Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 




                                                                            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

25 σχόλια:

michele είπε...

http://www.kathimerini.gr/1007291/article/epikairothta/ellada/ypoxwrhsh-8-8esewn-gia-thn-ellada-ston-pagkosmio-deikth-diaf8oras

Πέσαμε και 8 θέσεις στην διαφάνεια , o δε Indipendent στην Βρεττανια σε αρθρο του, αναρωτιέται:

«Τι στο καλό συνέβη στην ελληνική παραδοσιακή αλληλεγγύη στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί η Ελλάδα, η ευρωπαϊκή χώρα που βίωσε μία σκληρή, διεφθαρμένη δεξιά στρατιωτική χούντα την περίοδο 1967-1974, στέλνει ένα μήνυμα υποστήριξης και αποδοχής σε μια διεφθαρμένη δικτατορία που έχει τη στήριξη του στρατού, στη Βενεζουέλα;»

Κατα τα άλλα, ολα καλά :))

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλησπέρα

μεταφέρω το πρωινό μου σχόλιο με μιαν ερώτηση

Ο Πορτογάλος πολίτης πληρώνει για τα ομόλογα με διάρκεια άνω του έτους (που ενδιαφέρει την κ. Ξαφά)

3.85% για την λήξη στις 15/04/2021 (PTOTEYOE0007)

2,20% για την λήξη στις 17/10/2022 (PTOTESOE0013) που εκδόθηκε στην χρυσή εποχή Ντράγκι

4,125% για την λήξη στις 14/04/2027 (PTOTEUOE0019)

Ο κύριος Προκοπάκης εκδικητικά (λέω εγώ από το ύφος του σχολίου του) καταλήγει

"Πήγαιναν, λέει, για δεκαετές. Παπάρια μάντολες. Πάρτε ένα πενταετές τώρα, στο 3.45% (κουπόνι), ενώ οι Πορτογάλοι έχουν το δικό τους στο 0.45%

Η ερώτηση προς τον κ. Προκοπάκη και όποιον άλλο είναι "αφού το πορτογαλικό 5ετές είναι στο 0,45% και η 10ετία* στο 1,60%(συμπληρώνω) γιατί δεν βγαίνουν στις αγορές ώστε να αντικαταστήσουν τις ακριβότερες εκδόσεις? Οεο?"

Απαντώ..."διότι ΔΕΝ μπορούν να πετύχουν τέτοιες αποδόσεις θα τους ζητήσουν τουλάχιστον 30% μεγαλύτερες"

*ΥΓ για την ιστορία και όχι για να κάνω τον ξύπνιο (αφού δεν είμαι) τον Φεβρουάριο του 2018 αγόρασα το Πορτογαλέζικο 10ετές εν μέσω γενικευμένης πτώσης στο 98,50 (με απόδοση 4,30%)...μετά από ένα 3μηνο η χώρα τους αναβαθμίστηκε από τους οίκους σε ΒΒΒ-, τα ομόλογα τους έγιναν επιλέξιμα από την ΕΚΤ κι απογειώθηκαν...εγώ πούλησα (νωρίς) στο 113 και τώρα είναι στο 121,48

http://en.boerse-frankfurt.de/bonds/yieldcalculator


Πιθανολογώ πως όταν όταν με το καλό πάρουμε την πρώτη αναβάθμιση (σίγουρο ενδεχόμενο ασχέτως με την παράταξη που θα κυβερνά) θα έχουμε καλύτερες αποδόσεις

michele είπε...

Mα Ηλια μου ειναι θεμα timing το δεκαετες που ληγει το 2027 εχουν χρόνο να το ρολλαρουν. Τωρα οντως δεν νομιζω οτι θα επιαναν το 1,68% της σημερινης αποδοσης θα πηγαιναν κοντα στο 2%
Με την ιδια λογικη γι αυτο εμεις με πανω απο 4% δεν βγηκαμε με 10 ετες

Εσυ πολυ καλα εκανες τοτε, αλλα και τωρα θεωρω οτι το 5 ετες με 3,45% κουπόνι ευκαιρια ειναι για αυτους που το πηραν.
Το θεμα ειναι αν ηταν ευκαιρια για τον εκδοτη, οχι για τον αγοραστη.

hippy είπε...

