Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΤΟ ΤΕΛΟΣ..

Εδώ και κάποιο διάστημα, κράτος και κοινωνία έχουν προκαταλάβει την ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες εκλογές, και συμπεριφέρονται αναλόγως. Το πρώτο που συμβαίνει στις περιπτώσεις αυτές είναι να αποσύρεται η εμπιστοσύνη στους σημερινούς κυβερνώντες, εν αναμονή των επόμενων. 

Ιδίως, σε κράτη όπως το ελληνικό που το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, διότι το κράτος ως πελατειακό, δεν έχει ισχυρή θεσμική συνέχεια, αυτό σημαίνει ότι όλα σταματούν να δουλεύουν όπως δούλευαν. Στο δε επίπεδο της κοινωνίας, εντείνεται η ανομία, η ανασφάλεια, οι παρανομίες.

Στην οικονομία τέλος, παγώνουν οι επενδύσεις, και οι παίκτες τηρούν στάση αναμονής. Εκεί είμαστε αυτή τη στιγμή, με τον Συριζανελ να έχει χάσει πλήρως πλέον τον έλεγχο του κράτους και του δημοσίου συμφέροντος (αν τον είχε και ποτέ βέβαια...).

Όλα αυτά θα επιδεινωθούν και θα χειροτερεύσουν τους επόμενους μήνες, όπου οι επικεφαλής των υπουργείων θα ασχολούνται μόνο με την επανεκλογή τους. Αν  μας φαίνεται άσχημο που κατέρρευσε το Μετρό, και που δολοφονούν ανθρώπους μέρα μεσημέρι, περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει στο άμεσο μέλλον. Το τέλος τους θα κρύβει πολλές ακόμη δυσάρεστες εκπλήξεις για όλους μας.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: