Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζηδάκις  Ρώμη 1954 


                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

32 σχόλια:

Μαύρος Κύκνος είπε...

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3319968/prosfugi-tis-dei-sti-dikaiosuni

Χουχουχου. Για τον Φλουδοπουλο χτυπα η καμπανα.

hippy είπε...

Φίλε Geopard και το ομόλογο του ΤΙΤΑΝοτεράστιου λήξεως 2024 διαπραγματεύεται στο 96 (γιατί έχει μακρά λήξη και μικρό κουπόνι 2,375%). Νούμερα χρεοκοπίας είναι το 40-50-60% (κι επίφοβο ότι διολησθαίνει προς τα εκεί πχ ΙΝΛΟΤ/24 στο 75)

When you buy a company you buy the managment λένε οι Αγγλοσάξονες. Προχθές βγήκε η είδηση πως θ΄ αλλάξει. ο CEO της πολύπαθης GE και η μετοχή αντέδρασε με +12% (από τα τάρταρα).

Κατά τη γνώμη μου ο κατήφορος της ΔΕΗ οφείλεται στον καπετάνιο της. Σαρξ εκ της σαρκός της ΔΕΗ ο Παναγιωτάκης. Σιγά μην κοντράρει τους συναδέλφους του. Μετρήστε αποφάσεις ή συναποφάσεις του . Δέχθηκε ότι του είπε τ΄αφεντικό υπουργός 1) αναστολή πώλησης του 30%-μικρή ΔΕΗ 2) ΝΟΜΕ 3) Πριμ 10ευρου για κολατσιό τάχα στους εργάτες (μην αμφιβάλλεται ότι κάτι παρόμοιο με άλλο όνομα θα πήραν και οι ξυνόμενοι στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη 2200 ετησιως χ 12000 άτομα = 26 εκ. κλοπή των κακοπληρωμένων απ΄τους μετόχους 4) Κοινωνικό τιμολόγιο που επιβαρύνει την επιχείρηση αντί το κράτος 5) Διατήρηση των 15.000 εφ΄άπαξ αποζημίωσης συνταξιοδοτουμένων (επιπλέον της εθελουσίας) ενώ έως πριν μερικών μηνών συμψηφιζόταν 6) Εγκληματική καθυστέρηση να διαβάσει το μέλλον (ΑΠΕ) με τις επιδοτήσεις κλπ κλπ

Πιθανολογώ λοιπόν πως η αντιστροφή στην τάση, σχετικά απλή κατά τη γνώμη μου, είναι κυρίως η αλλαγή CEO και λιγότερο τα χρηματοοικονομικά που λίγο πολύ τα εγγυάται ο βασικός μέτοχος(κράτος). Ειλικρινά πιστεύω πως όποιος έχει τη μετοχή με κόστος 3 ευρώ και κάτω θα δει τουλάχιστον 30% κέρδη πριν τη λήξη του 2020 (τιμή στόχος το 4ευρο) με τον Κυριάκο. Αλλά όπως έχω τοποθετηθεί πολλές φορές δίπλα στου κ. Τάκη προσωπικά ΔΕΝ μπαίνω στην εταιρεία πριν την εξαγγελία εκλογών ανεξαρτήτως τιμής. Πολύ περισσότερο καθώς εκκρεμεί η πιθανή μικρή ή μεγαλύτερη ήττα (τιμή πώλησης λιγνιτικών).

austin είπε...

Κάποιος άνθρωπος μπορεί να μη λέει απαραίτητα μεγάλες σοφίες η να μη συνεισφέρει σε αυτό το μπλογκ τα μέγιστα στην παραγωγή κερδών. Δεν πειράζει, πάντα κάτι έχουμε να κερδίσουμε από ανθρώπους που κάνουν φυσιολογικους διαλόγους.

Οταν κάποιος όμως αναφέρει επιλογές, οι οποίες όχι μόνο είναι πέρα για πέρα λάθος (παλι δεν πειράζει άνθρωποι είμαστε), όχι μόνο επέλεξε την φόλα το φολι (παλι δεν πειράζει όλοι μας την έχουμε πατήσει από επιλογή) γύρναγε μέχρι και την τελευταία μέρα πριν την ανακοίνωση να την λέει σε κόσμο ότι δεν ξέρει, ότι η κρίση του στην ενημέρωση ήταν λάθος και να φτάνει σε φάση "μανουρας" τότε ναι πειράζει.

Πέρα από την Αρταξια που είναι εριστικός εν γένει, δεν σου μίλησε ούτε καν σκωπτικα κάποιος εδώ. Και έχεις φτάσει να πεις σε πόσους ανθρώπους του μπλογκ "αυτά αλλού και όχι σε μένα" .

