Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΡΙΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...


Εδώ και τρεις περίπου μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η τέταρτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους εταίρους και πιστωτές της μια σειρά από παραδοτέα. Διαβάζοντας κάποιος τη λίστα από την πιο πρόσφατη έκθεση συμμόρφωσης (σ. 65-73 -μπορείτε να τη βρείτε ολόκληρη μεταφρασμένη παρακάτω, στο τέλος αυτού εδώ του κειμένου), που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο συναντά κάποιος τα γνωστά θέματα: Δημοσιονομικά μέτρα, αλλαγές στον μηχανισμό είσπραξης εσόδων, ενεργειακά θέματα, αδειοδότηση επενδύσεων, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, κλπ.

­

Η τέταρτη αξιολόγηση όμως παρουσιάζει μια σημαντική ιδιαιτερότητα, που δεν σχετίζεται τόσο με τα παραδοτέα. Καθώς το μνημόνιο λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο, αυτή θα είναι η αξιολόγηση, που, εκτός απροόπτου, θα "κλείσει" την περίοδο των μνημονίων για τη χώρα. Στον ίδιο χρόνο που θα ικανοποιείται η παρακάτω λίστα, η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της το πώς θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια (οπότε θα "τρέχουν" μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά δεν θα υπάρχει πια μνημονιακή χρηματοδότηση), ίσως και τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετηθεί το χρέος. Πρόκειται για ζητήματα αρκετά πιο δύσκολα και λεπτά από τη διαχείριση της παρακάτω λίστας.

Γι’ αυτόν το λόγο, τα παρακάτω σημεία δεν κρύβουν κάποια μεγάλη έκπληξη ή μια σπουδαία ανατροπή για όσους παρακολουθούν την εξέλιξη των μνημονίων και των αξιολογήσεων. Τα ζητήματα είναι γνωστά, αποτελούν συνέχεια προηγούμενων προαπαιτούμενων, κάποια μάλιστα επαναλαμβάνονται εδώ και καιρό αυτούσια στις εκθέσεις συμμόρφωσης. Αντίστοιχα οι -καλές ή κακές- λύσεις που βρίσκονται κατά περίπτωση και οι συμβιβασμοί για κάθε θέμα θεωρούνται σε αυτή τη φάση προβλέψιμες μεταβλητές.


Ωστόσο, μόλις ένα μικρό μέρος από αυτά τα παραδοτέα (υπολογίζεται στα 12 από τα 88) έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα. Οπότε το ενδιαφέρον για τη λίστα αυτή ξεπερνά τον συμβολισμό του ότι πρόκειται για τα τελευταία μνημονιακά προαπαιτούμενα. Είναι μέτρα που αφορούν κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας και, εκτός απροόπτου, θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον. Αλλά, πόσα γνωρίζουμε τελικά γι' αυτά; Ακολουθούν κάποια σημαντικά σημεία.

Η συνέχεια εδώ https://www.dianeosis.org/2018/04/mnimonio-telos/

4 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.sport24.gr/Columns/themis-kaisaris/arsen-vengker-o-kathhghths-poy-nikhthhke-ap-to-xrhma-kai-ton-xrono.5169270.html#disqus_thread

ο Θ.Καισαρης εγραψε ενα καταπληκτικο αρθρο για τον "αμπαλο"προπονηταρα της Αρσέναλ,που διδαξε αρχες και ποδοσφαιρο στην Αγγλια.
το να επιτυχεις στην Αγγλια που γεννησε το ποδοσφαιρο ,αλλα και να αλλαξεις την νοοτροπια των Αγγλων παικτων και φιλαθλων ,
οπου ξεκιναγαν απο πρωιας με μπυρα για να παιξουν μπαλα το απογευμα ...εισαι μεγαλος.
και σωστα εγραψε ο Καισαρης ,
ο μονος τροπος να φανε τον Αρσεν ηταν να ριξουν εκατομμυρια λιρες στο ροστερ τους,αλλα και να αντιγραψουν και την νοοτροπια του προπονηταρα.
Μικε διαβαστο αξιζει

μπαρμπαλιας είπε...

μιας και καταπιαστηκα με την μπαλιτσα...θα ηταν λαθος να μην αναφερθω και στον αλλον προπονηταρα στην Αγγλια τον
Sean Dyche της BURNLEY f.c.
πολυ δουλεια με αριστα αποτελεσματα και με ροστερ που ολοι μαζι αξιζουν οσο ενας ακριβοπληρωμενος του Πεπε...και παιρνεις και ρεστα.

σσ
εχω σταματησει να ασχολουμαι με τον αγαπημενο μου Παναθα
εξ αιτιας του μαλακαλάφ και αυτων που τον δασκαλεψαν .
λυπαμαι τοσο πολυ

michele είπε...

Παλι με χρόνια με καιρούς, παλι δικα μας θαναι Μπαρμπα ☺

maria είπε...

http://www.capital.gr/epikairotita/3287287/-nai-apo-alafouzo-stin-protasi-tis-pan-asia-gia-polisi-tou-pao