Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

FTSE

X.A.A. LIVE


                                                                    σχόλια για τη συνεδρίαση online 
FTSE : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στο συμμετρικό τρίγωνο G1-G2  κινείται ο σημαντικότερος δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου έχοντας αρνηθεί κατα την διόρθωσή του να προσεγγίσει την στήριξη F30 στις 2020 μονάδες.

Ο δείκτης "βιάστηκε" να αντιδράσει και εισήλθε ήδη στο κανάλι των κινητών 100 ημ προετοιμάζοντας την ανοδική διαφυγή από τον σχηματισμό.

Αμεσως μετά την πιθανή έξοδο υπάρχει η αντίσταση Κ50 στις 2170 μονάδες, η υπέρβαση της οποίας θα ανοίξει στον δρόμο για τα υψηλά του έτους στις 2270 μονάδες της Κ100.
Στο σενάριο της ανοδικής διαφυγής πάντα ενυπάρχει το ενδεχόμενο του retest, ενώ σε περίπτωση πιο εκτεταμένης διόρθωσης ισχυρή στήριξη προσφέρουν οι 2085 μον.
Όπως και να έχει η κάτω πλευρά του τριγώνου G2 παρέχει την "ασφάλεια" της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης του δείκτη.
ΜΟΝΟ σε ενδεχόμενη παραβίαση η διαγραμματική εξέλιξη, θα ανησυχησει σοβαρά τους long. 

59 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Η σκέψη μας σήμερα στους επενδυτάς της MLS πληροφορικής.

Bonjour παίκτε. Χαράς ευαγγέλιας επίσης στους κατόχους τραπεζικών τίτλων. Εγκρίνουν το "Ηρακλής" οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι. Μου θυμίζει την περιοχή της Κυψέλης που αφού τοποθετήθηκε το σοβαρό χρήμα, γεμίσαμε άρθρα και αφιερώματα "πόσο cool η πολυπολιτισμική Κυψέλη" και "πώς ξαναζωντάνεψε η διασκέδαση στην Κυψέλη".

michele είπε...

Ωραια ηταν στα νιατα μου η Κυψελη :) Καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλους

Stavros είπε...

καλημέρα guys!!Καλή εβδομάδα!!

Stavros είπε...

ΜΛΣ limit down!!νωρίς!

michele είπε...

Παμε για καινουργιο limit down στην MLS

austin είπε...

Στην Ομόνοια να δεις χαράς ευαγγέλια. Όσο για το Ψυρρή, μεταξουργείο και τα συναφή, μάθανε ότι γα@@μαστε πλακώσανε και οι γύφτοι. Φτιάχνει λέει ο άλλος 5.000 κλινες. Δωμάτια παντού, άραγε έκανε κάποιος έρευνα πόσοι κοιμούνται πέριξ της Αθήνας? Δεν ξέρω αναρωτιέμαι.

Συνεχίζοντας στα των ξενοδοχειακών, από φίλο ξενοδόχο (που όλοι τον έλεγαν τρελό όταν έχτιζε ξενοδοχείο εκεί στις "ερημιές της κρίσης" τώρα απλά τον ακολουθούν την κίνηση του) έμαθα το εξής. Τον παίρνει εκεί ένας υπεύθυνος ξενοδόχων ή κάτι τέτοιο και του λέει να πάμε στον Χρυσοχοίδη να μιλήσουμε επειδή μου το ζήτησε για να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει στην περιοχή-γειτονιά.

Ο ξενοδόχος, φίλος σοβαρός, άσχετος με τα πολιτικά, που του έχουν πιει το αίμα με το καλαμάκι τόσα χρόνια που ρίχνει κάτι εκαντοντάδες χιλιάδων ευρώ σε ξενοδοχείο και εστιατόριο κ.α. εξεπλεγν. Πάω μου λέει, κάνουμε μία πολύ επικοδομιτική συζήτηση του είπα αυτά που έπρεπε να του πω από χρόνια μαζεμένες εμπειρίας για την γειτονιά και μετά.... έγινε το follow up που λέμε και στα μπίζνες με 3 διευθυντές (αστυνομίας, πολεοδομίας, και κάποιου του δήμου) για να τον ρωτάνε πιο συγκεκριμένα και αν όντως αυτά που είπε τότε (όπως αστυνόμευση κ.α.) έχουν και εφαρμογή.