Ξέρεις φίλτατε αυτοχαρακτηριζεσαι δεξιός και φανταζομαι δεξιός φιλελεύθερος.

Φιλελεύθερη λογική δεν είναι αυτή που έχεις. Γιατί ο φιλελεύθερος δέχεται τις ατάκες του άλλου και κάνει συζητήσει. Δεν χαιρετίζει με εκφράσεις "αντε μπράβο" .

Εύχομαι και να γυρίσει το μαγαζί, και να μην υπάρχουν ολικες απώλειες από το φολί.

Γιατί ξέρεις, αν "κερδίσεις" εσύ "κερδίζω" και εγώ.

Πολύυυυ δύσκολες σκεψεις αυτές για την χώρα μας...

Μαύρος Κύκνος είπε...

Austin δεν θεωρώ ότι έχω κάνει λάθος επιλογές. Ούτε καν στην ΦΦ. Γνωρίζω απόλυτα που μπαίνω. Εσύ από την άλλη όπως σου έγραψα τελευταία θα φορά ΜΙΑ ΒΡΕ ΜΙΑ φορά δε μας εσείς γράψει αγόρασα αυτό η πούλησα αυτό. Οποτε προφανώς και από κάποιον που εεν εκτίθεται δεν δέχομαι συστάσεις. Ειδικότερα από εσένα που τελευταία φορά έγραψες" ε ρε Αρταξιας που χρειάζεται. " Προφανώς μετά από αυτή σου την φράση σου είχα απόλυτο δικαίωμα να σου γράψω ότι σου έγραψα.

Εγώ γλυφτης στην ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ. Είναι κάτι που μισω.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Επίσης οποίος γουστάρει εδώ είμαι να βρεθώ face to face με πινακίδια τελευταίας 20 ετιας . Γιατί το εύκολο είναι να ποσταρει κάποιος.......εξελακια και εκείνα βάζει ότι γουστάρει.

hippy είπε...



Αυτό το παλιό άρθρο του μικρομέτοχου είχα κατά νου όταν αναφέρθηκα στην πρωινή ανάρτηση για τον ΓΔ και τις τιμές του 25άρη που θα υπεραποδώσουν όταν οι άλλες θα υστερήσουν

https://www.mikrometoxos.gr/gia-poia-anyparkti-kai-katastrofiki-agora-kanete-logo-aschetoi-eee-aschetoi/

Προσυπογράφω και με τα δύο χέρια.

Να προσθέσω πως όταν αγοράζω μια μετοχή προσδοκώ σε άνοδο. Εάν έχω λαθέψει για χ, ψ λόγους (πχ ασχετοσύνη συριζανέλ) κατά τον εγκλωβισμό μου μέχρι την επόμενη φιλοπρόοδη κυβέρνηση στον ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΕΥΑΠΣ κλπ τουλάχιστον με απαλύνει κάποιο μέρισμα...στις (δικαίως) πιεζόμενες άλλες υπάρχει μόνο ο πόνος...σκέτος

Μαύρος Κύκνος είπε...

Το Lansdowne αύξησε το short στην Eurobank κατά 0.4%. Από 0.77% σε 0.81%.

hippy είπε...

Ο Αrtaxia είναι ο λόγος που σου τά΄χωσα ΜΟΔΑ. Τον αναφέρεις υποτιμητικά δίχως να είναι παρών. Αυτό δεν σε τιμά διόλου. Παρακολουθώ τα σχόλια του καλλιτέχνη από το 2009 στη στήλη του "πατριώτη" Στούπα. Εξαιρετικός. Ούτε στο γόνατο του δεν φτάνεις (ούτε κι εγώ φυσικά).

ΦΟΛΙ μια λάθος επιλογή στις 20 και πλέον. Τι να πρωτοθυμηθώ...την Τζουλιάνα (ΠΠΑΚ), ΚΡΙ, ΚΑΡΑΤΖΗ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, Space, ΕΛΤΟΝ μερικά από τα tips που όποτε ήθελε (επαγγελματίας γαρ) μοιραζόταν με τους αναγνώστες του μπογκ.

Geopard είπε...

Ευχαριστώ πολύ τον κύριο hippy για την ανάλυση , μόνο μια αμφιβολία εχω για το κοινωνικό τιμολόγιο ότι εκτός από την ΔΕΗ επιβαρύνει και τους καταναλωτές που δεν δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο με τις χρεώσεις μέσα στον λογαριασμό ως ΥΚΩ σύμφωνα με αυτό το άρθρο https://energypress.gr/news/oydeis-metraei-tis-yko-poy-kaloyntai-na-plirosoyn-oi-katanalotes-i-dei-zitaei-600-ekat-o-admie

austin είπε...

