Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΜΟΗ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
MOH: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η ζώνη συσσώρευσης F10-F20 [ 20,15-21,86] φαίνεται να λύεται ανοδικά, κίνηση που προετοιμάστηκε από τη διάσπαση του κμο 50 ημ, που τις δυο προηγούμενες φορές είχε λειτουργήσει ως αντίσταση.

Ο στόχος του διπλού πυθμένα βρίσκεται αρκετά υψηλότερα, στα 23,56€ αλλα ενδιαμέσως η S100 των 22,96 ευρώ αποτελεί ισχυρή αντίσταση όπως επισημαίνεται στο γράφημα.
Στο αρνητικό σενάριο, μια διορθωτική κίνηση βρίσκει στήριξη στην F10 και μόνο η επανείσοδος στην οριζόντια ζώνη συσσώρευσης θα επαναφέρει εκ νέου πωλητές στον τίτλο.
Ο ταλαντωτής RSI στις 63 μονάδες, δίνει περιθώρια για συνέχιση της κίνησης.


40 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Paolostar είπε:

"Για πες μας και τις μετοχές που θα το έκανες....να βγάλουμε και εμείς οι αδαείς κανένα φράγκο για τις γιορτές που έρχονται."

Έβγαλες αρκετά με το Mitsotakis trade, μην είσαι πλεονέκτης. Εξάλλου, η ελληνική αγορά είχε την καλύτερη απόδοση μπλα μπλα.

Peter Vlaso είπε...

"Εάν όμως τολμήσει κάποιος να αναφέρει κάτι που δεν γνωρίζει ο καλλιτέχνης, όπως τι γίνεται πλέον με τα bonus των golden boys τον Οκτώβριο και δεν του προσκομίσει έγγραφο πιστοποιητικό ημιμαθή τον ανεβάζει και βλάκα τον κατεβάζει."

Το μόνο που ζητώ είναι τεκμήριο απόδειξης των ισχυρισμών σου. Εάν γράφεις πως "στη Wall είναι κοινό μυστικό" πως τα bonus υπολογίζονται με κλείσιμο 31/10 του χρηματιστηρίου ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ε, όλο και κάποιος άλλος, κάπου θα το έχει γράψει, όπως το έγραψες κι εσύ. Τι σόϊ κοινό μυστικό είναι πια; Βάλε μας ένα link. Δεν θέλεις να μας βάλεις link; Αντίο αξιοπιστία.

Στην ουσία τώρα.

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα συναλλαγών που υπάρχουν σε κάθε σοβαρό μαγαζί, εγχώριο και αλλοδαπό, θέτουν κάποιους αλγόριθμους, μέσω τον οποίων παίζουν τα "μηχανάκια". Η ελληνική αγορά δεν είναι απομονωμένο νησί. Πολλές από τις μετοχές του ΧΑΑ διαπραγματεύονται και σε ξένα χρηματιστήρια, όπως και ως CFD, ή βρίσκονται σε θέσεις ETF, τα οποία εξακολοθούν να διαπραγματεύονται και μετά το αθηναϊκό κλείσιμο. Συνεπώς, όταν φθάνουμε στο άνοιγμα της Wall και τα στατιστικά μοντάλα υπολογίζουν π.χ. ένα κλείσιμο πολύ κοντά στο μηδέν, το "μηχανάκι" επανυπολογίζει την θεωρητική τιμή κλεισίματος με βάση τις νέες παραμέτρους. Γι αυτό και στις δημοπρασίες είδες ό,τι είδες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε ημερομηνίες ορόσημα, όπως τελευταίες του μήνα, κλεισίματος παραγώγων, προ αργιών κλπ, όπου το στατιστικό μοντέλο υπολογίζει την πιθανή διακύμανση στα επόμενα "χ" ticks και στήνει μια τιμή στη δημοπρασία, η οποία ανταποκρίνεται σε εκείνο το αποτέλεσμα.

Μετά, από αυτό, έρχεται το καθημερινό P/L. Ο καθένας θέλει να δείξει ένα ωραίο ημερήσιο κέρδος, ειδικώς εάν η διακύμανση ήταν αξιοπρεπής. Οπότε, εάν ο χ παίκτης πήρε στο 98,5 και ξόδεψε 100, μπορεί πολύ εύκολα να ανεβάσει την τιμή στο 99,8 με κόστος 20, γιατί το report του θα είναι θετικό. Έτσι ανεβαίνουν και οι τζίροι, κι έρχεται μετά ο οικοδεσπότης και μας γράφει "καλό που είναι ανεβασμένοι οι τζίροι". Οι τζίροι είναι ανεβασμένοι διότι έχουν διπλές πράξεις μέσα που εάν δεν υπήρχε η διακύμανση δεν θα συνέβαιναν. Τίποτα το μαγικό πάλι.

