Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΕΛΛ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
EΛΛ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ενας πολύ καλά ορισμένος τοπικός πυθμένας διάρκειας 3,5 μηνών έχει δημιουργηθεί από την κίνηση της μετοχής. 
Βρίσκεται σε σημαντικό σημείο, όπως επισημαίνεται στο γράφημα στα όρια της D  των 12,90€ , σημείο από το οποίο διέρχεται και ο εκμο 100 ημ.
Προετοιμάζει την ανοδική διαφυγή από τον πυθμένα, η λύση του οποίου θα γίνει με αύξηση του όγκου συναλλαγών και με ιδιαίτερη ορμή προς τον επόμενο μεγάλο στόχο της  R στα 13,65 €.
Πιθανή καθυστέρηση της λύσης, δεν θα σημάνει αποφυγή του σεναρίου αυτού, παρά μόνον εάν διασπαστούν  καθοδικά σε ημερήσιο κλείσιμο τα 12,55€ και η επιστροφή προς τα τοπικά χαμηλά, πριν την επαναφορά της μετοχής προς τον στόχο.


39 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα! Σε συνέχιση των χθεσινών σχολίων:

Πάντως το πιο περίεργο Από όλα είναι ότι (πλεον) αποδεδειγμένα, τούτοι είναι ίδιοι και χειρότεροι με τους προηγούμενους. Ρεμούλες κάνουν, σκάνδαλα έχουν κτλ. Και έχουν και κάτι χαρακτηριστικα γνωρίσματα χουντικα (στηρίζουν με βετο μάλιστα τον μαδουρο, λένε να βάλουν φυλακή κόσμο για κερδίσουν εξουσια, λέγανε για τανκ και άλλα πολλά.). Τέλος έχουν περάσει πράγματα που οι παλιοί δεν τολμούσαν να τα περάσουν.

Και παρόλα αυτά ακόμα στηρίζονται . Και ακόμα υπάρχει πιο έντονο το συναίσθημα στον μεσο ελληνα (βλεπε dwk) οι παλιοί χειρότεροι από αυτούς, ενώ αποδεδειγμένα πλέον με την κοινή λογική δεν ισχύει αυτό...

michele είπε...

Μην σου κανει καθολου εντυπωση Austin.H πολιτικη ιστορια διδασκει οτι και στις χούντες ή στις κατ επίφαση δημοκρατιες τυπου Μαδουρο παντα υπαρχει ενα 20% που στηρίζει.
Μεχρι να χαθει η εξουσία.
Καλημέρα σε όλους.

ΟΥΤΙΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Και όπως είπε και ο όπλα χθες του ετοιμαζει ο τρισγελοιος χοντρό χουνερι του Μητσοτάκη.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού για παράδειγμα, με τι λεφτά γίνεται;; με λεφτά ανάπτυξης; Πόσο άλλο επίδομα δλδ... Και μην ξεχνάμε επιδόματα έδινε και ο μαδουρο.

Βάλε λίγο μέσα στην εξίσωση και κάτι λιαπηδες (που λέει και το τρολ) και όλη την "έξω από εδώ πτέρυγα" της νδ που θα βάζει τρικλοποδιές, ειλικρινά το μέλλον του Μητσοτάκη δεν είναι και πολύ λαμπρό, Γιατί πολύ απλά δεν αρέσει ρε παιδί μουβη μεταρρύθμιση και η πρόοδος.

Μακάρι να βγω ψεύτης και να κάνω λάθος, αλλά για παρένθεση μου φαινεται θα παει

michele είπε...

Βγειτε λίγο απο την μικρή εικονα, η οποία αυτη τη στιγμη ειναι εικονα στασιμοχρεοκοπίας και θα δείτε λιγο πιο καθαρα καποια πράγματα :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

9 minutes ago
Κοιτα τωρα τι κοιταζω...
Ομολογο Σαμαρα 2014
5αετες
Ζητησαμε 2,5δις..
Μας προσφεραν πανω απο 20 δις..
Επιτοκιο4,75%
Γενικος δεικτης...
29/01/2014.....1126 μοναδες..πολυ πριν την εκδοση..
18/3/2014......1369 μοναδες..λιγο πριν την εκδοση...
Μετα; μετα ηταν οι ημερες που ο Συριζα ηθελεντην εξουσια..και φωναζε..οι υπογραφες σας δεν μας δεσμευουν...και μετα ..μετα ηρθαν οι 400 μοναδες..
Υστερογραφο..το δανειο σαμαρα..2,5 δις που πηρε με προστασια απο τις αγορες..θα αποπληρωθει με το μαξιλαρι του 1%...
Αυτα και καλημερα..

