Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΦΦΓΚΡΠ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΦΦΓΚΡΠ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η προσέγγιση στην κάτω πλευρά του μεγάλου πτωτικού καναλιού Κ1-Κ2 ,ολοκληρώθηκε σε μια ακόμα άκρως δύσκολη εβδομάδα για την μετοχή, που σήμερα φθάνει στο τέλος της. 

Με κλείσιμο > 4,80 € ο τίτλος μπορεί να δώσει τεχνική αντίδραση κατ αρχήν μέχρι την Ε1 στα 5,80 και αν αυτή υπερβληθεί θα προκληθεί ενεργοποίηση αγοραστικών δυνάμεων ή και κλείσιμο short θέσεων που μπορεί να δώσουν έντονη κίνηση.

Κλείσιμο αντιθέτως ΕΚΤΟΣ του καναλιού σε εβδομαδιαίο χρονοπλαίσιο θα αυξήσει τις πιέσεις των πωλητών και τον συναλλακτικό όγκο με αποτέλεσμα την κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα .
Κλείσιμο της προτελευταίας  εβδομάδας  του Μαϊου του 2012 - 3,28 -χαμηλό 3,07.

82 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Μέχρι τα 5,50€, θα έχουν κλείσει οι ανοικτές θέσεις από τους μεγάλους παίκτες.

Bonjour

Geopard είπε...

Καλημέρα σε όλους , monsieur ArTaXiA κάποιο σχόλιο για την πορεία της Ελληνικής χρηματαγοράς αφού είσαι από έξω με ρευστό και την κριτική σκέψη να βλέπεις πολύ περισσότερα , ευχαριστώ.

ArTaXiA είπε...

Geopard φίλε μου καλέ.

Το να εμφανίζομαι εδώ σε καίριες στιγμές, συχνά με προτροπές τύπου "προσέξτε", ή "μην ανοίγεστε", εντάσσεται στη σφαίρα της αλτρουιστικής μου φύσης και ενίοτε της συναγωνιστικής αλληλεγγύης.

Το να δίνω όμως δημόσια σημεία εισόδου, τα οποία κάποιοι θα χρησιμοποιούσουν προκειμένου να κερδίσουν χρήματα, καταλαβαίνεις είναι χρεώσιμη υπηρεσία και προσφέρεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα παίχτες. .χθες προέβην σε αρκετές αγορές...σημαντικές θα έλεγα. .απαγορευτικές για κάποιους. .το μαχαίρι το άρπαξα.

ArTaXiA είπε...

Για πες, για πες...

Να ξέρω εάν θα φέρω απλώς επίδεσμο, ή το φορείο...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιγ 0.12
ΦΦ..5100
ΔΕΗ 2078
Ετε 0.271..

ArTaXiA είπε...

Α! Έκτακτα!

Ο θεράπων ιατρός θα είναι μαζί σας εντός ολίγου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστώ παιδί μου...τι χρωστάω? Χαχα..

Andreas D. είπε...

Αναστολή για ΦΦΓΚΡΠ...

ArTaXiA είπε...

Για ποιο λόγο;

μπαρμπαλιας είπε...

Ολέ Ολέ...
αφου το αφησε ο Γκοτσης και το ξεκωλιασαν...τωρα θυμηθηκε.
κοκορος

Geopard είπε...

Monsieur ArTaXiA, σε κάθε περίπτωση εκτιμώ πολύ την προσφορά σου γιατί είναι πάντα εύστοχη και εχεις την εκτίμηση μου για τις τοποθετήσεις πάνω σε θέματα και εκτός χρηματιστηρίου (κρίμα που δεν συνεχίζεις το blog σου ), για τις χρηματιστηριακές σου ικανότητες σε εχω παραδεχτεί και δηλώνω υπόχρεος που μοιράζεσαι μαζί μας τις εύστοχες απόψεις σου και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δώσεις τιμές εισόδου ώστε να αποκομίσει κέρδη κάποιος από τον κόπο σου , απλά όπως τα γράφεις από προχτές προβλέπεις μαύρες μέρες για την Ελληνική χρηματαγορά (αφού ρευστοποίησες μεγάλη θεση του χαρτοφυλακίου σου) και χτες έγραψες και τους λόγους απλά δεν γνωρίζω εάν θα ζήσουμε ημέρες του 2016 ή αν απλά είναι παροδικό για 1-2 μήνες και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να εχω απαιτήσεις αλλά σου χρωστάω ένα ευχαριστώ για τις απόψεις σου, (δεν στέλνω τα επόμενα μηνύματα στον λογαριασμό μου για αυτό και δεν είδα την απάντηση σου νωρίτερα)

