Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ΤΟ ΤΖΕΪΣΟΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ...


υποψήφιο με την Ρένα Δούρου. Με σακάκι, πουκάμισο, περιποιημένο. Έτσι ο ακτιβισμός, από ένα παιδί πάντως μορφωμένο και με καλά ελληνικά, μετατρέπεται σε εργαλείο 
στην αγκαλιά του pseudoliberal νεομαρξιστικού συστήματος αγνοώντας πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε μια τραγωδία που το υπέρτατο δικαίωμα -αυτό στη ζωή- επλήγη ανεπανόρθωτα.

Μέσω της εργαλειοποίησης του δικαιωματισμού, η αριστερά επιτυγχάνει τον έλεγχο και την πολιτική "ενσωμάτωση" των μειονοτήτων παρέχοντας την προστασία της ως άτυπος νταβατζής και επιβάλλοντας μέσω πολιτικής ορθότητας κανόνες συμπεριφοράς μεταμοντέρνου πουριτανισμου με αριστερόστροφο πρόσημο.

Ετσι συχνά επιδίδεται σε διαχωρισμούς ( "φασίστες-ανθρωπιστές") χρησιμοποιώντας υποκριτικά και το Virtue signaling προκειμένου να συσπειρωθεί  -η όποια-εκλογική βάση. Αυτό ισχύει όπως είδαμε και σε άλλες περιπτώσεις( συμφωνία των Πρεσπών).
Η αλήθεια φυσικά, απέχει έτη φωτός ( όπως τα μετράμε εμείς και όχι ο πρωθυπουργός) καθώς η πολιτική στην πράξη ξεγυμνώνει-όπως έγινε στην περίπτωση της κ.Δούρου- τα πραγματικά κίνητρα, πιστοποιώντας ότι η λέξη "ντροπή" λείπει από το λεξιλόγιο της κυβερνώσας ριζοσπαστικής αριστεράς.


Τζέισον, σε περίμενα πιο μάγκα.

* Μια παρέμβασή μου στο fb με την ευκαιρία της υποψηφιότητας του Τζέισον
με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, γένι, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και γένι

13 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Καλησπέρα
Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει...........
Απλά είσαι μαέστρος.

michele είπε...

Eυχαριστω Λευτέρη με τιμα το σχόλιό σου :)

michele είπε...

Μεταφέρω εδω ενα σημερινό σχόλιο του Hippy που εγινε στην χθεσινή ανάρτηση :

Ο/Η hippy είπε...
(απάντηση για το Μιχάλη)

Καλησπέρα, συγνώμη για την ώρα αλλά τώρα ήρθα

Εάν η συμφωνία των Πρεσπών ήταν προδοτική, εάν το θέμα είχε πουληθεί (η ταυτότητα και γλώσσα) είχε πουληθεί απ΄το συριζα για κομματικό όφελος τότε απλά ο΄Αδωνης και ο Μητσοτάκης θα την καταργούσαν την επαύριο της νίκης στις εκλογές...αλλά ΔΕΝ...και όχι ΔΕΝ είναι προδότες...απλά γνωρίζουν πως το θέμα της γλώσσας και της ταυτότητας είναι πρακτικά ΑΣΗΜΑΝΤΟ και κανέναν απ΄την επόμενη γενιά Ελληνοπαίδων και Σκοπιανοπαίδων δεν θα απασχολεί...σήμερα λοιπόν το πουλάνε για όφελος της παράταξης (λογικά μέχρι της εκλογές θα το επαναφέρουν που και που οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι...μετά θα το φάει η λήθη

michele είπε...

Ηippy, ουδέποτε προσωπικά εγω δεν είπα οτι ειναι προδοτική.Δεν μου αρέσουν αυτες οι εκφράσεις για εκλεγμένο πρωθυπουργο της χώρας, αν και αυτος ΜΕ ΑΥΤΕΣ τις εκφρασεις ανεβηκε στον θώκο.