Φίλε κ. Lorac είναι δυο θέματα που πιστεύω ότι έχετε κατάρτηση και συνεπώς βαρυσήμαντη (για μένα) άποψη...α) άμυνα-εξωτερική πολιτική και β) ενέργεια. Καθαρά από διαίσθηση νομίζω πως η ΔΕΗ τα χαμηλά τα είδε. Το ομόλογο που λήγει είναι 350 εκ. δλδ όχι και μεγάλο ποσό για μια παγκόσμια αγορά που ψάχνει μια απόδοση της προκοπής. Θεωρώ πως το ποσό θα βρεθεί εύκολα. Το κεράκι της διαχείρησης Σταθάκη-Παναγιωτάκη τελείώνει. Τα φαρμακερά βέλη στη φαρέτρα Φλουδόπουλου και λοιπών ΔΕΗμάχων αραίωσαν. "Ψήνομαι" που λέτε εσείς οι νεολαίοι να πάρω μια πρώτη θέση και να 4πλασιάσω βέβαια στην εξαγγελία εκλογών όπως είχα πάντα κατά νου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=9XEgp9l90Fs&index=10&list=PL1kt_f5fA0FmvnBXVF0ZtxxO34JcTr-Io

hippy είπε...

Ο μαριδαίος εγώ (και όποιος άλλος) ψάχνουμε το καλύτερο για τις οικονομίες της οικογένειας μας αντί της προθεσμιακής. Όταν ενδιαφέρομαι να αγοράσω το ομόλογο μιας εταιρείας θέλω να υπάρχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ελεύθερες θετικές ταμειακές ροές καθώς αυτές μου πληρώνουν τόκους και την αξία στη λήξη (και το κάνουν θελκτικότερο για roll over). Η "εταιρεία" Ελλάς την επόμενη τριετία θα έχει "θετικές ταμειακές ροές" 3,50% του ΑΕΠ (+ το πρωτογενές πλεόνασμα) και στη συνέχεια 2,2% του ΑΕΠ...είναι και αφορολόγητο κάτι που αντιστοιχεί σε μικτό κουπόνι άλλων πάνω από 4%.

Ωστόσο δεν θα βιαζόμουνα να το αγοράσω...βλέποντας την στατιστική συμπεριφορά των άλλων εκδόσεων πιθανολογώ πως μέχρι το καλοκαίρι θα το βρω στο 97-97,5% της αξίας.

(μου μοιάζω κυνικός ρε γαμώτο όταν γράφω τέτοια καθώς το επιτόκιο το πληρώνει η χώρα μου...όμως εάν δεν το πάρουμε εμείς θα το πάρει ο ξένος και θα καταναλωθεί έξω ενώ εμείς το χρήμα το "ρίχνουμε" εδώ)

michele είπε...

Αυτο να μην σε απασχολεί με την έννοια, οτι το κρατος ( ναι το παλαιότερο) κούρεψε τα ομόλογα των ελληνων που το εμπιστευθηκαν.
Δεν σημαίνει οτι σωστός επενδυτής δεν είναι πατριώτης υπ αυτήν την έννοια.

Ανεξάρτητα του επενδυτικού προφίλ του καθενός, εγω βλέπω σαν πατριωτισμό η χώρα μου να κάνει ολα εκείνα τα απαραίτητα, ωστε να πληρώνει στους πιστωτες της 50 εκ τόκους και οχι 200εκ ( οι διαφορές με παρόμοιες χώρες είναι μεγαλύτερες) αλλα έφερα ένα παράδειγμα.

mixalis mixalios είπε...

https://www.protothema.gr/politics/article/859543/kokkini-kai-sti-eurobank-i-elena-ton-prespon/

michele είπε...

