Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΑΡΑΙΓ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΑΡΑΙΓ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μετα την δημιουργία του μεγάλου gap G-G1 η μετοχή δημιούργησε μια μεγάλη καθοδική σφήνα (falling wedge) ΚΤ.
Tις τελευταίες συνεδριάσεις ο τίτλος προσέγγισε την συμβολή δυο σημαντικών γραμμών:
1) Της κάτω γραμμής Τ του σχηματισμού
2) και της στήριξης R =7,30 €.

Είναι ιδιαίτερα πιθανή από αυτό το σημείο, μια τεχνική αντίδραση, η οποία θα αποκτήσει ορμή με την ανοδική διάσπαση της F αλλα θα αποτελέσει διαγραμματική εξέλιξη σοβαρή , εάν υπάρξει η ανοδική διαφυγή  από την σφήνα ΚΤ .

Μια τέτοια κίνηση θα προσδώσει και ορμή και αύξηση όγκου συναλλαγών και στόχο την V στα 8,60 ευρώ ,μια ισχυρή αντίσταση του επόμενου επιπέδου πριν την οποία η μετοχή θα πρέπει να "αναμετρηθεί" και με τον εκμο 200 ημ .

Αρνητική εξέλιξη ιδιαίτερης σημασίας θα έχουμε με την ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 7,30€ της R αλλα κυρίως την καθοδική διαφυγή από την σφήνα, σενάριο πάντως που με τα σημερινά δεδομένα έχει σχετικά μικρές πιθανότητες. 

52 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Βρε Τιμωρέ ΠΘ και να θελει να σε παρει κανένας καινούργιος στα σοβαρά δεν τον αφηνεις... Αντε, θα πω να σε κάνουν αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος να φύγεις απο το σταθμό οκ?

ArTaXiA είπε...

Επειδή ειδοποιήθηκα πως το όνομά μου εξακολουθεί να αναφέρεται σε τούτο δω το forum.

Επειδή κάποιοι επιμένουν να πετούν και να ξαναπετούν ένα ιταμό και βδελυρό γάντι, προκαλώντας με να το σηκώσω και τέλος,

επειδή η άρνηση μου να κυλιστώ σε έναν νοητικό βούρκο εκλαμβάνεται ως παραδοχή μιας τυχόν ενοχής μου,

Για μία και μοναδική εμφάνιση και για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους:

Άκου δω ασήμαντε και χαμερπή βλακάκο

Μπορείς να εδραιωθείς ως μέλος σε μία κατά τα λοιπά αξιοπρεπή διαδυκτιακή συντροφιά με τα τεχνάσματα που κατέχεις καλά και μπορείς να επιβάλλεις την παρουσία σου με τα συχνά και εμβόλιμα σου σχόλια.

Ωστόσο, δεν θα πάψεις ποτέ θα θεωρείσαι στις κατ ιδίαν συζητήσεις ώς ένας υπερφίαλος και αλλαζόνας κρετίνος που δημιουργεί κρότο για να τραβήξει την προσοχή και τίποτα περισσότερο.

Μπορείς να συζητάς με κάποιους εδώ και στο δυσλειτουργικό σου μυαλό να πιστεύεις πως επιχειρηματολογείς υποστηρίζοντας τις θέσεις σου.

Ωστόσο, στη συνείδηση όλων ανεξαιρέτως δεν έπαψες να είσαι ο ίδιος, αδαής, γλοιώδης φαφλατάς που υπήρξες από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκες.

Αποφάσισα να απέχω, επειδή το να κατέβω στο άθλιο επίπεδό σου προσβάλλει την προσωπικότητά μου και μειώνει τη δημόσια εικόνα μου. Αυτό επ' ουδενί σημαίνει πως παραδέχτηκα πως υπήρξες σε κάτι ορθός.

Οι παίκτες των αγορών μετρούν επιτυχίες που ξεκινούν από 50% (κόκκινο-μαύρο), έως και λίγο λιγότερο από 80% (γκουρούδες παγκοσμίου βεληνεκούς). Πρακτικά, ακόμη και ο Neil Woodford αστοχεί δύο φορές στις δέκα και θεωρητικά πάντοτε θα βρεθεί κάποιος καραγκιόζης σαν κι εσένα να το απομονώσει και να το ενισχύσει εις βάρος του.

