Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

FTSE

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online

FTSE: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ...

Στις 23 Ιανουαρίου παρουσιάσαμε τον FTSE εδω:
http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/01/ftse_23.html#more

επισημαίνοντας : "Βρίσκεται σε πολύ σημαντικό σημείο, καθώς προσέγγισε την περιοριστική κατερχόμενη C η ενδεχόμενη υπέρβαση της οποίας, θα δώσει ισχυρή κίνηση με αυξημένο όγκο συναλλαγών.
Πρώτη αντίσταση στην περίπτωση αυτή ,οι 1708 μον με τελικό στόχο όμως αρκετά υψηλότερα στις 1750 μον της γαλάζιας γραμμής, που σηματοδοτούν και την αλλαγή τάσης του δείκτη."

Πράγματι ο δείκτης διέφυγε ανοδικά της κατερχόμενης C και μετά από μίνι συσσώρευση πέριξ των 1680 μον, διέσπασε και τις 1708 και κατευθύνεται προς τον στόχο των 1750 μον της Ζ.

Ανοδική διάσπαση της Ζ θα σημάνει την ενεργοποίηση του σχηματισμού αντιστροφής και θα γίνει με αύξηση του όγκου συναλλαγών προσβλέποντας πλέον στην ζώνη 1787 της Χ300 και των 1796 μον οπου διέρχεται ο εκμο 200 ημ.

Άρνηση υπέρβασης της Ζ θα επαναφέρει σε διορθωτική κίνηση τον δείκτη με την ζώνη S [ 1680-1708] να αποτελεί στήριξη επιβεβαίωσης με τα σημερινά δεδομένα.

49 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα, ωραία δείχνει η χθεσινή ανάρτηση...και προφανώς η γελοιότητα τους είναι άνευ προηγουμένου, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αν γκουγκλάρουμε ποτέ δεν είπα, δεν θα βγάλει ούτε κοντά σε αυτά.

Η προπαγάνδα στα social media είναι εκατέρωθεν απαράδεκτη. Είναι πολύ πιθανό να έχουν κάνει φωτοσοπιά για να δείξουν αυτό που θέλουν. Και παρόλο που αληθεύει ότι όλα αυτά τα έχουν πει, η συγκέντρωση τους με τέτοιο "πλάγιο" τρόπο δεν χρησιμεύει..

Καλημέρα

austin είπε...

Στα άλλα νέα (που σαι αρταξία λίγο να δώσεις αλατοπίπερο), η μαεστρία του Τσίπρα εγκειται στο ότι ξέρει που τον παίρνει και που όχι.

Αφού είπε να σώσει τον Καμμένο με παρεμβάσεις, τελικά με επιστολή του αυτοαναιρέθηκε και ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Προχωράμε μέχρι τελευταίας ρανίδας.

michele είπε...

Καλημέρα Austin,καλημερα σε όλους !

Andreas D. είπε...

https://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/agora-stelexi/333017-theseis-ergasias-sto-newmoney-gr

Μιχάλη, για μετά το γραφείο...!

michele είπε...

Χαχα εδω δεν προλαβαίνουμε τα αυτονόητα ! Καλα δεν μιλαω για σένα που εχεις περισσοτερες υποχρεώσεις

Andreas D. είπε...

Ναι ναι έτσι είναι... Δευτέρα και Τετάρτη έχουμε ρυθμική !!

αχαχααχα

Andreas D. είπε...

https://www.newmoney.gr/insider/387317-anantistoixia-metaksi-short-kai-long-katerreise-i-istoselida-tis-kefalaiagoras

michele είπε...

χαχα δεν υπαρχουν πουθενα οι θεσεις Long με την εννοια που το λεει. Υπαρχουν βεβαια, γνωστοι και με υποχρεωση δημοσιοποίησης οι κατεχοντες ανω του 5%

Andreas D. είπε...

http://bankingnews.gr/index.php?id=407427

michele είπε...

