Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΕΧΑΕ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online 
ΕΧΑΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η μετοχή φαίνεται να αρνείται να διαφύγει καθοδικά του πτωτικού τριγώνου ΚΑ-ΚΒ και αντιδρά άμεσα διασπώντας ανοδικά την κατερχόμενη ανω πλευρα ΚΑ καθώς και τον ακμο 200 ημερών.

Η κίνηση μετά και την ενδεχόμενη διάτρηση και του ακμο 50 ημ (4,53) θα έχει ως στόχο την Χ1 ( 4,83€) και κατόπιν τα υψηλά έτους των 5,23 ευρώ.

Ισχυρή στήριξη τα 4,34 της KB που σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης θα σηματοδοτήσει αρνητική διαγραμματική εξέλιξη για τη μετοχή με πρώτο στόχο τα 4,21 € του gap της 27ης Μαΐου .
Ο ταλαντωτής RSI 14 στις 53 μονάδες συνηγορεί στην ανοδική συνέχιση της κίνησης ευρισκόμενος στην ουδέτερη ζώνη.

30 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομαδα σε όλους :)

hippy είπε...

ΕΧΑΕ ανακοίνωση αποτελεσμάτων σήμερα μετά το κλείσιμο...για να δούμε τι ψάρια έπιασαν στο προηγούμενο τρίμηνο

we expect a profitable quarter with net income at EUR 2.8mn vs a loss making quarter during last year’s Q3 (EUR 0.5mn net loss) on the back of increased trading activity in the cash market during the quarter, higher market valuation as well as extraordinary revenues from Titan Cement’s transfer of listing.

hippy είπε...

Καλημέρα

ArTaXiA είπε...

"Χτες το πρωί, έτυχε να περάσω έξω από ένα κοινωνικό παντοπωλείο στην Αγία Παρασκευή. Απ’ έξω περίμεναν ήδη αρκετοί άνθρωποι, κάποιοι με τα παιδιά τους, τα οποία ήταν χαρούμενα και ρωτούσαν τους γονείς αν θα πάρουν και τις τάδε σοκολάτες. Η ουρά έφτανε ως το πεζοδρόμιο.

Αυτοί που έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά παντοπωλεία, είναι οι «τυχεροί». Υπάρχουν πολλοί άλλοι που το μόνο αποκούμπι που έχουν είναι η Εκκλησία, οι γνωστοί, φίλοι, οι γείτονες. Υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν κανέναν. Ηλικιωμένοι που δεν έχουν παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες χωρίς βοήθεια, άνθρωποι άρρωστοι που μένουν σε σπίτια χωρίς θέρμανση, με ελάχιστα τρόφιμα.

Ρωτήστε όποιον λογιστή γνωρίζετε, να σας πει πόσες αιτήσεις έκανε και πόσα τηλέφωνα τον πήραν για το κοινωνικό μέρισμα, ρωτήστε να σας πουν τι γίνεται κάθε φορά που ανακοινώνεται κάποιο επίδομα.

Έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμα δε μπορώ να πάρω απόφαση ότι επιτρέπουμε να πεινάνε άνθρωποι στην Ελλάδα, το 2018.

Ακόμα δε μπορώ να πάρω απόφαση, ότι έχουμε κατεβάσει το κεφάλι και μας τσακίσει τον σβέρκο η φτώχεια."

Ειρήνη Αγαπηδάκη. Την περιμένω να περάσει και φέτος από το κοινωνικό παντοπωλείο και να γράψει ένα εξίσου καυστικό σχόλιο και για την Ελλάδα του 2019. Εκτός εάν χόρτασαν όλοι στο μεταξύ.

hippy είπε...

Φίλη λογίστρια στα δυτικά προάστια έκανε δεκάδες φορολογικές δηλώσεις στις οποίες τα κάθε λογής κοινωνικά επιδόματα ξεπερνούσαν τις 12,000 ετησίως. Πρωταθλητής Ρομά με 8μελή οικογένεια και 18,500 κρατικές ενισχύσεις συνολικά.

Αναξιοπαθούντες έχουμε, χέρια για μάζεμα ελιών μας λείπει. Αντε να δούμε πότε θα επιδοτηθεί η εργασία...πολλαπλάσια απ΄όσο η ανεργία.

