κι αλλιως

ArTaXiA είπε...

Noμίζω πως για αρχή κατάφερε να δημιουργεί σταθερά πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. Επίσης, μείωσε την κρατική δαπάνη για συντάξεις. Θα συμπληρώσω πως όλο και κάτι κατάφερε να πουλήσει -να τα περιφερειακά αεροδρόμια που λέγαμε. Μας κάνουν τρία ως εδώ. Μήπως, έκανε και μια ωραιότατη αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους; Τέσσερα. Μένει ένα; Θα το βρω! Έλα, έβαλε εμπρός τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ορίστε πέντε. Και φαντάσου, εγώ τον Αλέξη, ούτε να τονε βλέπω. Αλλά την αλήθεια να τη λέμε, ε;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Απο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρακαλώ....
Αλλιώς Βαλε και τα λιμάνια κ πήγες στα 6.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Γιατι αν ειναι να θεωρούμε «πέτυχε» αυτά που είχαν κόκκινες γραμμές.... σε βλεπω να βάζεις την έναρξη του διαστημικού προγράμματος κ την επιχειρηματική πρόσκληση καλλιέργειας ιατρικοφαρμακευτικου μπαφου στις 2 πρώτες θεσεις...

michele είπε...

Τα αεροδρομια πουληθηκαν το 2014 απο τους προηγουμενους

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/884169/stin-koinopraksia-fraport--slentel-ta-14-perifereiaka-aerodromia

Αναδιαρθρωση του χρέους έκαναν οι προηγουμενοι με το Psi

H παραπάνω μείωση των συντάξεων εγινε λογω της κατάρρευσης του 2015 και του γ μνημονίου

Τους πλειστηριασμους τους εχει καθυστερησει δραματικα γιατι οι πρωην συντροφοι κυνηγανε τους συμβολαιογραφους

Αλλα λεμε και καμια μαλακια να περναει η ωρα :))

ArTaXiA είπε...

Ναι ρε φίλε. Πώς μου διέφυγαν αυτά. Ορίστε! Είδες που με συμπληρώνεις;

ArTaXiA είπε...

Αναδιάρθρωση εννοούσα τη των ομολόγων που έγινε αυτόν τον Ιανουάριο. Όχι το PSI. Τώρα με τις συντάξεις, δεν τις μείωσε; Γιατί φώναζε ο αγαπημένος μου Μπάρμπας; Οι δε πρώην, κάτι Λαφαζάνηδες αιρετικοί κακώς αναφέρονται. Σε άλλες εποχές, θα είχαν την τύχη του Τρότσκυ.

ArTaXiA είπε...

http://tvxs.gr/news/ellada/epesan-oi-ypografes-me-ti-fraport-paradothikan-ta-14-aerodromia-gia-12-dis-eyro

11/04/2017

Εγώ υπολογίζω πότε πέφτουν οι υπογραφές. Ειδάλλως, έχουμε και τον Βοτανικό με τον Βωβό.... Μη μπερδευόμαστε παρακαλώ!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το μόνο πρόβλημα τού Τσιπρα θα είναι ότι ο αδαής λαός πού δεν γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες από οικονομικά. .επενδύσεις. .και αναδιάρθρώσεις ίσως δεν θα μπορέσει να εκτιμήσει την αξία των επιτευγμάτων τής πρώτης φοράς αριστεράς..

mixalis mixalios είπε...

Απλά δεν θυμάμαι πότε τα είχε υποσχεθεί αυτά ο Αλέξης...Στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης? Κατά το δημοψήφισμα?
Αυτά τα είχε υποσχεθεί η Τρόικα (και όχι οι θεσμοί) και τα πέτυχε, και μπράβο της!!!

mixalis mixalios είπε...

Εμείς ρωτάμε από αυτά που υποσχέθηκε ο ίδιος τι έκανε...μάλλον κάτω του μηδενός γιατί όχι απλά δεν έκανε τίποτα από αυτά που είπε αλλά μάλλον τα ανάποδα! Viva Che!!!

michele είπε...

Παιδες οι ανθρωποι ( οι απατεωνες δηλ, αυτο το τσίρκο) δεν ειναι υπερασπίσιμοι σε κανενα επίπεδο.Οικονομικο, πολιτιστικο, παιδειας,δικαιοσυνης κλπ

Τωρα αυτα που λεει ο Art γελάει και ο ίδιος, για τα λεγόμενα του dwk δε, γελανε και οι πέτρες μαζι.