Εχουμε μιλησει για τον Βαγγελα Ανδρεα, ψυχούλα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.protothema.gr/economy/article/862278/dragasakis-gia-anakefalaiopoiisi-trapezon-ta-nea-kefalaia-endehomenos-na-ta-valei-pali-o-ellinas-forologoumenos/

Επιμένει. .πάλι πριν λίγο. .

michele είπε...

Nαι, δεν βγάζει το σκασμό

austin είπε...

Έτσι για την τρέλα και επειδή είναι χείριστοι που εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα βρίσκω πιθανή την κάτωθι σκέψη.

1) Όταν ήρθαν στην εξουσία, ενώ το ΧΑΑ έτρωγε ξύλο, έβγαιναν όλοι οι κατσαπλιαδ ότι οι τράπεζες δεν έχουν θέμα, η συμφωνία είνια κοντά, ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες κτλ κτλ. Και το ΧΑΑ δήθεν αντιδρούσε αλλά τελικώς έτρωγε ξύλο.

2) Σήμερα, που είναι λίγο πριν φύγουν, και το ΧΑΑ είναι βέβαιο ότι θα πάει σε μία καλύτερη μέρα, βγαίνουν οι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ και μιλάνε για ΑΜΚ που θα κάνουν οι έλληνες φορολογούμενοι.

Μπορεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν το βλέπω και απίθανο να εκτελούν πάλι συμφέροντα και να θέλουν να παραπλανήσουν σπέρνωντας τον φόβο. Μένει να δούμε αν έχω φαντασία που οργιάζει ή όχι.

michele είπε...

Oι Συριζαίοι στην αρχη δεν ηθελαν και δεν τους ενδιεφερε το χρηματιστηριο ηταν ο δρακουλας του καπιταλισμου.
Μετα που φαγανε τις φάπες και "ωριμασαν" που λεει και ο Ηλιας, περασαν στο συστημικό στρατοπεδο και ερχεται ενας Συριζαιος στο γραφειο ( νομιζω τον εχεις δει εσυ) και ενδιαφερεται πως παει ,θελει να ανεβαίνει!

austin είπε...

Αυτός είναι ακόμα Συριζαίος?? Δεν μετανόησε ε? χαχα

michele είπε...

Τι να μετανοήσει, του συστηματος ειναι, καπου τον εχουν βάλει βιοποριζεται γιατι η δικηγορία ειναι και δυσκολη χαχαχ

Andreas D. είπε...

https://banks.com.gr/peristeris-kai-mytilinaios-esosan-ton-diagonismo-tis-dei/

michele είπε...

Υψηλό ημερας, ωραια ηταν και η ενδοσυνεριακή διόρθωση, για να δουμε

michele είπε...

Ας ειναι καλά τα παιδια Ανδρέα :) και η ΔΕΗ σε ενδιαφέρον τεχνικό σημείο πλέον

hippy είπε...

Είδα το όνομα μου κι είπα να χαιρετίσω

austin όποιος είναι στην εξουσία κι έχει την κουτάλα επιθυμεί ήρεμο κλίμα από κάτω ώστε να συνεχίσει το φαγητό του ήρεμος, η φασαρία του χαλάει την πέψη...οπότε σαν πατερούλης προσπαθεί να ηρεμήσει το πόπολο ότι πχ το τραπεζικό σύστημα δεν έχει πρόβλημα, οι τράπεζες είναι πλήρως θωρακισμένες όπως είπε ο αρχιπαπάρας Αλογοσκούφης και τους έδωσε τα πρώτα 25 δις το 2008 (για να ξέρεις που κάηκαν οι φόροι σου)...από κοινού με τον άσχετο "γαμπρό" Δούκα που έκανε τη ληστεία στα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα ( michele μην με ξαναδιαψεύσεις δίχως στοιχεία... την ιστορία αυτή την γνωρίζω άριστα από πρώτο χέρι...τόσο ο κ. Κανάρης Τσώλης της Ακρόπολης ΑΧΕ* όσο και ο κ. Νίκος Καλογεράκης της ΑΡΤΙΟΝ είναι προσωπικοί μου φίλοι...σαφώς και είχαν ευθύνη αλλά οι υπεύθυνοι υπουργοί την γλύτωσαν και η JPMorgan τα κονόμησε)

*5,7 δις πρόστιμο ρίξαν στην Ακρόπολης ΑΧΕ οι αχρείοι....φυσικά το ήξεραν πως δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν μία (μυθικό το ποσό που να βρεθεί)...αλλά βόλευε τους άχρηστους γιατί με αυτά τα μαιμού έσοδα ισοστάθμιζαν τομ προυπολογισμό...

michele είπε...

