Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 



Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΗ ...

Του Θοδωρή Χαρόπουλου 

Θέλω να σχολιάσω από το πρωί αυτό το αβάστακτο μαντάτο του "αδόκητου" χαμού του Γιώργου του Κουρή, αλλά δεν κατάφερα να το πράξω ως τώρα. Ενας κόμπος με έπνιγε κάθε φορά που ξεκινούσα να ανασύρω σκέψεις από το αμπάρι των αναμνήσεων μου.
Ενας κόμπος που ίσως εκπηγάζει από τις 12 και πλέον χιλιάδες ευρώ που μου οφείλονται ακόμα ως δεδουλευμένα από όταν εργάστηκα γι' αυτόν τον επιχειρηματικό κολοσσό και εβδομάδα με την εβδομάδα, 15ήμερο με το 15ήμερο, μήνα με το μήνα με έβαζε μέσα και τα λεφτά ΜΟΥ γράφονταν εντέλει "στο χιόνι".
Ενας κόμπος προερχόμενος, ενδεχομένως, από τις δεκαδες χιλιάδες ευρώ (75-80 αν θυμάμαι καλά) που μου επιδίκασε η τυφλή -ποια τυφλή; ΘΕΟΓΚΑΒΗ- ελληνική δικαιοσύνη από διαφορές συμβάσεων, οφειλόμενες υπερεργασίες, Σαββατοκύριακα, αργίες, άδειες κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
Ένας κόμπος πιθανής προέλευσης από το βίαιο κλείσιμο -με ουσιαστικό τράβηγμα πρίζας- του "ΦΙΛΑΘΛΟΥ", σε μία εποχή που όλοι οι λογαριασμοί έδειχναν πως ήταν πλεονασματικός (έστω οριακά), αλλά είχε πάψει να τροφοδοτεί το λογαριασμό για τις δανειακές πληρωμές στην offshore "W.M.", συμφερόντων της "αγίας οικογενείας".
Ενας κόμπος που δεν αποκλείεται να έχει ως εφαλτήριο την πίκρα από την επαγγελματική και προσωπική δίνη στην οποία με έριξε ο pioneer της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, όσο ο ίδιος και οι οικείοι του απολάμβαναν τους καρπούς των πρακτικών του στα κτήματα και τα σπίτια τους, σε Κεφαλλονιά, Κουνόπετρα, Ηπειρο, Πλάκα, Μαραθώνα κ.ο.κ.
Ενας κόμπος, που ασφαλώς και γεννάται από την απόγνωση του ΠΩΣ μπορεί σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκό, επιζούν και υπερισχύουν "βαρώνοι" που μεσουράνησαν με εγκληματικές μεθόδους, εκβιασμούς, θαλασσοδάνεια, καταπάτηση εργασιακών ΚΑΙ ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οχι μόνο στα μέσα που εργάστηκα εγώ, αλλά και σε πολλά άλλα, συνήθως ιδιοκτησίας των ίδιων των Κουρήδων, ή ομοίων τους, άλλων "Κουρήδων" αυτής της χώρας.
Ο κόμπος αυτός, που με έπνιγε ως τώρα, ασφαλώς και δεν προέρχεται από στενοχώρια. Αν χάρηκα; Μπα, δεν με έμαθε ο πατέρας μου και η συγχωρεμένη η μάνα μου πώς μπορώ να καταφέρω να χαίρομαι με το θάνατο του άλλου. Απλά μου περνούσε πλέον παγερά αδιάφορο το αν ζει η όχι ένας άνθρωπος που θεωρούσα ως εστία επιχειρηματικής και εργοδοτικής ΜΟΛΥΝΣΗΣ, ως επιζήμια την εν γένει παρουσία του στα του Τύπου της Ελλάδας.
Από σήμερα ο κόσμος του Τύπου είναι σίγουρα φτωχότερος. Δεν έχασε κάτι αξιόλογο, όχι. Αλλά έχασε ένα σημείο αναφοράς. Μέχρι τώρα το "δουλεύω στου Κουρή" ήταν ένδειξη απελπισίας συναδέλφων, είτε το παραδέχονταν, είτε όχι. Πλέον αυτό το σημείο αναφοράς απελπισίας έσβησε. Και δίνει τη θέση του σε άλλους "Κουρήδες". Είθε αυτοί να μην μεσουρανήσουν όσο ο πρωτοπόρος...

Καλό κατευώδιο κυρ-Γιώργο και τουλάχιστον τον βαρκάρη ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ, μην τον φεσώσεις κι αυτόν και σε φέρει πίσω και κλάψουμε εμείς μετά...

8 σχόλια:

DINOSAUR είπε...

Όχι, αυτό δεν ήταν χαμός, ήταν Γάμος με τον Χάρο. Το ιδεοδέστερον: Χα (ρογα) μος. Άη-Γαμ... Θεέ μου, συγχώρα με, πρωτομαγιάτικα και καλομηνιάτικα, παρεκτράπηκα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μπορείς κ να το σβήσεις ξέρεις, εσύ.... που "παρεκτράπηκες".
Ακόμα προλαβαίνεις αν όντως αισθάνεσαι άσχημα, αν το μετάνοιωσες.
Γιατί απο γιαλαντζί "συγνώμη"... μπουχτίσαμε.