1
Το σχολιο αυτο το εχω γραψει διπλα στου κυριου Νικου..το μεταφερω μαι εδω..

ArTaXiA είπε...

Bonjour, bonjour.

Μα το τι γούστο σας κάνω, δεν λέγεται. Ειδικά αυτό το "η αύξηση του κατώτατου μισθού θα εξανεμιστεί από τη μείωση του αφορολόγητου", είναι ανεκτίμητο.

Αν δεν κάνω λάθος η μείωση του αφορολόγητου θα ίσχυε από το 2020, με ίσως επίσπευση από τα εισοδήματα του 2019; Σε έναν προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο του 2019; Από μια άλλη κυβέρνηση ενδεχομένως;

Εντάξει ρε παιδιά, είναι δυνατόν ο Κυριάκος να επιτρέψει μείωση του αφορολόγητου, ένα μήνα μετά την εκλογή του; Και οι βουλευτές του να το ψηφίσουν; Τέτοιο αντιλαϊκό μέτρο;

Ή μήπως θα το ψηφίσει;

Μπεεεεεεεεεε

michele είπε...

Είναι ψηφισμένη η μείωση αφορολογήτου, άλλη εξυπνάδα;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και εγώ σας κάνω γούστο κύριε Αρταξια..
Ο αντίλογος πάντα έχει ενδιαφέρον.

michele είπε...

Να μην πουμε πως θα "δουλεψει" η αγορα δηλ οι εργοδότες μια αυξηση που καλο ειναι να συνδέεται με ανταγωνιστικότητα, αναπτυξη κλπ. Φιλελέδικα πράγματα

ArTaXiA είπε...

Και ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα, ψηφισμένος από το 2015 είναι, αλλά κάθε χρόνο αναστέλλεται. Άλλη εξυπνάδα;

ArTaXiA είπε...

Όσο για την ανταγωνιστικότητα, όταν έρθει ο Κυριάκος στα πράγματα, θα μειώσει τους φόρους, τις εργοδοτικές εισφορές και θα ωθηθεί η ανταγωνιστικότητα. Τι; Όχι;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μια διευκρίνηση. .ο φόρος υπεραξίας ήταν να ισχύει από το 2014..δούλεψε λίγο καιρό. .φάγανε τα μούτρα τούς και τον κατάργησε η πραγματικότητα. ..κάτι σαν τον φόρο στο κρασί. .μεγάλη επιτυχία και τού Σαμαρά και του τσιπρα. .

michele είπε...

Δεν εχει καμια σχεση ο φορος υπεραξιας των ακινητων με το θέμα που συζηταμε. Μπορεις να ψηφισεις ο,τιδηποτε και αν πνιξεις την οικονομία και βγαζεις υπερ-πλεονασμα να σου πουν και οι αλλοι ενταξει δεν πειράζει μπορεί να το πας για αργότερα αυτό.

Τωρα η μείωση εργοδοτικών εισφορών, η μείωση συγκεκριμενων φόρων και η μικρη αυξηση της ανταγωνιστικοτητας έγιναν ηδη από την κυβέρνηση Σαμαροβενιζελων.
Καποιοι έξυπνοι λοιπόν, πέραν των αδαών, ήθελαν να φερουν τους κατσαπλιαδες και αναρωτιοντουσαν τι έχει να φοβηθεί η αγορά απο τον Τσιπρα.

Τα είδαμε λοιπόν. Η πλακα είναι οτι ενοχλούνται πολλοι φιλοι μου και μη, γιατι τους λεω "μυρωδιαδες της πολιτικής"

michele είπε...

Και ενα ενδιαφέρον θεμα που απεδείχθη και στην πραξη, ηταν και το ΠΟΤΑΜΙ.
Μαζευτηκαν καποιοι ανθρωποι σοβαροι,με περγαμηνες χωρις συγκεκριμενο πολιτικο στιγμα υπο εναν αρχηγο με εμφανη αδυναμια πολιτικης κουλτουρας.
Πολιτικη χωρις πολιτικούς ελεγε και φανηκε ωραιο. Εφτιαξε εναν "ομιλο προβληματισμου" χωρις ταυτοτητα, αριστεροι,δεξιοι, φιλελεδες, φιλελεφτ, σοσιαλδημοκρατες κλπ και πηγε στην Ευρωπη και δεν ηξερε σε ποια ευρωπαϊκη παράταξη να γραφτει να συμμετάσχει.
Τα υπολοιπα, τα γνωριζουμε. Σκορποχώρι.