Και εδω η πλήρης ανάλυση του Προκοπάκη για τον φιλο Ηλια αλλα και όλους ,νομιζω ειναι χρήσιμη.

Όλα για την έκδοση του πενταετούς ομολόγου - και των επομένων

Με την έκδοση του πενταετούς η κουβέντα γίνεται αν ήταν επιτυχία ή όχι. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω μερικά πράγματα και μετά βλέπουμε τι ήταν.

1. Μέχρι τον Ιούνιο 2020 όλα τα χρεολύσια είναι χρέους υψηλού ή σχετικά υψηλού επιτοκίου. Από τα φθηνότερα είναι του ΔΝΤ (!!!) με 3.8%. Τον Ιούνιο 2020 είναι η πρώτη αποπληρωμή διακρατικού δανείου.
2. Ειδικά για το 2019 έχουμε (α) τη λήξη του υπολοίπου του πενταετούς Στουρνάρα τον Απρίλιο, περίπου €2.5 δισ με επιτόκιο 4.75%, (β) λήξη ομολόγων ΕΚΤ τον Ιούνιο, περίπου €3.75 δισ με επιτόκιο 6%, (γ) λήξη ομολόγων ΕΚΤ τον Οκτώβριο, περίπου €2.1 δισ, με επιτόκιο 6.5%.
3. Από το 2 είναι προφανές πως οποιοσδήποτε δανεισμός μέχρι περίπου €7.5 δισ κάτω από 4.75% ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους - αντίθετα το βελτιώνει. Βέβαια, μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε να το βελτιώσει πάρα πολύ και με μακροπρόθεσμο δανεισμό, πλην όμως οι μάστορες της μπουρδολογίας Τσακαλώτος και Τσάκωνας μπορούν να ισχυρισθούν βελτίωση.
4. Το επιθυμητό θα ήταν μακροπρόθεσμος δανεισμός (δεκαετία και άνω) με επιτόκιο ας πούμε στο 3.5%. Υποτίθεται αυτό ήταν το Άγιο Δισκοπότηρο που έψαχναν οι Μόντυ Πάιθον όλο το 2018. Απέτυχαν. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα κατάφερναν σήμερα να εκδώσουν δεκαετές με επιτόκιο κάτω από 4.75%. Γι αυτό καταφεύγουν πια σε ομόλογα συντομότερης λήξης που είναι κατά κάποιον τρόπο "ασφαλισμένα" με τα υπερπλεονάσματα.
5. Η πολιτική Τσακαλώτου/Τσάκωνα ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Το 72% του χρόνου κατά το 2018, η απόδοση του πενταετούς ήταν κάτω από το σημερινό 3.45% του κουπονιού - προφανώς ακόμη περισσότερο με το 3.6% του συνολικού κόστους. Η Ελλάδα μπορούσε να έχει βγει με τους σημερινούς όρους μέσα στο 2018, όχι μία αλλά τρεις ή τέσσερις φορές. Η επιμονή στο αποτυχημένο πλάνο, μας κοστίζει. Κοστίζει στην οικονομία, ειδικά στις τράπεζες, κοστίζει στο χρέος.

michele είπε...