Τωρα επι της ουσίας. Οντως ειπα πουληθηκε, ως αντάλλαγμα για τη διασωση της χώρας το 2015 και την μειωση των συνταξεων του 2019. Γι αυτο δεν υπαρχει αμφιβολία πλεον στη διεθνή σκηνή.
Η συμφωνια ειδικα οσον αφορα την ενταξη στο ΝΑΤΟ παράγει πολιτικα αποτελέσματα αφ εαυτης και δεν μπορει να ανακληθει. Οσον αφορα την ενταξη στην ΕΕ ομως η επομενη κυβερνηση διατηρει το δικαιωμα της αρνισηκυρίας.

Το θεμα της ταυτότητας και της γλωσσας ειναι βεβαια το σημαντικό καθως δημιουργει ως γνωστον προβληματα στα τυποποιημενα προϊοντα και οχι μονο, ο ιδιος ο Τσίπρας δεν θελησε να ονομασει το αεροδρομιο της Μακεδονίας με το ονομα του και το ονομασε με το παλιο ονομα.
Ειπε δε οτι πρεπει να το παιξει "χωροφυλακας" σε περιπτωση που οι Σκοπιανοι δεν τηρουν την συμφωνια.
Η αποκαλυψη Ζαεφ οτι ησαν ετοιμοι να αποδεχθουν το "Μακεδονια του Ηλιντεν" ονομα που προσφεροταν -ειδικα αυτο- για αλυτρωτισμο και η επιβεβαιωση Λαφαζανη οτι πολλοι απο τους συντροφους του την ελεγαν και δεν θα ειχαν προβλημα σκετο "Μακεδονία" καταδεικνυει το ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και τις ΕΜΜΟΝΕΣ των νεοκομμουνιστων.

Η Ελλαδα κυριως επειδη θα αλλαξει κυβερνηση με κανονικους ανθρωπους δεν θα εχει προβλημα, που αλλωστε δεν ειχε τα τελευταια 25 χρονια ετσι κι αλλιως.

hippy είπε...

michele είπε...
Οντως ειπα πουληθηκε, ως αντάλλαγμα για τη διασωση της χώρας το 2015 και την μειωση των συνταξεων του 2019. Γι αυτο δεν υπαρχει αμφιβολία πλεον στη διεθνή σκηνή.

Michele κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ Ευρωπαίος αρχηγός ΔΕΝ έχει συνδέσει αυτά τα δυο με την αμοιβαία αναγνώριση διπλανού κράτους από ως Βόρεια Μακεδονία (οικουμενικά μην το ξεχνάμε). Άλλωστε τουλάχιστον λογικό άλμα να συνδέουμε 2 γεγονότα που απέχουν μεταξύ τους 4 χρόνια. Αυτή όμως είναι η "παράλογη" θέση της ΝΔ, προφανέστατα για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Ευχαριστώ ΔΕΝ θα πάρω. Προτιμώ την άποψη του αείμνηστου Κυριάκου Μητσοτάκη ότι "κανείς δεν θυμάται το θέμα του ονόματος σε 10 χρόνια"

Ως προς τα "προβληματα στα τυποποιημενα προϊοντα" δώσε λίγο χρόνο βρε αδερφέ στα εμπορικά επιμελητήρια να κάνουν τη δουλειά τους, φαντάζομαι πως τα περισσότερα από αυτά θα λυθούν επί πρωθυπουργίας Κυριάκου. Πράγματι "ο Τσίπρας δεν θελησε να ονομασει το αεροδρομιο της Μακεδονίας με το ονομα του και το ονομασε με το παλιο" σε συμφωνία φαντάζομαι με το γκρέμισμα αγαλμάτων, συμβόλων και αλλαγή της ιστορίας στην διπλανή χώρα.

Ως προς την γλώσσα σκέφτομαι απλά...αν ρωτήσουν 100,000 Έλληνες "τι γλώσσα μιλάτε" θα απαντήσουν ΟΛΟΙ ελληνικά, οι Βούλγαροι βουλγαρικά, οι Τούρκοι τουρκικά, οι Βορειοκορεάτες και Νοτιοκορεάτες κορεατικά, οι Βορειοβετναμέζοι και Νοτιοβετναμέζοι βετναμέζικα. Το ότι οι Βορειομακεδόνες ΠΡΕΠΕΙ να απαντούν σλαβικά ή σλαβομακεδονικά ειλικρινά με ξεπερνά.

Ως προς το θέμα της ταυτότητας. Στην ψηφισμένη συμφωνία προβλέπεται η αναγνώριση «Μακεδονικής» υπηκοότητας (citizenship) των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά ΟΧΙ η αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας.

Τι λέει ο Λαφαζάνης και κάποιοι σύντροφοι το θεωρώ ανάξιο σχολιασμού. Λαϊκίστικο όπως και το τι έπραξε ο Λιάπης, ο Μαγγίνας, ο Πολύδωρας και λοιποί κατσαπλιάδες της ΝΔ (που ωστόσο δεν χαρακτηρίζουν την παράταξη στο σύνολο της...μικροί, ανάξιοι κι αχρείοι υπάρχουν παντού)

hippy είπε...

Τι θα γίνει όμως εάν η ΝΔ αρνηθεί στους γείτονες την ενταξη στην ΕΕ καθώς διατηρεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας? (φιλολογικό το ερώτημα, ΔΕΝ υπάρχει τέτοια περίπτωση, ο Κυριάκος ΔΕΝ είναι βλαξ)

Λογικά η κυβέρνηση Ζάεφ πέφτει, ισχυροποιείται ο Πρόεδρος Ιβάνοφ (κύριος υποστηρικτής της «αρχαιομακεδονικής» προέλευσης μην το ξεχνάμε, η αντιπολίτευση πιθανότητα κερδίζει τις εκλογές....Τουρλουμπούκι

Επανέρχεται ο εναγκαλισμός της γείτονος από την Τουρκία. Ο Ερντογάν πανηγυρίζει καθώς μπορεί πλέον να παίξει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή ως στήριγμα των Σκοπίων. Καλό είναι μάλιστα να θυμούνται όλοι οι υποστηρικτές του "και τι έγινε 20 χρόνια που δεν τους αναγνωρίζαμε" ότι η πΓΔΜ είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που ΔΕΝ έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Κύπρο και που αντιπροσωπεύεται στο Ιράν, την Κιργιζία, την Σαουδική Αραβία και στο Ουζμπεκιστάν από τις αντίστοιχες διπλωματικές αποστολές της Άγκυρας. Ο κίνδυνος λοιπόν να γίνει Τουρκικό προτεκτοράτο θα είναι παραπάνω από ορατός πλέον.

Η πιθανότητα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ τοπικών πληθυσμών Σλαβικής και Αλβανικής ή και βουλγαρικής καταγωγής είναι τεράστια καθώς θα αναζωπυρωθούν τα σχέδια κάποιων ακραίων θερμοκέφαλων για Μεγάλη Αλβανία ή Μεγάλη Βουλγαρία.

Δεν συνεχίζω...είναι απολύτως απίθανο αυτό το σενάριο...Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Βρούτσης, Ντόρα, Δένδιας κι η πλειοψηφία της παράταξης είναι φιλοευρωπαιστές και μυαλωμένοι...για αρκετούς από τους οπαδούς τους δεν είμαι σίγουρος χα χα χα

michele είπε...

Οι ευρωπαιοι πολιτικοι αρχηγοι αλλα και ΟΛΟΥ του κόσμου ποτε δεν μπορουν να πουν η να επιβεβαιώσουν καποια πραγματα. Δεν ηρθε τυχαια εξ ουρανου η ορεξη στην κυβερνηση με τα τοσα προβληματα, να ασχοληθει με ενα θεμα που ηξερε οτι θα την επηρεασει αρνητικα, ΧΩΡΙΣ την εξωθεν παρέμβαση και χωρίς ανταλλάγματα.
Υπαρχουν αρθρα στο Politico, στην WSJ που αναλυουν ολη αυτη την κινηση πολιτικα, πολυ ΠΡΙΝ το πει ξεκαθαρα ο ίδιος ο Μητσοτάκης στην βουλή.
Εδω απαιτείται κοινός νους και απλή πολιτική ανάλυση.Και παραδοχή.