ArTaXiA είπε...

Ελλάδα κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Φίλος προσλαμβάνεται ωρομίσθιος καθηγητής σε δημόσιο ΙΕΚ. Βεβαίως περνάει από ΑΣΕΠ, όχι με απευθείας πρόσληψη όπως η κα. Αγαπηδάκη μας. Το πρώτο πράγμα που του κόβεται είναι το επίδομα του ΟΑΕΔ. Εργάζεται αφού. Πρώτη μέρα εργασίας, 5 Οκτωβρίου. Παραλαμβάνει τη σύμβαση προχθές. Η σύμβαση αναγράφει. Πληρωμή, "μετά το πέρας του έργου". Πότε είναι το "πέρας του έργου"; Τέλη Φεβρουαρίου. Πότε θα πληρωθεί; Τον Μαΐο. Πώς θα ζήσει ως τότε; Θα καταλήξει σε κανένα συσσίτιο μάλλον. Πόσο είναι η μηνιαία του αμοιβή; 280€.

Ευτυχώς που έχουμε Μητσοτάκη πρωθυπουργό παιδιά. Ευτυχώς. Άλλος αέρας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν σας έγραψα τυχαία πριν λίγες ημέρες για το μέρισμα πού μάλλον δεν θα πάρουν αυτοί που το έφερναν με τον τσιπρα τα τρία προηγούμενα χρόνια. .
Εκεί θα γίνει η σύγκριση. .λάθος εκεί θα πάει 3 μονάδες κάτω ο Μητσοτάκης.

μπαρμπαλιας είπε...

το μεροκαμάτ' στη συγκομιδη ελιων
φτανει 40-45 ευροπουλα....
αλλα ,αλλα δεν πανε .
προχθες ψαχναμε (γιατι ηδη μας ειχαν γελασει και δεν ηλθαν...)και δε βρισκαμε.(και στην Κρητη ειχαν αγγελια για εργατες προχθες).
σε λιγο θα τρωνε λαδι μονον οι κατεχοντες "η θα παει 25/ε οπως στην mamaItalia...προσμιξεις "ευγενων ελαιων"...

michele είπε...

Μια φιλελευθερη κοινωνια απαιτείται να βρισκει τρόπο να βοηθαει τις αδυναμες κοινωνικες ομαδες.
οχι με σωρεια κοινωνικων επιδοματων για εκλογικους λογους, το εκαναν ολοι πριν ( και με συμβασιουχους-ομηρους ) το εκανε και στη χειροτερη μορφη του ο Συριζα την Παρασκευη των εκλογων. Αυτο δεν το ειχε κανει κανενας πριν.

Η χωρα μεσω του Ελαχιστου Εγγυημενου Εισοδηματος ( που ξεκινησε επι Σημιτη) αλλα δεν εχει θεσμοθετηθει ακομα, πρεπει να παρεχει ενα μινιμουμ διαβιωσης μαζι με αλλες στοχευμενες ομως δρασεις σε στοχευμενες ομαδες.

Το προβλημα που ανεφερε ο Ηippy με τους Ρομα ειναι ενδεικτικο.

michele είπε...

Οσον αφορα το κοινωνικο μερισμα εχεις λαθος ΟΠΛΑ το εξηγησα και τις προαλλες. Πρεπει σιγα σιγα να κατευθυνθουμε σε μειωση φορων και καλα κανει η κυβερνηση να κοιταει προς αυτη την κατευθυνση.
Το μερισμα θα το κρινω οταν αποφασιστει, εχοντας την δικη μου αποψη.

austin είπε...

Καλημέρα!

Αν δεν γκρινιάζαμε μόνο και απλά βλέπαμε το όφελος... Θα κάναμε και εμείς την μαγκιά των Ιταλών.

Ραφιναρισμένο λάδι 2,5 ευρώ το κιλο.
Εξτρα παρθένο ελληνικό ελαιολαδο μπλα μπλα μπλα, 3,5+ ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο και καλύπτεις την ανάγκη του μέσου καταναλωτή και δεν σε πιέζουν καθημερινώς να ρίξεις την τιμή σου στα επίπεδα των Ιταλών.

