Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...


Όσοι υποστηρίζουν τη συμφωνία έχουν δίκιο σε πολλά πράγματα. Τα Σκόπια υποχρεώνονται σε μια σειρά από ταπεινωτικές παραχωρήσεις, αδιανόητες και πρωτοφανείς για μια χώρα που δεν έχει ηττηθεί σε στρατιωτική αναμέτρηση: αλλάζουν ονόματα σε αεροδρόμια, εθνικές οδούς, κατεβάζουν αγάλματα και τοπόσημα από το κέντρο της πρωτεύουσας τους, υποχρεούνται να αναρτήσουν επεξηγηματικές επιγραφές, αποκηρύττουν επισήμως κάθε σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και αναθεωρούν τον καταστατικό χάρτη της πολιτείας τους, το σύμβολο της δικαιοπολιτικής τους συγκρότησης.

Όσο «δίκαια» και συνάδοντα με την ιστορική αλήθεια και να θεωρηθούν όλα αυτά, δεν παύουν να είναι πράγματα ανήκουστα και εξευτελιστικά για ένα κυρίαρχο κράτος. Συντάγματα αλλάζουν μετά από πολέμους και εθνικές καταστροφές, ενώ η πανηγυρική αποκήρυξη της αλεξανδρινής κληρονομιάς θυμίζει δηλώσεις μετανοίας «απεταξάμην τον κομμουνισμό και τας παραφυάδας αυτού». Μια άλλη ανατριχιαστική λεπτομέρεια: στο άγαλμα του «Ιππέως» στο κέντρο των Σκοπίων, που ακολουθεί βεβαίως τον καθιερωμένο εικονογραφικό τύπο του Αλεξάνδρου, θα τοποθετηθεί επεξηγηματική πλάκα ότι συμβολίζει τη «φιλία με την Ελλάδα»! Αυτό παραπέμπει ευθέως σε κατακτημένη χώρα, που με την απειλή των όπλων αναγκάζεται να διατρανώσει τη φιλία της με τον κατακτητή.

Δεν ξέρω αν τελικά θα προχωρήσει αυτή η ιστορία ή θα σκοντάψει στην εθνική υπερηφάνεια των ανθρώπων αυτών, δικαιώνοντας τον Καμμένο και αναδεικνύοντας τον Κοτζιά σε παίκτη παγκόσμιας κλάσης, που με τη μπλόφα του έριξε όλη την ευθύνη στην αδιαλλαξία της άλλης πλευράς. Δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης μου.


Όμως το επιχείρημα των υπέρμαχων της συμφωνίας, ότι οι αυτοκρατορικοί όροι της παραπέμπουν σε ένα ελληνικό tour de force εναντίον ενός ανίσχυρου αντιπάλου, στρέφεται τελικά εναντίον τους. Αφού τα Σκόπια ήταν τόσο κολλημένα στον τοίχο, σε τόσο διακαή ανάγκη να αποσπάσουν τη συναίνεση της Ελλάδας για την ευρωατλαντική πορεία τους, τόσο απελπισμένα ώστε να αποδεχθούν τη διαπόμπευση ενώπιον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, συνάγεται ότι αυτά που πήραμε ήταν λίγα και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερα - ή και όλα όσα θέλαμε. Συνάγεται ότι η «αδιάλλακτη» στάση μας, επί σχεδόν τριάντα χρόνια, δεν ήταν ένα εθνικιστικό καπρίτσιο αλλά ορθολογική Real Politik, βασισμένη σε βαθιά γνώση των συσχετισμών δυνάμεων. Συνάγεται ότι τίποτα δεν μας εμπόδιζε να εμμείνουμε για άλλα τριάντα χρόνια σε αυτή τη «σκληρή» γραμμή, μέχρις ότου αποσπάσουμε την πλήρη άνευ όρων παράδοση. Αυτό είναι κάτι που οι ενθουσιασμένοι της συμφωνίας θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ να μας το εξηγήσουν.

Απο του τοίχο του φίλου Ιωάννη Μαύρου στο fb.

