Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΣΧΕΔΙΟ...


Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει. Το «σχέδιο εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ» που κατήγγειλε ο Καμμένος είναι καινούργιο;
Ή είναι εκείνο το παλιό που έπαιζαν ο Λαζόπουλος με τον Χαϊκάλη;
Διότι αν είναι το παλιό, σιγά το σουξέ. Αλλά αν είναι καινούργιο, ελπίζω να μην παίζει πάλι ο Λαζόπουλος, διότι τελευταία δεν πουλάει ούτε παγάκια στη Σαχάρα.
Το λέω για το καλό της παράστασης.
Σε επίπεδο θιάσου μού άρεσε η ιδέα του Κουίκ να δώσουν κάποιο ρόλο στον Αντώναρο. Αλλά ο δημοφιλής πολιτικός παρτενέρ της Παπακώστα έσπευσε να την απορρίψει.
Γιατί; Μήπως επειδή δεν προβλεπόταν ρόλος για την Παπακώστα; Δεν το πιστεύω.
Αφενός επειδή διεγράφη από τη ΝΔ για τα μάτια του Καμμένου - άρα τον υπολήπτεται…
Αφετέρου επειδή εκλήθη ήδη από τον Καμμένο στο «Πεντάγωνο» να ενημερωθεί σε βάθος για τα αμυντικά ζητήματα της χώρας.
[Και μη με ρωτήσετε τι σχέση έχει η Παπακώστα με τα αμυντικά ζητήματα της χώρας, διότι η απορία είναι περιττή: μήπως έχει ο Καμμένος;]
Το βέβαιο είναι ότι οι ΑΝΕΛ μάλλον οδεύουν θορυβωδώς προς τόπο αναπαύσεως - πολιτικά εννοώ…
Διότι από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο και κάποιοι θα γλιτώσουν από το κυνηγητό. Αλλά από τους ΑΝΕΛ ποιος να γλιτώσει; Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του.
Η απορία όμως παραμένει. Για ποιον λόγο ο Καμμένος δεν έριξε την κυβέρνηση;
Ηταν η μοναδική ευκαιρία που είχε, και μάλιστα η τελευταία. Ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση οδεύει στο τέλος της.
Τι κέρδισε μένοντας; Πεντέξι μήνες χαιρετούρες το πολύ; Σιγά τα λάχανα.
Στη ΝΔ υπαινίσσονται ότι «ο Καμμένος δεν φεύγει από την κυβέρνηση όσο κλείνει δουλειές». Είναι όμως δυνατόν κοτζάμ διώκτης λαμόγιων να είναι λαμόγιο;  
Από την άλλη πλευρά νομίζω ότι υπερτιμούμε τον ορθολογισμό της σκέψης του ή έστω τη δυνατότητα να κάνει σύνθετους συλλογισμούς.     
Διότι για να μη χάσεις μια τελευταία ευκαιρία, πρέπει πρώτα να καταλάβεις ότι είναι ευκαιρία κι ύστερα ότι είναι η τελευταία. Δεν μου φαίνεται απλό για τον υπουργό Αμυνας.
Ούτως Ή άλλως χρειάζεται κάποια αντιληπτική ιδιαιτερότητα για να κυκλοφορείς ντυμένος αποκριάτικα, να κάνεις υποναύαρχο τα οστά της Μπουμπουλίνας και να βγάζεις selfies στο Μόντε Κάρλο.
Κι έτσι εξηγούνται ενδεχομένως οι κουταμάρες ότι δεν ψηφίζει αλλά δεν ρίχνει και την κυβέρνηση, την οποία δεν εμπιστεύεται, εκτός αν η συμφωνία ψηφιστεί με 180 ψήφους αλλά χωρίς τον ίδιο.
Το βέβαιο είναι ότι το καλαμπούρι τελείωσε.

Δεν ξέρω πόσοι γέλασαν. Αλλά, όπως λένε και στο Μόντε Κάρλο, στο τέλος κάνει κάβα το καζίνο!

www.tanea.gr  Γιάννης Πρετεντέρης. 