Αντ αυτού, κράζαμε τους Ιταλούς! Και τι καταφέραμε? Να δίνουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου είτε φθηνά είτε να το νοθεύουμε εμείς οι ίδιοι για να καταφέρουμε να πετύχουμε την τιμή, αλλά να μας βγαίνει το όνομα του σκιτζή.

michele είπε...

Τελος οσον αφορα την Ειρηνη την Αγαπηδακη επειδη την ξερω προσωπικα, ειναι άτομο που κανει μια αξιοπρεπη καριερα σε ξενο Πανεπιστημιο γιατι εδω δεν ειχε να φαει

Γεμισε το fb απο προχτες με haters αχαμνοξυστες που κωλοβαρανε ολη μερα και κακίες απέναντι σε ενα άτομο που δουλεύει σαν σκυλί στα θεματα που εχει καποια γνωση. Και μια κοινωνική προσφορά.

Εγω εχω αρκετες ιδεολογικές διαφορές μαζί της, είμαι παλιός και σκληρος παικτης στο πολιτικο παιχνιδι και της ευχομαι τα καλυτερα σε μια θεση που της ταιριαζει.
Ψαξτε οσοι πρέπει να ξερετε για ποια πράγματα μιλαμε, να δείτε μήπως η θεση αυτη ειναι αμισθι.

michele είπε...

Και βεβαια, ευτυχως που εχουμε Μητσοτακη. Μυρωδιαδες.

Draghi Chernobyl είπε...

Αμήν αμήν αμήν που έχουμε Μητσοτάκη!

Ο τσιτσιπάς της πολιτικής
το ανερχόμενο αστέρι
η ελπίδα των επιχειρηματιών,
η ελπίδα των μεσαίων,
η ελπίδα των μικρών,
η ελπίδα των πτωχών,

Άσχετο : Τώρα με τα 4.000 ασυνόδευτα παιδιά θεωρείται πολύτεκνος ?
ΑΣυνόδευτα παιδιά υπάρχουν κ στα κρατικά νηπιοτροφεία κ ιδρύματα άμα θέλει κανένα 2000 ακόμα.



"Μια φιλελευθερη κοινωνια απαιτείται να βρισκει τρόπο να βοηθαει τις αδυναμες κοινωνικες ομαδες.".....

Έκτακτη Εισφορά αλληλεγγύης λέγεται εδώ κ 9 χρόνια.
θα καταργηθεί σταδιακά σε 4 χρόνια.... μετά θα το λέμε φόρος αλληλεγγύς κ κοινωνικής ευθύνης

michele είπε...

Και βεβαια να πω και αυτο που πολλοι σκεφτονται αλλα δεν λενε.Αν δεν τα καταφερει κι αυτος μετα απο 10 χρονια κρισης 40 χρονια παθογενειας και 4,5 χρονια κατσαπλιαδων μαυρο φιδι που μας εφαγε σαν χωρα

Άχθος είπε...

Άλλαι αι βουλαί των δύο (πρώην τριών) γερόντων της Εκάλης αγαπητέ Μιχάλη. Ο τέταρτος παίζει χαμηλά :)

Καλό μεσημέρι!!!

michele είπε...

Aυτοι προσαρμόζονται Ηarry αναλογα με τις συνθήκες.Το κρατος εχει τη δυνατοτητα να βρισκει τροπους συν-υπαρξης με τα δικα του δεδομενα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Τα αμισθή είναι μια ωραία κομπίνα που ξετέντωσε η προηγούμενη κυβέρνηση αντί για έκτακτους...αμισθή σύμβουλοι παντού, μόνο που την βδομάδα σε κάθε συνέλευση άσχετο με το αν είναι παρόντες ή όχι πλερώνονται...Αμισθή χαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλε Μιχάλη. .από την στιγμή πού το μέρισμα δίνεται από το υπερπλεονασμα και δεν έχει αντίκτυπο στα δημοσιονομικα. .μπορει να παίξει μπάλα ο Μητσοτάκης. ..αν τώρα θέλει να κάνει τον άγιο και να πάει με τον σταυρό στο χέρι. .μαύρο φίδι πού τον έφαγε. .αλλιώς να πάει και να το δώσει όλο στο χρέος να τού πω και μπράβο. .