Γιαννης ειναι ο Καλογερακης Ηλια. Τα 25 του Αλογοσκουφη ησαν εγγυησεις και καλως έπραξε στη δεδομενη συγκυρια.
Για τα δομημενα μην τα ξαναλέμε, ο δε Γιαννης για αλλους λογους επλήγη και αναγκάστηκα και εγω να φυγω απο Artion

ArTaXiA είπε...

Χαχαχαχαχα, μη λες τη λέξη Αλογοσκούφη hippy μου. Θα αρχίσουν τώρα οι αντεκκλήσεις, σχετικά με το πόσο αθώος ήταν και πως η ελληνική δικαιοσύνη κλπ.

Bonjour παίκτες μου. Πετάει το μαγαζί μετά τις Πρέσπες. Success Story. Πήραμε μπρος. Μειώθηκε και ο εταιρικός φόρος, μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα. Από την εποχή Σημίτη είχα να τα δω αυτά.

michele είπε...

Και μετα την πηρε ο φιλος ο Σίνος

michele είπε...

Θαυμα -θαυμα, επέστρεψε ο Κινεζος με την μορφη Τσακαλώτου στην πολιτικη ζωή της χώρας !

hippy είπε...

Φυσικά...Γιαννης ειναι ο Καλογερακης michele...o δαίμων της απροσεξίας (μια και ήσουν στην ΑΡΤΙΟΝ ίσως γνώρισες και την κόρη μου Λυδία...έκανε την πρακτική της εκεί σαν ιδιαιτέρα του Καλογεράκη-τιμής ένεκεν και συνέχισε για μερικούς μήνες μέχρι την συνένωση με την Solidus)

hippy είπε...

Όταν οι εγγυήσεις καταπίπτουν τι γίνεται? Τα 5 δις ήταν χρήμα ζεστό, προνομιούχες μετοχές.

Καλησπέρα φίλε καλλιτέχνη

michele είπε...

Η κόρη σου εχει το αγαπημενο μου όνομα! Ναι προφανως την εχω δει αλλα που να ξερω οτι ειναι κορη σου, δεν σε ηξερα τοτε!

michele είπε...

Ναι τα 5 δισ ηταν ζεστο, αλλα σε εκεινη τη φαση καλως εγινε! Και θυμαμαι ο ΓΑΠ ελεγε τοτε ,"οριστε, η κυβερνηση δινει λεφτα στις τραπεζες και οχι στον λαό"

hippy είπε...

"Τέλος αναφορικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο όμιλος δεν αναμένεται να καταθέσει προσφορά" γράφει ο δημοσιογράφος Γ.Κ. στο bankingnews στο άρθρο για τον Μυτιληναίο....απολύτως "ενημερωμένος" ο μπαγάσας

michele είπε...

Εσπασε το εμπραγκο στην ΕΡΤ η ΝΔ χμμμ

michele είπε...

Ωχ και μου φαινεται ειναι φίλος Ηippy! αν τα αρχικα δεν μοιαζουν με αλλον

austin είπε...

Φίλε Χίπι, εμένα με ξέρεις... Χεσμένους τους έχω, και τους άλλους και όλους θα τους κράζω απλά αντικειμενικά βλέπω ότι χειρότεροι από αυτούς δεν υπήρξαν. Και με έχεις παρατηρήσει ότι περισσότερο τα βάζω με τον λαό (πλέον) παρά με τους συριζαίους.