Μυρωδιας της πολιτικης απο τους λίγους ο Σταυρακας.

michele είπε...

Εν τω μεταξυ εχετε μια κυβέρνηση που τα εχει πάρει απο το Μαδουρο και υποστηρίζει αυτο το άθλιο καθεστώς και σας ενοχλεί τι θα κανει ο Μητσοτακης αν και οταν ερθει και αν θα καταργησει το νομο περι αφορολόγητου

και μετά σας πειράζει που κράζω. Το λεω και για πολλους που δεν γραφουν απλα μας παρακολουθουν. Για να πιανω ολη τη γκάμα :)

ArTaXiA είπε...

Συγγνώμη τώρα πιστεύεις πως ένας νόμος π.χ. του αφορολόγητου, έχει διαφορετικό βάρος από έναν άλλον; Π.χ. της υπεραξίας; Όπως αναστέλλεται ο ένας, έτσι αναστέλλεται και ο άλλος. Με άλλον νόμο. Κι αν πράγματι είναι ο Κυριάκος φιλελεύθερος, ας φέρει νόμο για την κατάργηση του. Του το απαγορεύει κανείς;

michele είπε...

Οχι, καθε νομος μπορει να καταργηθεί με έναν επόμενο, ειδικα τωρα που βρισκόμαστε εκτός πολύ "στενής" εποπτείας.
Αλλα λέω οτι είναι άλλο να νομοθετείς μέσα σε πλαίσια μιας οικονομικής πολιτικής και αλλο να κάνεις κινήσεις εντυπωσιασμου και καλα "φιλολαϊκές".
Ο νόμος που ενεργοποιειται σήμερα, όπως έχουμε πει είναι του 2013 και ψηφίστηκε σε συμφωνία με τους ξένους πάνω σε μια λογική. Ανάπτυξη, μείωση εργοδοτικών εισφορών, αύξηση ανταγωνιστικότητας.

Η αγορα θα δείξει, αν αντέχει. Εγω λεω αν καποιος επαγγελματιας αντεχει θα το κανει. Αλλιως θα εχουμε περισσοτερη αδηλωτη εργασια, ισως και καμμια απόλυση ,γενικοτερη επιβάρυνση του επαγγελματία. Ναι αλλα να υπαρχει μια προοπτικη και ενας στόχος.
ΚΑΝΕΙΣ δεν πηρε παραπάνω λεφτα απο αυτα που λεει ο νόμος, αλλα ΠΟΛΛΟΙ δέχονται να παρουν λιγότερα για να επιβιώσουν.

michele είπε...

Και δεν είμαι άκριτα ουτε εναντίον της αύξησης του κατώτατου ούτε εναντίον της μείωσης του αφορολογήτου.
Υπάρχει ενα επίπεδο που θα μπορούν αυτα να συγκλίνουν βάσει των δεδομένων της πραγματικής οικονομίας.
Χρειάζεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλα χρειάζεται και ένας κατώτατος αξιοπρεπής, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα.
Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, ειναι οι επενδύσεις ιδιωτικές και δημόσιες και ανάπτυξη που δεν υπάρχει.
Και φυσικά μείωση των εγοδοτικών εισφορων και μειωση της φορολογίας επιχειρήσεων.

michele είπε...

Στο 3,60% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη νέα έκδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.
Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ οι προσφορές έφτασαν τα 10,2 δισ. ευρώ, διαμορφώνοντας το δείκτη κάλυψης στο 4,08.
Το νέο ομόλογο φέρει κουπόνι της τάξεως του 3,45%.

michele είπε...

Υψηλό ημέρας πριν λιγο, αν και θετικός παραμένει αδυναμος ο ΔΤΡ

austin είπε...

Το αστείο είναι Επίσης το εξης:

Ο Σαμαράς μείωσε φόρους και τότε ήταν όλοι στο έλα μωρέ τι έκανε και είναι φασίστας.

Ο Τσίπρας αύξησε φόρους και γλυκοκοιταζει ανοιχτά φασίστας αλλά "έλα μωρέ δεν πειράζει οι άλλοι τα ίδια θα εκαναν".

Ο Μητσοτάκης λέει συγκρατημένα ότι θα μειώσει φόρους και όλοι λένε σιγά μην τα καταφέρει.