6. Το κυνικό της πολιτικής Τσακαλώτου/Τσάκωνα (ή Rothschilds γιατί οι δικοί μας έχουν αποδείξει πλειστάκις πως δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα) είναι πως είχαν πάντα την fall back position της αντικατάστασης των υψηλών επιτοκίων του 2019. Αν αποτύγχανε το πλάνο τους, θα πήγαιναν ακόμη και σε διετές (αν τα πράγματα στριμώχνονταν) με 4.75% ή και 6.5% και θα πανηγύριζαν.
7. Ανεξαρτήτως κόστους, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον €7 δισ από τις αγορές φέτος. Μάλιστα, μέχρι τον Ιούνιο. Διαφορετικά, αυτό που λέμε μαξιλάρι και υποτίθεται μας ασφαλίζει, δεν θα είχε καμιά ασφαλιστική αξία. όλοι θα περίμεναν να περάσει ο καιρός και να τελειώσει. Μαζί μ' αυτό και εμείς - εκτός εάν είχε παρέμβει εν τω μεταξύ η Ευρωζώνη ξανά. Πέραν του ότι η άντληση €7 δισ δείχνει ευρωστία, παρατείνει τη ζωή του μαξιλαριού κατά ένα χρόνο και δίνει ανάσες στην επόμενη κυβέρνηση. Ανάσες που χάνονται με τις εκλογές και ενδεχομένως τις διαδοχικές εθνικές εκλογές.
8. Σε όρους κεφαλαιαγοράς, η έκδοση του πενταετούς ήταν φόλα. Είναι 300 μονάδες βάσης πάνω από το πορτογαλικό πενταετές, ενώ η διαφορά των δεκαετών ομολόγων είναι μεν τεράστια, χαμηλότερη όμως, στις 232 μονάδες βάσης. Το επιτόκιο είναι υψηλότερο από αυτό του (μεγαλύτερης διάρκειας) επταετούς πέρυσι. Από την 25/7/2017 που έγινε η πρώτη "έξοδος" στις αγορές, το spread (δεκαετίας) έναντι της Γερμανίας έπεσε μόλις 95 μονάδες βάσης (από 473 σε 378) - μεσολάβησαν τρεις έξοδοι, τρεις αναβαθμίσεις από οίκους, μαζεύτηκε μαξιλάρι πάνω από €24 δισ, βγήκαμε από μνημόνια. Οι προοπτικές της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται δεν πείθουν - βγάζουν μέρος του "κινδύνου χώρας" και μέχρις εκεί.

Ας επανέλθουμε στο ερώτημα: επιτυχία ή αποτυχία. Πρώτα απ' όλα ανακούφιση. Ένα "ουφ" - το ίδιο σχεδόν ακόμη και εάν το επιτόκιο ήταν 6%. Είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε κεφάλαια από τις αγορές. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τι αντίκτυπο θα έχει στις προοπτικές νέου εγχειρήματος.

Το υψηλό επιτόκιο επιβαρύνει τις προοπτικές ανάταξης, μη μειώνοντας επαρκώς το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους. Θα δούμε και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα. Αν θα μπουν στο μαξιλάρι ή βρουν άλλη χρήση.

Οι συνθήκες (κυρίως το προφίλ των χρεολυσίων που λήγουν) είναι τέτοιες που είναι σχεδόν αδύνατον να είναι παραγώδης αποτυχία μια έκδοση μεσοπρόθεσμου χρέους. Οι παντελώς ανεπαρκείς Τσακαλώτος/Τσάκωνας έκαναν deliver αυτό που μπορούσαν. Τόσοι είναι.

Κάποιος φίλος (γαυρεπίγαυρος βέβαια) σχολίαε: ως και ο Παναθηναϊκός θα πετύχαινε χαμηλότερο επιτόκιο. Σωστό, μόνο που τα αστροπελέκια μας είχαν να καλοπιάσουν τους παράγοντες της αγοράς που τους κορόιδεψαν πέρυσι με το επταετές και μας ξέσκισαν όλο το χρόνο.

Ακούσατε το Ράδιο-Γιώργος.

hippy είπε...

Ο κ. Προκοπάκης δικαιούται να έχει άποψη όπως όλοι...την διατυπώνει και κρίνεται επίσης όπως όλοι (κι εγώ εν προκειμένω)...προφανώς οι κ. Τσακαλώτος και Τσάκωνας (που δεν είναι καθόλου μπούρδες και σίγουρα είναι ικανότεροι του κ. Προκοπάκη) έκαναν ότι μπορούσαν για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή επάνοδο στην αγορά...οι δυνατότητες τους έφτασαν μέχρι την έκδοση 7ετούς ΟΕΔ με κουπόνι 3,375%...ναι απέτυχαν να εκδώσουν 10ετία αλλά τα κατάφεραν πολύ καλύτερα απ΄τον κ. Στουρνάρα και το 5ετές με 50% ακριβότερο κουπόνι...προφανώς και τους βοήθησε η ευρωπαϊκή συγκυρία (Ντράγκι) αλλά όχι μόνο αυτή...το πάλεψαν ικανοποιητικά για την χώρα τους κι εμάς.