Η διαφορά που τελικώς θα ξεχωρίσει τον έγκριτο παίκτη από κάτι σκουπίδια σαν κι εσένα είναι η ικανότητα του παίκτη να ελίσσεται, αντιλαμβανόμενος την αστοχία και προσαρμόζοντας τη στρατηγική του σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Το τελευταίο μου πόνημα που αφορούσε τη FF ήταν μια τέτοια αστοχία ολκής. Το έχουν διαβάσει ως τώρα 2.500 άνθρωποι και το έχω αφήσει πρώτο-πρώτο στο blog μου, ως μάθημα του "πως μπορείς να ξεκινήσεις από σωστές παραδοχές και τελικά η έκβαση να μην είναι εκείνη που περιμένεις". Ως μάθημα του τι συμβαίνει εάν κανείς αγνοεί κάποιες ουσιώδεις παραμέτρους, πως η Fosun π.χ. όχι απλώς ήταν ενήμερη, αλλά συμμετείχε στην υπεξαίρεση. Τέτοιες αστοχίες γίνονται μαθήματα και με το να τις κρύβουμε δεν γινόμαστε καλύτεροι.

Εσύ όμως, τιποτένιε καραγκιοζάκο;

Τι έχεις μάθει εσύ από τις δικές σου αστοχίες; Προφανώς τίποτε απολύτως, αφού το πρώτο βήμα θα ήταν να τις παραδεχτείς. Παρ' όλα αυτά, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς λάσπη σε όποιον τολμά να στις επισημαίνει, άλλοτε καλυπτόμενος πίσω από ανόητες δικαιολογίες (δεν είπα πως κάνω trading) και άλλοτε περνώντας στην αντεπίθεση σαν σε διάλλειμα δημοτικού σχολείου (ναι, αλλά κι εσύ Μανωλάκη τότε που παίζαμε μπάλα έσπασες το τζάμι).

Στο "Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι", υπήρχε η Harriet, ένας χαρακτήρας κακεντρεχής, πονηρός, ανάλαφρα μισητός, από εκείνους που χρησιμοποιούνται ως εκτονωτικοί για τους τηλεθεατές. Αντίστοιχα στο "Ρετιρέ", άλλο έπος της σύγχρονης νεώτερης τηλεοπτικής ιστορίας, υπήρχε η αδελφή του φαρμακοποιού. Αυτά δεν είναι τυχαία πράγματα, είναι βγαλμένα από τη ζωή.

Ως επίλογο θα σου μηνύσω πως την επόμενη φορά, όχι που θα αναφέρεις απλώς, αλλά θα υπαινιχθείς το όνομα μου, δεν θα αρκεστώ σε χαριτωμένο λογίδριο, θα έρθω στο ΜΠΟΥΡΔΕΛΑΚΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΡΧΙΣΩ ΣΤΙΣ ΞΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ. Έτσι είμαστε εμείς οι καλλιτέχνες. Άστατοι, λίγο ανισσόροποι. Δεν θέλεις να με αντιμετωπίσεις πραγματικά εκνευρισμένο.

Τα σέβη μου σε όλη την ομήγυρη.

austin είπε...

Καλημέρα!

Ενα κακό ξεκίνημα της ημέρας όλη αυτή η ένταση.

Εμένα με βρίσκει άκυρο ο φίλος μόδας που θέλει να προκαλέσει τσαμπουκά επειδή του είπε ο Αρταξια να μην αναφερθεί στο όνομα του (βρίσκω τις ξαναστροφες υπερβολικές, αλλά όπως είπε οι καλλιτέχνες είναι και ολίγον αστατοι) . Το ότι δεν μπορείς να σταματήσεις να κράζεις από εδώ και από εκεί πρέπει οι υπόλοιποι να το δεχτουμε;;;

ΜΜΕ βρίσκεις άκυρο λοιπόν, επειδή παραδέχτηκα ότι δεν είμαι κάποιος για να προτείνω και να δηλώνω θέσεις μου. Ενώ εσύ που προτείνεις (άκυρες) θέσεις και που κράζεις γύρω γύρω δεν είσαι άκυρος. Αλλα είσαι επιθυμητός. Σωστά;

Προφανως και μπαίνεις σιγά σιγά στην κατηγορία απόλυτου τρολ. Μπορείς να γράφεις ότι θες, αλλά σημασία δεν θα εχει..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Στο 2ο σημείο που γράφεις εγώ δεν προτείνω ΤΙΠΟΤΑ. Γράφω τις θέσεις μου όπως και άλλοι (ακόμα και ο οικοδεσπότης). Σε βρίσκω άκυρο γιατί ουσιαστικά χθες μας είπες ότι περιμένεις από εδώ επαγγελματικές συμβουλές δωρεάν (Θεωρώ ότι δεν προσφέρει κάτι να λέει ο καθένας τις κινήσεις του, όταν δεν είναι επαγγελματίας η χρονιά στην αγορα και γνωστής. Εξού και δεν λέω τις επιλογές μου..)