Αρταξία, το παραπάνω προορίζεται περισσότερο σε σένα. Γιατί το παραπάνω είναι δραστηριότητα προς κατεύθυνση ότι κάτι πάει να γίνει. Ποτέ ξανά κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί. Και τώρα ο ίδιος, με μεγαλύτερη άνεση ετοιμάζεται να ρίξει πάλι κανά μύριο σε άλλο τομέα...

Οι προσπάθειες γίνονται προς κάτι καλύτερο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τους προηγούμενους και ας γίνεται από κάποιον που λέγεται "Κούλης Μητσοτάκης".

ΤΟ θέμα είναι αν θα κρατήσει αλλά κυριότερα αν θα μπορέσει ο κόσμος να αποδεχθεί αυτή την αλλαγή...

Την καλημέρα μου

michele είπε...

Πηγε και προσπαθει να αντιδράσει..

Stavros είπε...

αυτό που ήθελα να κάνω την παρασκευή στην μλς μάλλον είναι η σημερινή μέρα για κάτι τετοιο!!!

Stavros είπε...

προβλέπω κυματισμούς!!

ArTaXiA είπε...

Σασταλέγαμε και για την MLS.

austin είπε...

Τα λεγατε...

Τελικά δεν ήταν μόνο 20οαρικάκι.

Αρτ, επειδή το έγραψα βιαστηκά. Δεν το λέω με μομφή το παραπάνω, απλά γιατί είναι διαφορετικοί και καλύτεροι από τους προηγούμενους.

Stavros είπε...

το 200αρακι austin με παιχνιδι σημερα καλύπτετε!!!παντα για μενα μιλάω και δεν προτρέπω κανέναν!

ArTaXiA είπε...

Austin επειδή την άποψή σου την κατέθεσες, θα καταθέσω κι εγώ τη δική μου.

Τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είχαμε το "είναι οι καλύτεροι, η χώρα θα ανακάμψει μπλα μπλα".

Εδώ και δυο τρεις εβδομάδες περάσαμε στο πιο διπλωματικό "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν χειρότερη από της ΝΔ".

Είναι επίσης θέμα χρόνου, να καταλήξουμε στο σύνηθες, "τι τα θες, όλοι ίδιοι είναι".

michele είπε...

Εμ αυτο ειναι που δεν καταλαβαίνεις απο πολιτικη καλε μου φίλε ..αλλα οπως και την προηγουμενη τετραετια ετσι και αυτη θα σε διαψευσει η ιδια η πραγματικότητα

ArTaXiA είπε...

Δεν πειράζει. Καταλαβαίνω από οικονομία και εμπόριο, διότι από αυτό βιοπορίζομαι. Εσείς που βιοπορίζεστε από την πολιτική ας ξέρετε καλύτερα.

michele είπε...

Βεβαια δεν σε κατηγορω, οι περισσοτεροι ανθρωποι αντιμετωπιζουν επιφανειακα την πολιτικη ή του στυλ να μας δωσει κατι να ψηφιζουμε

ή ασχολουνται με τα προηγουμενα σαραντα χρόνια και τις αντιπαραθεσεις των κομματων. Οπως και στο χρηματιστηριο, ετσι και στην πολιτικη η μεγαλη μεριδα του κοσμου αργει να αντιληφθει τις εξελιξεις
ποιος ειναι ποιος κλπ

Για αυτο το λογο, ειχα γραψει αρθρο για το τελος της μεταπολιτευσης :))

Stavros είπε...

ένα και δυο πηδάω τα κύματα!!!

michele είπε...

Γι αυτο σε εχουμε εδω να μας λες πως πηγαινει η πιατσα, τι νομιζεις,σε εκμεταλλευομαστε :))

austin είπε...

Αρχικά στο λιμιτ down πήρες ΜΛΣ?? η δεν ακουμπάς το Σαπάκι.

Τώρα όσο για το όλοι ίδιοι είναι. Μόνο αν αποδεδειγμένα φάνε ένα σκασμό λεφτά εδώ στο μέλλον και δεν κάνουν απολύτως τίποτα ίσως το πω.

Και οι λόγοι είναι ήδη πολλοί. Αν δε κατηγορηθεί ο παπαγγελόπουλος...τότε σίγουρα δεν είναι ίδιοι. Γιατί μετά το βατοπέδι θα έχουμε και την νοβάρτις!

Επίσης μπορώ να αριθμήσω ήδη πολλά αναλογικά με τους μήνες που κυβερνούν που έχουν κανει καλύτερα από τους ζαίους, οι οποίοι επί της ουσίας τίποτα δεν έκαναν

michele είπε...

Σταυρο κοιτα να ξεμπλέξεις, ελπιζω να τα καταφερεις και ασε τα κυματα χαχαχ

michele είπε...