Μωρέ καλά κάνει και σας κράζει ο καλλιτέχνης,
και λίγα σας λέει...

austin είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα. Οταν κάποιος σου έχει "φάει" λεφτά και έχει προκαλέσει με το μερίδιο του τόση σηψη, δύσκολα είναι στην πράξη ο κάθε Θοδωρης να τον συγχωρέσει.

Κατ εμέ τα σκληρά λόγια είναι περιττά για έναν και μόνο λόγο, ο οποίος είναι και βασική πεποίθηση μου για τους λόγους χρεοκοπίας της χώρας όπως επίσης και για την άνοδο του συριζα.

Ο λαός φταίει!

Αν ο λαός δεν είχε τόση βλακεια και σαπίλα μέσα του, δεν θα μπορούσε ούτε κάποιος δημοσιογράφος σαν τον συγχωρεμενο να επιβιώσει στο επιχειρείν ούτε ο συριζα να ανέβει στην εξουσία.

Ο κόσμος θελει σανο και ψέματα χρόνια πολλά τώρα. Δεν αναζητά την αλήθεια και κρύβει την τεμπελιά του πίσω από τον δήθεν αριστερισμο. Αυτοί που δεν αντέχουν αυτή την νοοτροπία και την σαπίλα φεύγουν έξω, μένουν έξω και προοδευουν πολύ έξω. Πως λέμε "αν ο Έλληνας θέλει μπορεί να κάνει τα πάντα"? Ε απλά υπάρχει μια μεγάλη μάζα, που κινεί τις καταστάσεις στην Ελλάδα λόγω " δημοκρατίας", με αποτέλεσμα τον...βαλτο. Δεν πειράζει, καλή είναι και η ζωη εξω και κάποιοι ξοφαλτσα η με λαμογιας κάνουν και λεφτά εδώ στο ελλαντα, που ολοένα λιγοστεύουν και απλα μένουν όμιλοι και πολυεθνικές να παίρνουν την πίτα και να μοιράζουν αυτά που μοιράζουν στους υπολοιπους.

Αν δεν καταλάβουμε ότι "εμείς" φταίμε, προκοπή στην Ελλάδα δεν θα δούμε ποτέ.

austin είπε...

*δήθεν αριστερισμος και την περίοδο του πασοκ που όλοι το έπαιζαν ανθρωπιστες και τρώγανε με Χρύσα κουταλιά και καταλήξαμε στην χρεοκοπια.

Και παρακάτω ο έγκυρος χατζηνικολαου για τον συγχωρεμενο:

Παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, δεν μου επέβαλε ποτέ τι να πω και τι να γράψω, ακόμη κι όταν είχαμε έντονες πολιτικές διαφορές.Ήταν ένας εκδότης και δημοσιογράφος μιας άλλης γενιάς, που σεβόταν όσο τίποτα άλλο την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη άποψη.Θέλω να αναφερθώ ακόμη στον τρόπο με τον οποίο γλύκαινε, όταν ήξερε ότι περνάς μια δυσκολία. Ο τρόπος που σε στήριζε.Σκληρός αγωνιστής, σκληρός μαχητής”.

austin είπε...

Στα της κυβέρνησης ηθικού πλεονεκτηματος, έχουμε κάτι πολύ ωραίες προσλήψεις σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, που αφορούν 3000 το μήνα και το παίζουν και φαντάσματα.

Ετσι! Μια χαρά! Πληρώνουμε εμείς 70% φορολογία για να προσλαμβανουν φαντάσματα.

Η επιβεβαίωση του παραπάνω που λεω ότι φταίει ο λαός. Αν μετά από 10 γεμάτα χρόνια κρίσης και 3-4 μνημόνια έχουμε ακόμα τέτοια συμβάντα, κλαφτα Χαράλαμπε.

austin είπε...

Και κάτι τελευταίο που με έχει πιάσει οίστρος σήμερα.

Γιατί οι ξένοι, που έχουν εγκατασταθεί στο γενικό λογιστήριο αφήνουν τον τσιπρα να κάνει τέτοιες πολλε προσλήψεις;;

Γιατί δεν παίρνει μέτρα; γιατί δεν τραβα το χάλι όπως το τράβηξε στους προηγούμενους.

Μα καλέ, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ο λαός θέλει τσίπα. Και βγαίνουν πολλοί και παίρνουν το μέρος αυτού που έκλεισε τις τράπεζες και που ξεπούλησε την Ελλάδα.

DINOSAUR είπε...

Ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου, austin!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ να σάς προτείνω..αν έχετε λίγο χρόνο να δείτε στο YouTube. .την συνέντευξη του Γιώργου Κουρή. στις 23/10/2015. . (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ ΚΑΛΕΣΜΈΝΟΣ Ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΟΥΡΉΣ )μέχρι και για τις φρεγάτες λέει. .Ο τρελός λέει πολλές αλήθειες.