Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ALPHA BANK: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...



Η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας συνοδεύεται από μέτρα ελαφρύνσεως του δημοσίου χρέους και ένα αξιόπιστο εποπτικό πλαίσιο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του σε μεσοχρόνιο ορίζοντα, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Alpha Bank.

Το νέο τοπίο επανακαθορίζει τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής. Ο στόχος της ταχύτερης αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας που θα την επαναφέρει σε τροχιά συγκλίσεως με τις άλλες χώρες της Ζώνης του Ευρώ και θα κάμψει με επιταχυνόμενο ρυθμό το ποσοστό ανεργίας τίθεται εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο του σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής. Σε αυτήν την προσπάθεια, η δημοσιονομική πολιτική οφείλει να είναι αρωγός στο πλαίσιο του δυνατού, σημειώνει.

Και προσθέτει: Το 2017, το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβερνήσεως, το οποίο υπερέβη τον στόχο κατά 2,45 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, αποδίδεται στην υψηλή φορολόγηση και την περικοπή δαπανών, κυρίως του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Παρά τη διατήρηση των ιδιαίτερα υψηλών στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας για τα μέτρα ελαφρύνσεως του χρέους, η πιθανότητα υπερβάσεως των στόχων και, κατά συνέπεια, δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου παραμένει υψηλή. Ο τρόπος αξιοποιήσεως του δημοσιονομικού χώρου είναι κρίσιμης σημασίας αφού επηρεάζει καθοριστικά την αναπτυξιακή διαδικασία.

Η επιλογή της σταδιακής μειώσεως των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, αφενός, ενισχύει άμεσα την οικονομική δραστηριότητα δεδομένου ότι καθιστά επικερδή ορισμένα επενδυτικά σχέδια και ενδυναμώνει τα κίνητρα για εργασία και αφετέρου, ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μειώνοντας το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου.

Στη διάρκεια της παρατεταμένης δημοσιονομικής προσαρμογής, το μείγμα πολιτικής προκάλεσε επιπλέον εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, αφού στηρίχθηκε κυρίως στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων και των ασφαλιστικών εισφορών και λιγότερο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στον εξορθολογισμό των δαπανών.

Η πολιτική αυτή είχε ως συνέπεια σημαντικές δυσχέρειες στην υλοποίηση των δημόσιων επενδύσεων, ενώ παράλληλα η σχεδόν οριζόντια μείωση δαπανών οδήγησε, σε αρκετές περιπτώσεις, στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών.

Κατά συνέπεια, η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Βασικό συστατικό μιας τέτοιας πολιτικής είναι μία φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει χαμηλότερους συντελεστές, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και διεύρυνση της φορολογικής βάσεως μέσω του περιορισμού της φοροδιαφυγής, καταλήγει η τράπεζα στο οικονομικό της δελτίο.

http://www.tovima.gr

21 σχόλια:

Bugs_Bunny είπε...

https://www.wsj.com/articles/thailand-cave-rescue-a-visual-guide-1530860661?mod=article_inline&page=1&pos=1

Δεν ξερω αν έχετε δει τι γίνεται στην Ταϋλάνδη.

TheHawk είπε...

Τα θερμά μου χαιρετίσματα σε όλη την παρέα..
Δεν σας ξεχνώ ποτέ αλλά δεν έχω πλεον την πολυτέλεια του χρόνου.
Αλλά τουλάχιστον ειναι για καλό!

Να είστε όλοι καλά και καλά κέρδη!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυρίες και Κύριοι. ..
Η μεγάλη δημοσκόπηση τής εφημερίδας Μπαξεβάνη Είναι γεγονός. .
Με πρωτοσέλιδο αύριο μας ενημερώνει. .
ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ. .
4.6% μόνο η διαφορά υπέρ τής ΝΔ. .
Λεπτομέρειες πού κοιτάζει ο οπλαρχηγός. .
Εταιρεία πού έκανε την δημοσκόπηση. ..
Vox pop analysis(δεν την ξέρετε? )
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ στις 28/05/2018..
Αναλυτής ιδιοκτήτης. .Γιάννης Σκλίας ...υποψήφιος βουλευτής τού Σύριζα το 2015 στην Κόρινθο. .
Τελικά η Μαρεβα έχει οφσορ?
Γελάσαμε και σήμερα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πιο παλιά είχε φτιαχτεί από φοιτητές τού Χριστόφορου Βερναρδάκη. .με βοήθεια συνεργατών τού στο Μαξίμου(όπως είχε παραδεχθεί )ή εταιρία αναλύσεων common view. .
Λεπτομέρεια. .Συμμετείχε ως συνεργάτης και τότε ποιος????
Ο Κύριος Σκλίας. ... ας πήρανε χαμπάρι )
Αντε και σε κανένα μήνα με την έξοδο. .μπροστά ο Σύριζα. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