Η συμφωνια πάσχει απο παντού, μακεδονικη γλώσσα δεν υπαρχει, ο πολιτης της γείτονος θα αποκαλειται Μακεδονας ( ενω δεν ειναι ιστορικα,αλλα μονο γεωγραφικα)

Εδω: http://www.kathimerini.gr/969392/article/epikairothta/politikh/ar8ro-ey-venizeloy-ta-provlhmata-ths-symfwnias-gia-to-onomatologiko

σχετικό αρθρο του Βαγγέλη Βενιζέλου με τα προβλήματα της συμφωνίας.

Τον Λαφαζανη τωρα τον ανεφερα γιατι απλα ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ που ολοι οσοι ασχολούμαστε με την πολιτικη επι χρόνια γνωρίζουμε.
Το γεγονός οτι την λεει τωρα που εφυγε δεν απαξιώνει την αξιοπιστία της, ειναι γνωστα αυτα.

michele είπε...

Τα πολιτικα προβλήματα της γειτονος ΔΕΝ τα εμποδιζει η συμφωνια των Πρεσπων βλεπε σχετικό αρθρο εδω:

https://www.tanea.gr/2019/04/06/world/vomva-apo-ta-skopia-sti-xagi-i-symfonia-ton-prespon-leei-i-silianofskia/

Το προβλημα ειναι οτι και οι δυο αρχηγοι λειτουργησαν ως ενεργουμενα των μεγαλων δυναμεων και δεν κινηθηκαν συναινετικα ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ τους. Η εξωτερικη πολιτικη ,ειδικα στη χωρα μας απαιτουσε συναινεση των δυναμεων, θυμιζω οτι και ο Καραμανλης ειχε ταχθει στο Βουκουρεστι υπερ της συνθετης ονομασιας χωρις ομως αλλες υποχωρήσεις και ο ελληνικός λαος δεν αντέδρασε αρνητικα τότε.

Το ιδιο εγινε και στα Σκοπια, διοτι το δημοψηφισμα ειχε αποχη μεγαλυτερη του 50% δειχνοντας την αντιθεση του εκλογικού σώματος.

Λεω λοιπον, οτι σε τέτοια θέματα ,απαιτείται ενημέρωση ,συζητηση ευρεία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και οχι ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ με οποιονδήποτε μεγάλο. Μπορει να έκαναν λαθη ολοι οι προηγουμενοι πρωθυπουργοί αλλα ειχαν κάποιες κοινες γραμμές και κυρίως δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή στο θεμα, εκτος απο την αρχη (1991)
Ο Τσιπρας νόμιζε οτι θα διχάσει την ΝΔ, οτι θα εξαφανισει το ΚΙΝΑΛ κλπ.

θα τα δουμε αυτα στις κάλπες. Μικρη σημασια για μενα εχει και απο πολιτικής άποψης και γεωστρατηγικης αν η Τουρκια βολευεται ή οχι με μια χωρα μικρη, φτωχη και εξαρτόμενη με διαφορετικές μειονότητες, εθνότητες, Αλβανους κλπ αν εγώ δινω στη διαπραγματευση θέματα ζωτικής σημασίας για την ιστορία μου.

Απο οικονομικής αποψης επαναλαμβάνω οτι τίποτα δεν ενοχλησε τις σχεσεις των δυο χωρων μεχρι σημερα. Γνωστα ειναι και αυτα. 21 απο τους 22 επιχειρημαριες που συνοδευσαν τον Τσιπρα ( οι περισσοτεροι δεν πηγαν) ειχαν ηδη επιχειρηματική δράση στην γειτονα.

hippy είπε...

"Κάποτε και οι τοίχοι είχαν αυτιά...σήμερα τα αυτιά έχουν τοίχους"

(κλεμμένο από τοίχο στο Μεταξουργείο)

Έχω απαντήσεις για όλα όσα αναφέρεις βρε Michele τι νόημα έχει όμως να τις γράψω? Ατέρμονες πολιτικές συζητήσεις...Δεν με πείθεις, δεν σε πείθω ποιο το νόημα να συνεχίσουμε?