Το μόνα μαγικά που διαβάζω είναι από όλους εκείνους που έχουν κατακλύσει τα οικονομικά μέσα, τα οποία έχουν καταντήσει να αντιμετωπίζουμε το "Φαντάζιο" και το "Τηλέραμα" ως επιστημονικά συγγράματα σε σχέση με τις θεωρίες τους.

austin είπε...

Την καλημέρα μου, γιατί πέραν των φλεγματικών σχολίων υπάρχουν και γνώσεις επί της αγοράς.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το τελευταίο σχόλιο περί βουλοκεριου και μετοχολογίων. Καταλαβαίνω καλά ότι ίσως και να έχεις πρόσβαση στα μετοχολόγια?? Και ακόμα γράφεις εδώ μέσα, ανάμεσα σε αδαείς???

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Την αποψή μου γενικοτερα για την αγορα στη διαρκεια της χρονιας αλλα και σ αυτη τη φάση,τη γραφω σε κείμενο που θα δημοσιευτει οσονουπω.

Αλλα να μιλησουμε και για τους τζίρους.Μια μερα τζιρος δεν λεει τιποτα , οπως και συγκεκριμενες συνεδριασεις παλι δεν λεει τιποτα
χτες για παραδειγμα ο ΟΠΑΠ εκανε το 1/3 του τζίρου ( 30 εκ €) και ειχε τους λογους του, η υπολοιπη αγορα 60 εκ λογω της βυθισης και παλι επανω, λογω διακυμανσης επομένως

Κατα τα αλλα συμφωνω, αλλα οι μερες που αναφερεσαι Art ειναι συγκεκριμενες, ετσι γινεται οντως

ArTaXiA είπε...

Και για να το συνεχίσω, όπως διακρίνετε κι εσείς, η άνοδος του τελευταίου ημιώρου χθες, είναι εκείνη ακριβώς που διορθώνει σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχει τζάμπα γεύμα παιδιά.

michele είπε...

Πολυ συχνα γινεται αυτο Art, απλα γινεται με πολυ μικροτερο τζιρο αυτη η "αναποδη" κινηση και αυτο (σε διασταλτικη εννοια) ειναι ενα gap που δημιουργησε το χτεσινο call auction που κλεινει

ArTaXiA είπε...

Ακριβώς, οπότε ο φίλος μαριδαίος που πιστεύει πως το χρηματιστηριακό μας μέλλον, περιλαμβάνει πέρα από παρθένες και πιλάφια, υπερκέρδη, μπορεί να επαναγοράσει τα "χαρτιά" που του πήραν οι "μεγάλοι" χθες.

Να η Ευκαιρία!

michele είπε...

Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι το χρηματιστηριακο μας μέλλον περιλαμβανει υπερκερδη οντως. Θα ειναι μια απολυτα φυσιολογικη εξέλιξη.
Δυο πραγματα δεν υπαρχουν: 1) η δυνατοτητα να βλεπεις( ο καθε επενδυτης) την αγορα ανεξαρτητα απο τη θεση που εχεις
2) Υπομονη και ανάλυση

austin είπε...

Υπερκέρδη έχει η αγορά από το t0 όταν πάτησαν τα χαμηλά οι τράπεζες κανά 8 μηνο πριν.

Επίσης υπερκέρδη έχει η αγορά από τα βαριά χαρτιά (μοη τενεργ κτλ) κάτι που όμως έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, πολύ πριν την πολιτική αλλαγή (η οποία είναι απίστευτα σημαντική).

Ο Μυτιλ έγραψε 11 είναι 9,80 και βολοδέρνει. ΕΕΕ κάτω 10 ολοκληρα ευρω κτλ κτλ.

Μόνο Τενεργ, Μπελα και ΟΤΕ υποδεικνύουν ανοδική αγορά άντε και ΕΤΕ επειδή έγραψε και αυτή τοπικά υψηλά.

Τα μικρά δεν τα βάζω στην εξίσωση γιατί είναι περίεργα.

Κλείνοντας δεν νομίζω ότι οι παίκτες ξεκίνησαν το χρηματιστήριο στα 0,55 λεπτά μετά από 5-6 reverse split της πειραιώς... Ναι για αυτό έχει τρελά υπερκέρδη το μαγαζί.

ArTaXiA είπε...