Η Ντόρα έβαλε αυτογκόλ. Ακόμα μια φορά η ΝΔ στο παραπεντε πυροβολεί τα πόδια της. Εκτός και αν είναι fake ώστε να διαγράψει υποτίθεται ο Κυριάκος την ίδια του την αδερφή.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενώ ο τσιπρας πού θα συναντηθεί με τον Ερντογαν δεν τρέχει τίποτα. .
μάθε μπαλίτσα Μόδα ..
Δεν κατάλαβες πού πάει η δουλειά?
Μπαμ κάνει.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όπλαρχηγε ο Τσιπρας φεύγει. Μια χαρά μπάλα ξέρω. Η Ντόρα έβαλε αυτογκόλ. Υπάρχουν 2 οικσογένειες από πίσω και κόσμος χιλιάδες που στηρίζει τα παιδιά. Η αποδοχή της πρόσκλησης κατ εμε είναι πολιτική αυτοκτονία.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα θύμασε ότι πριν συναντηθεί ο τραμπ με τον Κιμ απελευθερωθηκαν Οι Αμερικανοί. ..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Έχεις μεγάλη φαντασία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης τον θεωρεί δικτατορα το αυτό και οι ΗΠΑ. Και έχεις την Ντόρα που πάει με την δικαιολογία της διατήρησης δίαυλων επικοινωνίας. Ντροπή.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν είναι δικτάτορας. .μια χαρά δουλειές κάνουν όλοι μαζί του..Μάγκας είναι πού διδάσκει πατριωτισμό...

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ έγραψα τι έχουν δημοσίως πει ΗΠΑ και ΕΕ. Η Ντόρα δεν έχει καμία δουλειά εκεί. Εξάλλου έχουν προσπαθήσει πριν από αυτή άλλοι από την ΝΔ μέσω διπλωματία. Τα ακούω λοιπόν βερεσε αυτά που έδωσε ως απάντηση στο Twitter.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδή βρε μόδα
.ο τσιπρας προχθές συνεχάρη έναν δικτατορα?..θα μας τρελάνεις. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όπλαρχηγε δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο Τσιπρας καθώς αυτός ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι φεύγει. Μας ενδιαφέρει ομως πάρα πολύ τι κάνει ένα προβεβλημενο στέλεχος (αδερφή του μελλοντικού πρωθυπουργού). Μόλις εξορμήσε 500.000 άτομα που έχουν δηλώσει συμπαράσταση στους δύο νέους.

Μαύρος Κύκνος είπε...

*Εξοργησε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μόδα. .στα χρηματηστηριακα είσαι καλός και εύστοχος. .
Η πολιτική είναι ένα άλλο παιχνίδι. .δύσκολο και ακατανόητο πολλές φορές.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η μακακια της Ντόρας ΣΥΝΤΟΜΑ.Για εμένα ήταν κίνηση πολιτικής αυτοκτονίας.

austin είπε...

Ποιο είναι κίνηση αυτοκτονίας;; ότι πήγε στην πρόσκληση του ερντογαν;

Μαύρος Κύκνος είπε...

Austin εξήγησα αναλυτικά γιατί το θεωρώ έτσι.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Η Ντόρα στην παρούσα φάση πέραν όσων ανέφερα παραπάνω δεν έχει και ΚΑΝΕΝΑ θεσμικό ρόλο (πέραν του απλού βουλευτή αλλά εκεί την πρόλαβαν άλλοι της παράταξης πιο πριν).

michele είπε...

Kανεις λάθος πολιτική εκτίμηση modas και θα σου εξηγήσω αυριο γιατι, καθως τωρα πινω ενα aberfeldy και χαλαρωνω.

Να κανω προπονηση γιατι το στοιχημα ...ερχεται και πρεπει να πιω και γω κατι ως θεματοφυλαξ ;)

Μαύρος Κύκνος είπε...

Στις πιο αξιοσημείωτες παρουσίες συμπεριλαμβάνονται αυτές του ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αλλά και του Προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Περιμένω όμως την δική σου γνώμη Μιχάλη.