Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΔΤΡ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΔΤΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ
ΚΑΙ
 «Το βαρόμετρο του ΧΑ»: Καταλύτης για το λιανεμπόριο ανάπτυξη και κατανάλωση 
"Φιλελεύθερος"- Liberal Markets To δισέλιδο του Σαββάτου

Από τις 20 Δεκεμβρίου και τα υψηλά των 923,67 μονάδων, ο δείκτης τραπεζών κινείται στο πλαγιοκαθοδικό κανάλι FA- FA1 .
Μετά την προσέγγιση των 790 μονάδων της Χ2 ( 789,24) αντέδρασε και κινείται προς την Χ1 των 848 μονάδων σημείο σημαντικό για την περαιτέρω κίνησή του.

Στο θετικό σενάριο, υπέρβαση των 848 μονάδων, θα δώσει συνέχιση της κίνησης προς την άνω πλευρά του καναλιού FA  και το σημείο -ορόσημο την Β100 των 887 μονάδων που επισημαίνεται στο γράφημα.

Ανοδική διαφυγή από το κανάλι και υπέρβαση της Β100 θα απαιτήσει αύξηση του όγκου συναλλαγών και θα υλοποιηθεί με έντονα χαρακτηριστικά, με κινηση προς νεότερα υψηλά.
Διαφορετικά η επιστροφή στην κίνηση εντός του καναλιού είναι αναπόφευκτη, με στόχο εκ νέου την κάτω πλευρά FA1 , αλλα και την στήριξη των 789 μονάδων της X2.
Αρνητική διαγραμματική εξέλιξη θα έχουμε με ενδεχόμενη καθοδική διαφυγή απο το FA-FA1 καθώς θα υπερισχύσουν οι πιέσεις των πωλητών, με στόχο την L10 των 739 μονάδων. 

31 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα :)

Λευτερης είπε...

Καλημέρα Μιχάλη, καλή εβδομάδα σε όλους.
Για να δούμε θα το περάσει το 927 σήμερα?????

michele είπε...

Θελει αυξησούλα στον τζιρο με 8,4 εκ € μεχρι τώρα δεν παμε πουθενα

michele είπε...

Οπωσδήποτε παιζει ρόλο κι αυτο Peter, AΛΦΑ καπως πιο κινητική απο τράπεζες

μπαρμπαλιας είπε...

η TESLA πηγε στη Βουλγαρια...
τα ομολογα πετανε ,τουταυτο και η ελλ οικονομια
ξενοι ωρεεεε πούστε;;;

Andreas D. είπε...

270,000 ΠΑΠ μέχρι στιγμής...

μπαρμπαλιας είπε...

ευτυχως για σημερα "εκλεισε"η δικαιολογια...εχουν αργια οι κοπκκινοκωλοι,λες και η εγνοια τους ηταν απο τα ξημερωματα να τζογαρουν τη μαϊμου .

ArTaXiA είπε...

Τι λέει παίκτε μου; Πολύ χαλαρούς σας βλέπω σήμερα. Ανεβαίνει κι ο ΑΔΜΗΕ, χαράς ευαγγέλια. Για πάρτε αυτό, γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε με τον Βορίδη:


"Τι είναι οι αρμοί της εξουσίας; Έρχεται η Νέα Δημοκρατία και μέσα σε ένα δίμηνο αλλάζει την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τι είχε κάνει, αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτε. Περίμενε να λήξει η θητεία της προηγούμενης. Πόσο; Τέσσερα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση Ιανουάριο του 2015 και η Επιτροπή Ανταγωνισμού άλλαξε τον Ιανουάριο του 2019. Μέχρι τότε παρέμενε πρόεδρός της (για 10 ολόκληρα χρόνια!) αυτός που είχε τοποθετήσει ο Κωστής Χατζηδάκης και η Νέα Δημοκρατία.
Τι άλλο σημαίνει αρμοί της εξουσίας; Έρχεται η Νέα Δημοκρατία και διορίζει πρόεδρο της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα, τον Διευθυντή Επικοινωνίας του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σαν να έβαζε ο Τσίπρας τον Θανάση Καρτερό…

Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία ανέβηκε στα κάγκελα. Γιατί κατάλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έμαθε τη δουλειά."

michele είπε...

Δεν στα λενε καλα και δεν εχω χρονο προς τι παρον να ασχοληθω.Οσονουπω

michele είπε...

Θα μου πεις απ την ΕΦΣΥΝ κόπια τι αλλο να σου πουνε, κομματική ρυπαροφυλαδα ειναι αλλα εγω απαντω σε σενα οχι σε αυτους.