Έλα ρε Austin, γιατί χαλάς το αφήγημα τώρα;

Η μεγαλύτερη άνοδος παγκοσμίως αφού....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αφηστε την γκρινια.
Αγοραστε αφοβα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εχουμε δρομο..
Μην πειτε δεν σας ενημερωσα.
Ωραια μερα σημερα..
Με ηλιο..

michele είπε...

Εκεινο που μ αρεσει παντως ειναι οτι ολοι γκρινιαζουν και αυτοι που θελουν να παει επανω και αυτοι που θελουν να πεσει
εγω την καταβρίσκω χαχα
Αν θυμαται κανεις, ειχα πει οτι ειδα στο grek που φαινεται πανω δεξια στη σελιδα οτι υπαρχει island reversal και η κινηση ειναι καλη για επανω
φαινεται καθαρα πλεον η κινηση.Δηλ η αγορα μιλαει με το δικο της τροπο καθε φορα.
Την ιδια κινηση εκανε και εδω χωρις το σχηματισμο ακριβως

michele είπε...

Η αλλα πλακα ειναι οτι δεν ειμαστε μονο φέτος η μεγαλυτερη αποδοση παγκοσμιως, αλλα οτι θαμαστε και του χρόνου

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα ιδια λεγανε και για τον Αμερικανο..
Μπουρδες.

μπαρμπαλιας είπε...

καλα τα λετε....αλλα ασ παμε πρωτα μια κατω βολτα 840 "η 820 -αναλογα με τις συνθηκες-να ξαναματααορασουν τα παιδια ...για τα bebes τους και βλεπουμε

austin είπε...

Δεν σε πιάνω ΟΠΛΑ. Έχουμε δρόμο εννοείς ότι θα μας ταλαιπωρήσει. Ή έχουμε δρόμο, να αγοράσουμε άφοβα γιατί στο τέλος θα μαζέψει?

ArTaXiA είπε...

Mε το 'να και με τ' άλλο, αρκούσαν δυο μέρες και τα short μου, βγάζουν κερδάκι. Just saying.

austin είπε...

περάσαμε και κάτω από το 831 του τραπεζικού. Ή βαστάει ή 825 και βλέπουμε? Καλά τα λέω?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin δεν με ενδιαφερει αν ανεβει σημερα αυριο..
Εχουμε δρομο προς τα πανω..
Σε βλεπω φοβισμενο..μηνες τωρα..και εγω σε ρωταω..
Οτι κι ν ειχες παρει ενα χρονο πριν...που ειναι τωρα;..αυτο σου λεω..
Εσεις αγοραζατε Αλφα π.χ στο 1.50 και μολις εγραφε 1.40 γκρινιαζατε...λες και δεν ξερατε που θα παει..στην θεση της Αλφα βαλε οποια θες..
Ειναι πολλα που μπορω να σου πω..αλλα τωρα δεν εχω χρονο..
Ο Μιχαλης και σημερα...και πολλες φορες μας τα λεει σχεδον μονοτονα για που παμε..να τον ακους..προσεχτικα..

michele είπε...

Aπλο ειναι. Αν χασει ( παντα μιλαμε για κλεισιμο) το 831 ο ΔΤΡ παει για retest στην μεγαλη κατερχόμενη Χ50
πολυ θα μ αρεσει αν το κάνει

michele είπε...

Tο προβλημα θα ειναι να μην το κανει ομως.Που σημαινει οτι θα κρατησουν οι στηριξεις πχ ΕΤΕ 2,80 η ΑΛΦΑ 1,75
σ αυτες τις περιπτώσεις ειναι οντως θεμα ρισκου, αλλα αντιμετωπίζεται κι αυτο

ArTaXiA είπε...

Εκείνος ο χουβαρντάς που έριχνε τα διχίλιαρα στην ΜΛΣ που να' ναι να μας πει την άποψή του για την αγορά;

Τέτοιες στιγμές είναι που θέλουμε τις απόψεις των παικτώνε.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ο Μπαρμπαλιάς αναφέρει σαφέστατα ότι έχει χώρο για πέσιμο η αγορά έως και το 840 ή ακόμα και 820...όπως το ανάφερει σε τεχνική ανάλυση και ο Μιχάλης.
Το τι ακριβώς βέβαια θα πράξει η αγορά δεν είναι σίγουρο.
Ο Όπλα πιστεύει ότι στο κοντινό διάστημα θα πάει +900 οπότε το βλέπει μεσομακροπροθεσμα και άρα οι σημερινές τιμές εμπεριέχουν κερδος που θα το βγάλει ως το Φεβρουάριο.
Γενικά τόσο ο Αρτ και Austin αλλά και Μπαρμπαλιάς είχαν πει ότι η ταλαιπορια που έδειχνε η αγορά με μικρούς τζίρους κτλ σε γενικά θετικό στο εξωτερικό χρημ κλίμα με ομόλογα και επιτόκια να πεφτουν...υποδήλωνε κάτι άσχημο βραχυπρόθεσμα να έρχεται.

austin είπε...