Και να πω την αληθεια Αrt αν δεν καταλαβαινα απο πολιτικη, τα αποτελεσματα και τα δεδομενα μου στο χρηματιστηριο θα ηταν πολυ χειροτερα, γι αυτο ειμαι και ικανοποιημενος απο τον εαυτο μου

Stavros είπε...

Michele οι κινήσεις μου στην ΜΛΣ από παρασκευή που ασχολήθηκα
ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1000τμχ μ,ο 2,10-2,11
σημερα αγορά 1000τμχ 1,50 και πώληση 1000τμχ 1,67
και αγορά 1000 τμχ 1,55 και πωληση 1000 τμχ 1,70
εννοείται να ξεμπλέξω θέλω!

ArTaXiA είπε...

Εγώ πάντως λέω να στήσω τίποτα short στο δείκτη, γιατί μέρες που είναι οφείλουμε να φυλάμε και τον κώλο μας.

michele είπε...

Γι αυτο εβαλα τον δεικτη σημερα γιατι φαινεται μαντεψα τη σκέψη σου!

michele είπε...

Σταυρο η αληθεια ειναι οτι ισως βιαστηκες την Παρασκευη οπως ελεγε ο Hippy. Εξ εμπειριας το λεω ,αλλα νομιζω σημερα μπορεις να τα καταφερεις να κανεις τη δουλεια

michele είπε...

Τωρα ειναι λιγο κατω απο την καθαρη θεση που ειναι 26 εκ

Stavros είπε...

εννοείται εκ του αποτελέσματος βιάστηκα.δεν έχω θέμα να το παραδεχτώ..αλλά φαντάσου να ξεκλείδωνε την παρασκευή όπως έγινε σήμερα!δεν είμαι μάγος!!το καλό είναι ότι σήμερα γίνεται παιχνίδι!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλημέρα.
Διαγραμματικα το MLS έχει δρόμο ακόμη.

Δεν έχω , δεν θα αγοράσω (μάλλον) αλλά το βλεπω για 1,20 .


Stavros είπε...

από -30 πάντως προσεχώς(μέσα στην ώρα) πράσινη!ας γίνω μάγος σήμερα που με θέλει!

michele είπε...

Τωρα για να καταλαβουμε, βγαινουν σιγα -σιγα και δηλωνουν οτι ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ

Βουτσης, Κουλογλου, Τσακαλώτος.
Και θα πηγαιναν αυτοι οι τύποι κοντρα στην Ευρωπη και θα εφαρμοζαν το οχι του δημοψηφίσματος.

Για τετοιους απατεωνες μιλάμε

michele είπε...

Σταυρο την Παρασκευη την ιδια ωρα σαν σημερα ειχε πολυ λιγα κομματια κανει και δυσκολα να ανοιγε, αν δε ανοιγε θα ανεβαινε λιγο και θα ξανακλειδωνε.
Σημερα ηδη εχει κανει 70 χιλ κομματια περισσοτερα απ ολη την Παρασκευη

και παλι δεν ειμαστε σιγουροι βεβαια, μην τυχον κινειται ετσι ωστε να φυγουν οι "φιλιες" δυναμεις, θα το δουμε :))

hippy είπε...

Καλημέρα

η πλατφορμα της MLS MAIC είναι παρωχημένη. Ο Καματακης θέλει να πουλήσει σαν νεα μια τεχνολογία παλιά (3 χρόνια τουλάχιστον). Αυτό που δεν γνωρίζουμε (και ο ίδιος προφανώς δεν θα μας πει την αλήθεια) είναι πόσα μηχανήματα έχει στοκάρει (ακούγεται 30Κ-40Κ). Εάν ισχύει το κόστος είναι μεγάλο για το μέγεθος της εταιρείας (πάνω 3-4 εκ).

Πιθανολογώ ότι η εταιρεία θα αντέξει αλλά δύσκολα ο Καματάκης θα αγοράσει άλλες μετοχές απ΄το ταμπλό. Πιθανολογώ στενότητα χρήματος καθώς μάλλον δέχεται πιέσεις για εξωχρηματιστηριακές αγορές από τους επενδυτές που πήραν με ιδιωτική τοποθέτηση το ομόλογο το καλοκαίρι με κουπόνι 4,30%. Καθώς με εξιτάρησε η "φιλονικία" με επισκέπτη της γνώμης προχθές το έψαξα λιγάκι. Στις 17/9 ο Καματάκης αύξησε το ποσοστό του αγοράζοντας 104.500 μετοχές. Την συγκεκριμένη ημερομηνία όμως στο monopoly βλέπω μόνο 5,240 μετοχές σαν όγκο συναλλαγών (περί τα 4,70). Αρα μάλλον η πράξη έγινε εξωχρηματιστηριακά κι απ΄ότι ακούω υπάρχουν πιέσεις.