Θεωρώ ότι δεν προσφέρει κάτι να λέει ο καθένας τις κινήσεις του, όταν δεν είναι επαγγελματίας η χρονιά στην αγορα και γνωστής. Εξού και δεν λέω τις επιλογές μου.

Και το γνωστής ορίζεται ως μια συγκροτημένη ανάλυση, σκέψη, διαχειριση η/και πληροφορηση.

Οταν δε οι δηλωμενες (αξιοσεβαστες) θέσεις είναι τρεις από τις πιο προβληματικες μετοχές (φολί, πειρ, δεη) δεν θα έλεγα ότι προσφέρει κάτι η δημοσιευση τους...

austin είπε...

Πως να το πω αλλιως...αν μου έλεγες ότι εχτιζες θέση στην τενεργ και έκανες αύξηση της θέσης σου σε κάθε διάσπαση αντίστασης θα σε έβαζα μέσα στους γνωστές.

austin είπε...

Χιπι πολυ ξύλο στην τζενεραλ ελεκτρικ. Και η αλλαγή έδωσε ανάσα αλλά περίμενα συνέχεια στην κινηση

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εσύ που ξέρεις ότι το χτισιμο θέσης σε ΔΕΗ και ΠΕΙΡ δεν είναι καλό??? Γνωρίζεις και το μέλλον?? Γιατί δεν θυμάμαι ότι έγραψα κάπου ότι μπαίνω θα trade.

Όσο για αυτά που γράφεις περί δημοσίευσης θέσεων μη επαγγελματιων εσύ τι περίμενες από ένα blog που γράφουν μη επαγγελματίες??? Εντελώς άκυρο σε βρίσκω.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Άσε που δεν με ενδιαφέρει που με βάζεις εσύ. Μα καθόλου όμως.

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτεεε. Με 3 επσιλον το παίκτε. Πολύ φασαρία, οπότε είμστε κοντά σε κάποιο βραχυ-πάτο. Εντυπωσιακή η αντοχή αδμιε εν μέσω αρνητικων σεναριών. Αλλά ως πιστός αναμένω χαμηλότερα. Το ίδιο για δεη. Μακάρι να γίνει η πώληση να κερδίσουν οι έχοντες, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα γίνει με άλλη κυβέρνηση.

Geopard είπε...

Κύριε Lorac εάν γίνει με άλλη κυβέρνηση και αργήσει η πώληση η δεη θα πρέπει να κάνει reverse split για να έχει τιμές κοντά στο ευρώ έτσι όπως την χώνουν αφού δεν μπορεί να κρατήσει τιμές εδώ και 6 μήνες στις 17-04-2018 είχε στο ταμπλό 2,93 σε τιμές κλεισίματος και σήμερα 4-10-2018 έχει 1,284 , αν μου το έλεγαν πριν από 6 μήνες ότι θα γράψει αυτήν την τιμή στο ταμπλό θα έλεγα ότι μου κανουν πλάκα σήμερα με το κεφάλαιο μου με ζημιές σχεδόν στο 50% στην ΔΕΗ πραγματικά είμαι εκνευρισμένος και δεν θέλω να βάλω ούτε 1 ευρώ στην άθλια αυτή εταιρεία που έμπλεξα γιατί πραγματικά δεν έχει αξία αυτό νιώθω καθημερινά με την συμπεριφορά της στο ταμπλό που στο τέλος προσπαθούν να την κλείσουν όσο ποιο χαμηλά μπορούν στις δημοπρασίες και που δεν μπορεί να κάνει μια αντίδραση της προκοπής έστω τεχνικής φύσης το 1,3χ κράτησε μόλις 2-3 μέρες σειρά έχει το 1,2χ και μετά το 1,13 που σε 1-2 εβδομάδες θα το έχει χάσει και αυτό και μετά σειρά έχει ο 1 από μπροστά τόσο σκουπίδι την έχουν κάνει στο ταμπλό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο καθενας κανει τις επιλογες του και παιρνει και τα ρισκα του..Καλο ειναι να μην λεμε τι παιχταραδες ειμαστε γιατι δεν ξερουμε τι θα κανει η αγορα ουτε στην επομενη ωρα..
Προσωπικα θα ελεγα πως δεν ενδιαφερει και κανεναν τι αγορασα τι πουλησα και αν εχω φραγκα η δεν εχω..κι ειναι τεραστιο λαθος να λεμε δημοσια λεπτομεριες για το οικ προφιλ μας..
Λαθος μου μεγαλο που κοντραριστικα με τον κυριο χιπυ και τον κυριο αρταξια για κομματικα..ποιος να πιστεψει αραγε οτι εχω να ψηφισω νδ απο το 2009 ..αυτα και παμε παρακατω..
Δεν κρυβω πως χαρηκα που ξαναγυρισε ο χιπης για διαφορους λογους...

hippy είπε...