Andreas D. είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1615855/anastolh-diapragmateyshs-gia-th-folli-follie.html

michele είπε...

Καλημερα, καλημέρα σε όλους :)

ArTaXiA είπε...

Και γιατί δεν είναι στην ιστοσελίδα της helex;

Bugs_Bunny είπε...

ό,τι χειρότερο μπορουσε να γίνει. Μπραβο μαλάκες. Ή το κανεις απο την αρχή αυτό ή δεν το κάνεις καθόλου. Είχε βγει δημοσίευμα ότι απείλησε ο Γκρέκο ΄τι θα μηνύσει το χρηματιστήριο αν έκοβαν το σορτ. Τους άφησαν να σορτάρουν καλά και τώρα αναστολή.

austin είπε...

Καλημέρα!

Πάλι καλά που ο φουρλής είναι σοβαρός, γιατί θα είχαμε απόλυτη επιβεβαίωση των τρία ΦΦΦ ότι παίζουν μαζί.

ArTaXiA είπε...

Ok. Βγήκε flash alert πως "τη ζήτησε η ίδια η εταιρεία".

Αυτό παιδιά δεν είναι κακό. Σημαίνει, ότι έστω και τελευταία στιγμή, αποφάσισαν να λάβουν μέτρα. Ίσως, όσοι αγόρασαν χθες στη δημοπρασία να βγάλουν παραδάκι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δωράκι ωραίο η αναστολή. .τους σορτ Λυπάμαι. .

ArTaXiA είπε...

Αχνε!

austin είπε...

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά αυτό το πράγμα λέγεται αγορά??

Μόνο σε μπανανία γίνονται αυτά τα πράγματα, 2 απλά (νέα για να μην θυμηθώ τα παλιά) παραδείγματα

1) αναστολή διαπραγμάτευσης αφού έχει φάει το ξύλο της αρκούδας η μετοχή;; Δλδ την πρώτη μέρα γιατί δεν έκαναν αναστολή? Να κλείσουν τα σορτ οι παίκτες και να του πουν και ευχαριστώ;;
2) Αυτός ο νηρέας και ο σελόντας που έχουν πουληθεί εδώ και πόσο καιρό, γιατί δεν ανακοινώνουν το τίμημα; Δεν ξέρω πως γίνονται κάποια ντιλ μάλλον...γιατί αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν πουλάς κάτι, συνήθως λέμε και το τίμημα. Έτσι δνε είναι ή θα ξεχάσουμε και αυτά τα λίγα βασικά που γνωρίζουμε.

ArTaXiA είπε...

Austin!

ΠΟΥΖΕΙΣ;

Ο Καράτζης (πολύ φίλος) πέρισυ ανακοίνωσε πως πούλησε ξενοδοχείο στην ΤUI, και περιμέναμε την ετήσια έκθεση τον Μάρτιο (8 μήνες μετά) για να πληροφορηθούμε το τίμημα.

Nek είπε...

Καλημέρα σας.

Σύμφωνα με όσα ξέρω (και χωρίς να μπορώ να πω περισσότερα) το φολί έχει τελειώσει. Μην το ξαναπεριμένετε στο ταμπλώ. Λυπάμαι για όσους είναι μέσα.
Καλή συνέχεια.

kostas είπε...

απορια

Τι ωφελει και ποιον αυτη η αποκλειστικη πληροφορια κε nek?

ArTaXiA είπε...

