Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ...

 Michele 


Το ντύσιμο στη γυναίκα είναι ο πρόλογος και μερικές φορές, ακόμα και όλο το βιβλίο,έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας Νicolas Chamfort.
Στην πολιτική το ντύσιμο, είναι ο λόγος. Ουρανομήκη λεκτικά πυροτεχνήματα και βροντώδεις ρουκέτες ανοησίες προλόγισαν την έλευση του μορφώματος Σύριζα αλλα και την εμφάνιση κομμάτων και αποκομμάτων.

Απονέμω βραβεία:

1) "Θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές".

Πράγματι σε έξι μόλις μήνες, ήρθαμε σε ρήξη με την τρόικα και τους δανειστές, κλείσαμε τις τράπεζες, φορτώσαμε τον Έλληνα πολίτη πολλά δισ και αργότερα ψηφίσαμε ανήκουστα πράγματα όπως το Υπερταμείο για 99 χρόνια, υπονομεύσαμε την ανάπτυξη της χώρας, φορολογήσαμε τους πάντες και τα πάντα.

2) "Θέλουμε πολιτική χωρίς πολιτικούς με βαρίδια"

Εμφανίστηκε το ΠΟΤΑΜΙ συγκεντρώνοντας ένα παζλ ( άλυτο) προσωπικοτήτων με ενδιαφέρον, σοσιαλιστές, κεντρώους μεταρρυθμιστές, αριστερούς, σοσιαλφιλελεύθερους, κεντροδεξιούς, δημιουργώντας έναν όμιλο πολιτικού προβληματισμού χωρίς κομματικές δομές και δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα. Αρχηγός, ένας συμπαθής δημοσιογράφος ελλειμματικός σε πολιτική κουλτούρα, αβαθής, αναποφάσιστος  και σαφώς υποδεέστερος από πολλές προσωπικότητες που έτρεξαν να συνεισφέρουν. Πράγματι, η έλλειψη βαριδιών κατέληξε σε μαγνητοσκοπήσεις στελεχών στυλ Χαϊκάλη και πλήρη διάλυση. Αναμενόμενο.

3) "Ψηφίζουμε Σύριζα για το πολίτευμα."

Φράση που ανήκει σε πολίτες με σαφή άγνοια της πολιτικής ιστορίας, αιθεροβάμονες αριστερής ψυχούλας, που κατέληξε τοις πράγμασι στην γελοιοδέστερη φράση όλων των εποχών. Το δημοψήφισμα του 2015 στα όρια της συνταγματικής εκτροπής, η παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας εκ μέρους του πρωθυπουργού στην νομοθετική και η εξάρθρωση του θεσμού του κοινοβουλίου τις τελευταίες ημέρες, καταδεικνύουν την πλήρη "αποστασία" από το κράτος δικαίου και από την έννοια της δυτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Πολύς κόσμος πάσχοντας πλέον από αλεξιθυμία, αδυνατεί να περιγράψει τα συναισθήματά του παραμένοντας βουβός και άβουλος.

Όσοι αντέξαμε και είμαστε πολλοί, θα πολεμήσουμε τον "φασισμό" απ όπου και αν προέρχεται.

2 σχόλια:

SCALPER είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=x6Mx5xKOMAk

michele είπε...

Ωραιος Scalper Καλό μεσημέρι :)