Οντως η προηγουμενη διοικηση,ο πρόεδρος και τα μέλη επιλεχθηκαν τον Αυγουστο του 2009. Οι ανθρωποι αυτοι καθησαν για 10 χρόνια περιπου, 9 και κατι και απο τότε πέρασαν 4 διαφορετικες κυβερνησεις ολων των αποχρωσεων: ΓΑΠ- Παπαδημου- συγκυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Συριζα 1 και Συριζα 2.
Δεν ειχε σκεφτει κανενας, προφανως εκαναν σωστα τη δουλεια τους να αντιτεθει.
Το θεμα ειναι οτι σε τετοιες επιτροπες μπαινουν ΜΗ κομματικα πρόσωπα και η δραστηριοτητα τους υποκειται και στην Ευρωπαϊκη Επιτροπη Ανταγωνισμου.
Τωρα παμε στην Θανου : Η πρ πρόεδρος του Αρειου τι εκανε;
1) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να παρατεινει τη θητεια της στον Αρειο Παγο που ηταν καθαρα αντισυνταγματικο λογω ορίου ηλικιας. Πραγματι ο Παυλόπουλος
( τουλαχιστον ειναι αριστος νομικος ΔΕΝ υπεγραψε)
2) Την εβαλε ο Τσίπρας Υπηρεσιακη πρωθυπουργο
3) Μετα τη ληξη της δικαστικης της θητείας την πήρε ΑΜΙΣΘΗ συμβουλο στο νομικό του γραφειο

Η Θανου εχει παει στο ΣΤΕ επειδη την σούταραν με νομοθετικη διαταξη και εκει θα κριθει. Αν δικαιωθει ,δικαιωθηκε δεν με πειραζει καθολου επι ΝΔ να ειναι εκει.

michele είπε...

Παμε στα υπολοιπα. Ο αρθρογραφος, κανει οτι δεν καταλαβαινει τι ειναι "αρμοι εξουσίας". Δεν εχει σχεση με επιτροπες, τα πορισματα των οποιων ειναι συχνα γνωμοδοτικα, οχι παντα αλλα υποκεινται κι αυτα στα ανωτατα δικαστηρια ελληνικά και ευρωπαϊκα.
Εχει σχεση με την ωσμωση νομοθετικης και εκτελεστικης εξουσιας.
Πολακης: "Πηραμε την κυβερνηση αλλα δεν πηραμε την εξουσια".

Προσπαθειες λοιπον σοβαρες για ελεγχο των αρμων ειναι οι εξης που σκεφτηκαν και πηγαν να κανουν οι κατσπαλιαδες, αφηνοντας εξω τον καραγκιοζη Βαρουφακη και το Α εξαμηνο που πηγαν να μας πεταξουν εξω απο την Ευρωπη.

michele είπε...

Ελεγχος των ΜΜΕ μεσω ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ νόμου ( το ελεγα αλλωστε πριν την αποφαση. Βασικη υπόθεση.
Σημερα το MEGA που ειναι στον αερα ειναι η επιτομη της ατσαλης προσπαθειας. Τα ΝΕΑ που υπαρχουν ειναι η επιτομη μιας αλλης ατσαλης προσπαθειας.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ελεγχου των τραπεζων και των δανειων των ΜΜΕ που δεν καρποφορησε γιατι μειναμε στην Ευρωπη ( θυμιζω Δραγασακη περι κρατικοποιησης των τραπεζων και αναπτυξιακης τραπεζας [ την ΑΤΤΙΚΗΣ ηθελε)] ,απέτυχε και αυτη.
Παρ ολα αυτα οσο προλαβαν εδιναν δανεια στον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ με εγγυηση βοσκοτοπια για να παρει τηλεοπτικη αδεια να εχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΤV με λεφτα των φορολογουμενων.

michele είπε...

Αλλη προσπαθεια που δεν ξεκινησε αλλα ηταν μεγαλη η θεληση ( γελαγα και μ αυτο) ηταν η προσπαθεια ΕΚΔΙΩΞΗΣ Στουρναρα, δεν εχω να προσθεσω κατι εδω.
Υποθεση ΝΟVARTIS βρισκεται σε εξελιξη. Αθλια στοχοποιηση 10 πολιτικων αντιπαλων μεταξυ των οποιων και ο Πικραμμενος ( ακου ρε πουστη μου)
μεσω του ΜΙΜΗ και κατασκευασμενων μαρτυρων υπο καθεστως προστασιας.
5 ( πεντε ) ανωτατοι εισαγγελεις εχουν ηδη καταθεσει.

