Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΕΥΡΩΒ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
EYΡΩΒ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Από τις αρχές Οκτωβρίου η πτωτική κίνηση της μετοχής, μετεξελίχθηκε σε ένα τοπικό πυθμένα KL ( 0,4440 -0,6290) .
Δημιούργησε ένα συμμετρικό τρίγωνο που είναι εμφανές στο γράφημα και το οποίο έλυσε ανοδικά και συνέχισε μια οριζόντια κίνηση λίγων συνεδριάσεων κάτω από τον ακμο 100 ημ.

Η μετοχή φαίνεται να προετοιμάζει την διάσπαση του κινητού και κίνηση πάνω από τα 0,5750 ευρώ θα προσδώσει ορμή προς την άνω πλευρά Κ των 0,6290€.

Η γραμμή Κ σηματοδοτεί  την μελλοντική πορεία του τίτλου καθώς ενδεχόμενη διάσπασή της θα φέρει λύση του πυθμένα, αύξηση του όγκου συναλλαγών, μεταβολή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, με επόμενο στόχο την F1 στα 0,6650 ευρώ και τελικό στόχο για το μεσοπρόθεσμο διάστημα την G100  στα 0,7750 ευρώ.

Σε αυτό το σενάριο, μια υποχώρηση -επιβεβαίωση της Κ του πυθμένα είναι πολύ πιθανή, αντίθετα δε στο αρνητικό σενάριο, θα διαπιστωθεί  αδυναμία υπέρβασης, είτε άμεσα του ακμο 100 ημ ,είτε σε δεύτερο χρόνο αδυναμία λύσης του πυθμένα και επιστροφή στην στήριξη των 0,5550 € σημείο κλειδί για το επόμενο διάστημα.

22 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα.

Έχω την πιο απλή αλλά και πιο δύσκολη ερώτηση: Γιατί η αγορά ανεβαίνει?

Θα ήθελα και την καλλιτεχνική άποψη του Αρτ...

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους ! Πως το βλεπεις το διαμάντι Αustin, λειτουργει; :))

Θανασης Κ είπε...


δεν εχει σημασια νομιζω το γιατι...αλλα το να ακολουθεις την αγορα...
η ανοδος δεν φαινεται να εχει ουτε πολλα gap ουτε εντονες εξαρσεις...

Θανασης Κ είπε...


Μιχάλη θα ήθελα μια γνώμη για τον 'Αβακα... 23 μυρια είναι λιγα νομιζω όσα προβληματα και εαν υπάρχουν...

michele είπε...

Δεν ακουμπαω εγω Θαναση :)) Οσο για τα gaps δυο εχει ο ΔΤΡ και χτες και σημερα.
Σημαντικες οι 470 μοναδες αν τις περασουμε παει 510 ο τζιρος σημερα διπλασιος + απο τον μεσο ορο

ArTaXiA είπε...

Παρών και καλημέρα.

Ξεκινώ με ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. Υποτιθέστω πως ερχόμουν και σου ζητούσα 100 ευρώ για μια χαρτοπετσέτα, θα τα έδινες; Κι αν σου έλεγα πως αυτή η χαρτοπετσέτα είναι σπουδαία; Δεν παύει να είναι κάτι το ευτελές, έτσι δεν είναι;

Austin.

Το δεξιόν μόρφωμα, πουλάει στην πλέμπα το αφήγημα πως όταν θα γίνει κυβέρνηση θα ανοίξουν οι δουλειές, θα δουλεύουν όλοι και θα τρέχουμε στα χωράφια με ξέπλεκες κοτσίδες. Από δίπλα, φίλοι αβανταδόροι προχωρούν σε αγορές τίτλων και οι φίλοι των φίλων επωφελούνται αγοράζοντας και αυτοί. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το έτερο σκέλος είναι πως ο οικονομικός βούρκος είναι παρελθόν, επιχειρήσεις ανοίγουν, κόσμος δουλεύει, κατασκευαστές χτίζουν, ερμπινμπίδες κονομάνε, τουρίστες βλέπεις στην Αθήνα Φλεβάρη μήνα, που παλιότερα τα μαγαζιά στην Πλάκα ούτε που ανοίγανε τις καθημερινές το πρωί. Η επαρχία αγοράζει Μερσεντέ όπως παλιά, μπουζούκτσίδικα γεμίζουν, κόσμος προσλαμβάνεται στα μουλωχτά στο δημόσιο, τα ομόλογα στα χαμηλά τους, οι τράπεζες αγοράζουν τα κατασχεμένα, τα εξωραϊζουν και μετά τα πουλούν στις πλατφόρμες τους και γενικότερα είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Από πρόπερσυ τον Νοέμβριο που άνοιξε το Rock 'n Roll εδήλωσα πως η κρίση έλαβε τέλος -θα μου πεις πως συνδέονται αυτά, άστο να το γνωρίζω μόνο εγώ- ήταν το χαμηλότερο σημείο του οικονομικού κύκλου, μετά ήρθαν οι Κινέζοι επενδυτές και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο παραδοσιακός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, η οικοδομή, βοήθησε και το μαύρο χρήμα που χείμαζε εκτός τραπεζικού συστήματος, τώρα οι ίδιοι άνθρωποι ψάχνουν μαντράδες να αγοράσουν αυτοκίνητα, να μην τους βρει το περιουσιολόγιο με τα μετρητά στο στρώμα. Όλοι δουλεύουν, ακόμη και broker σαν τον οικοδεσπότη που δεν έβλεπαν πελάτη ούτε στα 500 μέτρα, τώρα έχουν δουλίτσα, και μπορείς να τον ρωτήσεις, ανοίγουν μπροκεράδικα, ελιοτιστές πουλάνε συνδρομές, δικηγόροι φτιάχνουν ΕΠΕΥ. Θα ήταν λίγο ανόητο να περιμένει κανείς πως αυτό δεν θα περάσει στο ΧΑΑ, έτσι δεν είναι; Δες τα ΕΣΠΑ. Κονόμι ολκής, μου έχουν προτείνει πεντ-έξι.