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εκτός και αν είναι blog επαγγελματιών που δίνουν δωρεάν συμβουλές εδώ. Τότε πάω πάσο και έχεις δίκιο εσύ.

austin είπε...

Εχεις δίκιο εκ παραδρομής έβαλα προτείνεις ενώ ήθελα να πω δηλώνεις.

Οπωσ προείπα η δήλωση θέσεων εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς:

1) να βοηθησεις
2) να αποδειξεις ότι είσαι καλος
3) να αποδείξεις ότι είσαι καλός επειδή θέλεις να κερδίσεις γνωστούς η πελατεια.
4) για εκπαιδευτικούς λογους-στατιστικους5
5) να καλύψεις τον εγωισμό σου
6) να βγάλεις τα εσώψυχα σου επειδη την έφαγες και στεναχωριέσαι.

Από την στιγμή που δεν μπορώ να προσφέρω κάτι από τα παραπάνω το βουλώνω και αφήνω του επαγγελματίες η τους γνωστές να κάνουν αυτή την δουλειά για να βοηθουνε οι υπόλοιποι χωρίς τις "επιλογές άνευ εμπειρία που μπορεί να κάνω εγώ.

Γιατί αν εγώ έλεγα πχ για την τενεργ ότι από τα 4,5 θα πάει 6,5 και έπεφτα μέσα, πολλοί θα νόμιζαν ότι κάτι ξέρω.

Οπότε όταν την επόμενη θα έλεγα ότι αγοράζω μιγ, η Πειραιως η φολί η οποίο άλλο λάθος θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να με ακολουθήσει κάποιος και να πάρω κάποιον στον λαιμό μου.

Για ολα τα παραπάνω με ξαναλες άκυρο και εξού σε λέω τρολ. Και επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, είπα να σου ξαναεξηγησω τι εννοώ μπα και καταλάβεις. Αλλα εκεί. Ξεροκεφαλια οπωσ και με το φολί.

mixalis mixalios είπε...

Δεν μιλάμε καλύτερα για πολιτική? ΝομιζΝ τα βρίσκουμε καλύτερα σε αυτό το πεδιο...😀

mixalis mixalios είπε...

Λοιπόν ο Σταθακης λέει οτι φταίει η ΝΔ που πέφτει η ΔΕΗ! Δεν μπορεί κάτι θα ξερει αυτος, ο πιο παραγωγικός υπουργός ever!

austin είπε...

*για το οποίο φολί βγήκα διακριτικά εδώ και καιρό και είπα ότι βρωμάει πολύ το πραγμα...και πάλι βγήκες να με πεις κατ ουσία αδαη επειδή διάβαζα τα δημοσιεύματα. Ενώ το μόνο που έκανα ήταν να βάλω την λογική μπροστα...

Μαύρος Κύκνος είπε...

"η οποίο άλλο λάθος θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να με ακολουθήσει κάποιος και να πάρω κάποιον στον λαιμό μου."

Όποιος ακολουθεί κάτι που γράφει ένας ανώνυμος σε blog, τότε δεν κάνει για τα χρηματιστήρια. Και όσο εσύ συνεχίζεις να έχεις άποψη κάποιον ο οποίος γράφει τις κινήσεις του ενώ εσύ δεν εκτίθεσαι συνεχίζεις να είσαι ΑΚΥΡΟΣ. Και όπως είπα χθες βράδυ δεν με απασχολεί καθόλου μα καθόλου η γνώμη σου για εμένα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

*για το οποίο φολί βγήκα διακριτικά εδώ και καιρό και είπα ότι βρωμάει πολύ το πραγμα...και πάλι βγήκες να με πεις κατ ουσία αδαη επειδή διάβαζα τα δημοσιεύματα. Ενώ το μόνο που έκανα ήταν να βάλω την λογική μπροστα...

5 Οκτωβρίου 2018 - 10:29 π.μ.

