Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΚΛΟΓΕΣ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-ΕΚΤΙΜΗΣΗ ...
by Michele *


Δυο μέρες πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου, αρχίζει να παγιώνεται η άποψη των 
ερευνητών με μικρές διαφορές μεταξύ τους, τουλάχιστον στις μέχρι τώρα δημοσιευθείσες δημοσκοπήσεις 
των Μarc, MRB, ALCO, Μetron Analysis και Rass. 
Η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σε αριθμητικό επίπεδο φαίνεται να κυμαίνεται από από 5,5-6% 8,5% ανάλογα και με την μέθοδο αναγωγής της κάθε μιας.
Εχει καταστεί σαφές ότι το τελευταίο διάστημα η αρχική διαφορά βαίνει μειούμενη λόγω της επανασυσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος αλλα δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να είναι τέτοια που να διακινδυνεύσει την τελική πρόβλεψη τάσης.
Απο την άλλη τα κόμματα ( διότι κυλιόμενες -μη δημοσιευθείσες συνεχίζουν να υφίστανται) προσαρμόζουν τη στρατηγική τους ανάλογα ,ο μεν Σύριζα μιλώντας για διαχειρίσιμη ήττα στο επίπεδο των 5 μονάδων, η δε ΝΔ θεωρεί ότι οποιαδήποτε νίκη πάνω από 3,8% ( η διαφορά εις βάρος της στις ευρωεκλογές του 2014 ) θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.

Θέλω να επαναλάβω εδώ τη ρήση μου ( δεν είμαι ψώνιο :P ) “Η τάση στα χρηματιστήρια, το ρεύμα στην πολιτική και η ρέντα στον αθλητισμό, δεν ανατρέπονται εύκολα “.

Ως εκ τούτου θα έχουμε μια ικανή διαφορά υπέρ της ΝΔ μεταξύ των 7 και των 10 μον με τα σημερινά δεδομένα.
Η εκτίμηση μου αυτή βασίζεται και σε επί μέρους δημοσκοπήσεις των εταιρειών στις διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας όπου φαίνεται ότι η διαφορά υπέρ Συριζα στην Κρήτη από 21 μον έχει μειωθεί στις 3-4, ή ότι στη Θεσσαλονίκη, όπου ευφυώς ο Μητσοτάκης θα κάνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, η διαφορά εκτοξεύεται στις 16 μον.

Οσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία, ο μεν Τσίπρας ( αφήνω έξω τα fake news και την συχνή διαστρέβλωση των λεγομένων του Μητσοτάκη, στόχευσε περισσότερο στους συνταξιούχους με το βαπτισθέν ..επίδομα ( 13η σύνταξη) ακόμα και με χυδαίο τρόπο( καταβολή 4 μέρες πριν τις εκλογές) ο δε Μητσοτάκης περισσότερο στους νέους είτε με τα διαφημιστικά spots ,είτε ακόμα και με την παρουσία του σε πρωινή εκπομπή όπου το δυναμικό κοινό πρώτευσε εκείνη την ημέρα. ( φωτο by Zhukov )

Για άλλη μια φορά βέβαια, στην προεκλογική εκστρατεία δεν αναφέρθηκε συχνά η Ευρώπη, το σπίτι μας,(άλλωστε ο Τσιπρας ακόμα δεν έχει πει ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει) πιστοποιώντας ότι η χώρα παραμένει εκτός θέματος.
Ας ελπίσουμε ότι το πρώτο μεγάλο βήμα,για την επαναφορά της χώρας θα γίνει με ξεκάθαρη ήττα του Συριζα.

Θα είναι μια νίκη της δημοκρατίας και δευτερευόντως της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


*Tο άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην σελίδα μου στο  facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: