Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΕΥΡΩΒ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΕΥΡΩΒ : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η διπλή τοπική κορυφή της S1 στα 0,9240€ ενεργοποιήθηκε καθοδικά, με την απώλεια της S2 στα 0,8450€ και ολοκλήρωσε τον στόχο της στην R50 στα 0,7780€.
Ειναι σε εξέλιξη αντίδραση τεχνικής μορφής, η οποία θα διαφοροποιηθεί ανοδικά μόνο με την ανοδική διάσπαση της S2 των 0,8450 € με στόχο τα τοπικά υψηλά. Ανοδική διαφυγή από την ζώνη S1-S2 θα προσδώσει ορμή στην μετοχή με παράλληλη αύξηση του όγκου συναλλαγών και στόχο τα υψηλά του Νοεμβρίου στα 0,9850 €.
Άρνηση υπέρβασης της S2 θα επαναφέρει τον τίτλο σε χαμηλότερα επίπεδα, με στήριξη την R50 αλλα και την κατερχόμενη E1 στο επίπεδο των 0,7550€ .

37 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Αυτοί που δεν ξεσηκωθηκαν με τον νόμο Κατρουγκαλου-Τσιπρα..σήμερα απεργούν χωρίς κανένα λόγο. .
Κυριε πρωθυπουργέ ο νόμος διάταξη που ψηφίστηκε για την λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακα σωματεια η οποία περιλαμβανεται στα προαπαιτουμενα για το κλείσιμο της τριτης αξιολόγησης θα εφαρμοστεί;
Γιατί φοβάστε κύριε Μητσοτάκη;
Φοβάστε τούς συνδικα- ληστες?
Α..και μην ξεχάσετε να βγάλετε τα κλιμάκια να ρίξουν προστιμα για το κάπνισμα...εκεί δεν υπάρχουν συνδικαληστες..Υπάρχουν επειχηρηματιες που πληρώνουν το μάρμαρο. .
Καλό σας βράδυ Κυριε ΠΘ.

Andreas D. είπε...

Γιατί δεν ακολουθεί το ΧΑ ///Το χρηματιστήριο δεν ακολουθεί προσώρας την βελτίωση της αγοράς ομολόγων, αν και έχει παρατηρηθεί ότι πρώτα ακολουθεί η αγορά ομολόγων και έπεται η χρηματιστηριακή αγορά. Ξένος επενδυτής στην Αθήνα, επισημαίνει ότι κάθε φορά που η Ελλάδα ξεπερνά με επιτυχία τα εμπόδια, (όπως είναι οι εκδόσεις tier ΙΙ, οι προσφορές για τις τιτλοποιήσεις, οι ιδιωτικοποιοήσεις, το ποσοστό της ανάπτυξης και φυσικά μια αναμενόμενη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων) το χρηματιστήριο θα επηρεάζεται θετικά: Σ αυτό το περιβάλλον οι ελληνικές εταιρείες θα εμφανίσουν υψηλότερη κερδοφορία κι αυτό θα προεξοφληθεί καθώς οι επενδυτές δεν θα περιμένουν την επιβεβαίωση. Είναι νομοτελειακό για το ελληνικό χρηματιστήριο να ακολουθήσει μια άνοδος καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας αρνητικός λόγος για να υποχωρήσει – πέραν μια σημαντικής διόρθωσης των ξένων αγορών η οποία δεν θα προκληθείο λόγω του κορωνοϊόύ. Aκόμη και το μετανευστικό -προσφυγικό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς η Ευρωπη θα κληθεί σύντομα να λάβει αποφάσεις.

https://www.newmoney.gr/category/bunker/#section-bunker-post-700514

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/arthra/3411597/pout-de-kot-ntaoun

το ποστάρω μιας κι έχω 7 διαφορετικές μετοχές πληροφορικής...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εντάξει peter. .
Επισεις να συμπληρώσω ότι στον Καναδά υπάρχουν Νοσοκομεία. .σχολεία. ..υψηλοί μισθοί...και πολλά άλλα που ξέρεις. ..και όταν στους πολίτες το κράτος είναι εντάξει. .έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει και αυστηρούς νόμους. ..
Εγώ θέλω να μου πεις. . Αν χρωστάει κάποιος στο κράτος πόσο είναι το πρόστιμο τοκος...και αν σου χρωστάει το κράτος πόσο είναι το πρόστιμο. .τοκος που θα λάβει ο πολιτης.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλημέρα φίλοι μου.