Απουσίες πολλές κ. Lorac...μια κι εμφανίσθηκες όμως να αναφέρω πως στα 4,40 και πάνω σταθερά μειώνω θέση στην αγαπημένη μας επιλογή παγουράκι Θεσσαλονίκης μέχρι να φτάσω στο μισό (6Κ). Δεν είναι κι εύκολο με την εμπορευσιμότητα περιπτέρου (ένας απ΄τους λόγους που πήρα την απόφαση)

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μετανοειτε!!!!!!!Α βρε Όπλαρχηγε...

hippy είπε...

"ποιος να πιστεψει αραγε οτι εχω να ψηφισω νδ απο το 2009"

Απίστευτο!!!!!

Το επιστρέφω "ποιος να πιστεψει αραγε ο αριστερός εγώ ψηφισα νδ το Σεπτέμβρη 2015 μπας και γλυτώσει η χώρα απ΄την χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση"

(δίχως όμως αυτό να απαλλάσει την προηγούμενη απ΄τα λάθη της)

mixalis mixalios είπε...

Μιας και είναι η ώρα των εξομολογήσεων εγώ είχα ψηφισει Συνασπισμό επί Κωνσταντόπουλου.... αμαρτία εξομολογουμενη ουκ έστι αμαρτία.....

Μαύρος Κύκνος είπε...

Τελικά ο ΜΟΝΟΣ καθαρόαιμος δεξιός είμαι εγώ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Είπαμε έχω να ψηφίσω νδ από το 2009. .Επίσης έχω να πάω στην κάλπη από το 2009. .

Geopard είπε...

Και όσοι ψήφισαν ποτάμι τελικά αποδείχτηκε σήμερα ότι είναι δεξιοί "Ντ. Μπακογιάννη: "Ναι" σε πολιτικές συναινέσεις με Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι"

hippy είπε...

Και μετά λέμε για το ΚΚΕ ότι φοράνε παρωπίδες!!!!

Βρε ΜΟΔΑ το να είσαι φανατικός είναι καλό? Να μην βλέπεις τα όποια λάθη της παράταξης σου είναι σωστό? Να χάνεις 30-40-100% στις επιλογές σου και να επιμένεις "ήσαν σωστές" είναι καλό?

Τι να πω, δεν βρίσκω λέξεις...έξω το χιόνι έφτασε ένα μέτρο!!!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Βρε εδώ ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα....

Κε ΗΙΡΡΥ σε ευχαριστω που άκουσες την πρόσκληση και ξανα ήρθες. Συγχώραμε δεν είχα προλάβει να κατεβάσω τα σκουπίδια.

hippy είπε...

Γιάννη ήθελα να το γράψω καιρό τώρα...μου αρέσει το χιούμορ σου!

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όπλαρχηγε μου συγνωμη αλλά δε υπάρχει δικαιολογία στο να απεχεις από τόσες κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Geopard η δήλωση Ντόρας περί πολιτικών συνεναισεων δεν σημαίνει αποκλειστικά και μετεκλογικη συνεργασία. Ο Κυριάκος θα πορευτει με αρκετους εξωκοινοβουλευτικους έχω την αίσθηση.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Και φυσικά πιστεύω ότι θα είναι αυτοδυναμος και εύκολα μάλιστα.

Geopard είπε...

Είμαι υπέρ των συνεργασιών αλλά τώρα επιβάλετε να βγει αυτοδύναμος και μην πω να αλλάξει εκλογικό νόμο και να κάνει 2 εκλογές ώστε να πάρει μια σοβαρή αυτοδυναμία με ορίζοντα τετραετίας,γιατί δυστυχώς για μένα ο Σαμαράς διέπραξε το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της Ελλάδας όταν ο χαζός (Παπανδρέου) ζητούσε βοήθεια και δεν του την έδωσε όταν μάζευαν 260-270 βουλευτές και θα περνούσαν τα πάντα χωρίς να ανοίξει μύτη και θα είμαστε στις αγορές χρόνια τώρα χωρίς το τσίρκο που έχουμε τώρα για κυβέρνηση. Αυτά περί αυτοδυναμιών από εμένα.

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.