19 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο κύριος χιπης νομίζει ότι τρώμε σανό εδώ πέρα. .
Δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει η δυνατότητα σε μια πιστωτική κάρτα να πληρωθεί το 10% της συνολικής οφειλής. .
Κατά τα λοιπά συνέχισε να μας ενημερώνεις για τις αγοραπωλησίες σού. ..βγάλε και κανένα πινακίδιο γιατί πιστεύω ότι λες ψέματα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σας. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ Όπλαρχηγε έχω αγορές ΔΕΗ στα 2.32€. Περιμένω τώρα μπας και κάνει κάτω από 1.60€ να τριπλό αγοράσω. και γράφω 1.60€ γιατί οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι θα σπάσει τα προηγούμενα χαμηλά και είναι marginarismenoi με αυτή. Στο σπάσιμο margins θα παιχτεί η αναστροφη πιστεύω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλε μόδας...Μην περιμένεις τον πάτο. .εδώ πού είναι η ΔΕΗ και λίγο πιο κάτω μπορεί να φέρεις τα χαρτιά σού σε μ.ο. κοντά στα 2..και σε λίγο καιρό θα τα πάρεις τριπλά.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όπλαρχηγε το χθεσινό στο χαρτί δεν μου άρεσε. Έδειξε βιασύνη πωλήσεων. Λέω να περιμένω λίγο. Πιστεύω πολύ στο σενάριο των margin που έγραψα.

Lorac είπε...

Πολύ ένταση και εκνευρισμός χωρίς λόγο! Νομίζω έχουμε όλοι εδώ μέσα επίπεδο και εμπειρία για να διαχειριστούμε καταστάσεις. Προσωπικοί χαρακτηρισμοί που θυμίζουν επίπεδο του Πωλ του Ακη!!


ΔΕΗ συμφωνώ με Moda Αλλά και τη Δευτέρα θα έπρεπε να δείξει τουλάχιστον καλά αποτελέσματα, οπότε μπορεί να ισορροπήσει. Σε γενικές γραμμές το μίσος στις πωλήσεις της Παρασκευής δείχνει ότι κάποιοι τώρα που η διοίκηση τον παίζει νυχθημερόν και αφήνει απροστάτευτη τη δημόσια εταιρία θα επιχειρήσουν αν πάρουν τα στοπ.


Η γελοιοποίηση της εταιρίας με κεφ/ση καφενείου δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να απολύσει τουλάχιστον το 50% και να ιδιωτικοποιήσει την εταιρία άμεσα. Μετά να δούμε πιο κακό παιδάκι θα θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

hippy είπε...

Προσπαθώ να πορεύομαι δίχως να αδικώ κανένα...Αρχηγέ δεν μου αρέσει το στυλ σου (είμαι λεφτάς, είμαι παιχταράς, είμαι ουάου με "υψηλές" διασυνδέσεις κλπ) αλλά δεν μου πέφτει και λόγος για το πως αυτοσυστήνεται ο καθένας οπότε κακώς ανακατεύτηκα έπρεπε να προσπεράσω. Το είδα σαν πείραγμα, αλλά ήταν λάθος μου, σε σύγχυσα. Έκανα λάθος.

Για να είμαι ξεκάθαρος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έγραψα, απολογούμαι όμως διότι ΔΕΝ έπρεπε να το γράψω δημόσια. Για την ιστορία το 1989 ενώ είχα τα χρήματα για να αγοράσω σπίτι προτίμησα να πάρω ένα στεγαστικό απ΄την Κτηματική με επιτόκιο 14% και χρησιμοποίησα τα δικά μου για αγορά ομολόγου ΕΤΒΑ με 21%. Πέτρινα χρόνια ψάχναμε το δίφραγκο. Πλήρωνα ανελλιπώς τις δόσεις κι αργότερα το 1998-2000 που το ΧΑΑ έδωσε σε όλους μας οικονομική ανεξαρτησία πήγα και το πλήρωσα πριν καν λήξει. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ΔΙΧΩΣ να μπαίνω στην λογική ποιος πράττει σωστά και ποιος λάθος.

Τι γίνεται τώρα? Προτείνω τίποτα. Με αγνοείς, σε αγνοώ, δυο ξένοι στο ίδιο στέκι.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Lorac ότι καλή είδηση βγαίνει για την εταιρία καίγεται. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που πιστεύω και καλά αποτελέσματα να έχει θα την χωσουν. Την Παρασκευή με 400 χιλιάδες στην δημοπρασία την πάτησα κάτω. Είναι προφανές ότι κανένα μεγάλο χέρι στην παρούσα δεν δείχνει διάθεση να την προστατεύσει.

hippy είπε...

κ. Lorac μου περνά απ΄το μυαλό ότι κάποιοι παρορμητικοί κι ενθουσιώδεις παίχτες ψώνισαν νωρίς, αργότερα εγκλωβίστηκαν, σπάσανε και κάποια margin οπότε πουλούσαν όπου υπήρχαν αγοραστές.

Πιθανολογώ ότι την Δευτέρα το χαρτί* θα ανέβει, προσωπικά δίνοντας εμπιστοσύνη στον ενεργειακό γνώστη φίλο μου ψώνισα 4Κ στο κλείσιμο. Τόσο ώστε εάν επαληθευτώ να χαρώ, εάν λαθέψω τουλάχιστον να μην πολυπονέσω (για ξεπέτα μιλάμε).


* Έχω την αίσθηση πως γενικότερα τη Δευτέρα θα έχουμε σταθεροποιητική προς καλη συνεδρίαση. Μπορεί η συμφωνία για το χρέος μα ήταν παντεσπάνι αλλά τουλάχιστον ψωμάκι χωριάτικο ναι ήταν (κατά τη γνώμη μου βέβαια που μπορώ όμως να αιτιολογήσω)

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε όλους. Ειμαι σιγουρος οτι αν τυχον ειχατε γνωριστει, δεν θα υπηρξε αυτη η προστριβή.
Διαδικτυακα, δημιουργουνται απο λαθος εκφρασεις, λαθος timing πολλες φορες και λαθος εντυπώσεις

Το εχω πάθει κι εγω.

Lorac είπε...

k. Hippy η κίνηση της Παρασκευής λογικά θα θέλει 2-3 άσχημα κεράκια για να εκτονωθεί, οπότε προτίμησα να παραμείνω εκτός, αλλά πήρα λίγο αδμηε. Η λογική πάλι λέει ότι με τα νερά θα έχει καλό εξάμηνο, αλλά σας θυμίζω ότι αυτό το ενιάμηνο έχει μαζεμένα όλα τα δύσκολα για την εταιρία. Μεγάλα νομε, αυξημένο κόστος ΟΤΣ, φόροι από πώληση αδμηε, υπερ απε χρεώσεις, αυξημένα κόστη από CO2 και αύξηση τιμών πρώτης ύλης (πετρέλαιο). Οπότε στην αδράνεια του καλοκαιριού περιμένω το όποιο χαμηλό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κύριε χιπη. .
Δεν είναι του στυλ μου. .
Είμαι λεφτάς..
Είμαι παιχταράς. .
Έχω γνωριμίες. .
Γιατί έχω μάθει στην ζωή μου πώς υπάρχουν
Πιο λεφτάδες
Πιο παιχταραδες..
Πιο δυνατοί από εμένα. .
Δέχτηκα επίθεση και προσπάθησα να βγάλω άμυνα. .
Αυτά και τέλος στο θέμα.

austin είπε...

Για να αποφορτισω λίγο την κατασταση, θα απαντήσω στο χιπι για το σχολιο χθες (σε μένα απευθυνόταν αυτό το "τι λες εσύ που είσαι νέος" ?).

Ούτως είναι λίγο άνευρος, είναι λίγο το αντίθετο από αυτό που θέλει ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος. Δεν έχει ίσως συγκριτικά το ταλέντο του τσιπρα στην ρητορεια (δλδ στην δημαγωγια κατ ουσία).

Παρόλα αυτά, πιστεύω ακράδαντα ότι αφου αυτή η φημιζομενη γενιά του πολυτεχνείου πάει στη συνταξιοδοτηση, ίσως με τους επόμενους εμάς να αλλάξει αυτό το στερεότυπο του πρωθυπουργού.

Και αν κοιτάξω ανάμεσα στους πολιτικούς που έχουμε σήμερα, βρίσκω τον καταλληλοτερο για να γίνει αυτό το "κούνημα του γραναζιου" και να αλλάξει η νοοτροπία.

Νοοτροπία του δεν θέλουμε τον γαμικουλα ανδρεα.
Νοοτροπία του δεν θέλουμε αυτόν που παλεύει να το παίξει ηγέτης με το στυλ του (χαιρετούρες φωνη κτλ κτλ) αλλά να έχει ακόμα και το στραβό με το απλανές βλέμμα του και να μην μας νοιάζει αυτό αλλά το τι λέει.
Νοοτροπία ότι δεν θέλουμε πλέον υποσχέσεις. Αχ και πόσο ευχής έργο θα ήταν να κατέληγαν και οι δύο πλευρές (πολίτης και πολιτικός) ότι δεν θέλουμε το ρουσφέτι.
Νοοτροπία του ότι δεν διχαζω τον λαό με την πρώτη ευκαιρία.

Και έχω και άλλα να πω. Ισως να κάνω λαθος στην εκτίμηση μου, μπορεί ο Μητσοτάκης να τα κάνει σκατα και να μην καταφέρει να γλυτώσει από την γενικότερη σαπίλα του τόπου.

Παρόλα αυτά, ναι, πιστεύω ότι αν τον άφηναν κάποια συμφέροντα και αν μειονωταν η λάσπη (προσοχή, προπαγανδιστικη λάσπη όχι κριτικά αν κάνει κάτι λάθος) θα μπορούσαμε να δούμε τα πρώτα βήματα αλλαγής νοοτροπίας.

Τα οποία αυτά και μόνο αυτά θα μπορούσαν να φέρουν την οποία οικομικη ανάπτυξη. Δεν είναι τα χρήματα, δεν είναι τα κόμματα, δεν είναι τα συμφέροντα. Είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα ενός λαού που κάνει μια χώρα ευρωστη.

austin είπε...