Τώρα όσο για τον αλογοσκούφη, κοντινό μου πρόσωπο έπαιζε τένις μαζί του. Έτσι λοιπόν, τότε στις τελευταίες καλές μέρες, στις ειδήσεις που έβγαιναν ότι δανειζόμαστε τον ρώτησε τον ΥΠΟΙΚ:
"Πότε θα ξεκινήσουμε να πληρώνουμε και τίποτα για να μην φουντάρουμε εντελώς και να μαζέψουμε λίγο τα του οίκου μας?".
Η απάντηση του: "Όπως τα βρήκαμε, έτσι θα τα δώσουμε".

Αυτό δεν είναι απάντηση!! Απλά, αυτός ο τύπος μοσχοπούλησε και κάτι και το "φόρτωσε" στους ξένους. Αυτοί εδώ από την άλλη τι σκατά θετικό έκαναν??? Έστω και ένα. Για αυτό και προσωπικά υποστηρίζω ότι είναι χειρότεροι από τους άλλους. Επίσης, για όλη αυτή την πρωτόγνωρη αηδία στα γύρω γύρω. Πάντα υπήρχαν πολύ στραβά, αλλά όχι τόσα.

hippy είπε...

Μιχάλη μην ρίχνεις την μπάλλα στην εξέδρα...για ότι στραβό γίνεται στην χώρα τώρα σαφώς και φταίει η κυβέρνηση δλδ ο συριζα...ομοίως για τότε φταίει η ΝΔ...η αντιπολίτευση συνηθίζει να κάνει τζαμπαμαγκίστικη κριτική...και τότε και τώρα...αλλά όπως λέει κι ο λαός "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"...γι αυτό ας προσέξουν τι λένε (κι εμείς τι πιστεύουμε από αυτά)...του χρόνου ο αντίστοιχος michele της "αριστεράς" (που λέει ο λόγος) θα ποστάρει αναρτήσεις σαν την (σωστή) χθεσινοαπογευματινή δική σου

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτος ο Αρταξιας πρεπει να εχει βγαλει πολυ χρημα απο τα σορτ του Τσιπρα..δεν εξηγειται αλλιως τοσο λιβανιασμα..
Παντα με την καλη εννοια.
Δεν το κρυβω πως ολοι βγαλαμε κατι τα πρωτα χρονια...και οπως εχω ξαναπει..στην Αττ...πρεπει να στησω αγαλμα μεγαλυυερο απο το αγαλμα της ελευθεριας...
Κατα τα λοιπα μονο εμενα ενοχλει η τουρκολαγνεια του σκαι η οχι;
Ωπα ρε παιδια

austin είπε...

Κλείνοντας, Χίπι (και οι υπόλοιποι βέβαια) ξέρεις τι βρίσκω άθλιο, ανήθικο, σάπιο και πηγή (επί της ουσίας του προβλήματος).

Να μου το παίζουν άπαντες αριστεροί, ανθρωπιστές, "σωστοί", ότι εμείς που ασχολούμαστε με τις αγορές είμαστε οι κακοί καπιταλιστές. Ότι επειδή εμείς είχαμε διαφορετική άποψη από την δική τους το 15 ήμασταν γερμανοτσολιάδες και όλο αυτό το γνωστό. Και τώρα που είδαν την καταστροφή ξέρεις τι έρχονται και μου λένε πολλοί από αυτούς????

"Δεν θέλω να χάσω την φούσκα που έρχεται στο ΧΑΑ γιατί θεωρώ ότι τώρα που θα φύγει θα πάει καλά το ΧΑΑ."

Δλδ αυτοί μας έβριζαν από πάνω, χάθηκαν άπειρα λεφτά γιατί αυτοί το μόνο που ήξεραν καλά να κάνουν ήταν διαδηλώσεις, γκρίνιες αναίτιες, τύπου αργομισθίες κτλ κτλ. Και τώρα, θέλουν να κερδοσκοπήσουν...