Τα υπόλοιπα είναι για να τρολλαρουμε each other :))

mixalis mixalios είπε...

Εγώ είμαι με τον Φωκά του Λεβέντη....

Unknown είπε...

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ. Η ΓΡΙΒ ΤΟ 2010,2011 ΚΑΙ 2013 ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΣΜΑ .ΠΧ ΤΟ 2011 ΜΕ 5,7ΕΚ ΚΕΡΔΗ ΜΤΦ ΕΔΨΣΕ 25ΕΚ ΜΕΡΙΣΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΡΑΓΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΚΟΥΡΕΜΑ? ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΚΤΗ

hippy είπε...

Καλησπερίζω τους φίλους

προσωπικά ως προς την οικονομία αλλά και το μαγαζί ιδιαίτερα έχω αρχίσει να διολισθαίνω προς την απαισιοδοξία. Θα συμφωνήσω με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη πως η αναδιάρθρωση των ομολόγων που έγινε τον Ιανουάριο ήταν μεγάλη επιτυχία του ΟΔΔΗΧ όπως και το προηγηθέν roll over του 5ετούς ομολόγου.Μπράβο στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στέλιο Παπαδόπουλο που δυστυχώς τον "άρπαξε" η JP Morgan. Από τότε όμως λίγα πράγματα έγιναν νομίζω.

Οι επιμέρους δείκτες πχ η απόδοση 10ετούς ΟΕΔ, βιομηχανική παραγωγή, ανεργία, κατανάλωση δείχνουν μικρή βελτίωση ωστόσο είναι ακόμη πολύ κάτω από τον μέσο μέσο όρο της Ευρώπης και η γραμμή τάσης ασθενική. Το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε το 2017 παρά την αύξηση των εξαγωγών κατά περίπου 3 δις καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 18,3 δις.

Ο Τσίπρας αισθάνομαι πως άλλαξε και θέλει αλλά οι "λεκτικές" προσπάθειες του δεν αρκούν για να ξυπνήσουν τους ράθυμους υπουργούς. Τα λόγια δεν αρκούν προφανώς για το ξεπάγωμα των άμεσων ξένων επενδύσεων (ένας Βαγγέλης δεν φέρνει την άνοιξη). Οι δεσμεύσεις του προϋπολογισμού δεν παραπέμπουν σε αύξηση των κεφαλαίων για δημόσιες επενδύσεις. Αντιθέτως μάλιστα μειώνονται προκειμένου να ενισχυθεί το πλεόνασμα.

Και μέσα σόλα έχουμε τους τζάμπα μάγκες "υπερπατριώτες" να σηκώνουν σημαίες στις βραχονησίδες ενώ από την άλλη οι "εθνομηδενιστές" συντηρούν με το διχαστικό τους λόγο την νοσηρότητα στο πολιτικό κλίμα την ώρα που ξεκινά η μόνη βιομηχανία του τόπου, η τουριστική. Δίνοντας πάσα γκολ στο Σουλτάνο για νταιλίκια στο δικο του "εσωτερικο" ακροατήριο που ωστόσο πιθανά ν΄αφουγκράζονται οι ευρωπαίοι τουρίστες. Δηλαδή τι θα πρέπει, να δουμε τις πρώτες ακυρώσεις τουριστών από Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο για να συνειδητοποιήσουμε το πόσο ανόητα ενεργούν αμφότεροι και να τους αποκηρύξουμε?

Μ΄αυτά και μ΄αυτά και μια και βοήθησε η άνοδος των τελευταίων ημερών λέω το "πούλα Μάη κι όπου πάει" να το πράξω μερικές βδομάδες νωρίτερα. Βέβαια ερασιτέχνης είμαι, πιθανά να κάνω λάθος (μακάρι).

SCALPER είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ...ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ SITE

WWWW.SOLTRADE.GR....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

ο dwk είπε...