Λέω μόνο αυτό...ο πρωθυπουργός όταν ξυπνά το πρωί σκέφτεται: "Tι πρέπει να κάνω?"...ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκέφτεται: " Τι πρέπει να πω?" Μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στα δύο...επειδή όμως σε 6 μηνες οι ρόλοι θα αντιστραφούν και Λιάπηδες-είπαμε-υπάρχουν παντού μην εκτίθεσαι και τόσο πολύ, κράτα και μια πισινή γιατί θα είναι αρκετοί οι "χολωμένοι" που θα σου την πέσουν στο μπλογκ

(εγώ πάντως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ)

austin είπε...

Το θέμα είναι πόσοι θα την πέσουν αν ο Μητσοτάκης τα κάνει σωστά..

Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο πατέρας κατέληξε να θεωρείται αυτο που θεωρούταν, και προσωπικά έπρεπε να φτάσω 30 για να καταλάβω τον κομπλεξισμό της Ελλάδας και Γιατί του βγήκαν όλα αυτά που του βγήκαν. Και δεν εννοώ εσένα χιπι, εσύ είσαι σωφρον και μετρημένος στις αναλύσεις σου. Απλά μπόλικο κόσμος είναι κολλημένος και εγωιστής. Τον ενοχλεί να έχει αδικο

Την καλησπέρα μου

michele είπε...

Μα το θεμα δεν ειναι να συμφωνησουμε, δεν ειναι σκοπος αυτο. Ειναι να αντιπαραθεσουμε παραγωγικα δυο αντίθετες αποψεις.

Οσον αφορα το τι πρεπει να κανει ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης: Οχι, δεν πρεπει να μιλαει μονο. Πρεπει να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ μεθοδικα και συνεχόμενα.
Το ποσο ετοιμοι ηρθαν οι κατσαπλιάδες ( θα αλλαξουμε την Ελλαδα, θα αλλαξουμε την Ευρωπη (lol ) το ΕΙΔΑΜΕ.

Απο την αλλη, η ζυγαρια με τον ...Λιαπη ( που ειναι ο αγαπημενος σου) με τους Πετσιτηδες τους Πολακηδες τις Δουρου και τους Σπιρτζηδες ( και ποσους αλλους) γέρνει πολυ φιλε μου καλε.

και ναι σε κομμα εξουσιας θα υπαρχουν Λιάπηδες. Δεν ειμαι αιθεροβαμων. Αλλα το ρεκορ της διαπλοκης, της καταλυσης θεσμων,του κατσαπλιαδισμου ,της ανικανοτητας το εχουν αυτοι εδω στην μεταπολιτευση. Ετσι εκτιμώ.

και θα περιμένω να μου την "πέσουν". Εποκοδομητικό ειναι :)) Αλλωστε τις αντιρρησεις μου στην επόμενη κυβερνηση, εδω θα ειμαστε και θα τις εκφραζω.

Λευτερης είπε...

Άσχετο......Βέβαια ας κρατήσουμε στα υπ. όψιν την ποιότητα της σημερινής αντιπολίτευσης απέναντι στη κυβέρνηση και να την αντιπαραθέσουμε με την ποιότητα της αυριανής αντιπολίτευσης. Θα είναι πολύ επικοδομητικό.

michele είπε...

Καθόλου ασχετο δεν ειναι Λευτέρη ειναι πολυ σχετικό. Γι αυτο οπως ειπα πριν δεν θα με ενοχλουσε καποιος να μου την ..πέσει τωρα ή στο μέλλον.
Οι απαντήσεις μου απεριόριστες και με παραδειγματάκια

Για ολα τα θέματα: Δικαιοσυνης, ΜΜΕ, διαπλοκης, οικονομικά, θεσμικα, πολιτιστικά, κοινοβουλευτικα, υφους και ήθους και πάει λεγοντας