Επειδή όμως δεν μας αρέσει ο πρωθυπουργός, αυτά όλα δεν τα δείχνουμε, δείχνουμε την ακρίβεια στα λαχανικά, μετανάστες, Αλβανούς μαφιόζους και τον Πολάκη.

Αυτά για μία και μοναδική εμφάνιση κι επειδή το σημείον είναι αρκούντως κομβικόν.

michele είπε...

Αν μια χαρτοπετσέτα εχει πανω αυτόγραφο ενος πολύ σπουδαίου και αναγνωρίσιμου προσώπου το δίνεις το κατοστάρικο.

Κατα τα αλλα δεν εχω να πω τίποτα, τα έχουμε πει. Απλα επιβεβαιωνεται καθημερινά, ο Συριζαϊκος βόθρος.
Ο,τιδηποτε γινεται στο οικονομικό πεδιο, γινεται γιατι ΟΛΟΙ ξερουν
οτι φευγουν οι κατσαπλιάδες, εχοντας υπογραψει πολλά και ενδιαφέροντα.
Οι μεγάλοι βεβαια περιμενουν να φυγει με τη βούλα.

austin είπε...

Με καλύπτουν όλες οι απαντήσεις. Ο τεχνικός λόγος είναι ο ορατός. Ότνως το διαμάντι δούλεψε.

Κατά τα άλλα, να κινήσουν το μαγαζί παρατρεχάμενοι...όντως καλλιτεχνική η σκέψη, δεν θα το φανταζόμουν ποτέ. Βέβαια ένα μικρό χωρίο είμαστε, κάποιοι λεφτάδες με τόσο μικρό τζίρο θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που πρέπει.

Μόνο μία ένσταση έχω... Όλα αυτά που λες στον "δεύτερο λόγο" ισχύουν. Απλά με το σκεπτικό ότι κινούνται πράγματα, το ΧΑΑ δεν θα έπρεπε να είχε κινηθεί πρώτο και όχι να ακολουθεί.

Παράδειγμα, το τελευταίο 6 μηνο, γίνεται οργασμός με τα οικόπεδα και τα ακίνητα. Μιλάμε αν δεν βγάλεις το καπάρο εδώ και τώρα, την έχασες την προσφορά.
Συνήθως αυτό το έξυπνο χρήμα δεν τοποθετείται πριν την όποια "έξαρση" της οικονομίας?

Εγκυκλοπαιδικές ερωτήσεις σήμερα. χαχα

austin είπε...

Μιχάλη μιας και λες για επώνυμη χαρτοπετσέτα, πήγα προσφάτως στην έκθεση του Μόραλη, στο Μπενάκη. Πολύ καλή πραγματικά. Πέρασα πολύ ωραία απλά παρατηρώντας εκεί..Αξίζει να πάει όποιος δεν έχει πάει.

michele είπε...

Καλη πληροφορία Αustin δεν το ειχα υπ οψη μου

Θανασης Κ είπε...


η πετσέτα μπορει όμως να αποδεχθεί χρηστική παρά το ευτελές του πράγματος. Κάποια στιγμή όλες οι εταιρίες περνούν δύσκολές φάσεις , μπορεί να αιματηρές όπως του Άβακα... Ωστόσο νομίζω το παρόν δεν δείχνει πάντα την μεγάλη εικόνα για μια εταιρία...ευχαριστω πάντως και πάντα σκέφτομαι σοβαρά την γνώμη των μεγαλυτέρων μου...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενδιαφερουσα η αποψη του Κυριου Παιχτη.
Πιο παλια που ειχα ενεργη ενασχοληση με τα κομματικα...οταν θελαμε να δουμε ποιο κομμα θα πανυγηρησει το βραδυ των εκλογων...παιρναμε τηλεφωνα στα χωρια κατω των 500 κατοικων και μαθαιναμε ποσους ψηφους πηρε το καθε κομμα..το συγκριναμε με τις προηγουμενες εκλογες και ξεραμε και ποιος θα νικησει πανελλαδικα...ηταν τα χωρια αυτα οδηγοι..ετσι τα λεγαμε..
Καπως ετσι πιστευω και η αναφορα του παιχτη στο ροκ Ν Ρολ..