Σήμερα η ΜΙΓ μου πάει καλά. Να δούμε και το κλείσιμο.

Υγεία σε όλους

ArTaXiA είπε...

Ναι γεια σας. Είδα φως και μπήκα.

Σήμερα, οι τριανταφυλλιές μου πάνε πολύ καλύτερα. Ελπίζω να μην πέσει καμιά παγωνιά.

Καλό βόλι άπαντες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιας και έχω γυναίκα Αυστραλέζα...και γνωρίζω το σύστημα εκει..Απλά δεν καπνίζεις σε δήμο χώρο γιατί γνωρίζεις ότι όλα είναι σωστά απέναντι σου..και δεν σού πάει η καρδιά να κάνεις κάτι παράνομο...και αν το κανείς σου αλλάζουν τα φώτα. .
Εδώ αισθάνεται κάποιος ότι έχει υποχρέωση στο κράτος κλέφτη να κάνει το σωστο?
Γιατί να σεβαστώ ένα κράτος που με κλευει?
Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε...

hippy είπε...

Οπλα εστιάζεις λάθος. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους προστατεύει τον πολίτη-παθητικό καπνιστή και όχι το κράτος. Και μου φαίνεται λογικό μετά από παρέλευση ικανού χρόνου να επανέλθει η προσωρινά χαμένη πελατεία ακριβώς όπως έγινε και στα υπόλοιπα κράτη που προηγήθηκαν στην απαγόρευση.

ArTaXiA είπε...

Αν μου επιτρέπετε, το κράτος δεν νομιμοποιείται να αποκλείει από τους καπνιστές, να χρησιμοποιούν κλειστούς χώρους για τη συναναστροφή τους. Υπό αυτή την έννοια, εάν ένας επιχειρηματίας θα ήθελες να δηλώσει τον χώρο τους ως "καπνιζόντων", πρέπει να είναι ελεύθερος να το πράξει. Ο μη καπνιστής, από την άλλη, μπορεί να επιλέξει να πάει σε έναν χώρο "μη καπνιζόντων". Αυτό επιτάσσει η έννοια της δημοκρατίας. Και ομιλών ως μη καπνιστής.

Βεβαίως, πίσω από όλα αυτά κρύβεται η επιθυμία της πολιτείας να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση του τσιγάρου. Είναι ωστόσο πραγματικό θέμα, το οποίο χρήζει συνταγματικής ανάλυσης, εάν το δικαίωμα πολλών καπνιστών να συχνάζουν χώρους όπου μπορούν να καπνίζουν, είναι ελλάσον του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος, όπως αυτό ορίζεται από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μια εταιρία την οποία θεωρώ άκρως υποτιμημένη και έχω λάβει μετοχή θέση πέριξ των 16$ είναι η Macy's. Με μεσοπρόθεσμο στόχο τον διπλασιασμό του κεφαλαίου.

https://gr.investing.com/equities/macys

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και μιας κααι τους πηρε ο πονος για την υγεια του λαου..να τραβηξουν την πριζα απο ολα τα εργοστασια τσιγαρων και θα λυθει το θεμα παγκοσμιως..τι ειπατε;ξερω γελασατε..αλλα αν τους ενδιαφερει η υγεια του κοινου να το πραξουν...επισεις νς βαλουν κοφτη στα καγιεν στα 130 χιλ...γιατι υπαρχει κυνδινος ...
Επισεις να κλεισουν ολα τα εργοστασια για να μην λιωσουν οι παγοι..που ακομα να λιωσουν...

leky είπε...

Μιχάλη, πώς βλέπεις την ΑΤΤ; Νομίζω περιφέρεται γύρω από τον 200άρη.

μπαρμπαλιας είπε...