Ξέρεις βέβαια, εάν αυτό (που δεν μπορείς να πεις περισσότερα) δεν ισχύσει, πως θα πας να βρεις τον Γίδας στο πάνθεον των άκυρων δηλώσεων, ε;


Και μετά μην έρθεις να μου πεις "γιατί μου φέρεσαι έτσι"!

Nek είπε...

Οφελεί στο να μην ελπίζει τσάμπα και να πάει παρακάτω.

ΑΡΤ η πληροφορία πιο έγκυρη δεν μπορεί να είναι. Θα φανεί άλλωστε σύντομα. Δεν έχω πρόβλημα με την κριτική σου.

ArTaXiA είπε...

Πώς ακριβώς θα "πάει παρακάτω" κάποιος που έχει εγκλωβισμένα ας πούμε μερικές χιλιάδες ευρώ σε χαρτί υπό αναστολή;

Τι είναι η αναστολή; Ερωτική απογοήτευση που θα χτυπήσουμε τον παίκτη στην πλάτη και θα του πούμε. "Ήταν καριόλα, δεν σου άξιζε";

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

NEK. .πολύ σοβαρή κουβέντα αυτή. .θέλει θάρρος να την λες δημόσια. .όχι τόσο για να την λες..αλλά για να μπορείς να την υπερασπιστεις αν χρειαστεί.θα σού πρότεινα να σβησεις το σχόλιο. Φιλικά οπλαρχηγος.

Nek είπε...

Απλά ξεχνάει το θέμα και η ζωή συνεχίζεται. Οταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι πας παρακάτω.

ArTaXiA είπε...

Το έχω screenshot Οπλαρχηγέ.

Geopard είπε...

NEK θες να πεις ότι θα γίνει εκκαθάριση και θα κλείσει η εταιρία ή θα κάνει ΔΠ στους μετόχους ή τι άλλο ? (δεν εχω μετοχές ούτε είχα πότε την Φολι)

ArTaXiA είπε...

https://youtu.be/D1ZNS3Nw1U8

Nek είπε...

ΟΠΛΑ και εσύ έγραφες για εκλογές πόσες φόρες και δεν σου βγήκε. Τι θα πρέπει να γίνει τώρα? Να εξαφανιστείς από τα μπλογκς?

O καθένας όταν εκτίθεται κρίνεται. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με τις κριτικές.
Και σε τελική φάση. Αυτό ξέρω αυτό γράφω.

μπαρμπαλιας είπε...

Nex,
εδω δεν ειναι το 5 του 3,αλλα δεν βγηκε και ειναι το 8 του 2.
να μην συνεχισω βεβαια ,γιατι ..

Nek είπε...

Ένα θα σας πω. Αν κι εφόσον η πηγή μου είναι ΟΚ (που για μένα είναι), άμα τον ξαναδείτε τον Κουτσοπ@τσο που λέει και ο Μπάρμπας, γράφτε μου!
Τίποτε άλλο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

NEK..δεν εννοώ αυτό.

Nek είπε...

Α και για να μην ξεχνιόμαστε, εδώ πριν από 20 περιπου μέρες αξιολογώντας τεχνικά το μηνιαίο έγραφα για πιθανή έξοδο από το ταμπλώ...

https://eurobyte.blogspot.gr/search/label/%CE%A6%CE%A6%CE%93%CE%9A%CE%A1%CE%A0

ArTaXiA είπε...

Εγώ κρατώ το σχόλιο και θα επανέλθω όταν θα είναι η ώρα.

μπαρμπαλιας είπε...

δλδ βαζεις θεμα εξαφανισης κουτσοπουτσαιων "η εταιρειας;

Nek είπε...

Θα τα δείτε σε λίγες μέρες μπροστά σας. Δυστυχώς δνε μπορώ να γράψω κάτι παραπάνω.

Nek είπε...

Αφήστε τώρα τη Φολί και εμένα και δείτε ΧΑΑ γιατί σήμερα είναι μέρα αγορών !

Andreas D. είπε...

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html

ΝίκοςΤ είπε...

