Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 




                                                                            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

14 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η Μαρία Αν τουαλέτα Αμαρουσίου απέσυρε την προσφορά τής...
Την γλωσσοφάγαμε προχθές την κοπέλα.

michele είπε...

Ε αντε καλα έκανε, το περίμενα να σου πω.. σουργελοχαζομάρες

Lorac είπε...

Για τον κ.Hippy, που ξέρω ότι του αρέσει. https://invst.ly/9onl2
Πολύ τρίψιμο στο γκλίτσα του τσοπάνη (1,52) και από κάτω υπάρχει λύκος!

michele είπε...

Πολλη ταλαιπωρια, καλό μερισμα, διακρατηση. Δεν βλεπω τους Κινεζους να ενδιαφερονται ιδιαιτερα για την κίνησή της. Για επενδυτες μακροχρόνιους θεωρω πολυ καλή επιλογη.
Παιζω το "στοιχημα" ΔΕΗ πιο ευκολα

austin είπε...

Χιπι, ο πόνος μου δεν είναι μεγάλος λόγω των οικονομικών και των φόρων. Και άλλες χώρες έχουν πολλούς φόρους. Το θέμα είναι όλα αυτά να έχουν αντίκτυπο, αν έχουν έστω κάτι θετικό (πέρα από τον καιρό και τις παραλίες της χώρας) τα οικονομικά είναι μία απόφαση. Βγαίνω, οκ, δεν βγαίνω, κοιτάω ακόμα και να αλλάξω χώρα γιατί επιζητώ παραπάνω υλικά οφέλη ως άνθρωπος.

Αυτό που με πονάει είναι ότι το παιδί μου και κατ επέκταση οι νεότερες γενιές, μεγαλώνουν σε συνθήκες περίεργες. Που αντί να βελτιώνονται πάνε προς το χειρότερεο και δεν φταίνε τα οικονομικά και διαιωνίζει ένα πρόβλημα. Η φαυλότητα μπορεί να σταματήσει μόνο από τις νεότερες γενιές...

Δε γίνεται να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα εμφυλιοπολεμικό περιβάλλον, όπως ζούσαν οι παπούδες μας. Δεν μπορεί να ζει στην καθημερινήτοτητα ή εμείς ή αυτοί.
Δεν γίνεται να μεγαλώνει και να θεωρεί το σαθρό ως φυσιολιγικό.
Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία αξιακή βάση στην διαμόρφωση του χαρακτήρα.
Δεν γίνεται να μεγαλώνει ενισχύοντας την βλακεία και όχι την πρόοδο (και δεν μιλω για οικονομική πρόοδο, αλλά για εξέλιξη του ίδιου του ανθρώπου.
Δεν γίνεται να μην υπάρχουν βασικές ευκολίες στην καθημερινότητα μας, όταν συσχετιζόμαστε με το κράτος. Δεν πρέπει ένας άνθρωπος να θεωρεί το κράτος εχθρό του, αλλά συνοδοιπόρο. Ακόμα και αν δεν είναι, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εχθρότητα.
Δεν γίνεται να μεγαλώνει με φόβο απέναντι σε μετανάστες και δεν ΠΡΕΠΕΙ να μεγαλώνει με ερεθίσματα εξαθλίωσης τύπου Μόρια.
Δεν γίνεται να μεγαλώνει με το "έλα μωρε, δεν έγινε και κάτι".

Ειδικά όταν όλα τα παραπάνω τα κάνει μία κυβέρνηση που ευαγγελίζεται και μας ζαλίζει το μυαλό ότι αυτή είναι που σέβεται τον άνθρωπο και κάνει και χειρότερα(όπως πολλοί άλλοι μας ζαλίζουν το μυαλό με θεωρίες και στην πράξη το ακριβώς αντίθετο).

Έχουμε θεωρήσει το ψέμα ως κάτι αναγκαίο και την ασυνέπεια ως κάτι φυσιολογικό!

Για οικονομικό λόγο μεταναστεύεις πιο εύκολα από ότι για λόγο νοοτροπίας της κοινωνίας. Και αν τα οικονομικά είανι κανονισμένα (μνημόνιο μέχρι το 2060) και δεν αλλάζουν και πολλά, η νοοτροπία δεν χρειάζεται να μείνει ίδια. Στην νοοτροπία δεν μπορείς να βάλεις μνημόνιο...