αν λεω ΑΝ ,θυμιεμαι καλα...πριν γινουν κυβερνηση ,φωναζαν για τον κατρουγκαλειο νομο ,περι αντισυνταγματικοτητας και λοιπων προς ιθαγενεις αναγνωσματα.
τωρα ο κατρουγκαλειος ειναι αντισυνταγματικος ΕΚΤΟΣ του σημειου της προσωπικης διαφορας.για δαυτο ο ροδιτης μας κανει τη μεγαλη χαρη να μας δωσει αυξηση τμηματικη οπου σε πεντε χρονια -ποιος ζει ποιος ντενταρει...-
παρεπιπτωντως εχουν να φροντισουν τους μακροχρονια ντεμπεληδες του συστηματος,τους γυφταραιους που εχουν κατακλεψει τον κοσμο και τους αδελφους αλβανοπαισταν κλπ κλπ

μπαρμπαλιας είπε...

καποια αντιρηση;;;

hippy είπε...

Macy's...Βγήκε από τους δείκτες της MSCI τον ΝΟΕ/19 κατά την τελευταία αναθεώρηση των δεικτών. Βέβαια η μερισματική απόδοση 9% εξιτάρει (φτάνει να είναι διατηρήσιμη).

michele είπε...

Αυτο ηθελα να πω οτι με τετοια μερισματικη απόδοση κραταει κανεις, 1,5 δολλάριο. Aν κρατησει το 16-16,20$ εχει δυνατοτητα να υπερβει τα 18,3$ που ειναι κομβικο σημειο

michele είπε...

Κι εγω θα ημουν καθοτι ατμιστης, υπερ καποιων καταστημάτων που θα εγγραφονται ως καπνιστων. Αλλα μια τετοια περιπτωση θα ηταν το κλασσικό ελληνικο παραθυράκι και αντε να βρεις άκρη.
Οποτε δεδομενου του πολυ μικρου χειμώνα που εχουμε καλως ειναι αυστηρο το πλαίσιο. Με τις εξωτερικες θερμάστρες 2-3 μηνες το πολυ ειναι το προβλημα για τους καταστηματαρχες

ArTaXiA είπε...

Πρόσεξε μην πάει $12 μόνο και αλλάζεις πάλι ψευδώνυμο. Κρίμα, τόσα ψευδώνυμα να καίγονται.

hippy είπε...

Μετά να μην παραπονιέσαι φίλε καλλιτέχνη γιατί δεν γίνονται προτάσεις...το μόνο που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε απλά είναι αιτιολόγηση (κι από τους απαισιόδοξους όμως χε χε)

Andreas D. είπε...

1 δις η Ρουσλάνα...

ArTaXiA είπε...

Hippy μου, προσωπικώς δεν παραπονέθηκα και δεν περιμένω επενδυτικές προτάσεις από άτομα αμφιβόλου παρελθόντος. Αλλά επειδή, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, το κούτελο μου το θέλω καθαρό, να σας πω δυο λόγια για την Macy's. Η Macy's έχει 4.677.000.000 $ μακροπρόθεσμο χρέος. Η Macy's έχει 301 εκ. μετρητό και 175 εκ. λαμβάνειν από πελάτες. Δηλαδή, η εταιρεία έχει 4,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ χρέος, περισσότερο από το ταμείο και τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις της. Αν προσθέσουμε τις ολοένα μειούμενες πωλήσεις και κέρδη, το κανόνι έρχεται με δρασκελιές. Η εταιρεία έφαγε downgrade από την CS, με στόχο τα $12 από $19.

Αλλά, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους τραβογραμμιάδες.

hippy είπε...

Ρώτησα-Έμαθα-Ευχαριστώ

ArTaXiA είπε...

Να τος, κι ο καλαούζος. Έψαχνε τόση ώρα, μήπως κι είχα κάνει κάπου λάθος, δεν βρήκε κάποιο, σου λέει "ας πω κι εγώ τη σαχλαμάρα μου, που καμία σχέση δεν έχει με το σκεπτικό μας".

Θέλεις να μας πεις για τον ΜΥΤΙΛ καλύτερα που τον έχεις από 9,65 με +/-1€ κατά δήλωσή σου; Θα πάρεις τη ζημιά; Θα τον αφήσεις να βολοδέρνει κανα-δυο μήνες και να σου δεσμεύει κεφάλαιο; Τι θα κάνεις; Πες εδώ στο κοινό σου, να μαθαίνει από τον δάσκαλο!