Stavros είπε...

ευχαριστούμε κ.hippy για την πληροφόρηση!

michele είπε...

Ηλια ο Καματακης δεν ειναι μετοχος και στο 3Κ το αμοιβαιο;

hippy είπε...

Το παιχνίδι στο χαρτί απευθύνεται στους πολύ άρρωστους. Προσωπικά βρίσκω μεγάλο ρίσκο ακόμα και στο ομόλογο που λήγει το 2020. Κάποιοι ημιμαθείς στον capital το θεωρούσαν "ευκαιριαρα" γιατί (λέγαν) πρόσφατα πλήρωσε το κουπόνι που έληγε. Σκέφτηκα για μια στιγμή να γράψω ότι ακριβώς το ίδιο είχε κάνει και η ΦΟΛΙ μέχρι να βγει το πόρισμα. Τελικά το θεώρησα άσκοπο. Θα μου τα "έχωναν" και θα χάλαγα την Κυριακή μου.

Κάποτε ακόμα κι οι τοίχοι είχαν αυτιά, τώρα τα αυτιά έχουν τοίχους.

hippy είπε...

Μιχάλη Ναι είναι ο ένας από τους μετοχους των αμοιβαιων 3Κ (τα άλλα δυο Κ ειναι Κανελλόπουλος, Κουφόπουλος). Μάλιστα το αμοιβαίο ήταν underwriter και στις 3 ομολογιακές εκδόσεις.

Stavros είπε...

το ότι μια μετοχή πέφτει με πολύ λίγα κομμάτια και ανεβαίνει με πολλαπλάσια δείχνει κάτι???

michele είπε...

Περαν των τεχνικων, γιατι η εταιρεια χρωσταει περισσοτερα ( 31εκ) απο την καθαρη της θεση, θεωρω οτι πρεπει αν μπορει και προλαβαινει να εκσυχρονισει τα προιοντα της
γιατι αλλιως θα βαινει φθινουσα το ομολογο του 2020 ειναι καπου γυρω στο 65 αλλα δεν σημαινει οτι ειναι ευκαιρια Ηλια σωστα λες

Draghi Chernobyl είπε...

Θεσμικοί στην ΜΛΣ στις 30/06.
Σύνολο μετοχών 846.598 = 6,82% των μετοχών

92.698 μετοχές το Alpha Επισθετικής Στρατηγικής Ελληνικό
165.500 το CPB Ελληνικό μετοχικό
240.000 το Alico Μεσαίας κ Μικρής κεφ
320.400 το 3Κ Μετοχών εσωτερικού
11.000 το 3Κ ΝΝ μετοχών εσωτερικού
17.000 το 3Κ Greek value


Τι πιο φυσιολογικό να έχει η ΑΕΔΑΚ του αφεντικού λοιπόν σχεδόν 350.000 μετοχές ?

michele είπε...

Ναι λογικο draghi

austin είπε...

Hippy σε ευχαριστούμε για την μεστή πληροφόρηση.

Ο τραπεζικός είναι σαν το τραγούδι δεν περνάς κυρά Μαρία δεν περνάς δεν περνάς.

Κάθε φορά που φτάνει την τοπική κορυφή κάτι κακό στον κόσμο βγαίνει.

ArTaXiA είπε...

Hippy συναγωνιστή, μάλλον έχουμε πολλά κοινά. Για να βγεις και να τοποθετηθείς, θέλεις επιθετική πρόκληση. Το ίδιο μου συμβαίνει κι εμένα.

michele είπε...

Σταυρο 12.24

Σε τετοιες περιπτώσεις, η καθοδος ειναι αυτων που γνωρίζουν, λογω φοβου δεν υπαρχουν σοβαροι αγοραστες και αν υπαρχουν ειναι μικροι
οποτε η πιεση των μεγαλων κλειδωνει κατω το χαρτι

εξ ου και ο μικρος ογκος σχετικα

Οσο πεφτει η τιμη γινεται ελκυστικοτερη, καποιοι αποφασιζουν να παιξουν ανεβαινει λιγο ο τζιρος, αλλα εαν ειναι "μικροι" η αδυναμια φαινεται

Και τελος ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ δεν προκειται για περιπτωση τυπου ΦΟΛΙ ,οι γνωριζοντες ( εδω ειναι ο μεγαλος τζιρος) βγαινουν αγοραστες και το χαρτι ισορροπει σε ανεκτα για τα θεμελιωδη του επίπεδα

austin είπε...