Για όλα τα παραπάνω, και επειδή κύριος εκφραστής τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι έπρεπε να έχει φύγει χθες.

Τον ευατό μου από τα παραπάνω δεν τον εξαιρώ. Εϊναι τόσο μεγάλη η επιρροή αυτών που όλοι ξέρουμε, που αν ψάξεις μέσα σου θα καταλάβεις ότι είσαι μέρος του και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια...

hippy είπε...

Καλησπέρα συνάδελφοι

διαβάζω στο βιβλίο των μικρών επενδυτών (δώρο από τ΄ανήψια του Ντόναλντ Ντακ) καλέ μου φίλε Lorac...

Όταν αγοράζω μια μετοχή το κάνω φυσικά γιατί πιστεύω ότι θ΄ανέβει...εάν όμως δεν μου κάνει το χατήρι και υποχωρήσει 5% ρωτώ τον εαυτό μου "εάν δεν την είχες αγοράσει τώρα θα την αγόραζες?"

Εάν η απάντηση είναι όχι την πουλάω επιτόπου...αν είναι ναι συνεχίζω να την διακρατώ...στο -10% όμως την πουλώ δίχως δεύτερη σκέψη γιατί εάν υποχωρήσει 50% μετά θέλω άνοδο 100% για να σβύσω τη ζημιά.

Είναι περίπου 2 μήνες που παλεύει σε αυτό το -10% (μέσο κόστος 1,70 περίπου)...σκέφτομαι* πως κάποιες φορές και η στατιστική κάνει λάθος ή μήπως είναι ο εγωισμός μου που με σπρώχνει σε λάθος σκέψη? Εσείς τι θα κάνατε? Η ερώτηση δεν είναι ρηματική...το εννοώ.

(αυτό που σκέφτομαι στην πραγματικότητα είναι το προφανές...ότι δλδ γενικά το μαγαζί πληρώνει τα λάθη της διοίκησης-κυβέρνησης και ίσως δεν φταίει το χαρτάκι...μαζί με την ΕΥΑΠΣ είναι οι μεγαλύτερες θέσεις στο χαρτοφυλάκιο που όμως δεν χρειάζεται επιπλέον ρευστότητα...έχει 35% περίπου)

hippy είπε...

...και με ΤΙΤΚ και λίγο ΥΓΕΙΑ η ρευστότητα ξεπερνά το 55%...συνεπώς και να πουλήσει κάποιος τι να το κάνει το επιπλέον χρήμα?

Τελικά η καλύτερη επιλογή για το 2018 αποδείχτηκαν τα εταιρικά ομόλογα πράγμα σχετικά παράλογο εάν σκεφτεί κανείς ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν εξασφάλιση, δεν είναι senior.

"Η αγορά μπορεί να παραμένει παράλογη για πολύ μεγαλύτερο διάστημα απ΄όσο αντέχει ένας λογικός επενδυτής" λέγεται ότι είπε ο Κευνς...ποιός ξέρει πόσα θα είχε χάσει ο φουκαράς καλός συνάδελφος

michele είπε...

Στο σχολιο 11,32 συμφωνω Ηλια ,στο δε ΑΔΜΗΕ παροτι η λογικη σου ειναι σωστη με το stop loss, θεωρω οτι ο ΑΔΜΗΕ σε τιμη 1,70 δεν ειναι προς θανατο.
Με την εννοια, οτι μια μετοχη πεφτει πολυ ειτε λογω θεμελιωδων, ειτε γεινοτερης αγορας ειτε και τα δυο μαζι.
Σε δευτερο επιπεδο βαζω αλλες περιπτωσεις, χειραγωγηση κλπ

Ε, θεωρω οτι ο ΑΔΜΗΕ πεφτει λογω γενικοτερου κλιματος της αγορας

hippy είπε...

Αustin δεν γίνεται να φταίει ΜΟΝΟ η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές...ούτε για το ηθικό κατάντημα (παιδεία, πανεπιστήμια) ούτε για το οικονομικό (μιζες, ανομίες, χρηματισμοί, χρέη σωματείων, κομμάτων, Ολυμπιακές, Χαλυβουργικές κλπ)...το κλίμα είναι μίζερο, η μουσική μονότονη και σου φταίει ο σημερινός πιανίστας...αύριο θα σου φταίει ο επόμενος αλλά θα ντρέπεσαι να το παραδεχτείς (στον εαυτό σου)

austin είπε...