Για το Ζουλα τωρα που ηταν με το ΠΟΤΑΜΙ και ειναι δημοσιογραφος 30 χρονια. Η καθημερινη εκπομπη πολιτικου λογου εχει την ΤΡΕΜΗ ( γνωστο οτι ψηφιζει ΚΚΕ) και τον (χαχα) Δελατολλα γνωστο πασοκοσυριζαιο εκδοτη του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ.
Αντιθετα οι αλλοι ειχαν τον εμετικο Καψωχα που εκδιωχθηκε απο τους ιδιους γιατι το παρακανε και την Ακριβοπουλου ( αλλο χαχα).
Εννοειται πως και η ΕΡΤ προσωρας δεν μου λεει κατι απλα ειναι ΠΟΛΥ λιγοτερο κομματικη απο πριν.

Την υποθεση ΡΑΝΤΟΥ που ελεγα πριν λιγο καιρο μαλλον την ξερετε ,εγινε οπως περιμενα Προεδρος του ΣΤΕ αν και βρισκεται λιγους μηνες πριν τη συνταξη και οποιος ΕΙΔΕ ΑΛΛΟΥΣ να περνουν πανω απο αυτον επι Συριζα συμφωνα με την επετηριδα.

michele είπε...

Εν κατακλειδι προσπαθησαν τα παιδια αλλα υπαρχουν και θεσμοι που λειτουργουν εδω και ηντουσαν και αρκετα ανικανοι ΚΑΙ σ αυτο.
Εδω δεν μιλαμε για συγκρισεις με αλλες κυβερνησεις -σε αυτο εχω αντιθεση με τον HIPPY και αλλους φίλους-

Εδω μιλαμε για σταλινοφασιστες του κερατα.Πολλοι δεν το ειχαν καταλαβει προ του 2015 που ούρλιαζα. Το αν δεν το καταλαβαινουν ουτε τωρα, δεν ειναι δικό μου πρόβλημα.
Εγω ειμαι παντα εδω να εξηγω και να τεκμηριωνω την αποψη μου.

μπαρμπαλιας είπε...

Πολακης: "Πηραμε την κυβερνηση αλλα δεν πηραμε την εξουσια".

ρε παικτακι ...αυτο ειναι το "θελω"της μπαζαναινας...μη τα μπλεκεις.
τωρα η ερτ εχει κατι "φαρμακια"αν παρακολουθησεις....

leky είπε...

Μιχάλη, πώς γίνεται αυτός ο γλύφτης- σουπιά Δελατόλλας να είναι μέσα στην ΕΡΤ και η Τρέμη που πρέπει να αποσυρθεί λόγω ηλικίας...Είναι δυνατόν; Δεν υπάρχουν κανονικοί δημοσιογράφοι να μην προκαλούν; Αυτοί είναι όλο γελάκια και αηδίες...Δεν μπορώ να καταλάβω...Αυτή η Ακριβοπούλου που μου θύμισες ήταν ό,τι πιο εκνευριστικό και σιχαμερό υπήρξε.

mixalis mixalios είπε...

Απορία, αυτή η Αυγή με 800 φύλλα την ημέρα, δηλαδή άντε 1000 ευρώ τζιρο πως συντηρείται?

mixalis mixalios είπε...

Απορία Β. Στην ΕΡΤ δε βάλανε ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ?
Απορία Γ. Στην επιτροπή ανταγωνισμού η ΝΔ έβαλε κομματικούς?
Απορία Δ. Υπάρχει άνθρωπος που σοβαρά υπερασπίζεται τη δήλωση Τσίπρα?
Απορία Ε. Πότε θα ανέβει η Φριγο μου ξανά?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Απορία ...με την ΜΙΓ τι γίνεται :)

μπαρμπαλιας είπε...

ο αδμηες τι επαθε;χωσε;

michele είπε...

Για όλα εχουμε απαντησεις ( σχεδον δηλ :) ) Μισό να σεταριστω ποσα να κανει ο ανθρωπος δηλ ταυτοχρονα;

michele είπε...

Μπαρμπα μου ναι ρε τα εμπλεξα ( χο) αμα ηταν να γραφω ολα οσα θυμαμαι δεν θα τελειωνα ουτε αυριο. Αυτην ας πουμε την Περιστερα μπορω να τη θυμηθω και γι αλλους λογους. Που η κυβερνηση του συζυγου εκανε 4 χρονια να κουνησει με τη δικη της Χρ Αυγης αλλα οταν ξεκινησε πηγε η Περιστερα να συμπαρασταθει στου Φυσσα για να τη δουμε γιατι παλευει εναντια στους φασιστες

michele είπε...