Οπλα είμαι βέβαιος ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε ακούσει ένα σκασμό πράγματα. Και εγώ μπορώ να σου πω πολλά και ο Αρταξία κτλ κτλ.

Το θέμα είναι τι λένε οι τιμές. Και με μία γρήγορη ανασκόπηση (ή ανασκολοπιση) θα δούμε ότι η ΑΛΦΑ για παράδειγμα εν μέσω capital control ΣΥΡΙΖΑ κτλ κτλ από απ΄ριλιο 2017- Σεπτέμβριο 2017 βρισκόταν μπόλικα παραπάνω από εδώ (περί του 20%). Το όμοιο και από Ιούνιο 2018 και για κάποιους μήνες.

Τώρα λοιπόν, ναι η αγορά ανέβηκε μετά την καταστροφή. Και όπως έχω πει πολλάκις δεν είναι (μόνο) θέμα φόβου αλλά και πραγματικότητας.

10 μέρες κούτσα κούτσα, και μία μέρα τα τρώει όλα. Αυτή η δουλειά κοντεύειθ κανά 6 μηνο πλέον.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενταξει ...τοτε πουλαμε και παμε για να κανουμε καμια αλλη δουλεια...
Τις τιμες τις ειδαμε...
Βρε παμε καλα;;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οχι φιλε austin δεν παμε ενα εξαμηνο ετσι..γιατι..αν τοτε ειχες παρει με ΓΔ..στις 7/5/19 754 μοναδε..
Αλφα 1.29
Ετε 1.93
Πειρ.. 1.76
Γιουρ.. 0.74..
Σημερα θα ειχες μεγαλες αποδοσεις..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και σου γραφω μονο τις τρςπεζες..που ολοι τις αγαπανε..
Σε ενα εξαμηνο παλι τα ιδια θα λεμε..

μπαρμπαλιας είπε...

ηρεμηστεεεε
οταν δουμε ανεβασμενους τζιρους,θα εχουν αποφασισει οι ξενοι μας να παιξουν ,τοτε θα δουμε και θα ακολουθησουμε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο κυριος με τα σορτακια...εξακωλουθει;χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

καλα ο κυριος δεν παιζεται με τιποταααα.πεφτει το χαα κονομαει ,ανεβαινει χεζεται στο ταληρο...που τετοια τυχη εμεις πτωχε ΟΠΛΑ μου

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να σού πω μπαρμπα..δεν θα με χάλαγε καμιά 50αρια μονάδες κατω..τι λες?

michele είπε...

Kαλη συμπεριφορά η ΔΕΗ σημερα, εντυπωσιακο το γυρισμα απο χαμηλα του Μυτιλ απο το 9,60 στο 9,85 ενδιαφερον trading τι να πρωτοπρολαβεις

μπαρμπαλιας είπε...

εγω Μικ στα ειπα το πρωι τι εκανα...και ειμαι καλα

austin είπε...

Γιοκ το γύρισμα σήμερα. Να δούμε και κλείσιμο αν έχει κανένα kinder εκλπληξη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπάρμπα την εδωκες την ΔΕΗ?

michele είπε...

Ψυχραιμια και πειθαρχια Μπαρμπα καλως επραξες

michele είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1705509/anavathmise-th-deh-se-v-h-sp-.html

μπαρμπαλιας είπε...

Οπλα,χθες πουλησα τραπεζες και αυξησα θεση ΔΕΗ...

austin είπε...

Μια χαρά! Πάμε στην κάτω γραμμούλα και βλέπουμε

michele είπε...

Τραπεζικη πτωση -4,83% ο ΔΤΡ σημερα + ΜΠΕΛΑ -2,11% +ΜΟΗ -1,61% απο τις δεικτοβαρεις μη τραπεζικες

Κρατησε ο FTSE τεχικα, κρατησε ο ΓΔ τις 858 μον αλλα οχι ο ΔΤΡ που υποχωρησε κατω απο τις 831 μον κλεισιμο 821,32

Ενδιαφέροντα πραγματα ειχαμε λιγο νυσταξει :))