*όντως και όχι ουτως

austin είπε...

*και να μας νοιάζει αυτο που λέει. Πολλά λάθη λόγω κινητού.

Τώρα για να συνεχίσω λίγο την λογική..

Θεωρώ ότι είναι η εύκολη λύση να έχουμε την λογική του φταίει κάποιος άλλος. Και ακόμα πιο εύκολη να πούμε οτι οι πολιτικοί φταίνε και τα πέρνουν.
Είναι κουτό να θεωρούμε ότι δεν υπάρχει διαφθορά στους πολιτικούς ανά τον κόσμο, και η διαφθορά δεν είναι μόνο με χρήματα...

Αφού λοιπόν, στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις χώρες οι πολιτικοί τους δεν είναι άγιοι, γιατί σε εμάς είναι τόσο χάλια τα πράγματα σε σχέση με την κρατική διοίκηση και σε άλλα πολλά;; Γιατί υπάρχει έλλειψη κουλτούρας και ασυδωσία.

Τώρα συγκεκριμένα και όπως έχω ξαναπεί δεν είχα υπάρξει ψηφοφόρος ή οπαδός της δεξιάς, η δική μου ανάγνωση της ιστορίας έχει να πει ότι ο πιο αδικημένος πολιτικός αρχηγός ήταν ο Μητσοτάκης. Ήταν και αυτός που είχε πει τις μεγαλύτερες αλήθειες, όσες μπορούσε να πει.
Δεν ζούσα βέβαια με ίδια κριτική σκέψη τον μητσοτάκη στην δεκαετία του 90 λόγω ηλικίας. ΑΛλά ξαναλέω από την ιστορία δεν μπορώ να καταλάβω το μένος εναντίον του. Μόνο δύο πιθανούς λόγους βρήκα που υπάρχει: Η αλήθεια πονάει και δεν την θέλει κανείς και καθαρός οπαδισμός η ΝΔ είναι του καραμανλή ή ότι τέτοιο, πάταγαν και οι αντίπαλοι και παραγινόταν το κακό.

Έτσι λοιπόν καταλήγω και για ένα ακόμα λόγο να πιστεύω ότι ο μητσοτάκης θα μπορούσε να κάνει κάτι στην αλλαγή νοοτροπίας:
Είχε καλό δάσκαλο. Και σίγουρα καλύτερο από αυτόν του Τσίπρα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι αριστεροί πάντα εχουν στον νου τούς πως είναι προοδευτικοί..σε αντίθεση με τούς αντιπάλους τους..που είναι η συντήρηση...σπουδαγμενοι στο αντικείμενο σπιλωσης των αντιπάλων με τρόπο προκλητικό. .αλλά πάντα κολλημένοι στο 5% (μάλλον ο υπόλοιπος λαός δεν μπορεί να αντιληφθεί την ιδεολογία τούς λόγο της συντήρησης πού τον διακατέχει )
Προοδευτικοί που;
Στην Βενεζουέλα;
Στην Κίνα;
Στα Βαλκάνια;
Όπου έβαλαν το χέρι τούς δεν έμεινε τίποτα όρθιο. .
Μεγαλώσαμε ακούγοντας την ιδεολογική προπαγάνδα τούς. .
Καραμανλής. .Προδότης. .
Ράλλης...Γερμανοτσολιας..
Μητσοτάκης. .προδότης. .αποστατης..
Έβερτ. ...Εβραίος. .
Καραμανλής. .μπουλης. .
Σαμαράς. .προδοτης..
Μητσοτάκης. .κουλης. .αταλαντος. .
Είπαμε πως ο τσιπρας και η παρέα του μέσα από την καταστροφή πού έφεραν. .έκαναν το μεγαλύτερο δώρο στην Ελλάδα. .
Απώλεσαν μέσα σε 3.5 χρόνια του ηθικό και καλά πλεονέκτημα της αριστερας πού νόμιζαν Πώς έχουν. .

μπαρμπαλιας είπε...

πιστευω να μου κανει το χατιρι η Σουηδια εναντια στους ουμπερηδες...
και η πτανα η διαιτησια και αποψε "τα ιδια" με τα χθεσινα που δεν δινουν τις μπεναλταρες μεσα στην μικρη περιοχη.
τελικα εχω την βεβαιοτητα οτι ειναι ΣΤΗΜΕΝΟ παρολα τα βιδεο και της πουστιες ...
σανο ταϊζουν κιαυτοι

μπαρμπαλιας είπε...

το φαουλ αχρειαστο.
ο πωλωνος δεν θα σφυριζε ληξη ουτε σε 10λ καθυστερηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.