Όσον αφορά το 5 είναι μια παπαριά και μισή...οι συνθήκες στην αγορά χειροτέρεψαν πολύ και απρόβλεπτα (εμπορικός πόλεμος Τραμπ-Κίνα, πτώση αξιών κλπ)..."η επιμονή στο αποτυχημένο πλάνο, μας κοστίζει. Κοστίζει στην οικονομία, ειδικά στις τράπεζες, κοστίζει στο χρέος"...ΝΑΙ σωστό...μπορεί να το επιβεβαιώσει ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας, ο Παπαθανασίου που τα έκαναν σκατά , ο Στουρνάρας κι ο Χαρδούβελης που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τα καθαρίσουν κι όλοι οι μικροί μαριδαίοι που χρεοκόπησαν 3 φορές μαζί με τις συστημικές πληρώνοντας τις μαλακίες των προαναφερθέντων...συν τον Μπαρούφα φυσικά που επαλήθευσε την λαϊκή ρήση "ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι"...του κυρίου Προκοπάκη συμπεριλαμβανομένου (και του Χίππη ομοίως...ή μήπως όχι? χα χα)

michele είπε...

Ε τωρα να μου επιτρεψεις να πω, να ψαξεις και να παρακολουθησεις καλυτερα τον εν λογω καθηγητη.

Τις αρετες του Τσακαλωτου τις ειδε για τα καλα η ελληνικη κοινωνια, παρ οτι ειχε μια καλυτερη συνεργασια με την τρόικα.

Τωρα οι συγκρισεις με αλλους ΥΠΟΙΚ ειναι ατυχης, είναι πολύ λίγος και μη υπερασπίσιμος.

Εχεις μπει άθελα σου πιστεύω σε ενα φαύλο κυκλο υπεράσπισης ανθρώπων μειωμένων δυνατοτήτων κάτι που ειναι εμφανές στους οικονομικους κύκλους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Ομως όπως έχεις καταλάβει, η εμπιστοσύνη και η προσοχή στις απόψεις σου για μενα παραμένουν οι ίδιες.
Τωρα το πρόβλημα ειναι η αριστερή ψυχούλα ,αλλα δεν με πειραζει ούτε αυτό :))
Απαντες κρίνονται εκ του αποτελεσματος.

hippy είπε...

Το 6 και το 7 είναι αναιτιολόγητες προσωπικές απόψεις του Ράδιο Γιώργος...το 8 το απαντήσαμε πρωτύτερα...κρίμα στον κ. Προκοπάκη...τον είχα για εντιμότερο

ΑΣΧΕΤΟ γνωρίζεις Μιχάλη εάν "ψάχνεται" για μεταγραφή και υποψηφιότητα με τη ΝΔ?

michele είπε...

Τωρα αν ψαχνουμε ικανο προεδρο του ΟΔΔΗΧ αυτος ειναι ο Στελιος Παπαδόπουλος που τερματισε τη θητεια του στα τελη του 2017 και ολως τυχαιως πηρε μεταγραφη στην JP Morgan

michele είπε...

Tον Προκοπακη τον ξερω χρονια και προσωπικα εχουμε μιλησει 3-4 φορες. Πρωην αριστερος, μετα στη Δραση, εχει τσακωθει και με τον Πετσα υπευθυνο δημοσιονομικης πολιτικης της ΝΔ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να πολιτευθει, αλλα υπαρχει περιπτωση να μπει σε καποιον οργανισμο κατα την άποψή μου.