Τώρα για το λάδι πού λέει ο μπάρμπας. .μιας και έχω κάτι ελιτσες. .πράγματι. .εργάτες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. ..Μόνο συνεργεία οργανωμένα πού δεν εξυπηρετεί τον μικρό παραγωγό. .Όσο για την τιμή? Ούτε 2.5 ευρώ το κιλό το αγοράζει ο έμπορος για να το βρείτε στο ράφι με προσμίξεις 6 και 7 ευρώ κιλο. .
Με λίγα λόγια. .φέτος θα πέσει πολύ κλάμα. .

mixalis mixalios είπε...

https://www.sigmalive.com/news/greece/206980/yposxesi-tsipra-i-ellada-se-6-mines-tha-einai-mia-alli-xora

Έχει ακόμα δύο μήνες ο Μητσοτάκης για να τα καταφέρει μετά την επιτυχία του Αλέξη ο οποίος ο ατιμος έβαλε τον πήχη ψηλά και βεβαίως μαζί με τον Γιάννη το asset τα κάνανε να μην πω πώς... Κριτική να κάνουμε στη νέα κυβέρνηση όχι όμως για το κοινωνικό μέρισμα (χωρίς να ναι ασήμαντο) αλλά για τα συνολικά πεπραγμένα για την οικονομία. Και τέλος πάντων εδώ μέσα ένα κεράκι πρέπει να του ανάψουμε που πήρε το ΧΑΑ από το 700 και το έχει στο 900. Εκτός αν το πέτυχε και αυτό το asset με τον κατσαπλια

michele είπε...

Βασίλη εγω μιλαω για προσωπα και πραγματα που γνωριζω δεν μιλαω γενικα
Γενικα μπορει να πει κανείς ο,τι θέλει και εν πολλοίς μπορει να πεσει και μεσα γιατί είναι συνηθισμένα φαινόμενα αυτα απο την πολιτική τάξη.

ArTaXiA είπε...

Το κακό με σένα φίλε μου είναι αυτό ακριβώς. Επειδή γνωρίζεις κάποια πρόσωπα κάπως καλύτερα, αισθάνεσαι υποχρεωμένος να τα υπερασπιστείς. Άκουσε με! Δεν είναι απαραίτητο! Με το να υπερασπίζεσαι άτομα αμφιβόλου ακεραιότητας, ή ομιχλωδών προθέσεων, καταλήγεις να χάνεις εσύ ο ίδιος την αξία σου. Μην το κάνεις. Μην καταλήγεις να κρίνεσαι κι εσύ για τα κακώς πεπραγμένα άλλων.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μιχάλη το να βγαίνει ΦΕΚ για λίστα ατόμων που κατέχουν θέση πχ σύμβουλου και εργάζονται αμισθί δεν έχει λογική.
Ο όρος αμισθί εργασία δεν υπάρχει στο εργατικό δίκαιο.

Μπορείς να είσαι εθελοντής αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις.
Το θέμα κατά κύριο λόγο είναι να μην καλύπτεται οργανική θέση.

Αμισθί εργασία σε δημόσια υπηρεσία μπορεί κανείς να δεχθεί μόνο με λογική τύπου δώστε και σώστε...δηλ το οργανόγραμμα, οι διαδικασίες, η υπηρεσία και η ποιότητά της δεν λειτουργούν, οπότε στον γενικό χαμό δώστε και σώστε :)

Με λίγα λόγια δεν βγάζει λογική άλλη εκτός της γενικής ... :)

michele είπε...

Kαι σενα σε γνωριζω καλα, σε θεωρω φιλο αλλα δεν σε υπερασπιζομαι παντα και σε ..κραζω ενιοτε. Απλα ξερεις οτι δεν εχω κακια το κανω οπως το κανουμε με τους φιλους μου.
Απο την αλλη οσον αφορα προσωπα που εχω μια προσωπικη αποψη, υπερασπιζομαι αυτα που ξερω οχι αυτα που νομιζουν καποιοι μεσα απο social media ή ο,τιδηποτε αλλο.
Στη χωρα της εκτεκταμενης ημιμαθειας αυτο με ενοχλει.
Καποιος δημοσιογραφος εγραψε κατι περι δημοσιου και τον εκραξα γιατι αποκλειεται να μην ηξερε οτι η θεση αυτη ειναι αμισθί.
Αλλοι δικαιολογουνται να μην το γνωριζουν.