Ίσως,αν και δεν ξέρω αν είναι συνετό,ο νομικός οικοδεσπότης μας michele να ήθελε να προβλέψει τις πιθανότητες άσκησης ενδίκων μέσων από επενδυτές,funds ή μικρομετόχους,κατά της εταιρείας ή των μεγαλομετόχων μετά την σημερινή αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης και αφού προηγήθηκαν αγορές από αυτούς. Και βέβαια ούτε έχω,ούτε είχα ποτέ μετοχές ΦΦΓΡΠ,για να μην παρεξηγηθεί η ερώτηση μου και θεωρηθεί ότι έχει σχέση με προσωπικό όφελος.
Και βέβαια δεν προσφέρεται η ημέρα για επιπλέον αναστάτωση στους κατέχοντες μετοχές της εταιρείας,αρκετά έχουν στο μυαλό τους.

austin είπε...

Αρταξία για το σχόλιο σου για το καρατζή...άρα είναι κάτι σύνηθες?? ερωτώ γιατί δεν γνωρίζω, πάντως και τα δύο παράλογα μου φαίνονται...

Andreas D. είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1615874/h-anastolh-ths-folli-follie-kai-oi-parenergeies-to.html

ArTaXiA είπε...

Το πράγμα είναι απλούστερο απ' ότι φαίνεται. Η εταιρεία αιτήθηκε αναστολή. Η ίδια η εταιρεία. Και η Ε.Κ. απλώς ικανοποίησε το αίτημα. αναστολή θα τερματιστεί όταν η ίδια η εταιρεία το επιθυμήσει.

Bugs_Bunny είπε...

Αρτ, είναι νομικά υποχρεωμένη η Ε.Κ. να ικανοποιήσει το αίτημα ή μπορεί να ρίξει και χυλόπιτα;

michele είπε...

Δασκαλε τα ενδικα μεσα σε τετοια περίπτωση δεν βγαζουν πουθενα. Μπορω να σου απαριθμησω πολλες περιπτωσεις οπου ειχαν προβλημα οι ενεργειες της επιτροπης ή και των εισηγμενων εταιρειων σε σχεση με τους μετοχους.
Ομως ειδικα στις εταιρειες υπαρχει ικανο νομικο τμημα που "καλυπτει¨" στα ορια της νομιμοτητας η της ερμηνειας του νομου.

Εκει που μπορει να δικαιωθει καποιος εναγων ειναι σε περιπτωσεις υπεξαιρεσης σε χρηματιστηριακη οπως η Γενεσις παλιοτερα η οπως η Guardian Trust στις μερες μας, αλλα αυτο παιρνει χρονο
και καλυπτει μεχρι του ποσου των 30.000€ ανα χαρτοφυλακιο απο το Συνεγγυητικο κεφαλαιο.

JimMarkus είπε...

Ο Artaxia έχει δίκιο, "η εταιρεία αιτήθηκε αναστολή", είναι βέβαια μία ήττα της έως τώρα διαχείρισης της κρίσης από πλευράς της εταιρείας αλλά ας μην μπλέκουμε το ταμπλό με την ροή των ειδήσεων. Πιθανότατα να είναι όλα προεξοφλημένα στην τιμή της, το εύχομαι για όσους είστε αγορασμένοι. Εγώ ομολογώ ότι θα αγόραζα σήμερα αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις.

Andreas D. είπε...

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3294722/kefalaiagora-dilose-adunamia-paroxis-stoixeion-i-folli-follie

Bugs_Bunny είπε...

Δεν πάμε καθόλου καλά δυστυχώς. Μάλλον θα πρέπει να ξεγράψουμε ό,τι βάλαμε στη μετοχή.

hippy είπε...

Χαίρετε

Περίπου όπως το περιμέναμε έγινε προσωρινά delested. Δεν το θεωρώ κακή εξέλιξη με την δική μου λογική το σχόλιο του Nek έχει ελάχιστες πιθανότητες επαλήθευσης ακόμα κι αν του το είπε ο κ. Γκότσης.

Θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα παιδιά ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση και άργησε. Ακόμα και μισά να είναι τα μαγαζιά, ακόμα και μισά να είναι τα
ταμειακά διαθέσιμα όταν με το καλό ολοκληρωθεί η μελέτη των στοιχείων
απ΄την (παλιά συνεργάτιδα) E&Y η μετοχή θ΄ανοίξει στο +30% και το
ομόλογο ομοίως. Η αβεβαιότητα είναι που πληγώνει. Υπ΄όψιν ότι το ομόλογο το πρωί έκανε πραξεις στο 64,5 (από 66 χθεσινό κλείσιμο).

Μια και είμαι κάπως τυχερός θα τολμήσω να διατυπώσω μια υπόθεση. Θεωρώ την πιθανότητα λευκού κινέζου ιππότη αρκετά πιθανή (>25%). Δεν ξεχνώ ότι μια από τις μπίζνες της Fosun είναι τα ακίνητα κάποια εκ των οποίων θεωρώ σίγουρο πως νοικιάζει στην ΦΟΛΙ (άρα υπάρχουν συνέργειες)

μπαρμπαλιας είπε...

η εταιρεια"ητησατο" και ο Γκοτσι που δε ηξερε τιποτε ,
πιαστηκε (γ)κοτσος

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας (είμαι από παλιά αναγνώστης του blog
). Προς ενημέρωση του Blog και των επενδυτών (είμαι δικηγόρος ειδικευμένος στο χρηματιστηριακό δίκαιο και στρέφομαι ενδίκως κατά της ΦΦ-εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι) δεν ισχύει αυτο που έγραψες Michele με αφορμή την ΦΦ για τα ένδικα μέσα και ότι δεν βγάζουν πουθενά. Το κάτωθι είναι ταυτόσημο νομικά με το επίδικο θέμα της ΦΦ και εκδόθηκε η υπ' αριθμ 3904/2015 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που μπορώ να στείλω σε όποιον ενδιαφέρεται:
http://bankingnews.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/229145-%CE%B7-%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BC%CF%89%CE%BD,-%CE%BF-%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%81%CF%85%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82,-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%AD%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF.html

Μαύρος Κύκνος είπε...

«Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή-αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία.

Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα?

Καλησπέρα σας. Είμαι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Απλά η ΕΚ τώρα κατάλαβε ότι θα ασκηθούν διώξεις κατά στελεχών της και προσπαθεί να καλύψει τον ποπό της. Θεωρώ όμως ότι όσο αφορά το ταμείο της εταιρίας θα είναι αυτό που ηταν τέλος του 2017.

Η συνέχεια επι της οθόνης.

Χαιρετώ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο παντελώς άγνωστος ακροδεξιός (που έχει την εντύπωση πως παίζει κάποιο ρόλο στα κοινά )φαηλος Κρανηδιωτης..και κολλητός τού καμένου. .κατέθεσε μήνυση κατά του Μπουτάρη.

hippy είπε...

Οι περισσότεροι συνάδελφοι (επενδυτές) διαβάζουν και το μπλογκ του κ. Τάκη. Ο πολύ καλός χρήστης thecoffeeroomboy έγραψε σήμερα κάποιες σημαντικές επισημάνσεις για τις θυγατρικές του ομίλου που αξίζουν να τις διαβάσετε.

hippy είπε...

Τελικά και το ομόλογο υπέκυψε στην απραξία...εμφανίζονται αγοραστές στο 50, η Εθνική είναι πωλητής στο 65, πράξεις δεν γίνονται

μπαρμπαλιας είπε...

η καλη μας φουφου ενιψε τας χειρας της...και εκανε πασακια στην μικρη περιοχη.
σε καθε περιπτωση και καθαρη να ειναι(;)αβαντσαρησε τους πακετο/σορταδορους να την τριγυσουν σε εξευτελιστηκα νουμερα.τα ποσοστα ειμαι περιεργος να διαβασω και τις τιμες κτησης

michele είπε...

Kυριε Σακκα σας καλωσορίζω σαν σχολιαστή στο blog. H υπόθεση που αναφέρετε αφορά μια υπόθεση του 2007 για την οποια εκδόθηκε απόφαση πρωτόδικη το 2015
αν και η αγωγή κατατέθηκε αργότερα απ οτι διαβάζω.
Ξερουμε τη συνεχεια; Πήγε στο εφετειο; εγινε εκτελεστή καποια απόφαση;

Aυτο εννοώ. Οι ενδεχόμενες απώλειες ενος επενδυτη, ο χρόνος που απαιτειται για την εκδοση και εκτελεση μιας αποφασης δεν μετράει;

michele είπε...