34 σχόλια:

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ Αρταξία δημοκρατία έχουμε μπορείς να έχεις την άποψη σου. Το αν γνωρίζω η όχι ελάχιστα με απασχολεί να το δεχτείς εσύ η όποιος άλλος. Το έχω αποδείξει εξάλλου στον τομέα ειδικότητας μου. Παράλληλα θα συνεχίσω να γράφω την γνώμη μου εδώ και να απαντώ ακόμα και σε κακεντρεχή σχόλια.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Σε συνέχεια χθεσινό μου σχολίου, ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ Καραμανλής (που έπρεπε να υπάρχει νόμος που να αφαιρεί το επώνυμο αν δεν σέβεσαι την ιστορία του) έβγαλε μια δήλωση ΓΡΑΠΤΗ να μας πει ότι συμφωνεί με τα όσα είπε η Ντόρα. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν άτομα που στηρίζουν ακόμα αυτόν τον απερίγραπτο τύπο.

SCALPER είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1620199/follifollie-monodromos-h-paraithsh-ths-dioikhshs-k.html

Folli-Follie: Μονόδρομος η παραίτηση της διοίκησης Κουτσολιούτσου

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλά τα γράφει το άρθρο. Μετά και το χθεσινό δεν βλέπω άλλη λύση να ανακτήσει την αξιοπιστία του ο όμιλος. Αλλά ας δούμε και το ομόλογο πως θα αντιδράσει την ερχόμενη εβδομάδα. Γιατί μούφα ξεμούφα η τιμή γράφει +54% από τα χαμηλά του.

μπαρμπαλιας είπε...

κυρΜιδας
στο παρατιθεμενο αρθρο για την ΦΦ,υπαρχει και σχολιο υπογραμμενο απο τον Γ.Κουρουκλη.

εσυ που ασχολεισαι για πεσ τι παιζει,γιατι η δικη μου αποψη (ειμαι πολυ μακρυα απο το κεντρο)διατυπωθηκε χθες οτι τον φαγαμε απο τον κουτσοπουτσο ολοι οι κατεχοντες λιγο "η πολυ

μπαρμπαλιας είπε...

...μαζι γραφαμε

μπαρμπαλιας είπε...

για τον καραμανλη τι να πεις;
το μεμπτον ειναι οτι παραμενει βολευτης σιωπων εναντι ολων και
εισπρατων εξ ολων

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Το οτι ο Ανατολάκης σαν «πολιτικός» έχει μιλήσει περισσότερες φορές τα τελευταια χρόνια απο τον άνδρα της Νατάσσας εξακολουθεί να ειναι τραγικά ειρωνικό....

Μόνο για κοψίδια κ ντολμάδες ο σπουδαίος αυτός άνδρας όπως κ τόσοι άλλοι σπουδαίοι πρώην πρωθυπουργοί. Μόνο την αυλή τους να ταΐζουν...

Μαύρος Κύκνος είπε...

Το διάβασα το σχόλιο. Εκεί που επικεντρώνομαι είναι στην "σιωπή" της Fosun η οποία έχει να δώσει λόγο και στους μετόχους της πίσω στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η τελευταία ενημέρωση της προς το δικό τους επενδυτικό κοινό είναι πριν σχεδόν 1 μήνα όπου μέσα σε όλα ενημερώνει ότι έστειλε το inquiry letter στην ΦΦ προς απάντηση. Θεωρώ ότι 1 μήνα μετά έπρεπε ήδη να υπάρχει νεότερη ανακοίνωση τι γίνεται. Επίσης έχει δίκιο στο ότι η Fosun θα έπρεπε να γνώριζε σε απόλυτο βαθμό τι γίνεται με την κινέζικη θυγατρική γιατί αυτή είναι στο δικό της "γήπεδο".