Ο Τσίπρας μόνο παρθένες δεν μας έταξε και έλεγαν δύο από τα δέκα να κάνει είναι καλά. Τελικά έκανε-2 Και πάλι ασχολούμαστε με το παλιό, που είναι αυτός ή έννοια και η ουσία του παλιού.

Το παραπάνω το λένε εύκολα και σχιζοφρένεια.

austin είπε...

-2 εννοώ μείον 2...

michele είπε...

Η χώρα Austin πηγε πισω σε ολα. Η επιλογη ηταν καταστροφική και σε αξιακο επίπεδο, πολύ χειρότερα από τους προηγούμενους.

austin είπε...

Ξέρω ότι ο αρταξια το κάνει για να τρολαρει περισσότερο...

Αλλά όταν το παραπάνω δεν το αντιλαμβάνεται το 20 (μίνιμουμ) του εκλογικού σώματος και μάλιστα στην χώρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας (λέμε τωρα) υπάρχει πρόβλημα..

michele είπε...

Εδω εστειλαν οι αλλοι εξωδικο στις εφοριες οτι δεν πληρώνουν γιατι εχει 600 δισ ο Σωρρας στις τράπεζες ρε συ, μεγαλη διαφορά νομίζεις ειναι ;

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτεε!! Ο σώρας υπάρχει ακόμα ή εξαφανίστηκε? Εχω πετύχει όχι πολύ πρόσφατα κάτι ρωραίους στα διόδια

michele είπε...

Noμιζω ειναι προφυλακισμενος ακόμα, αλλα οι οπαδοι του συγκενρτωνονται, μοιράζουν φυλλάδια,στελνουν mail και τετοια

hippy είπε...

Τα 586 ευρώ του κατώτατου στους νέους και τα 500 του υπό πάνε όλα στην κατανάλωση και τσοντάρουν και τα παππούδια για να ζήσουν τα παιδιά. Ολοι το ξέρουν.

Πουλάω παπούτσια κι έχω μαγαζί με δυο υπάλληλους...πουλάς ρούχα κι έχεις επίσης δυό...η αύξηση κατά 70 ευρώ μας "βάζει" αλλήλους μέσα κατά 140 ευρώ/μήνα...οι υπάλληλοι μου όμως αυξάνουν την κατανάλωση αντίστοιχα με το ίδιο ποσό και κερδίζουμε απ΄εκεί....αυξάνονται τα επιδόματα στα ταμεία αλλα αυξάνουν και τα έσοδα...προφανώς και δεν είναι όλα μία η αλλη χοντρικά όμως έτσι λειτουργεί η αγορά.

Εστιάζουμε στην Πορτογαλία όταν μιλάμε για απόδοση 10ετούς (να σημειώσω ότι το 10ετές 2017 βγήκε με κουπόνι 4,125 άσχετο που το πήγε ο Ντράγκι) αλλά ξεχνάμε ότι στο ξεκίνημα υπήρξε κανονικότητα και αύξηση κατώτατου αντιστοίχος...έλεος...λίγη παραπάνω σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε

Lorac είπε...

κ. Hippy πολύ καλά και τα σχόλια που κάνατε για τη συμφωνία των Πρεσπών. Δυστυχώς έχει τρέξιμο αυτό τον καιρό και πιο πολύ διαβάζω παρά σχολιάζω

michele είπε...

Και το δικό μας θα το πηγαινε ο Draghi.. εκει δουλεψε η κυβερνηση σοβαρα Hippy ,εδω την ψάχνουμε την κανονικότητα. Ελεος οντως,συμφωνω μαζι σου :)

Lorac είπε...

Αν και εδώ και πολύ καιρό δεν ασχολούμαι με αυτή δύο σχόλια.

Πρώτον η ρητορική του προέδρου δεν μου πολυαρέσει. Μυρίζει ότι λιγνιτοπώληση… ΔΕΝ τουλάχιστον με αυτή τη κυβέρνηση.


Δεύτερον...παρόλα αυτά έχει κάνει κίνηση. Θέλει και ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τα 1,45. Οπότε αν συνεχίσει έτσι, θα πρέπει να έχει ευχάριστα (ομολογιακά) νέα σε λίγο καιρό.

Εικόνα... https://invst.ly/9x0cm

michele είπε...