Ετσι και για να σιγοντάρω και λίγο τον Αρτ ότι όλα σίγουρα δεν είναι μέλι γάλα...

Ακούω σε κάτι εταιρείες για μειωμένες βάρδιες. Η ύφεση χτυπάει σιγά σιγά και καλό δεν το λες.

Ανώνυμος είπε...

@michele Το πρόβλημα είναι ότι με βάση τα θεμελιώδη της η μετοχή θα έπρεπε να είναι κάπου στο 10-15 p/e από την στιγμή που η μετοχή έπαψε να είναι growth story. Δηλαδή κοντά στο 1 ευρώ.

Οπότε ακόμη φαίνεται πανάκριβη σε αυτά τα νούμερα. Από την άλλη το ομόλογο θα ήταν καλή επιλογή, αλλά πάλι η εταιρία έχει κάκιστες ταμιακές ροές και η αλλαγή ορκωτού είναι major red flag.

Οπότε μακρυά από όλα τα επίπεδα και τιμές.

michele είπε...

Οντως οταν υπαρχει αλλαγη ορκωτου ειναι να..απομακρυνεσαι γενικα συμφωνουμε Δημήτρη

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...


Καλησπέρα,

ε λοιπόν δεν είναι πράματα αυτά, τι ταλαιπωρία είναι τούτη...ρε δεις πάλι περιμένετε να πάει 16:30?

:))

michele είπε...

Το ενα ειναι οτι αντεδρασε απο 848 αρα συνεχιζει την τεχνικη του αξιοπιστία, το αλλο ειναι οτι ο τζιρος ειναι χαμηλος, αρα η διαθεση για σοβαρο χωσιμο δεν υπαρχει

το τριτο αλλα ασχετο, η μουλαριτσα στεκεται μια χαρα και την περιμενω να σπασει επανω αντε βρε χαχαχ

michele είπε...

Εν τω μεταξυ ο καραγκιοζης Boris Johnston μπλόκαρε στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο το σχέδιο καταδίκης της εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ZDF.

Eνω ετοιμαζεται να φυγει, τι ειναι αυτοι ρε

mixalis mixalios είπε...

Και ο Watsa να σπάσει το 89 παρακαλώ γιατί πρέπει να βάλουμε και πετρέλαιο

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...


μα ποιά είναι αυτή η μουλάρα?
Αν είναι τράπεζα θα πάει όλα τα άλλα στα ίδια και η Μιγα θα πάρει +5% χααχχαχα

mixalis mixalios είπε...

Καλύτερος θα ήταν ο Boris Becker....

michele είπε...

Μαλλον δεν δικαιουσαι Μιχαλιό το επιδομα θερμανσης :))

Μουλαρίτσα λεω την ΑΤΤ Βασίλη

michele είπε...

Μπα και αυτος σκ@τα τα εκανε στη ζωη του Μιχαλιό, εκανε μια κορη εκτος γαμου με μια μαυρουλα ( one night stand τυπου) και του εφαγε τον αμπακο σε λεφτα
και ειναι υπερχρεωμενος

mixalis mixalios είπε...

Επί Σαμαρά για να λέμε τα σύκα σύκα έπαιρνα, μετά ήρθαν οι αριστεροί και αισθάνθηκα πλούσιος και ως τέτοιος έπαιρνα τα τρία...
Γνωρίζοντας την ταλαιπωρία του Boris είπα ότι θα τα πήγαινε καλύτερα αυτός....
Πάμε να το γυρίσουμε το ματσάκι!Νομίζω τα Αμερικανακια μας έχουν συμπαθήσει και μπράβο τους...

michele είπε...

Ναι οντως σαν κοσμοπολίτης, οπως και να εχει ο Boris καλυτερα θα τα πηγαινε δεν το συζητω..

mixalis mixalios είπε...

ΣΥΡΙΖΑ άουτ η μπάλα....0.01 κάτω κλείσαμε!

michele είπε...

Λιγο κατω απο τα 40 εκ ο τζιρος, πρακτικα στο μηδεν η σημερινη συνεδριαση αλλα με καποιο ενδιαφερον δεδομενης της στηριξης στις 848 μον
και του θετικού προσήμου του ΔΤΡ στις 822,49 +0,56%

michele είπε...

Ναι, αλλα στα ψηλα ημερας δίπλα Μιχαλιό :))