Απο την αλλη, επειδη σε γενικό πλαισιο εχεις δικιο, δεν εχω και κανενα προβλημα να παραδεχτω αστοχια ή παπαρια ή ελλειμματικη συμπεριφορα σε καποιον που εχω υπερασπιστεί για αλλο θεμα

michele είπε...

Στο ευρυτερο πολιτικο φασμα Βασιλη υπαρχουν θεσεις σε οργανισμους που ειναι αμισθι διοτι καποιοι ανθρωποι εχουν συγκεκριμενη δουλεια που πληρωνονται και δεν την αφηνουν
Καλυπτονται μονο καποια λογικα εξοδα κινησης κλπ .Το καθεστως αυτων των οργανισμων διαφερει ΣΑΦΩΣ απο θεσεις δημοσιου
το καταλαβαινεις.Πριν 5 10 40 χρονια δεν ειχαμε προβληματα με ασυνοδευτα παιδια και δεν υπηρξε επομενως τέτοια πρόνοια

mixalis mixalios είπε...

Αυτό το αμισθί είναι λίγο προβληματικό....όπως για παράδειγμα της Θάνου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο! Ή απλά δεν κάνουν τίποτα , για αυτό και αμισθι απλά δίνουν κύρος σε αυτούς που τους "προσλαμβάνουν" ή οφελούνται με άλλο τρόπο (δικτύωση που δεν είναι κακό κτλ)

Κατά τα άλλα η αγορά μια χαρά....

ArTaXiA είπε...

Πήγαινε στο προφίλ της Αγαπηδάκη στο FB. Έχει κατά καιρούς γράψει χοντράδες. Ποιος την έχει υπερασπιστεί εντόνως; Ο Δοξιάδης. Πήγαινε τώρα στο προφίλ του Δοξιάδη. Ποιος δεν παραλείπει να τον υποστηρίζει; Η Αγαπηδάκη.

Ξέρεις ποιοι μένουν τώρα; Να προσληφθούν η Βίβιαν, ο Τσουκαλαδάκης και ο Μαυρίδης να αναλάβει το πολιτικό γραφείο, να ολοκληρωθεί η αριστεία.

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;

michele είπε...

Στο θεμα της απελασης των 8 Τουρκων αξιωματικων που πιεζε ο Ερντογαν να τους παρει πισω να τους "πηδηξει", ο Δοξιαδης και η Ειρηνη εκαναν αγωνα για να μην γινει αυτο και να κρατησει η Ελλαδα ψηλα την εννοια του κρατους δικαιου, με μια κυβερνηση που το κρατος δικαιου παρεπεεε.
Εγω αυτο τους πιστωνω και τους ειπα και μπραβο γιατι παρακολουθουσα απ τον καναπε μου.

Τα προσωπα δε που ανεφερες ειναι τελειως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μεταξυ τους, δειγμα οτι τα συμπερασματα που βγαζεις ειναι μεσα απο τα social media E, αυτα δεν μπορω τι να καθομαι να εξηγω;

Πως σε πολλα ( αλλα συγκεκριμενα θεματα ) μου τη δινουν και οι 3;
πως δεν ξερεις τι εστι Μαυριδης ; βαριεμαι ομως !
αλλα για σενα θα το εκανα και οχι βεβαια δημοσιως

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Εγώ διαπιστώνω ότι στο ΧΑΑ υπάρχει μια Μίγα αυγουστιάτικη ...

master είπε...

''......Ακόμα δε μπορώ να πάρω απόφαση, ότι έχουμε κατεβάσει το κεφάλι και μας τσακίσει τον σβέρκο η φτώχεια''......

Δεν σουχει τσακίσει τον σβέρκο η φτωχεια από μόνη της αλλά αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την ζωή σου, καποιοι έφεραν τη φτωχεια, καποιοι θέλουν να υπάρχει.