Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ- VOTING BEHAVIOR ...
by Michele *


O τρόπος με τον οποιον ψηφίζουμε και επιλέγουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν επηρεάζεται άμεσα από το δίπολο συναισθήματα/ λογική σκέψη, το οποίο συχνά εφάπτεται στην ολότητα του με την εκλογική μας συμπεριφορά.
Τα πιο έντονα συναισθήματα που εκφράζουν οι πολίτες είναι η οργή, η απογοήτευση, ο θυμός, ο φόβος και η ελπίδα.

Είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός έχοντας αναλώσει το πολιτικό του κεφάλαιο μεταφέρει την στάση του στο συναίσθημα των περισσότερων, από την ελπίδα που εξέφρασε το 2015 στα υπόλοιπα συναισθήματα τα οποία με τον έναν η τον άλλο τρόπο οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: Στην αρχή της διαδικασίας αποδρομής από την θέση του πρωθυπουργού.
Γι αυτό τον λόγο ο ίδιος ευρισκόμενος σε μια νεκρή ζώνη ( la terra di nessuno) προσπαθεί εναγωνίως ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, με παροχές, καταβολές επιδομάτων και υποσχέσεις να επαναφέρει δικούς του ψηφοφόρους, καθώς γνωρίζει ότι πολλοί εξ όσων έφυγαν, έκλεισαν πίσω τους οριστικά την πόρτα.
Χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο τον "φόβο" σε αυτήν την προσπάθεια επανασυσπείρωσης, εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου : "Δεν ξέρω αν μπορούν οι παροχες να είναι μόνιμες, πιθανόν να ακυρωθούν".
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από την άλλη πλευρά, ο Κυρ. Μητσοτάκης, εξαιρώντας την τελευταία του εμφάνιση στη βουλή , επιδίδεται σε ένα "warm up" πολιτικής ευγένειας και θετικών προταγμάτων, εν όψει και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, αποφεύγοντας να αναφέρει συχνά το όνομα του πρωθυπουργού και προσπαθώντας να εισάγει στον πολιτικό συλλογισμό του ακροατηρίου του, θέματα εργασίας, ασφάλειας, ελευθερίας, επενδύσεων και παιδείας, γνωρίζοντας πολύ καλά πως ούτε και αυτός κατάφερε να σηκώσει το επίπεδο διαλόγου όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά θέματα εμβαθύνοντας σε τομείς που απασχολούν όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα.
Η οποιαδήποτε διαφορά στο αποτέλεσμα μεταξύ των δυο κομμάτων θα αποτυπώσει ευκρινέστερα με ποια από τα συναισθήματα εκφράστηκαν οι περισσότεροι Έλληνες, συμπεριφορά που η πολιτική επιστήμη εξακολουθεί να διερευνά, καθώς και η πιο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να έχει επίδραση στην τελική ψήφο, ακόμα και την ύστατη ώρα.

Για όσους δια μέσου της ορθολογικής σκέψης και γνώσης έχουν αποκτήσει προϊόντος του χρόνου κάποια από αυτά τα συναισθήματα κυρίως οργή και θυμό ,όπως αισθάνομαι προσωπικά εγώ , ο δρόμος είναι μόνο ένας. 

Ηχηρή αποδοκιμασία σε ότι πιο άθλιο και χυδαίο έχει κυβερνήσει αυτή την χώρα.

*To κείμενο γράφτηκε την Παρασκευή το βραδυ στην προσωπική μου σελίδα στο fb.

2 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ

mixalis mixalios είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά? Ποιος κέρδισε?