Αλλα οι αποψεις του, αυτο μπορω να στο εγγυηθω δεν εχουν σχεση με πολιτικη χροια ειναι ακραιφνης τεχνοκρατης.

hippy είπε...

"Ο michele είπε...

Ομως όπως έχεις καταλάβει, η εμπιστοσύνη και η προσοχή στις απόψεις σου για μενα παραμένουν οι ίδιες"

Το επιστρέφω...ακριβώς το ίδιο πιστεύω για σένα και γι αυτό είμαι εδώ και συζητάμε.


"Εχεις μπει άθελα σου πιστεύω σε ενα φαύλο κυκλο υπεράσπισης ανθρώπων μειωμένων δυνατοτήτων κάτι που ειναι εμφανές στους οικονομικους κύκλους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης"

Δηλαδή ένας άνθρωπος αξίας (εσύ) δεν μπορεί επηρρεασμένος από την ιδεολογική του προδιάθεση, απ΄το περιβάλλον του, τις ιδιαίτερα φορτισμένες συνθήκες των ημερών και να λαθεύει εν μέρει ή περισσότερο? Γιατί δηλαδη αυτό να αφορά μόνο εμένα? (που λογικά πιθανολογώ πως μπορεί επίσης να ισχύει εν μέρει)

michele είπε...

Mα βεβαίως και μπορει, δεν κατεχει κανείς το αλάθητο. Αλλα εδω ειμαι να πω, γι αυτο συζηταμε οτι σε αυτο εκανα λαθος εκτιμηση, ή επεσα εξω κλπ ειτε αυτο ειναι μια πολιτική εκτιμηση, ειτε προκειται για χρηματιστηριακη εκτιμηση. Ειμαι σιγουρος οτι για τις τελευταιες λαθευω περισσοτερο!

Αλλα ας παρουμε την γενική εικονα. Που θα ημασταν τωρα και που ειμαστε, αν το ατυχημα δεν ειχε συμβει, για το οποιον οντως εκανα την προβλεψη πολυ νωρις.Μα αν ειχα κανει λαθος εκτιμηση για τη διακυβερνηση Συριζα νομιζω τωρα θα πετάγαμε σαν χώρα !

hippy είπε...

Το 1ο εξάμηνο συριζα ήταν καταστροφικό συμφωνώ μαζί σου...μετά ο Τσίπρας ενηλικιώθηκε αλλά η κατάσταση ήταν οριακή...δεν είμαι ικανοποιημένος από δαύτους για δικούς μου λόγους (δεν βελτίωσαν την αργή απονομή δικαιοσύνης, διαφωνώ κάθετα με την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου κι αρκετά άλλα)...πάντως κι εσείς (οι νεοδημοκράτες) δεν γίνεται να είστε ταυτόχρονα και με τον Φορτσάκη και με τον Προκοπάκη...και με το Σαμαρά και με το Μπιφτεκά της Ραφήνας...την εποχή που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, που η είσοδος με τον Σημίτη στο ευρώ έριξε τη δανειοδότηση της χώρας από το 14% στο 4% ο Αλογοσκούφης με το Δούκα και τους 160 σπάταλους εκτίναξε το χρέος και ναρκοθέτησε το μέλλον της χώρας μας...αυτά είναι ιστορία, δεν γίνεται να τα παραβλέπετε οι νεοδημοκράτες

michele είπε...

Εγω αν θυμασαι εχω αναφερθει στις παθογενειες του παλιου πολιτικου συστηματος.Και σε προσωπικο επίπεδο ( παντα εκτος κομματος να εξηγουμαστε) τα ειχα βαλει με κατι συνδικαλισταραδες λαικοδεξιους που για μενα ταυτιζονταν απολυτα με τους αντιστοιχους πασοκους και αριστερους.