Φυσικά και είσαι αδαής για το θέμα όπως όλοι εξάλλου (και εγώ μέσα). Γιατί πέραν της ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ έκθεσης της Alvarez (η οποία ΔΕΝ ΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΟΡΚΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ) αυτή την στιγμή ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τον αναμορφωμένο ισολογισμό.

Andreas D. είπε...

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3320013/-xemplokarei-akinito-fileto-tis-kekrops-sto-psuxiko

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

michele είπε...

Modas σου εστειλα mail απάντησέ μου, αν εχεις την καλοσυνη !

Andreas D. είπε...

Εγώ λέω να μιλήσουμε για τον "Ολλανδό"

https://www.sport24.gr/unique/giannhs-iwannidhs-anava-lampada-stoys-giannakopoyloys.4471153.html

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μάικλ έχεις email.

mixalis mixalios είπε...

Μπα, ας μιλήσουμε για την Rita...

https://www.news247.gr/celebrities/rita-ora-irthe-i-ora-na-ti-deis-gymni.6654582.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BoN_mob_hp&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos8

Andreas D. είπε...

https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/365765-GEK-Terna-Ependyseis-37-ekat-eyrw-gia-epexergasia-leykolithoy

Andreas D. είπε...

mixalis mixalios,

μόνο για την Ρουσλάνα μιλάμε εδώ...!!

mixalis mixalios είπε...

Δεν θα ματαξαναγινει πάλι Αντρέα...🙂

mixalis mixalios είπε...

Αυτός ο Σταϊκούρας δεν την αφήνει να ορθοποδησει...έχω αγοράσει και στα 2 και στο 1,75 και τώρα ψάχνω τον μπατο για τη μεγάλη μπίζνα!

michele είπε...

Μα βρε Μιχαλιό, μα συνασπισμο ωρε χαχαχαχχα χτες βραδυ σας διαβασα αργα

mixalis mixalios είπε...

Ήμουν νέος και αβγαλτος τοτενες....παρασυρθηκα, το ομολογώ!Από το ΚΚΕ δεν πέρασα ποτέ όμως....να τα λέμε κι αυτα!

michele είπε...

χαχχα σχολειο το ΚΚΕ μαθαινεις πολλα πράγματα!

michele είπε...

Σε σχεση με την πριν λιγες μερες "ειδηση" της Καθημερινης περι συνταξεων
σημερα εχουμε αυτο:

Βερολίνο για συντάξεις: Η Ελλάδα δεσμεύθηκε για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου έκαναν λόγο για υπό προϋποθέσεις στροφή της Άνγκελας Μέρκελ στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, με αποτέλεσμα να προσεγγίζει την ελληνική θέση για ακύρωση του μέτρου, με το Βερολίνο να κάνει λόγο για «υποτιθέμενες δηλώσεις».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/385343/merkel-upotithemeni-allagi-stasis-stis-sudaxeis-tiriste-ta-subefonimena/#ixzz5T2q9kLlY

austin είπε...

Η πιο απλή ερώτηση είναι η εξής: και δεν κοπηκαν οι συντάξεις. Τα 2 δις που θα βρεθουμε;;

Από το πλεόνασμα των ληξιπροθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες;; πόσα άλλα να μην πληρώσει το κράτος;

mixalis mixalios είπε...

Για τη Μιγ που πεφτει συνεχως τι έχει να πει ο Σταθακης?

mixalis mixalios είπε...

https://m.facebook.com/?_rdr#!/story.php?story_fbid=2062698650416831&id=100000301479358&refid=28&_ft_=qid.6608799838077982421%3Amf_story_key.-6856291561790550534%3Atop_level_post_id.2062698650416831%3Acontent_owner_id_new.100000301479358%3Asrc.22&__tn__=%2As%2As-R

mixalis mixalios είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τσίπρας ΔΕΝ πήρε τελικά το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης!

mixalis mixalios είπε...

Γεια σου Τσεκελωτο....http://www.skai.gr/mobile/article?aid=385281

mixalis mixalios είπε...

Ωραία είναι το πρωί....θα ξαναπάρω άδεια! Εκτός αν κρατικοποιηθω και σας γράφω κάθε μερα!

michele είπε...

Οι κερδοσκοποι φταινε Μιχαλιό

mixalis mixalios είπε...

Έτσι κι αλλιώς μετά το βραβείο του καλύτερου διαπραγματευτή ο Αλέξης δεν έχει κανένα βραβείο ανάγκη....

michele είπε...

