Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


..ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ...


Έτσι σχολιάζει στον γερμανικό εξειδικευμένο τύπο Γερμανός αξιωματούχος το ολιστικό πρόγραμμα μεταμνημονιακής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Σεντένο βάζει πηγή του να λέει "από τα 88 προαπαιτούμενα εκκρεμούν 75, δέκα μέρες πριν την προθεσμία του Eurogroup", ενώ διαρρέει η επιστολή του που περιγράφει την αυστηρότατη μεταμνημονιακή επιτήρηση, με όποια ελληνική κυβέρνηση δεμένη χειροπόδαρα. Τόσο οι όροι για την περιώνυμη "καθαρή έξοδο" όσο και η "επόμενη μέρα" είναι στον αέρα.

Τυχαίνει αυτό ακριβώς το ζήτημα, υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας, να είναι το μόνο το οποίο θεωρείται λυμμένο από όλους όσοι είναι λαλίστατοι για συνεργασία, συγχώρεση, συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, καμώνονται πως δεν υπάρχει καν ο Καμμένος και η μισαλλόδοξη ακροδεξιά του. Καμώνονται επίσης πως τίθεται από επίδοξους ευρωσιαλδημοκράτες, πρώην ριζοσπάστες αριστερούς, το ζήτημα της συνεργασίας. Γι' αυτό, ενώ το μέλλον της χώρας για πολλές γενιές κρέμεται σε μια κλωστή, το ζήτημα είναι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (και τον Καμμένο - εκτός αν νομίζουν αυτοί οι πρόθυμοι ότι μπορούν να επιβάλλουν τον αποπερονισμό της λιμασμένης βριζοσπαστικής αριστεράς) στην... υπερεθνική ευρωπαϊκή πορεία! Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης της Κυριακής υπερηφάνως τονίζει πως η ομιλία του ήταν συντελεσμένη, γραμμένη δηλαδή, και ο πεφωτισμένος Μαραντζίδης κυκλοφόρησε αμέσως από το ίδιο βράδυ τα δικά του χειρόγραφα. Δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που γράφτηκαν - ούτε καν τις λίγες βαττώρες να τα δει κανείς στην οθόνη.

Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο. Η υποτιθέμενη πολιτική ίσων αποστάσεων του ΚΙΝΑΛ βασίζεται ακριβώς στο ίδιο: καμιά συζήτηση για τους όρους εξόδου και το επίπεδο όποιας κανονικότητας αυτοί προδιαγράφουν. Για να αποφύγουν την σαφή τοποθέτηση επί των κοινωνικών και πολιτικών συνεργασιών. Για να μπορεί κάθε κατά φαντασίαν παράγοντας να παριστάνει πως το πρόβλημα της χώρας είναι "Βούλτεψη ή Γεροβασίλη", άρα γιατί να μην μπει κι αυτός σφήνα. Παλαιοκομματισμός, πελατειασμός και ιδιοτέλεια με σοσιαλδημοκρατική και ολίγον φιλελεύθερη κενολογία! Ό,τι έχουν πει δεν αξίζει ούτε το χαρτί που γράφτηκε. Ας κάθονται τώρα οι παράγοντες να βουρλίζονται με τον κάθε πονηρό, που τους βγαίνει με γκάζια στην κούρσα της ιδιοτέλειας, να τραβάει λίγο πιο πέρα το έτοιμο σχήμα των "ίσων αποστάσεων" και να τσαλαβουτάει στην ευρωπαϊστική κενολογία. Λουστήτε τα!

Οι πολίτες αυτής της χώρας χρειάζονται σαφή τοποθέτηση σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο:
1. Όροι εξόδου από τον Μηχανισμό Στήριξης
2. Διασφάλιση της μη απαξίωσης των θυσιών οκτώ χρόνων με σταθερή πολιτική πορεία για δύο ή τρία χρόνια
3. Ως συνέπεια του 2, σαφή τοποθέτηση στο θέμα της κυβερνησιμότητας της χώρας που σημαίνει προεδρική εκλογή (180 βουλευτές) και εκλογικός νόμος (200 βουλευτές)
4. Επιστροφή σε μια κανονικότητα ασφάλειας ζωής και περιουσίας με σαφή δέσμευση στην λειτουργία των αποτρεπτικών και κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.


Ας βάλει όποιος θέλει την ιδεολογία του σ' αυτά. Ας πει όμως. Όλα τα υπόλοιπα δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που είναι γραμμένα.

Γιώργος Προκοπάκης. 

5 σχόλια:

austin είπε...

Οταν "κανονικότητα" για την χώρα ήταν το ψεύτικο χρήμα, πως να επανέλθει αυτή όταν το ψέμα ξεσκεπάζεται;

Υπήρχε επιλεκτικη κανονικότητα με τα περισσότερα να λειτουργούν στραβά.

Από όταν έλειψε το ψέμα, και αν ψέμα, δύσκολα εναρμονιζεσαι και ψάχνεις δικαιολογίες.
Είναι σαν να θες να βάλεις τον ναρκομανη σε ρουτίνα στελέχους επιχείρησης.

Αν δεν το πάρει μόνος του αποφαση να σταματησει την πρέζα θα βρίσκει μόνιμα δικαιολογίες να υποτροπιασει. Και αν το 20% ακόμα στηρίζει συριζα την απόφαση δεν την έχει πάρει στην ουσία...

Την καλημέρα και καλό σκ!

Lorac είπε...

Χαζεύω τα επεισόδια-φωτιές-καταστροφές-τραυματισμούς που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Τι ώρα είπαμε ξεκινάει η ευγενική αθλητική άμιλλα κυπέλου Ελλάδος??

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Άμεση διακοπή του πρωταθλήματος Ελλάδας για πάντα. Μόνο μπόχα. Εγώ θα δω Γιούρο βίζιτες και θα καμαρώσω την ελληνική συμμετοχή από τούς Αδελφούς Κυπρίους. .

μπαρμπαλιας είπε...

πρωτα βρωμαει το κρατος -ΕΠΟ και μετα η μουλαρια των ομαδων και των οπαδων τους.
αν τους ειχαν προειδοποιησει
οτι με το παραμικρο επεισοδιο
μεσα-εξω απο το γηπεδο,πανε γ΄εθνικη -αλλα να το εφαρμοζαν...να δω το κωλαρακι τους...
δε ειδανε τα περσινα,δε μαθανε;

mixalis mixalios είπε...

Αρχίζω να χαζεύω τη δήλωση....ο Ικτινος έδωσε λοιπόν 3 φορές μέρισμα πέρυσι...συνολικά 0,14 λεπτά! Νot bad....