ArTaXiA είπε...

Οπότε έχουμε δύο παίκτες long Μacy's. Μπράβο παιδιά, καλά κέρδη εύχομαι! Δεν θα καθήσω να διαπληκτιστώ γι αυτό. Θα σας αφήσω στην αγορά. Όσον αφορά όμως τα εμπορεύματα, έχει κι η MLS εμπορεύματα. Πολλά. Να δούμε πότε θα τα πουλήσει και σε ποια τιμή.

μπαρμπαλιας είπε...

κυρβλασσο πεσ κατι για το χαρτι της ημερας που...ιπταται

austin είπε...

Την κσλησπερα μου!

Βλεπω bull η αγορά. Τόσο που σπάει κατω ακόμα και ο μυτιλος.

Ωραία!

ArTaXiA είπε...

Οι μισοί εδώ μέσα έχουν ΜΥΤΙΛ, φίλε Austin, γι αυτό και την λέξη ΜΥΤΙΛΟ δεν θα την ξαναπείς! Μιλημένα, ξηγημένα!

hippy είπε...

Τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις και η θαλασσινή θυγατέρα της (ΑΤΤΙΚΑ) αύξησε πολύ τιμή και κυρίως όγκο. Εάν ακολουθούσε και το ομόλογο θα πιθανολογούσα deal...αλλά δεν

hippy είπε...

Η αλήθεια είναι ότι και μένα μου δίνει πόνο ο Ευάγγελος...κάνω ότι δεν το βλέπω αλλά ματώνω

ArTaXiA είπε...

Σε αποζημίωσε ο ΑΔΜΗΕ, ωστόσο. Μην το πεις πουθενά! <3

mixalis mixalios είπε...

Πρέπει να ελέγξουμε τους κρίσιμους αρμούς του ΧΑΑ...

Andreas D. είπε...

είναι προφανές οτι λόγω της απεργίας δεν κατέβηκαν οι επενδυτές στο κέντρο...

hippy είπε...

Και η ΤΕΝΕΡΓ ευτυχώς (αλλά κι ο πάπιος αντέχει)...

austin είπε...

Και στα διεθνή νέα...

Τα καράβια είτε δεν πάνε από Κίνα πλευρά είτε αν πάνε, στο επόμενο λιμάνι μένουν απ εξω και μακριά για να μην έχει κολλήσει κανένας τον ιό. Δύο-τρεις βδομάδες και βλέπουμε.

Βάλε ότι Cosco και MSCC έχουν προειδοποιήσει τους πελάτες ότι τον Μάρτιο θα υπάρχουν θέματα σε container, αυτά δεν τα λες θετικά σημάδια.

Ένα μήνα να τραβήξει ο ιός... με τους αυξητικούς ρυθμούς και τα θέματα πολλά.

Στα καλά νέα, διάφορα τρόφιμα στα οποία οι Κινέζοι σάρωναν την αγορά, πλέον οι αγοραστές μεταφέρουν τις ζητήσεις στην Μεσόγειο.

Βέβαια, προιόντα δεν υπάρχουν, οι τιμές ανεβαίνουν και όλα καλά! Τι trade war κτλ...? Ένας ιός αρκεί να τα δημιουργήσει πολλάπλές επιτπώσεις. Μακριά από όλους μας γιατι ταξιδεύουμε κιόλας.

hippy είπε...

Καλοέβλεπα τον ΟΛΠ...οπότε παίρνω την ευκαιρία με την Cosco και χτίζω (ελπίζω βέβαια να μην πάει μακριά αυτή η ιστορία και κυρίως να μην έρθει στη χώρα μας).

michele είπε...

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR1VXEcdb357lifpinweiIG4koUnoWfQVQjMsBKaHf3BKoMeStF7VmnTOaM#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Σας εχω βάλει αυτο απο πολυ νωρις, το κοιτα κανενας εκτος απο μένα; :))

michele είπε...

Nαι τον εχω πετυχει τον Πετραν και πρωϊνα να το βαζει :))