Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 





                                                                            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

7 σχόλια:

michele είπε...

Και η πολιτική επισήμανση της ημέρας :

Οι ίδιοι άνθρωποι που αντιδρούσαν για τον ουρανοξύστη στο Ελληνικό γιατί το ύψος του στον ορίζοντα υπερβαίνει εκείνο του Παρθενώνα και καθυστερούσε η επένδυση,δεν είδαν κανένα πρόβλημα στην έγκριση το 2017 προσθήκης 4 ακόμη ορόφων πάνω από τον 6ο σε κτίριο σε απόσταση 500 μέτρων από την Ακρόπολη.

Jim. είπε...

Το τσοντοκαναλα άρχισαν πάλι! Περιμένω να ακούσω ειδήσεις και το α αρχίζει με τουρκικούς διαλόγους?! Κ με μουσική που προσπαθεί να τρομαξει! Μετάφραση δ είναι ώρα για χωσημο! Όταν μιλήσουν για πετρελαια χωστε!!!!

austin είπε...

Ρε παιδιά, άκουσα τώρα για κάτι αγωγές στον πολακη και ζητάνε και κάτι χοντρά λεφτά.

Να γιατί πήρε το δάνειο..να ξεχρεώσει τις αγωγές. Και πεσατε να τον φατε

hippy είπε...

Ο ΟΤΕ είναι απ΄τις αγαπημένες μου (μας) μετοχές κυρίως βέβαια λόγω "πρόσφατης μνήμης" δηλαδή της εξαιρετικής συμπεριφοράς τα τελευταία χρόνια στο ταμπλό. Η οποία οφείλεται στο νοικοκύρεμα των χρηματοοικονομικών-μείωση δανεισμού μέσω της αξιοποίησης των θετικών ταμειακών ροών απ΄όταν ο ανέλαβε ο κ. Τσαμαζ. Βέβαια θυμάμαι τους αναλυτές να "βλέπουν" μηδενισμό του δανεισμού μέχρι τέλους 2019 κάτι που είναι προφανές πως ΔΕΝ θα επαληθευτεί.

Για το 2018 είχαμε κύκλο εργασιών 3.798 εκ. έναντι 3.796 εκ. του 2017 δηλαδή μία απ΄τα ίδια. Τα τελευταία 5 έτη έχει σταθεροποιηθεί στα 3,8-3,9 δις ευρώ και το περιθώριο ebitda στο 32,5% περίπου (μέσος όρος 2005-2018 32,81%) δλδ υπάρχει στασιμότητα. Δίχως τη (μικρή) θυγατρική στην Αλβανία, ψάχνοντας απεμπλοκή από τη προβληματικη Ρουμανία και με πλήρη ωρίμανση του COSMOTE TV (με πιεσμένα απ΄τον ανταγωνισμό περιθώρια) δεν βλέπω από που μπορεί να έρθει αύξηση. Έχει BV περίπου 4,10 δηλαδή Ρ/ΒV =2,60. Με καθαρά κέρδη/μετοχή 0,5285 ("πουσαρισμένα" λόγω μικρότερων αποσβέσεων κατά 84 εκ ευρώ ) έχει Ρ/Ε = 20,15 δηλαδή δεν την λες και φθηνή τη μετοχή. Πολύ περισσότερο εάν σκεφτούμε την ωρίμανση των μεγεθών. Μεγάλη πίεση βέβαια δεν βλέπω καθώς το ενισχυμένο μέρισμα και η αγορά ιδίων δίνουν χαρακτηριστικά ομολόγου στην μετοχή.

Παίρνω τώρα για αντιδιαστολή μια εταιρεία που ΔΕΝ αγαπούν οι επενδυτές, δικαίως καθώς τους έχει προδώσει...την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. 'Εχει 232 εκατ μετοχές ...δανείζομαι απ΄τον κ. Τάκη και κάνω την υποθετική παραδοχή πως ο ΑΔΜΗΕ απορροφάται από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών δίχως ΑΜΚ, δίχως dilution και μελετώ αυτόν και όχι την εισηγμένη. Σε αυτήν την περίπτωση τα 232 εκατ μετοχές του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα γίνουν 455 εκατ. μετοχές.

Η καθαρή θέση του ΑΔΜΗΕ αντιστοιχεί σε 976,6 εκατ ευρώ ήτοι 2,15 ευρώ ανά μετοχή (Ρ/ΒV 0,77 δλδ είναι αρκετά υποτιμημένη κάτι που δεν μου φαίνεται λογικό για εταιρεία υποδομών και ανελαστικού αντικειμένου). Για τη χρήση 2017 ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη 61,737 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε 0,14 ευρώ ανά μετοχή δλδ Ρ/Ε = 12 περίπου.

Εννοείται πως δεν κάνω πρόταση αγοράς καθώς επαναλαμβάνω ότι τα μεγέθη θα αφορούσαν μια "φανταστική" εταιρεία δλδ τον ΑΔΜΗΕ ενοποιημένο με την εισηγμένη. Μας δίνει όμως μια ιδέα πως η "επενδυτική μνήμη" θολώνει την πραγματική εικόνα των εταιρειών.

Αχ "άτιμη κοινωνία...άλλους τους κατεβάζεις κι άλλους τους ανεβάζεις στα τάρταρα" όπως έλεγε η κ. Μήτση Κωνσταντάρα στην γνωστή ταινία

https://www.youtube.com/watch?v=g05QlysbHPI

michele είπε...

Μου άρεσε ιδαιτερα η ανάλυσή σου Hippy

hippy είπε...

Σ΄έχω πικράνει πολύ τελευταία με την πολιτική μου άποψη χα χα χα...κι είπα να γράψω κάτι χρηστικό...δεν δίνω μια...ιδίως για πολιτικούς κηφήνες θα έλεγα αν και μάλλον πρόκειται για πολιτικά παράσιτα (ένθεν και ένθεν και κακείθεν βεβαίως βεβαίως)

michele είπε...

Xαχα, οπως ελεγε και ο Κλιντ Ηστγουντ Opinion is like an asshole, everybody has one
Δεν πικραίνομαι, ισα-ισα ευκαιρια για λιγη ανάλυση είναι