Αλλα οπως και να εχει η εναλλαγη των παλιων κομματων ,παντα περιειχε καποια προσωπα και πολιτικες που πηγαν την χωρα στις 25 πιο προηγμενες του κόσμου. Εστω και με μερικα δανεικα του κρατους παραπανω.
Ο Αλογοσκουφης δε δεν εκτιναξε το χρεος το αφησε στο 103-104% του ΑΕΠ οσο περιπου επαιζε για πανω απο 10 χρόνια. Μετα ηρθε ο εκτοχιασμος.

Ομως εδω τι εγινε.Μαζεψαν ΟΛΗ την πασοκονεοδημοκρατικη πλεμπα, συγκυβερνησαν, περνανε εθνικες συμφωνιες με ψηφους αυτων σκορπιες, πολιτευονται ΜΟΝΟ για εντυπωσεις και φυσικα εχουν κανει τις κωλοτουμπες του αιωνα σε ολες τις μαλακιες με τις οποιες εξαπατησαν τον κοσμο. Ε πως να το κανουμε δεν θα τους βαλω ισα και ομοια με κανεναν μεχρι τώρα.
Εδω πηγε ο αλλος πρωην πρωθυπουργος ο Παπαδημος στο νοσοκομειο τοσους μηνες απο τρομοκρατικη ενεργεια και δεν πηγε ο ΑΛΗΤΗΣ δυο βηματα σαν πρωθυπουργος να τον δει.
Τι να λεμε τωρα, θα τον ξεσκιζω μεχρι να παρει τον πουλο.

Και οταν ερθει ο αλλος ( υπαρχουν πολλοι τομεις που θελω να τον δω, εσυ ανεφερες πριν μερικους) θα ειμαι και εκει αυστηρος.

hippy είπε...

Περίπου έτσι (ως προς το χρέος)...από το 103% στο 127% το 2009...αλά ακριβώς όπως τώρα χάθηκε απ΄του συριζαίους η χρυσή 3ετία Ντράγκι έτσι και τότε το 2006-9 χάθηκε η χρυσή τριετία χαμηλών επιτοκίων...μετά μας πήραν πρέφα και κόπηκε η φτηνή χρηματοδότηση...

Πριν καληνυχτήσω να πω το προφανές...κι εγώ όπως κι εσύ θέλω να τα καταφέρει ο Κυριάκος...βασική προυπόθεση για να γίνει αυτό είναι να γίνει "πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων"...οι κορώνες καθόλου δεν βοηθάνε, θα τις βρεί μπροστά του (και δεν μ΄ενδιαφέρει ποιος άρχισε ούτε ποιος είπε την μεγαλύτερη)

hippy είπε...

https://www.protagon.gr/epikairotita/poioi-einai-oi-megaloi-prwtagwnistes-tis-krisis-44341082501

http://www.kathimerini.gr/994636/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/to-dhmosio-xreos-e3akoloy8ei-na-ay3anetai-meros-1on

michele είπε...

Μια αναφορα μονο, οτι υπηρξε και η διεθνης κριση το 2008-2009 που ξεγυμνωσε βεβαιως εμας ,εδω στην Ευρωπη και ειχαν κατι ελλειμματα 7 και 8% .Αλλα εμεις ξεβρακωθηκαμε.

Εγω πιστεύω αυτό που λες οτι μπορεί να το κάνει. Αλλα πρέπει να δουμε και δειγματα γραφης, κάποιοι και φυσικα δεν εννοώ εσένα, ειναι μονο εμπαθεις. Δεν ησαν με τον Κνιτη αλλα είναι με τον τύπο που πηγε Stanford και φαίνεται και δεν τον νοιαζει να συγκρουστει.
Να το δουμε ομως, σ αυτο συμφωνώ απόλυτα.

michele είπε...

Τον εχω γνωρισει και τον Στρατόπουλο, οταν τελειωσεις τις δουλειες σου θα τα πούμε κι απο κοντα ευελπιστω !

Λευτερης είπε...

Είσθε και οι δύο υπέροχοι. Σας απόλαυσα.
Κρίμα να μην σας έχω κοντά.