Kαι σας ζητω ως ειδικευμενο νομικο στα χρηματιστηριακα θεματα να μου πειτε αν στεκει οποιοδηποτε ενδικο μεσο εναντι της Επ Κεφαλαιαγορας για την αποφασή της να μην αναστείλει την μετοχη ως οφειλε κατα τη γνωμη μου τις πρωτες 2-3 μερες διαπραγμάτευσης με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμο χιλιαδων επενδυτων.

hippy είπε...

Εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη FTSE / ATHEX σειρές δεικτών:

Αλλάζει η στάθμιση σε δυο εταιρείες στον FTSE / XA Large Cap...ΓΕΚΤΕΡΝΑ αυξάνεται σε 80% από 71% και Lamda Development μειώνεται σε 36% από 49%. Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.

ArTaXiA είπε...

Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου τον κ. Σακκά. Χρειαζόμαστε κάποιον με εξειδικευμένες γνώσεις, γιατί πέρα από το Spamάρισμα της Kyros Law με τις ζούπερ επιτυχίες, και τις υπέρογκες αμοιβές, ο ανταγωνισμός οφείλει να λειτουργεί.

Σε κάθε περίπτωση, και από τον δικό μου νομικό σύμβουλο γνωρίζω πως εάν αποδειχθεί από την έκθεση του ορκωτού πως η εταιρεία παραπλανούσε τους μετόχους της, ανοίγει ο δρόμος για ωραιότατες αγωγές, τόσο ωραιότατες που ο Κουτσολιούτσος θα εύχεται όλο αυτό να είναι ένα κακό όνειρο.

Mπάρμπα μου με κάλεσες. Εάν θέλεις κάτι, ξαναπάρε!

Unknown είπε...

Καλώς με δεχτήκατε. Λοιπόν η υπόθεση εχει παει στο εφετείο αλλά εκκρεμεί η συζήτηση της έφεσης. Είναι προσωρινά εκτελεστή η πρωτόδικη κατά 100.000,00 ευρώ. Ο χρόνος πια εκδίκασης παρομοίων αστικων αγωγών έχει μειωθεί από 10-15 έτη σε 7-8 γιατί άλλαξε από το 2016 η διαδικασία. Τα έξοδα του επενδυτή συνηθως είναι αμελητέα σε σχέση με την απώλεια κεφαλαίου και κερδών π.χ. υπολογίστε ως έξοδα το 3-4% περίπου της απαίτησης (π.χ. 4.000,00 ευρώ σε απαίτηση 100.000,00 αλλά αν είναι 1 εκ. η απαίτηση, τότε δεν υπερβάινει τα 12.000-15.000,00 ευρώ περίπου), καταβλητέο σε διαφορετικούς χρόνους-επιμεριζόμενο δηλαδή στην 7ετία περίπου. Αν εννοείτε την αμοιβή Δικηγόρων, αυτή είναι συνήθως εργολαβική με ποσοστό (ποτέ κάτω από τα κατώτατα όρια του Κώδικα Δικηγόρων π.χ. 5% -εκτός εάν η απάιτηση υπερβαίνει τα 2-3 εκ. ευρώ, οπότε μπορεί να είναι μικρότερη) και καταβάλλεται μόνο εφόσον εισπραχθεί κάποιο ποσό. Οπότε δεν την υφίσταται ο πελάτης πριν εισπράξει την αποζημίωσή του. Θεωρώ πολύ καλά για τα δεδομένα της Ελλάδας πια τους χρόνους και τα έξοδα.

Unknown είπε...

