Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΓΔ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΓΔ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ακόμα μια φορά ο ΓΔ δεδομένης της περίστασης. Το εβδομαδιαίο κερί που διαγράφεται είναι επιβλητικό, αν και ο όγκος συναλλαγών που επισημαίνεται στο γράφημα, παραμένει χαμηλότερος από τις δυο εβδομάδες των ευρωεκλογών του 2019.
Η ζώνη F100 ( 7,69-7,32 ) είναι πολύ σημαντική καθώς ταυτίζεται και με τα επίπεδα διόρθωσης fibonacci 50% και 61,8% της τελευταίας ανοδικής κίνησης 
από τις 592,70 μονάδες έως τις 949,20 μονάδες.
Η τεχνική ανοδική αντίδραση που θα επακολουθήσει, θα μείνει ως τέτοια όσον ο δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 818 μονάδες της  F50. Yπέρβαση της F50 θα επαναφέρει τον δείκτη στην μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. 
Ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής RSI 14 βρίσκεται προ των πυλών της υπερπουλημένης ζώνης ( 33 μονάδες) , πλησιάζοντας τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2018.

60 σχόλια:

austin είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/o-apolytos-odigos-epiviosis-tis-chrimatistiriakis-lailapas-me-odigo-tin-goldman-sachs/

Stratos είπε...

Τζογαδόροι έχουν πάλι τον πρώτο λόγο

hippy είπε...

ArTaXiA είπε...Hippy, αναφέρομαι στις Anhui και CNBΜ. Όσον αφορά τώρα τις προτάσεις, με ρωτάς, σου απαντώ. Τι με πέρασες εμένα; MM, να αρχίσω το πομπάρισμα;26 Φεβρουαρίου 2020 - 4:06 μ.μ.

Ο/Η ArTaXiA είπε...Hippy μου, να με συμπαθάς και με όλο το σεβασμό. Και μόνο που συμπεριλαμβάνεις το όνομα μου στην ίδια πρόταση με εκείνο του άσχετου, είναι αρκούντως προσβλητικό.

Όσο για προτάσεις, σου έγραψα χθες σε σχόλιο μου δύο. Θεωρώ λοιπόν πως δεν τις είδες, διότι δεν απάντησες. Σε προτρέπω λοιπόν, όταν θέτεις ερωτήματα, να κοιτάς εάν λαμβάνεις απαντήσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις να θεωρηθείς αγενής. Με αγάπη και συναδελφική αλληλεγγύη.27 Φεβρουαρίου 2020 - 3:50 μ.μ.


Άλλος ο κόσμος της γάτας και άλλος του σκαντζόχοιρου αγαπητέ  Artaxia. Σαν ερασιτέχνης που είμαι αντιμετωπίζω τα ιστολόγια όπως περίπου και τα  κανάλια της TV. Όποτε αισθάνομαι την  ανάγκη μπαίνω και χαζεύω, εάν έχω δουλειά το αμελώ. Εάν ήμουν επαγγελματίας ίσως και να είχα παρόμοια με σένα θέση. Δεν είδα την απάντηση σου στα τσιμεντάδικα, γι αυτό και δεν απάντησα. Ο λαός λέει "παλιός γάιδαρος νέα περπατησιά δεν γίνεται" δύσκολο λοιπόν ν΄αλλάξω την καθημερινότητα μου. Συνεπώς δεν θα ξαναρωτήσω τίποτα στο μέλλον ώστε να μην πρέπει να  απολογηθώ όπως τώρα.  

Συνεπώς ως προς τα ανωτέρω 

1) Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε Artaxia

2) Συγνώμη για την προσβολή συνάδελφε Artaxia

Καλημέρα, καλή συνέχεια. αγαπητέ....

hippy είπε...

Ως προς την αγορά είναι νομίζω εμφανές ότι κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητος να πει για το μέγεθος και τη διάρκεια της επιδημίας. Σίγουρα κάποια στιγμή η κρίση θα είναι πίσω μας, αγνοούμε το πότε. Μια "χαζή" άμυνα για μένα είναι να αποφύγω τον δηλητήριο του κόκκινου ταμπλό και τον πειρασμό των χαμηλών τιμών. Μια και μπορώ κλείνω τις οθόνες και πάω για καφέ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα..
Αρταξια..και Πειραιως πηραμε σημερα..και Μυτιλ..
Στο λεω γιατι με ρωτησες προχθες..χχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδη..θα ρωτησει καποιος..τι εκανες οπλαρχηγε την περιοδο κορονοϊου;
Απαντω..πηρα Αλφα στο 1.4 μ.ο.
Γιουρομπανκ στο 0.6 μ.ο.
Μυτιλ 6950
Πειραιως 2.10..
Τα υπολοιπα ως ειχαν.Ανοιγμα; ικανο να με απογειωσει..και ικανο να με ισοπεδωσει αν δουμε πτωση πυρινικου πολεμου.
Καλο τριημερο σε ολους.

Γιώργος είπε...

Καλήμερα σε όλους
Μιχάλη αν επιβεβαιωθεί η διάσπαση του 732 που πάει ο ΓΔ; Στο 666; :-)
Ας σοβαρευτούμε, στην ανερχόμενη από 10/2/2016 με 27/12/2018;

Γιώργος είπε...