Πολυ σφιχτή Lorac τους τελευταίους μήνες. Οταν την σορταρα στο 1,38 μου εβγαλε τα συκώτια μέχρι να την κλείσω στο 1,28
Έδειξε οτι δεν ήθελε να χάσει εκείνο το επίπεδο.
θα την ακουμπησω πανω απο εκει που ειπες, εχεις απόλτο δικιο

michele είπε...

Μεταφέρω και το σχόλιο Προκοπάκη για την σημερινή εκδοση, ευτυχως τα λενε κι αλλοι ειδικότεροι εμου:

"Πόσες ευκαιρίες είχαν οι ΥΠΟΙΚ/ΟΔΔΗΧ μέσα στο 2018 για να βγάλουν πενταετές ομόλογο με 3.45% κουπόνι; Και να ταίσουν λιγότερο τα σαίνια της αγοράς!

Πολλές (στη δική μου ανάλυση 72% του χρόνου!).

Η έκδοση θα ενίσχυε το μαξιλάρι; Αναμφίβολα ναι
Η έκδοση θα βελτίωνε τη θέση των τραπεζών όσον αφορά το δικό τους δανεισμό; Αναμφίβολα ναι
Η όλη κατάσταση σχετικά με την οικονομία θα βελτιωνόταν; Αναμφίβολα ναι.

Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί είναι ιδεοληπτικοί, δεν καταλαβαίνουν εάν ασχολούνται με την οικονομία ή παίζουν Monopoly και είναι βόδια - έπρεπε να ταίζουν με fees και τον σύμβουλο.

Πήγαιναν, λέει, για δεκαετές. Παπάρια μάντολες. Πάρτε ένα πενταετές τώρα, στο 3.45% (κουπόνι), ενώ οι Πορτογάλοι έχουν το δικό τους στο 0.45%"

hippy είπε...

Κοίτα Μιχάλη...είστε φανατικοί και κήρυκες διχασμού...καθόλου δεν βοηθάτε την κανονικότητα, αντίθετα την πυροβολείται...όποιος έχει αντίθετη γνώμη τον αποκαλείτε σανοφάγο...δεν έχει δικαίωμα δηλαδή στην άποψη...έτσι η χώρα σίγουρα δεν πάει μπροστά...όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες έτσι δεν είναι? Ψυχραιμία λοιπόν, στην τελική προηγείσθε...

michele είπε...

Παει πολυ με αυτα που εχει ζησει η χώρα τα τελευταια χρονια, να λες εμενα κηρυκα διχασμου. Θα ηταν προτιμότερο να κανεις την αυτοκριτική σου γιατι και μυαλο και γνωση εχεις.
Ποτε ειδικά σε σένα δεν απευθύνθηκα με παρόμοιους χαρακτηρισμους τυπου "σανοφαγος". Ξέρω σε ποιους απευθύνω τον χαρακτηρισμό αυτό.

hippy είπε...

Παπάρια μάντολες λέει ο Προκοπάκης....Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι τι κουπόνι πληρώνει το κράτος και όχι η απόδοση στο εφήμερο trade

Ο Πορτογάλος λοιπόν πληρώνει

3.85% για την λήξη στις 15/04/2021 (PTOTEYOE0007)

2,20% για την λήξη στις 17/10/2022 (PTOTESOE0013) που εκδόθηκε στην χρυσή εποχή Ντράγκι

4,125% για την λήξη στις 14/04/2027 (PTOTEUOE0019)

όταν με το καλό πάρουμε την πρώτη αναβάθμιση (σίγουρο ενδεχόμενο) θα έχουμε καλύτερες αποδόσεις που όπως είπαμε όμως αφορούν κυρίως τους ραντιέρηδες (κατά Ανδρέα Παπανδρεου)

hippy είπε...

Δεν είπα ότι απευθύνθηκες σε μένα...χρησιμοποίησα την λέξη γενικά κι έχω δίκιο

michele είπε...

Μα για το κουπόνι μιλάμε. Αυτή τη χρυσή εποχή Draghi γιατί δεν την ειχαμε εμείς;
Γιατί ειχαμε cc? γιατι οι καταθέσεις μας είναι 30 δισ κάτω από το 2014 και τα κόκκινα δάνεια 40 δισ πάνω;
Τωρα να μην πουμε τι ενδιαφέρει τον πολίτη καλύτερα

Γι αυτο μιλησα για αυτοκριτική απο τους νουνεχείς. Απο τους άλλους δεν την περιμένω και δεν με ενδιαφερει.

Και φυσικα ο Προκοπάκης δεν λεει παπάρια μαντολες.Μιλαει για συγκεκριμενο θέμα.