Σύμφωνα με το νόμο, όσοι ζημιώθηκαν θα αποζημιωθούν δικαστικά, ακριβώς επειδή αγόρασαν με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις και την αξίας της μετοχής που προέκυπτε από αυτές, που όμως είτε δεν απεικόνιζαν την πραγματική οικονομική εικόνα της εταιρείας, που είναι σημαντικά χαμηλότερη, είτε η εταιρεία απέτυχε στον κατάλληλο χρόνο (της δημοσίευσης της έκθεσης της QCM την 01-05-18 προς 02-05-18 και, πάντως, πριν την έναρξη των συναλλαγών του ΧΑΑ στις 02-05-18 ως και τις 05-05-18 που αυτή αναδημοσιεύθηκε στο Bloomberg κ.λ.π. sites), είτε να πείσει περί του αντιθέτου (να επαληθεύσει με συγκεκριμένα στοιχεία την οικονομική της κατάσταση), είτε να αιτηθεί την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής για ένα εύλογο διάστημα, μέχρι να δημοσιεύσει την ουσιαστική της αντίκρουση με στοιχεία.

Έτσι ενεργώντας, επέτρεψε σε ορισμένο αριθμό μετόχων με εσωτερική – προνομιακή πληροφόρηση απ’ ευθείας από την διοίκηση της εταιρείας, να χειραγωγήσουν πτωτικά την τιμή της μετοχής, προς ίδιον όφελός τους (και αντίστοιχη ζημία των επενδυτών), ήτοι την επαναγορά δηλαδή μετοχών της ΦΦ, σε τιμή κατώτερη της εσωτερικής της αξίας που μόνο η διοίκηση της ΦΦ γνώριζε, από μετόχους και επενδυτές που ξεπουλούσαν ζημιούμενοι από έλλειψη εμπιστοσύνης στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και μη έχοντας, έστω, την έγκαιρη στήριξη εκ της διοίκησης της εταιρείας, με επαρκή πληροφόρηση που να αντικρούει πειστικά και με πραγματικά στοιχεία τις σε βάρος της κατηγορίες από την QCM και την OCEANWOOD.
Άρα, δεν χρειάζεται να αποδειχθεί τίποτα γιατί η ζημιά έγινε και με την καθυστέρηση υποβολής επαρκών εξηγήσεων (προς τον κ. Artaxia). Τώρα για την KyrosLaw, συμπτωματικά σας αναφέρω ότι θα είναι ένα από τα συνεργαζόμενα γραφεία στην κοινοπρακτικλή ανάληψη της υπόθεσης κατά της ΦΦ μαζί με περισσότερα δικηγορικά γραφεία και δικηγόρους όπως και εγώ, λόγω της δυνατότητας και συνεργασιών που έχει στο εξωτερικό (ΗΠΑ κ.λ.π.) για την υποβολή και εκεί των ομαδικών αγωγών μας. Εγώ δικηγορώ αυτοτελώς (και στο χρηματιστηριακό δίκαιο μεταξύ άλλων) εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα αλλά η ισχύς εν τη ενώσει. Οπότε και ο Δικηγόρος σας μπορεί να συμμετάσχει στη κοινή νομική διεθνή και εγχώρια προσπάθειά μας για δικαίωση. Ελπίζω να μην με θεωρήσετε spam και μένα!

ArTaXiA είπε...

Κύριε Σακκά, με την τελευταία σας παράγραφο μου αποδεικνύετε πως και πεζοδρόμιο να σκάψω να περάσω σωλήνες, οι πλάκες θα γράφουν "Κυριακόπουλος".

Οψόμεθα!

michele είπε...

Εχει φυγει και απο τη ζωη ο Τρυφων..

michele είπε...

Γκολ και ξύλο στις τράπεζες κυριως στις 803 μον ο ΔΤΡ χανει προς το παρον το 820

Nek είπε...

PANIC TIME = BUY TIME

ArTaXiA είπε...

Nek, εσύ κι εγώ μπορεί να αγοράζουμε, αλλά εάν κάποιος τώρα αγοράσει μετά από προτροπή σου και φάει ξύλο θα ψάχνεις καράβι να φύγεις.


Μη γράφεις τέτοια πράγματα τέτοιες μέρες. Φιλική συμβουλή.

Nek είπε...