12 εκ καθαρος τζιρος πολυ χαμηλος πολλα πακετα στις τράπεζες
κυριως ΕΤΕ ( 7 εκ τεμάχια)

michele είπε...

Έρχονται οι Κογκολέζοι και μας παίρνουν τα Nobel ρε φίλε

Andreas D. είπε...

https://www.protothema.gr/stories/article/614395/mousis-katoubi-o-ellinas-epomenos-proedros-tou-kongo/

michele είπε...

Βρε τον Μοουζες !

Marat είπε...

Καλημερα , θα αντεξει η Aegean στο 7,30 η θα χασει τη στηριξη?

michele είπε...

Aυτο ειναι ..προφητεια Marat, νομιζω οτι περιγραφω τα σεναρια στην σημερινη αναρτηση.

Κατα τη γνωμη μου θα αντεξει, αλλα δεν εξαρταται μονο απο αυτην, καθως το γενικότερο κλίμα ειναι κακό.

Πολλες φορες υπαρχουν και "τεχνικοι" λογοι που μια μετοχη χωνεται
Για παραδειγμα οταν εχεις margin λογαριασμο και σου προκαλουν προβλημα οι τραπεζες μπορει καποιος να πουλησει χαρτια που κρατανε για
να διορθωσει το margin call. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πιστευουν ή οτι δεν θεωρουν καλη μια συγκεκριμενη εταιρεια, ή οτι τα θεμελιωδη δεν ειναι καλά

Μαύρος Κύκνος είπε...

Στημένος στην Alpha για αγορά πέριξ του 1.19€.

austin είπε...

Κακό το κλίμα;; θα αστειεύεσαι.

Εδώ πάνε να κάνουν κακή τράπεζα και βγαίνουν και λένε υπεύθυνοι ότι δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση. Βγαίνουν και λένε ότι είναι υποτιθεμενες δηλωσεις και γενικά, ενώ είμαστε εκτός προγράμματος, ενώ δεν δανείζομαστε από τισ αγορές, ενώ στην Ιταλία υπάρχει θέμα, έχουμε εδώ του δικούς να λένε ότι να ναι.

Είναι αυτό το πράγμα βηματισμος χώρας που βγαίνει από κρίση;;;

Μαύρος Κύκνος είπε...

GUNCHIEF δεύρο έξω....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τιμή και δόξα στους νεκρούς της ΕΡΤ..
Όλοι στην συναυλία στο προαύλιο του μεγάρου. .
Θα τραγουδήσουν εκλεκτοί καλλιτέχνες. .
Για τούς απολυμένους του ΜEGA θα πάει η Κωνσταντοπουλου και η Ραχήλ να πηδηξουν τα κάγκελα. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχα. GUNCHIEF θεούλης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι είναι αυτό βρε..καλλωπισμος?έχω τρέξιμο θα τα πούμε μετά. .

michele είπε...

Πιεση και σε ΜΗ τραπεζικους τίτλους σημερα, ΜΟΗ-ΟΤΕ-ΟΠΑΠ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΜΠΕΛΑ-ΕΕΕ ΤΙΤΚ
Κακη η εικονα της αγορας αν και με χαμηλό τζιρο 31 εκ ο καθαρος αυτην την στιγμη
Παμε για χαμηλοτερο κλεισιμο απο αρχες Απριλιου του 2017

Andreas D. είπε...

και ΛΑΜΔΑ...

michele είπε...

Ενδιαφερουσα κινηση στον τραπεζικο και δη στην Πειρ απο το -11% στο -0,85% τωρα

michele είπε...

Ναι και ΛΑΜΔΑ

Μαύρος Κύκνος είπε...

Στο 1.24€ τελικά έκανα την αγορά Alpha.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Το 1/3 του όγκου στην Alpha έγινε στην δημοπρασία.

michele είπε...

Διασώθηκε ο ΔΤΡ στο -1,78% απο χαμηλό -4,84% κυρίως χαρις στην ΕΥΡΩΒ το μόνο χαρτί του FTSE θετικό (+2,23%)

με μεταφορά των πιέσεων στις δεικτοβαρείς μη τραπεζικές

ΕΕΕ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ-ΜΠΕΛΑ-ΛΑΜΔΑ-ΤΙΤΚ-ΕΥΔΑΠ-ΑΡΑΙΓ με απώλειες πάνω απο 3% και 4%

ΜΙΓ και ΑΤΤ στο βάραθρο

Ηταν μια "υπέροχη" εβδομάδα :)