Δηλαδή ΤΙ δεν ισχύει (μερικά μόνο) από τα «εγκλήματα» των τέως που βαυκαλίζονται ότι θα γίνουν νυν
-ΠΟΙΟΙ μας φόρτωσαν τον ΕΝΦΙΑ
-ΠΟΙΟΙ έφτασαν την ανεργία στο 27%
-ΠΟΙΟΙ κατάφεραν (περί …κατορθώματος πρόκειται) σωρευτική ύφεση 25%
-ΠΟΙΟΙ έφτασαν το χρέος στο 180% του ΑΕΠ
-ΠΟΙΟΙ κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο σε μίζες, ρουσφέτια και ρεμούλες
-ΠΟΙΟΙ δημιούργησαν το λεγόμενο «κομματικό κράτος»
-ΠΟΙΟΙ έκαναν τα στραβά μάτια για τις άδειες των τηλεοπτικών συχνοτήτων
-ΠΟΙΟΙ επί είκοσι και πλέον χρόνια εισέπρατταν διόδια για την καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών (και Ιόνια οδό κλπ κλπ) και αυτοκινητόδρομος δεν υπήρχε
-ΠΟΙΟΙ άφησαν ανεκμετάλλευτο το πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού επί δεκαπενταετία
…ΠΟΙΟΙ …ΠΟΙΟΙ …ΠΟΙΟΙ
ΟΧΙ αγαπητέ Michele.
ΔΕΝ «γελάνε και οι πέτρες» με αυτά και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός…
Οι σκεπτόμενοι πολίτες ΔΕΝ ξεχνούν. Θυμούνται !
Και θα το διαπιστώσεις (για μια ακόμα φορά…) όταν έλθει η ώρα της αληθινής δημοσκόπησης: της κάλπης !

mixalis mixalios είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/410020/pio-skliro-arthro-poy-grafike-pote-gia-ton-tsipra-diavaste-ti-egrapse-i-frankfurter

Unknown είπε...

όχι ευχαριστώ

hippy είπε...

Κύριε Γεωργιάδη ξέρω πως δεν σας βοηθώ αλλά θεωρώ κάπως αυθαίρετη την υπόθεση "φοβόταν κούρεμα".

Επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους μεγαλύτερη απ΄τα ετήσια κέρδη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πχ όταν ο Άγγελος Πλακόπητας εξαγόρασε τον Νίκα αποφάσισε την διανομή μέρους των ιδίων κεφαλαίων και αντικατάσταση τους από δανεισμό (με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα καθώς έγινε σε λάθος timing). Το ίδιο έγινε στην Frigoglass. Το αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια στον ΟΠΑΠ. Ο βασικός μέτοχος επιστρέφει χρήματα απ΄το ταμείο στην τσέπη του και δανείζεται. Επίσης συμβαίνει συστηματικά στην ΕΧΑΕ από τότε που την πούλησαν οι τράπεζες.

Το 2012 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia η Fairfax αποκτώντας το 14,78% των μετοχών της εταιρείας από την ΛΑΜΔΑ. Μπορεί το μεγάλο μέρισμα της προηγούμενης χρήσης να είχε προσυμφωνηθεί με τον Watsa.

Είναι εμφανές ότι (δυστυχώς) δεν ξέρω τι συνέβει στην περίπτωση της ΓΡΙΒ αλλά ήθελα να σας προφυλάξω από πιθανό λάθος.


Unknown είπε...

Ναι ήμουν βιαστικός . Η εταιρεία είχε τελικά ισχυρές ταμειακές ροές που της επέτρεπαν να διανέμει μέρισμα και να κρατάει υψηλά διαθέσιμα τα οποία μείωσε αργότερα από το 2015 και μετά με αγορές ακινήτων, αποπληρωμές δανείων κ.α.

michele είπε...

Συγχαρητήρια στον Hippy για το σωστό και ψυχραιμο σχολιό του 10.55
αφου καταφερνει και διατηρει τη σοβαρότητα του μεσα σε ολες αυτες τις παπαριές που διαβαζουμε.

Πραγματι εχω γραψει αρκετα κειμενα ,αρθογραφησει,αναλυσει και χρησιμοποιησει στοιχεια, οποτε δεν χανω το χρονο μου σε ασχετοσυνες συριζαιικες.
Κανονιζω οποιον χρειαζεται στο fb που ειναι μεγαλο καφενειο και υπαρχουν πολλοι απ αυτους.

Εγω δεν αναλώνομαι περαιτερω σε σοβαρές απαντήσεις σε υπερασπιστες του τσίρκου οπως ο dwk ( γιατί έχει "γκολ και ξύλο" αν ασχοληθω και δεν θελω).

Επιπροσθέτως, οντως ο εξαιρετικός επαγγελματιας Στελιος Παπαδόπουλος υπηρξε στον ΟΔΔΗΧ μέχρι το Γενάρη που πήρε μετεγγραφή στην JP Morgan
και ειχε πρωταγωνιστήσει και στις εξοδους της Ελλαδας το 2014

Ειχε άλλωστε αυτή τη θέση απο τον Αύγουστο του 2012.