το δέχομαι ΑΡΤ. Εννοείται ότι πάντα πρέπει να μπαίνουν στοπ. 755 είναι το ένα σημείο (εσωτερικό) και 750-751 το εξωτερικό. Είμαστε ήδη σε επίπεδα σημαντικότατα για αρκετά χαρτιά που αν χαθούν θα πάμε άπατοι.

Μπράβο για το όνειρο πάντως ΑΡΤ!

ArTaXiA είπε...

Νούμερα και τέτοια μακριά από μένα. Μου ήρθε ειδοποίηση πως έκλεισε το short μου (σε τιμή που είχα βάλει από την αρχή της εβδομάδας). Έβαλα ΑΛΦΑ για αγορά, έγινα. Έβαλα ΒΙΟ έγινα. Έβαλα ΕΤΕ δεν έγινα. Έβαλα ΠΕΙΡ, δεν έγινα.

Πότε γυρίζει η αγορά;

Όταν εκνευριστούμε κι εμείς. Με βλέπεις εκνευρισμένο; Όχι! Οπότε, έχει κι άλλο κάτω.

Unknown είπε...

Προς Αrt: δεν βλέπω στην σελ. 68 το "Collar & Booster". Μήπως είναι αλλού?
προς Michele: Μεγάλη μορφή ο Κουταλίδης. Δεν βγαίνουν συχνα τέτοιοι άνθρωποι και επιστήμονες (τον γνώριζα από το έργο του-όχι προσωπικά)

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτε! Καλό κουράγιο και εύχομαι ξεμπέρδεμα για τους κατόχους ΦΦ. Να πω την αμαρτία μου δεν είχα δει τα νέα για την αναστολή διαπραγμάτευσης και έστησα το πρωί αγορές με εύρος μέχρι το 3,65. Τώρα έχω μια απορία αν μείνει λόγω αναστολής εκτός τί θα γίνει την άλλη Παρασκευή με τις αλλαγές MSCI.

michele είπε...

Nαι κι εγω απο το εργο του πολλά χρόνια,γι αυτο τον ανεφερα !

michele είπε...

Σαραντης θεούλης :)

ArTaXiA είπε...

Σελίδα 68 πρώτος πίνακας "Επενδύσεις διαθέσιμες προς Πώληση". Στο σύνδεσμο που έχω παραθέσει.

ArTaXiA είπε...

Και Σαράντη έχουμε!

Και ΛΑΜΨΑ έχουμε λόγω θυγατέρας!

michele είπε...

Αφησαμε το αλλο ξενοδοχειο χαμηλής διασπορας, πιασαμε το αλλο χαμηλης διασπορας χαχα

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ο ογκος στο Ελβετικό ομόλογο είναι 1.095.000 αυτή την στιγμή στο 44.

Ποιοι αγοράζουν άραγε??

Σύντομα στην οθόνη σας

Καλό τριήμερο ακόμα και στο κύριο Αρταξία που έχει ΦΦ αλλά μας το κρύβει.

Lorac είπε...

Καλό τριήμερο και από εμένα. Μάλλον για φφ οι απαντήσεις την επόμενη βδομάδα τι θα γίνει με msci. Ελπίζω μην την επαναφέρουν την ημέρα που θα βγαίνει.

Σήμερα λίγο μαχαίρι που πέφτει έπιασα στην Αλφα. Η πλάκα είναι που στο κλείσιμο δεν πήρα ούτε κομμάτι. Ζήτηση για μπανκια!!

michele είπε...

Αυξηθηκε πολυ ο τζιρος στο τελευταιο μισαωρο, εχουμε και τριημερο μπροστα ηταν κακο το κλίμα που λενε..

Με +2,39% την ΕΕΕ η αγορα πηγε πιο κατω απο το τελικο -1,98% του ΓΔ

55 εκ καθαρός τζίρος

ΔΤΡ -5,39% κρατησε μονο η ΕΤΕ ( -2,79%) κάπως
ΦΡΛΚ και ΣΑΡ alla grande

ΕΛΠΕ-ΜΙΓ -ΟΠΑΠ-ΒΙΟ -ΙΝΛΟΤ-ΙΝΤΚΑ -ΕΛΧΑ μεγάλο χώσιμο