ArTaXiA είπε...

Γάταρος είσαι Οπλαρχηγέ!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστω παιδι μου παιχτη..
Το κακο με σενα ειναι οτι δεν ξερω ποτε σοβαρολογεις..ευχαριστω παντως...

michele είπε...

Αυτα τωρα τα κανουμε ηλεκτρονικα ΟΠΛΑ μου, σε δυο ωρες σου δινω εγω το αποτελεσμα που θα δωσει και ο Νικολακόπουλος χωρις να τον ακούσω

Φανταζομαι το 2000 τον ηπιατε στην εκτιμηση χαχ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω μιλαω για το 1988-95..
Δεν ειχαμε ιντερνετ τοτε!χαχα..
Τοτε ημουν προεδρος καπου....
Το ειχαμε εξελιξει τοσο το συστημα που ξεραμε ποιος ψηφησε ποιον..και ποιος μας ελεγε ψεματα...(οπως ξερεις..ολοι ορκιζωνταν οτι μας ψηφισαν)
Ακομα και σημερα πιανει το κολπο αυτο..με ακριβια σου λεω..χαχα..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για το 2.000 ολοι γνωριζαν...ολοι..αυτοι που δεν γνωριζαν πανυγηριζαν στα μπαλκονια..και μετα μπηκαν μεσα..κααι τραβηξαν και τις κουρτινες..
Αν το ματσακι γινει ντερμπι στις επομενες ..να εισαι σιγουρος οτι θα γινει παλι το ιδιο..
Ειμαι απο τους ανθρωπους που εξακολουθουν να πιστευουν οτι τα αποτελεσματα τα βγαζουν οι Αμερικανοι..ασχετα αν η γυναικα μου και καποιοι γνωστοι μου λενε..ο λαος θα μιλησει...ποιος λαος...η πρεσβια και μονο...
Εχω μιλησει παλιοτερα για την κρυφη καλπη που βγαζει παπαδες...
Αυτη η καλπη παντα υπηρχε και θα υπαρχει..
Λιγοι γνωριζουν για την καλπη αυτη..και λιγοτεροι μιλανε...πολλα ειπα..

michele είπε...

Καλα δεν μ αρεσουν αυτα εμενα το ξερεις για πρεσβεις και μαλακιες και κρυφες κάλπες
Οσον αφορα το ντερμου οντως θα υπαρξει, περι του συν-πλην 10%

michele είπε...

Επεσε ο τζίρος στην διορθωτική φαση, καθως το πρωι στα υψηλα επίπεδα ( 470 μον του ΔΤΡ οπως εχουμε επισημάνει) επεσε το απαραιτητο χωσιμο της αποκόμισης κερδων
οι δεικτες πανω απο τα δασπασθέντα σημειο 664 ΓΔ 1750 FTSE

31 εκ ο καθαρός τζίρος προς το παρον

hippy είπε...

"Ο michele είπε...

Κατα τα αλλα δεν εχω να πω τίποτα, τα έχουμε πει. Απλα επιβεβαιωνεται καθημερινά, ο Συριζαϊκος βόθρος.
Ο,τιδηποτε γινεται στο οικονομικό πεδιο, γινεται γιατι ΟΛΟΙ ξερουν
οτι φευγουν οι κατσαπλιάδες, εχοντας υπογραψει πολλά και ενδιαφέροντα.
Οι μεγάλοι βεβαια περιμενουν να φυγει με τη βούλα."

Διαφωνώ σε όλα αλλά μικρή σημασία έχει...δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω ούτε το αντίστροφο. Απλά θα επαναλάβω μια υποψία που έχω διατυπώσει παλαιότερα. Οι μεγάλοι έχουν ήδη πάρει θέση και περιμένουν το αναμενόμενο...φοβάμαι ότι ο ενθουσιασμός θα εξατμιστεί σε μια βδομάδα το πολύ και το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποδειχτεί χαζοταυροπαγίδα.

michele είπε...

Το να διαφωνεις ειναι θεμιτο Ηλια, το τι λενε τα dealing rooms ειναι κατι αλλο.
Το επόμενο σκελος αφορα εκτιμηση, σεβαστη κι αυτη. Βεβαια αφορα εμας που ειμαστε πιο συχνοι παικτες, trading- παραγωγα κλπ

Εσυ σαν σωφρων μακροπροθεσμος κυριως επενδυτης ειναι σιγουρο οτι θα εισαι μακραν ωφελημένος :)) ειδικα με τις επιλογες που κανεις καθως εισαι μελετημενος επενδυτης

michele είπε...

Φυσιολογικη συνεδριαση αποκομισης κερδων αν και το κερι του ΔΤΡ που εκλεισε στα χαμηλά ημερας ειναι κακό παρα το θετικό πρόσημο +0,54%
452,97
Για να γινει η αποκομιση χωρις ιδιαιτερα αρνητικους τους δεικτες
κρατησε στο +3,25% η ΕΕΕ

35 εκ καθαρός τζιρος μειωμενος απο χτες