Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

S P 500

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ













S&P 500: WEEKLY CHART...

Mετά τα υψηλά της τρίτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου στις 2944 μον ο πιο αντιπροσωπευτικός παγκόσμιος δείκτης κινήθηκε πτωτικά προς την γραμμή τάσης R , σε μια ζώνη όπου κρατήθηκε για οκτώ εβδομάδες:

1) Προσπαθώντας να επανέλθει πάνω απο τον ακμο 50 εβδομάδων
2) να μην απωλέσει την μεγάλη στήριξη της trendline ( επισημαίνεται με μπλε παραλληλόγραμμο).

Tελικά, το πάνω χέρι πήραν οι πωλητές με αποτέλεσμα την βίαιη ( by the book) καθοδική κίνηση και διάσπαση της E10=2590 μον.

Η εβδομάδα που διατρέχουμε, τελευταία για το 2018, ξεκίνησε με gap down που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι ένα gap εξάντλησης ( exhausting), έτσι ώστε ήδη ο δείκτης να αντιδράσει τεχνικά από την Z1 των 2319 μον.

Επόμενη -διπλή ζώνη στήριξης οι Χ50-Χ100 [ 2187-2132] μον, που μας φέρνει δυο! χρόνια περίπου πίσω όταν είχαμε την εκλογή του Donald Trump ως νέου πλανητάρχη.
Σε περίπτωση αντίδρασης από τα προαναφερθέντα επίπεδα(αρκετά πιθανή ως relief rally)  η Ε10 στις 2590 μον παραμένει ισχυρή αντίσταση, λειτουργώντας ως neck line του σχηματισμού αντιστροφής.

Αξιόλογη η ένδειξη του δείκτη σχετικής ισχύος (Relative Strength Index) 14 εβδομάδων, όπου και επισημαίνεται η ΑΡΝΗΤΙΚΗ απόκλιση ( Α1-Α2) σε σχέση με το price action, που προϊδέασε για την συνέχεια της πτωτικής κίνησης.
Hδη ο ταλαντωτής βρίσκεται σε oversold ζώνη, γεγονός που έχουμε να συναντήσουμε από τον Φεβρουάριο του 2009!


3 σχόλια:

Panos είπε...

Χρονια πολλα Μιχαλη...χρονια πολλα στους φιλους και σχολιαστες της Ε.Γ....

michele είπε...

Χρόνια πολλά Πανο και σε όλους τους φίλους.
Τα συμβολαια του S&P που παρουσιάσαμε σήμερα εκαναν χαμηλό στο 2317 και αντέδρασαν κλεινοντας στο +5,4%
ενω στην spot εκλεισε ο δείκτης στις 2467,70μον στο +4,96% κανοντας ισχυρή αντίδραση για την οποια ειχαμε προϊδεάσει στην ανάλυσή μας

.."Η εβδομάδα που διατρέχουμε, τελευταία για το 2018, ξεκίνησε με gap down που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι ένα gap εξάντλησης ( exhausting), έτσι ώστε ήδη ο δείκτης να αντιδράσει τεχνικά από την Z1 των 2319 μον...

και

"Σε περίπτωση αντίδρασης από τα προαναφερθέντα επίπεδα(αρκετά πιθανή ως relief rally) η Ε10 στις 2590 μον παραμένει ισχυρή αντίσταση, λειτουργώντας ως neck line του σχηματισμού αντιστροφής".

Paolo GG είπε...

χρόνια καλά σ όλους !!!
άντε να ζεσταθούμε λίγο...παγωσαμε χρηματιστηριακά και κυριολεκτικά.