Μάλλον δεν το εξηγώ καλά. Συριζα για μένα δεν είναι κόμμα. Είναι νοοτροπια.

Που υπάρχει σε ΟΛΑ τα κόμματα.

Απλά βρήκε κατάλληλο βήμα εκφρασης στην δεδομένη συγκυρία. Και επειδή δεν υπήρχε το χρήμα που υπήρχε παλιά η εμφάνιση της κάκιστη νοοτροπίας είναι ακόμα πιο έντονη.

Αυτό θέλω να αλλάξει... Και το πρώτο βημα για να αλλάξει σε έναν λαό που ακόμα θέλει δουλεισ και εθελοτυφλεί, είναι να δει αυτό το χάλι και ο μόνος τρόπος (με βάση τον τωρινές συγκυρίες) είναι να φύγει η κυβέρνηση και ο οποίος επομενος να μπορέσει με τισ πράξεις του να το αναδείξει.

Μακάρι να μπορούσε να το δει αλλιώς...

Χεστηκα για το οποίο κόμμα.

hippy είπε...

Κοίτα θα σου μιλήσω ειλικρινά...σαν οπαδός του ΚΚεσωτερικού (3%) και του Πανιώνιου (0,3%) περίμενα πολλά (στην αρχή) από τούτους...στο μήνα επάνω (ευτυχώς για το ΧΑΑ σχετικά νωρίς) κατάλαβα οτι αλλού πάει το πράγμα...έκτοτε κρατώ αποστάσεις...ωστόσο είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να ξέρω και τους άλλους...όπως το΄πε ο Καζαντζάκης "Δεν πιστεύω τίποτα δεν ελπίζω τίποτα είμαι ελεύθερος"...και τα περιμένω όλα από τον εαυτό μου, συμπληρώνω.

austin είπε...

Ξέρεις χιπι, είναι ελάχιστοι άνθρωποι σαν και εσένα (και εμένα θα βάλω και σε μην φαίνεται μετριοπαθες) που μπορούν βγουν δημόσια και να πουν έκανα λάθος η να ρωτήσουν πραγματικά την γνώμη του άλλου.

Βλέπω όμως ότι ο περισσότερος κόσμος γύρω μου δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι και ο διπλανός του μπορεί να έχει δίκιο.

Ακόμα και σήμερα όταν με έβριζαν φίλοι μου που τότε τους έκανα απλές ερωτήσεις για τον συριζα, χωρίς να υποστηρίζω καθόλου την ΝΔ (δεν συμπαθούσα καθόλου τον σαμαρά συνολικά), σήμερα κάνεις τους δεν γύρισε να μου πει "ήταν χαζομάρα που σε έβρισα"

Οπωσ ξαναείπα, στην δεδομένη συγκυρία δεν βρίσκω εύκολα άλλο τρόπο να πάμε το παρακάτω βήμα.

Καλά τα έλεγε ο Καζαντζάκης, αλλά ο άνθρωπος πρέπει να ελπίζει και σε κάτι. Εστω στον διπλανό του...

austin είπε...

* και με έβρισε γιατί;;; για ένα ψέμα η οπωσ είπες για ένα μάτσο ανδρείκελα που πάντα ήταν οι πολιτικοί στην σύγχρονη Ελλάδα.

Αξίζει;; αναρωτιέμαι. Και πόσο του κοστίζει να πεί δεν ήταν σωστό και ευπρεπές να σε βρίσω.

Καταλαβαίνω γιατί παθιαστηκε με όλα αυτά που συνέβαιναν και για όνειρο που μπορεί να γκρεμίστηκε. Δεν κρατάω και κακία στην ουσία τότε. Αλλα απορώ..

austin είπε...

* και όλα αυτά είναι και συμβολικά. Δεν αφορούν μόνο τον συριζα. Είπαμε ο συριζα είναι η "έκφραση" . Αφορούν πολλά παραδείγματα που βιώνουμε καθημερινά και τα αναφέρω συχνά εδώ..