Επέστρεψαν στα ρεκόρ Dow Jones και S&P- Σε υψηλό 15 ετών ο Nasdaq .. Φοβούνται οι αναλυτές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την Ρωσία - Moody’s: Επιβεβαίωσε το “Αα1” της Γαλλίας, αρνητικό το outlook Fitch: Επιβεβαιώνει το "ΑΑΑ" των ΗΠΑ.. Η Fed οδήγησε τη Wall σε νέα ρεκόρ - Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ... Ecofin: Επιβεβαιώθηκε η πολιτική συμφωνία για τις καταθέσεις...Οι μετοχές που προστίθενται στον δείκτη MSCI Greece Emerging Markets είναι οι Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς, FF Group, ΕΛΠΕ, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ και Τιτάν..

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΑΥΤΟΣ Ο "ΑΛΛΟΣ"...


Αυτός ο «Aλλος» δεν είναι ούτε φαντασίωση, όπως τον θέλει η σκέψη της «προοδευτικής προόδου», ούτε φάντασμα, όπως υπήρξε ο κομμουνισμός για τα ιδρυτικά κείμενα της θρησκείας του. Ο «Aλλος» δεν υπάρχει εν ολίγοις στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν αντιθέτως οι «άλλοι», πρόσωπα με όνομα και τη δική τους ζωή, άλλοι με παιδιά, άλλοι χωρίς παιδιά, άλλοι με δεξιότητες, άλλοι όχι. Οι μετανάστες έχουν πατρίδα που την εγκατέλειψαν, μιλούν τη δική τους γλώσσα, έχουν τη δική τους θρησκεία. Aλλοι δικαιούνται άσυλο, βάσει των κανόνων που ισχύουν στις χώρες της υποδοχής τους, και άλλοι δεν δικαιούνται. Αυτά βέβαια στις κανονικές χώρες. Στη δική μας, όπου κυβερνά μια πρωτόγονη Αριστερά της οποίας η ιδεολογία κινείται κάπου στον δέκατο ένατο αιώνα με ολίγη από αντιιμπεριαλιστική - αντιαποικιοκρατική σάλτσα (αγωνίζονταν στις καταλήψεις οι άνθρωποι, πού καιρός για διάβασμα), ο «Aλλος» παραμένει ο ευεργέτης των ταξικών αγώνων τώρα που τους έλειψε το προλεταριάτο. Ως εκ τούτου, δεν κάνουν διακρίσεις. Οι αιτήσεις ασύλου επανακάμπτουν δύο και τρεις φορές, οι μήνες περνούν, πολλοί εκ των αιτούντων εξαφανίζονται και όλοι μαζί απορούμε «Μα πώς είναι δυνατόν να ξεχειλίζει η Μόρια;».

Μήπως να ξεκινούσαμε από τα απλά; Ναι, τα πολύ απλά, που όμως οι κουτοπόνηροι διαχειριστές της Τσιπρανίας τα αντιμετωπίζουν όπως ο ηγέτης τους τα αγγλικά – άλυτο μυστήριο της ύπαρξης αυτές οι ξένες λέξεις. Ξέρουμε πόσοι μετανάστες αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια; Ξέρουμε πόσοι είναι καταγεγραμμένοι και πόσοι δεν είναι; Τα παιδιά που εκπορνεύονται στη Μαυροματαίων σε ποια κατηγορία ανήκουν; Ξέρουμε αυτοί που περιμένουν άσυλο τι σκοπεύουν να κάνουν; Τι θέλουν από τη ζωή μας για να δούμε αν μπορούμε να τους το δώσουμε. Θέλουν να τους βοηθήσουμε να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες όμως δεν τους θέλουν και θα μας τους επιστρέφουν; Θέλουν να μείνουν εδώ, να μάθουν ελληνικά, τα παιδιά τους να πάνε σχολείο και οι ίδιοι να βρουν δουλειά; Εντάξει, η ανάπτυξη καλπάζει, όπως μας διαβεβαίωσε και ο κ. Μοσκοβισί –το γελοίο δεν είναι ελληνικό μονοπώλιο– όμως μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι ποσοστό μεταναστών μπορεί να χωρέσει στις λεωφόρους της χωρίς οι Eλληνες να αναγκάζονται να κυκλοφορούν στη Λωρίδα Eκτακτης Ανάγκης; Καλός και άξιος ο ανθρωπισμός, όμως υπάρχουν και οι άνθρωποι.

Μέσα σε έναν χρόνο, στη μακρινή Μακρονία, οι απορρίψεις ασύλου αυξήθηκαν κατά 14%. Μήπως γιατί ο Μακρόν κατάλαβε ότι η ανασφάλεια των πολιτών, που οδηγεί στην άνοδο του λαϊκισμού, είναι ένα υπαρκτό μέγεθος και θέλει να υπερασπισθεί τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών που στρέφονται προς τον λαϊκισμό, διότι αισθάνονται ότι απειλούνται; Ευτυχώς στην Τσιπρανία τα πράγματα είναι απλά. Εδώ κατοικούν μόνον φασίστες και αριστεροί.


Τάκης Θεοδωρόπουλος  www.kathimerini.gr

5 σχόλια:

Lorac είπε...

Δεν θα γράψω σχόλιο. Δεν το αξίζουν κιόλας αυτοί που δημιούργησαν από ηλιθιότητα ή δόλο μια μινι ανθρωπιστική κρίση και έβαλαν -ελπίζω άθελα τους- τις βάσεις για γεγονότα στο μέλλον καθόλου ευχάριστα για πολλούς.

Βάζω ένα λινκ για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί.

http://www.sphereproject.org/handbook/

The humanitarian principles are rooted in both international humanitarian law and practice. They provide the foundation for humanitarian action in the field, and are critical for distinguishing humanitarian actors from other actors, gaining acceptance for humanitarian presence and operations in crisis settings, and enabling humanitarian access to populations in need as well as the security of humanitarian personnel and their beneficiaries.

The humanitarian principles are:

• Humanity: Human suffering must be addressed wherever it is found. The purpose of humanitarian action is to protect life and health and ensure respect for human beings.

• Impartiality: Humanitarian action must be carried out on the basis of need alone, giving priority to the most urgent cases of distress and making no distinctions on the basis of nationality, race, gender, religious belief, class or political opinions.

• Neutrality: Humanitarian actors must not take sides in hostilities or engage in controversies of a political, racial, religious or ideological nature.

• Independence: Humanitarian action must be autonomous from the political, economic, military or other objectives that any actor may hold with regard to areas where humanitarian action is being implemented.

austin είπε...

Την καλησπέρα μου. Για τον μόδα και την Ντόρα χθες...

Οταν η ντορα είναι γνωστό ότι έχει μπολικες διασυνδέσεις στο εξωτερικό και σου προτείνει αυτός που έχεις καιρό ντράβαλα και λόγω του καραγκιόζη εδώ που κυβερνά, τι θα έκανε;; θα έλεγε δεν έρχομαι; άσε που πιο πιθανό είναι να καταφέρει και κάτι τώρα που θα πάει, παρά αν δεν πηγαινε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ρόμπα γίνανε με την δημοσκόπηση πού λέγαμε χτες. ..
Ολόκληρο σεντόνι έχει βγάλει η εταιρεία στην σελίδα τής για να μας πει πόσο αξιοπιστία έχει. ..
Καλησπέρα σάς από την βροχερή Αθήνα. .

MODAS είπε...

Austin μην απλοποιείς υπ την πολιτική.

nik22 είπε...

Όταν ο Άδωνης έλεγε: Η Ντόρα κάνει τις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας
Στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν η Ντόρα Μπακογιάννη