Ο ΑΔΜΗΕ εδω
http://freeforumstocks.blogspot.com/2020/02/blog-post_13.html#more

Την Πεμπτη λεω: Επτά μήνες μετά από την εισαγωγή της η μετοχή ξεκίνησε τη δημιουργία ενός κυκλικού πυθμένα τύπου κούπα με χερούλι που σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο μας δίνει τιμές στη ζώνη 2,80-2,90. Ήδη η μετοχή αυτή την εβδομάδα κινείται πάνω από τα υψηλά της και είναι πιθανόν να την κλείσει με ιστορικό υψηλό (Ημερομηνία εισαγωγής 19-06-2017).

Πηγε 2,775€ και γυρισε,αλλα νομιζω οτι θα ξαναπαει προς τα κει

michele είπε...

Πως στυντηρειται η Αυγη με 800 φυλα. Συντηρειται απο το κομμα Συριζα που παιρνει τις επιδοτησεις και κανει αυξησεις κεφαλαιου συνεχως παρουσιαζοντας ζημιες συνεχως.

Εδω νομικα λειτουργει ο ορος "δήλωση πατρωνιας" που είναι μια μορφή εξασφάλισης της τραπεζικής πρακτικής στο πλαίσιο της οποίας η μητρική εταιρία αναλαμβάνει έναντι όλων των πιστωτών της θυγατρικής την τήρηση μίας συγκεκριμένης συμπεριφοράς

δηλ πληρωνει το κομμα τα χρεη για να το πουμε λαϊκα :))

μπαρμπαλιας είπε...

η κυβερνηση του "συντροφου"...
παλι τα εμπλεξες αφου δεν ειναι
παντρεμενοι κιδυό ελα σε παρακαλω

michele είπε...

Αποριες Μιχαλιου :
Β) Εχουν μεινει αρκετοι συριζαιοι, αλλα οχι η πρωτης γραμμης εμετικοι
ο Αρβανιτης εξαργυρωσε με ευρωκοινοβουλιο, Καψωχας- Ακριβοπουλου-Κοτρωτσος πηραν πουλο

Γ) Οχι, εβαλε τον 44χρονο Ιωάννη Λιανό, Καθηγητή Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.Με με πάνω από 113 επιστημονικές δημοσιεύσεις στο Αντιμονοπωλιακό Δίκαιο Ανταγωνισμού

Δ) Υπαρχει ανθρωπος που υπερασπιζεται τη δηλωση Τσιπρα.Δεν ειναι πολλοι ειναι αρκετοι

Ε) Η φριγο σου θα ανεβει οταν ξαναπερασει τα 0,25

michele είπε...

4.55 Ναι αλλα εχουν δυο παιδια και ειναι μαζι πολλα χρόνια Μπαρμπα μου χειροτερα και απο μας τους παντρεμενους, εμεις ζησαμε και μια ζωη ( καλη να την πω μην ανοιχτω )

michele είπε...

Leky οι καλοι δημοσιογραφοι ειναι ο Κανελλης και η Γαλανου αλλα δεν εχουν τηλεοπτικη εμπειρια, ασε που οι καλοι που εννοεις πανε στα ιδιωτικα και παιρνουν ΚΑΛΑ λεφτα γιατι τωρα η Ερτ ΔΕΝ δίνει πια

Αστοχη η επιλογη Τρεμη οχι ιδεολογικα, αλλα γιατι ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ τους υπολοιπους στο πανελ και τον κοσμο που την βλεπει

michele είπε...

Βασίλη τι εννοεις τι γινεται; απο τοτε που γραφτηκε οτι ο αλλος εδινε 0,20/μετοχη και δεν τη δωσανε παει καλούτσικα

michele είπε...

Το Oceanwood βγηκε εκτος λιστας short στις τραπεζες, δηλ για να κουνηθουνε πρεπει να βγει εκτος λιστας και το Lansdowne;

michele είπε...

Στην προανκαριτικη επιτροπη για τη NOVARTIS ολοι ΕΚΤΟΣ Συριζα συμφωνουν να εξεταστουν οι "κουκουλοφόροι" μαρτυρες χωρις κουκουλα

Ελα μου ντε, γιατι δεν το καταλαβαίνω :))