Α και να μην ξεχάσω ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι τους, έχουν και iphone.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε Μιχαλη τωρα που το σκευτηκα...
Δεν κανεις κανενα λαιβ στο FB...να πουμε καμια ιστοριουλα να γινει χαμος;

michele είπε...

Ηippy μου εδω με "κατηγορούν" οτι δεν αφήνω τίποτα να πέσει κατω, οχι και την μπαλα στην εξέδρα. Μπορω να απαντώ για ολα. Τουλάχιστον τα περισσότερα.
Αυτο που λες ειναι μια γενική άποψη που δεν διαφωνώ. Απλα λέω ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο αυτό το τσίρκο δεν έχουν υπάρξει και βάσει πιθανοτήτων ουτε θα ξαναυπαρξουν.

Τωρα αυτο το εχουν αντιληφθεί και μειωμένης γνώσης και ενημέρωσης πολιτες, φαντάζομαι εσυ που δεν ανηκεις σ αυτους,το αντίθετο μάλιστα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχαλη..λογο δουλειας εχω επαφη με πολυ κοσμο..
Πιστεψε με...το 80% οσων ψηφησαν τσιπρα τον στηρηζουν με χιλια ακομα..και δεν ειναι αγραμματοι..
Πιο πολυ του τα χωνουν αυτοι που ειναι στο μεροκαματο μιας και φαγανε το αγγουρι..

michele είπε...

Χα τι live μωρε και δεν μαζευόμαστε σε μια ταβέρνα οπως παλιά να φαμε και να πιούμε τι ειμαστε απο το power of love? χεχε

michele είπε...

Εμενα δεν με ενδιαφερουν αυτα που λενε ειτε στο κυκλο μου, ειτε στους κυκλους φιλων.
Μελεταω τις ερευνες και τα ποιοτικα τους χαρακτηριστικα και ενημερωνομαι αρμοδιως.

Οι απατηθέντες συζυγοι δυσκολα το παραδεχονται αλλωστε, εκτος αν βρουν τη γυναικα τους καβαλα

austin είπε...

Η ερώτηση είναι γιατί ανεβαίνει το ΧΑΑ...

Όσο για τον κόσμο...συμφωνώ. Τσίπρα θέλουν. Και οι ξένοι τον θέλουν.

Πάμε και για επίλυση κυπριακού. Έχουμε δρόμο!χαχα

michele είπε...

Τι γιατι, ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ δεν το ειδες; ακου λεει γιατι..

ArTaXiA είπε...

Αδάμας λέμε!

ΝίκοςΤ είπε...

Γιατί τόσο πολύ προσφερόμενο χαρτί στην ΤΕΝΕΡΓ;
Καλησπέρα σας κύριοι.Ο Ευάγγελος ας ανταμείψει εμάς τους πιστούς του!

michele είπε...

Μωρε θα το πιασει το 1750 ο FTSE; αυτο ειναι το ερωτημα της εβδομάδας

michele είπε...

Καλησπέρα δάσκαλε, η αληθεια ειναι οτι πηγε αποτομα ψηλα απο τα 5.40 σε λίγες συνεδριάσεις, ισως γι αυτο και βγαινει προσφορα μιας και δημοσιοποιηθηκε και το ενδιαφερον για τις λιγνιτες

michele είπε...

Βελτίωση προσφορών ζητάει η ΔΕΗ για τις λιγνιτικές

michele είπε...

Και ισως αυτο να ειναι και η απάντηση στο ερώτημά σου δάσκαλε

michele είπε...

40 εκ καθαρα ανεβασμενος τζιρος απο χθες στις 654,39 μον +0,26% παρα τα υψηλα ημέρας 659,2 +0,99%
ΔΤΡ λιγο θετικος 409, 55 μον οριακα -0,015 ο FTSE
ΓΕΚΤΕΡΝΑ πρωταγωνιστης ημερας στα 4,92 ευρω +5,58%
Θετικες ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛ-ΦΡΛΚ-ΟΠΑΠ-ΕΧΑΕ καλη και
η ΙΝΤΚΑ +4,08%