Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ


Ηταν προχθές στον ραδιοφωνικό αέρα. Μιλούσε στους συνεντευξιαστές του, αλλά απευθυνόταν με απαράμιλλη χαλαρότητα και στους διπλανούς του – όπως τότε, τις ημέρες της ακμής του, που μιλούσε και στην κάμερα και στον κάμεραμαν. «Με παίρνουν», δικαιολογήθηκε, «και από άλλα ράδια».

Μια ζωή στα ράδια και στα τηλεκύματα, ο Βασίλης Λεβέντης διέτρεξε τον ανέλπιστο κοινοβουλευτικό του βίο σαν μία από τις ζωντανές εκπομπές του. Η κοινοβουλευτική ήταν λιγότερο ζωντανή από τις εκπομπές του στη ζώνη του μεσονυκτίου. Παρέμεινε, πάντως, βασισμένη στην ίδια αφηγηματική παράδοση: συνωμοσίες, κατάρες, αποστασίες.

Ο Λεβέντης έχει δίκιο όταν λέει ότι του χαλάνε το κόμμα οι εγωισμοί. Εχει δίκιο για τους εγωισμούς των βουλευτών του, που βλέπουν ότι αυτό που τώρα χαλάει δεν είναι ακριβώς κόμμα. Είναι η καθυστερημένη ανταμοιβή του «προέδρου» για τη συμβολή του στην άγουρη σόου μπιζ των αρχών της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Πρωτοπόρος του καταγγελτικού λόγου –τρολοπατέρας πριν από τα τρολ–, ο «πρόεδρος» έφτασε στην όψιμη φάση του να ενσαρκώνει μια λούτρινη εκδοχή του αντισυστημισμού: αντισυστημικός, αλλά μαλακός, χωρίς το ανθρακικό της μεταχρεοκοπικής αγανάκτησης.

Τώρα, με την κοινοβουλευτική αριθμητική να αποκτά σημασία ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών για –και με αφορμή– το Μακεδονικό, οι αποχωρήσεις από την ομάδα του Λεβέντη ερμηνεύονται ως παράμετρος κυοφορούμενων «συσχετισμών». Πρόκειται για φιλολογία που θυμίζει πολύ τις πλοκές σεναρίων πριν από την προεδρική εκλογή στο τέλος του 2014.

Τότε, όπως και τώρα, αποκτούσαν περιωπή πρωταγωνιστών πολιτικού θρίλερ βουλευτές των οποίων τα ονόματα ούτε είχαν ακουστεί πριν ούτε επρόκειτο να ακουστούν έκτοτε. Τότε η δυναμική της εξωκοινοβουλευτικής απονομιμοποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποδείχτηκε αδύνατο να ανατραπεί με κοινοβουλευτικά μπαλώματα. Πόσο πιθανό είναι να ανακοπεί τώρα, με κλεψιγαμίες της τελευταίας στιγμής, η τροχιά που έχει πάρει ο συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Αν έχει, πάντως, κάποια απώτερη εκλογική επίπτωση η εξαέρωση της Ενωσης Κεντρώων δεν είναι αυτή που φαντάζεται ο «πρόεδρός» της. Δεν είναι η αύξηση, όπως εκείνος λέει, των ποσοστών των εκτός Βουλής κομμάτων – που θα χαμήλωνε τον πήχυ της αυτοδυναμίας. Είναι τα ποσοστά των εκτός συστήματος κομμάτων – που θεωρούνται από ορισμένους βετεράνους της αντιπολίτευσης «ακατέβατα».

Σύμφωνα με αυτήν τη θεώρηση, η τυφλή, απολιτική ψήφος είναι πια σταθερή ποσότητα και μπορεί εύκολα να μετατοπιστεί από το ένα δοχείο στο άλλο. Ο αντισυστημισμός του φραπέ μπορεί εύκολα να παροχετευτεί σε αντισυστημισμό της δραχμής. Ή της αρβύλας.


www.kathimerini.gr   Μιχάλης Τσιντσίνης

7 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.protothema.gr/greece/article/825195/bloko-stin-polisi-tou-ugeia-apo-kupriako-dikastirio/

Ωραία είδηση πρωί πρωί
.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλημέρα.

http://newpost.gr/politiki/696267/to-maksimoy-arxizei-na-blepei-ekloges-ton-aprilio

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για να δούμε τι θα γίνει με τις συντάξεις. ..
Ας δούμε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. ..
Τα έσοδα πάνε καλά. .
Έχουμε πλεόνασμα. .
Έχουμε μαξιλάρι. .
Τις μπούρδες αυτές δεν τις τρώνε οι ξένοι. .
Πλεόνασμα 3.5 δις
Χρέος δημοσίου προς ιδιώτες 6 δις. .
Τα έσοδα είναι από κατασχέσεις λογαριασμών. .και όχι έσοδα που αφορούν πραγματικούς φόρους πού έχουν προκύψει από ανάπτυξη. .
Το μέτρο των συντάξεων είναι ψηφισμενο και διαρθρωτικο. .
στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε. .
Και αν κάνουν το λάθος και αγγίξουν το μαξιλάρι θα μας ξεσκισουν. .
Οι Ευρωπαίοι δεν αντιστεκονται στις μπούρδες τσιπρα. .Γιατί?
Γιατί πριν από αυτούς θα μιλήσουν οι αγορές και τα επιτόκια. .
Ο προυπολογισμος της Ιταλίας έδειξε τι κάνουν οι αγορές στους λαϊκιστες. .το ίδιο θα γίνει και εδώ σε λίγες ημέρες. .Έρχεται τσουναμι. .και 550 μονάδες. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αχ βρε Όπλαρχηγε....

hippy είπε...

Εκποιούνται τη Δευτέρα (1/10) 496 χιλ. μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος και 450 χιλ. μετοχές της Ελλάκτωρ

Σημειώνεται πως οι αγοραστές θα μπορούν να τοποθετήσουν εντολές με απόκλιση συν ή πλην 5% από το τελευταίο κλείσιμο (δλδ μετά την δημοπρασία στις 5.00)

http://bankingnews.gr/index.php?id=385996


Ίσως υπάρξει μια μικρή ευκαιρία στην Ελλάκτωρ. Θεωρω την ΕΛΛ ακριβή (ιδιαίτερα μετά την ελαχιστοποίηση του ELA)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.liberal.gr/arthro/221972/oikonomia/2018/o-al-flampouraris-analambanei-tis-trapezes-pame-gia-ekloges.html

ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΦΛΑ...ΜΠΟΥΡΔΑΣ...

Jim. είπε...

Η καταστροφή θ ήταν μεγάλη αλλά μας εσωσε ο Ερντογαν! Θ εχωναν κόσμο την άνοιξη αλλά η πολεμική ατμόσφαιρα τους χάλασε το σχέδια! Είχα πουλησει όλες τις τραπεζες τέλος του 17 και γελαγα Μ αυτά που έγραφαν αρχές του χρόνου! Εχωνανν κοσμο