Επαναλαμβάνω όμως ότι με την στάση της η οικογένεια έδειξε ότι δεν είναι ικανή να παραμείνει στην διοίκηση του ομίλου. Εκτός....Εκτός αν υπάρχει συμφωνία με την Fosun για μεταβίβαση των ποσοστών Κουτσολιούτσου σε αυτούς. Η χρονοκαθυστέρηση όμως με προβληματίζει οφείλω να ομολογήσω. Γιατί παίζει και το ακόλουθο:

"Η διαγραφή των μετοχών ως διοικητικό μέτρο στοχεύει στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς καθώς στην προστασία των επενδυτών, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η τελευταία λύση εφόσον μπορεί να επιβληθεί κάποιο επιεικέστερο μέτρο. Η ρύθμιση του άρθρου 17 παρ. 3 ν.3371/2005 αναφέρει πως μπορούν να ληφθούν ενδεικτικώς υπόψη για την αυτεπάγγελτη ή ύστερα από αίτηση της αγοράς διαγραφή : α) η αναστολή διαπραγμάτευσης για διάστημα μεγαλύτερο από 6 μήνες, β) η κατ’επανάληψη μη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων ( ετήσιων, εξαμηνιαίων κτλ ) , γ) η κήρυξη της εκδότριας σε πτώχευση και δ) η καθαρή αρνητική θέση για περισσότερες από μια χρήσης της εκδότριας.

Πριν την λήψη της τελικής απόφασης, η ΕΚ γνωστοποιεί στην εκδότρια τους λόγους της διαγραφής και την καλεί να διατυπώσει τις απόψεις της. Η προθεσμία δεν μπορεί να ξεπερνά τον ένα μήνα, ενώ μπορεί να χορηγηθεί αιτιολογημένη προθεσμία μέχρι έξη μήνες στην εκδότρια προκειμένου να διορθώσει του λόγους της διαγραφής της. Η απόφαση διαγραφής αποτελεί διοικητική πράξη και προσβάλλεται με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου, με δυνατότητα προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες της οργανωμένης αγοράς, όπως καθορίζονται από τους νόμους 3371/2005 και 3606/2007 , η διαγραφή τίτλων μπορεί να επιβληθεί ως μέτρο προστασίας της αγοράς και των επενδυτών. Εκτός από την μη συμμόρφωση θα πρέπει να συντρέχει και το δεδομένο πως η διαγραφή δεν θα βλάψει σημαντικά τα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς."

Μαύρος Κύκνος είπε...

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μου και η ΦΦ έβγαλε αναλυτική ανακοίνωση που αντικρούει αυτή της ΕΚ. Η επόμενη εβδομάδα θα έχει ενδιαφέρον ειδικά αν ευσταθούν οι πληροφορίες περί επαναπατρισμού του κυρίου Δημήτρη.

μπαρμπαλιας είπε...

χεστα κιαστα....

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την ύπαρξη ADR επί της μετοχής.

https://www.marketwatch.com/investing/stock/flliy

μπαρμπαλιας είπε...


Home
Investing
Quotes
ADRs
FLLIY
Overview
Compare Quotes
Market Screener
Sectors

Switch Quote
|
FLLIY
U.S.: OTC
Folli Follie S.A. ADR
WATCH
LIST
CREATE
FLLIY
ALERT
CLOSED
Last Updated: Jun 14, 2018 5:19 p.m. EDT
Delayed quote
$
10.01
4.11 69.66%
PREVIOUS CLOSE
$5.90

εδω μας λενε οτι πηρε 4.11μπαξ στις 14/6

καλα εκει παιζει κιεδω
μαϊμουδιαζουμε ανακοινωσεις;

Bugs_Bunny είπε...

Καλησπέρα. Είναι επίσημο ότι η ΕΚ κατέθεσε αίτηση για διαχειριστικό έλεγχο στο δικαστήριο. Να ρωτήσω τι σημαίνει στην πράξη αυτό;


Όπως το καταλαβαίνω θα οριστεί κάποια ανεξάρτητη εταιρία που θα ασκεί το managment της Φολί όσο παράλληλα θα τρέχει και πλήρης οικονομικός έλεγχος?
(που θα υπογραψει την παραγγελία διενέργειάς του η καινούργια διοίκηση που θα οριστεί;)

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όχι. Θα οριστεί από το δικαστήριο ανεξάρτητος ελεγκτής. Καμία σχέση με αλλαγή management.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μπαρμπαλια εμένα μου κάνει έκπληξη ο όγκος ο οποίος είναι δεκαπλασιος του συνηθισμένου (όταν ανοίγει). Εκτός αν έχουμε κανένα κασκαντερ που είπε να δοκιμασει την τύχη του αν και δύσκολο. Ίσως υπάρχει φροντιστης για κάποιον λόγο.

GEORGE είπε...

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 2-0 μέχρι τώρα :))))

ArTaXiA είπε...

#Είμαιμετονχωρίςγραβάτα

Lorac είπε...

Γράφει ο μαύρος...Συνάγεται ότι τίποτα δεν μας εμπόδιζε να εμμείνουμε για άλλα τριάντα χρόνια σε αυτή τη «σκληρή» γραμμή, μέχρις ότου αποσπάσουμε την πλήρη άνευ όρων παράδοση.

Τα σκοπια δεν είχαν τόσο χρόνο ζωής. Η συμφωνία πέρα απο τις 3 γεωπολιτικές συνιστώσες, δηλαδή εθνικό συμφέρον, ευρωπαικό οικονομικό συμφέρον και "νατοική" διεύρυνση ήταν αναγκαία για την αποτόνωση ισχυρών συνθλιπτικών δυνάμεων που το απειλούσαν.

Πάρα πολλοί λίγοι -και επώνυμοι- έχουν γράψει πιο είναι το πιθανότερο εναλλακτικό σενάριο και πιο το χειρότερο δυνατό σενάριο.

GEORGE είπε...

Χαχαχα εγώ δεν είμαι με το τσογλανι χωρίς γραβάτα ,,,, να μην παρεξηγούμε!

ArTaXiA είπε...

Α! Να με συμπαθάς παληκάρι μου, έτσι όπως το έγραψες νόμισα πως ήτουν κάποιος ψηφοφόρος....

mixalis mixalios είπε...

http://marketnews.gr/article/1434557/skopiano-kai-atimos-kai-itamos-symbibasmos

mixalis mixalios είπε...

Εγώ είμαι με τον Καμμένο....

austin είπε...

Καλησπέρα.

Πάντως αν ήταν ένα απλό παιχνίδι όλο αυτό στην φολί φολι, δεν θα έπρεπε μετά την αναστολή μετά από καμιά εβδομάδα να έχει τελειώσει όλη η ιστορία;;

Εδώ έχουμε μακρόσυρτη και λίγο αμφίβολη διαδικασια.

Ο μπαρμπας καλά τους λέει κουτσοπουτσους.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Austin. δεν μίλησε κάνεις για παιχνίδι.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Για hostile takeover πιο πιθανό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ είμαι όπου φυσάει ο άνεμος.

mixalis mixalios είπε...

Εγώ είμαι με όποιον μου κόψει τον ΕΝΦΙΑ

mixalis mixalios είπε...

Τελικά σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό ήταν κακός ο Σαμαράς και καλός ο Μητσοτάκης! Εγώ είμαι με τον γόνο λοιπόν που θα μου κόψει και τον ΕΝΦΙΑ 30 points

GEORGE είπε...

Ο Καμμένος ήταν όλα τα λεφτά ! Χαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δημήτρης καμμενος...εκτός ανελ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο ζουραρης στα τέσσερα. .

michele είπε...

Lorac ο Μαυρος το γραφει "καθ υπερβολήν¨ το 30 χρόνια.. γνωριζει οτι δεν θα ειχαν τοσο χρόνο ζωης :))

michele είπε...

Οσο για την πολιτική. Εδω ως "Ελευθερη Γνωμη" προσπαθουμε να βοηθουμε με εξαιρετους σχολιαστές -χρήστες στο χρηματοοικονομικο παιγνιο.

Βλέπω όμως ( δεν είναι τωρινή η πεποίθηση μου αυτή) οτι πλείστοι εξ υμών είστε μυρωδιαδες από πολιτική

Θα προσπαθησουμε ΚΑΙ σ αυτόν τον τομέα να βοηθήσουμε,καθώς είναι καλώς ή κακώς η πολιτική, άρρηκτα συνδεδεμένη με τα της αγοράς.