Προς cornelsen
Δηλαδή αν ο ΓΑΠ είχε κοντράρει τότε που οι ξένες τράπεζες ήταν γεμάτες από ελληνικά ομόλογα δεν θα είχαμε ξεφύγει πολύ νωρίτερα, περνώντας αξιοπρεπώς τη λαίλαπα;

μπαρμπαλιας είπε...

μην αρχηστε τιποτα πολιτικα σημερα...

Γιώργος είπε...

Έχω μικρή χρηματιστηριακή εμπειρία, δυστυχώς άρχισα τη δύσκολη χρονιά του 2014 και έφαγα τα μούτρα μου. Αυτό, το να συμπεριφέρεται όλος ο κλάδος της υψηλής κεφαλαιοποίησης ωσάν να είναι το σαπάκι ο τραπεζικός, έχει ξανασυμβεί σε τέτοια ένταση και διάρκεια;

Γιώργος είπε...

Αν εξαιρέσουμε τη μετά Σημίτη εποχή της μεγάλης φούσκας, όπου είχε μπει μέσα και η κουτσή Μαρία. Τώρα η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών είναι πολύ μικρή. Από που τα παίρνουν;

ArTaXiA είπε...

Καλημερίζω τους παίκτε και δεν σας κρύβω πως μέχρι χθες δεν ανησυχούσα. Σήμερα ανησυχω, κι αυτό έχει το καλό του έχει και το κακό του. Συνήθως, όταν ανησυχώ η κίνηση είναι στα τελευταία της. Αυτό είναι το καλό νέο. Το κακό νέο, είναι πως όταν ανησυχώ αρκετά προβαίνω σε ρευστοποιήσεις, ειδάλλως η ανησυχία είναι τζούφια κι εγώ ρευστοποιήσεις δεν έκανα σήμερα και αμφιταλαντεύομαι στο να κάνω. (Μιλάμε πάντοτε για στοπ που χτύπησαν)

Το σοβαρό όμως θέμα, που σκεφτόμουν να το γράψω αλλού, αλλά χάριν ησυχίας θα το μοιραστώ εδώ, είναι η παταγώδης αποτυχία της τεχνικής ανάλυσης να προβλέψει, τόσο την έκταση της κίνησης, όσο και τη σφοδρότητα της. Από τη Δευτέρα, βομβαρδιζόμαστε με "σημεία κλειδιά", τα οποία υποτίθεται θα λειτουργούσαν ως στηρίξεις, τα οποία αποδείχτηκε πως ήσαν τυχαία σημεία στα διαγράμματα, αφού οι τιμές δεν κράτησαν εκεί, όχι ημέρες, όχι ώρες, ούτε καν λεπτά της ώρας. Δεν είμαι ο μόνος που το επεσήμανα βέβαια. Οι πεφωτισμένοι γκουρούδες άρχισαν τις δικαιολογίες με την πιο βολική "η μέτρηση ήταν λάθος", μέχρι την πιο ψαγμένη απ' όλες τις οποίες επικαλέστηκαν "δεν λειτουργεί η τεχνική ανάλυση σε καταστάσεις πανικού."

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν πηγαίνεις να πετάξεις με ένα αεροπλάνο και η εταιρεία να σου δηλώσει πως, όλα καλά μέχρι να πέσουμε σε καταιγίδα, μετά μπορεί και να πέσετε, μπορεί και όχι. Ούτε βέβαια, μπορείς να εμπιστευτείς την περιουσία σου σε κάποιον που παραδέχεται πως "η μέτρηση μπορεί και να ήταν λάθος".

Η τελευταία εβδομάδα μου επιβεβαίωσε αυτό που πάντοτε πίστευα και κύρηττα, πως η τεχνική ανάλυση, στο μέτρο που έχει διαχυθεί στο ευρύ κοινό, είναι μια σαχλαμάρα χωρίς αντίκρυσμα, ισχύει στο μέτρο που εμείς συμφωνούμε πως θα ισχύσει, εάν την πιστέψουμε δηλαδή και λειτουργήσουμε όπως μας λένε. ΄

Και αποδεικνύεται πως "όταν χαλάσει αυτή η συμφωνία", επειδή απλώς κάποιος δεν θέλησε να την τηρήσει όπως τώρα, ο οπαδός της τεχνικής ανάλυσης είναι το ίδιο απροφύλακτος, όσο κι ένας χιμπατζής που απλώς πετάει βελάκια στο ταμπλώ.

Την καλημέρα μου και από εδώ και πέρα, να σκέφτεστε ποιους εμπιστεύεστε και ποιους όχι.

Γιώργος είπε...

Εντάξει 60% ξένα funds που έτρεχαν πάνω στην Αμερικανική φούσκα; Εδώ όμως δεν είναι υπερτιμημένες οι μετοχές του 25αρη. Ούτε και των τραπεζών θα έλεγε κανείς, μετά από τόσα dillutions!

Γιώργος είπε...

Και αν δούμε τα διαγράμματα της εξέλιξης του κορονοϊού (κάτω δεξιά) :
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
φαίνεται να κλείνει σύντομα στην Κίνα η ψαλίδα νοσήσαντες-recovered (αν τα στοιχεία δεν είναι Σύριζα) και από την άλλη η κλίση της καμπύλης στον υπόλοιπο κόσμο είναι μικρή και άρα θα γυρίσει σύντομα, δεδομένης της άνοιξης!

Γιώργος είπε...

Στο βόρειο ημισφαίριο τουλάχιστον ...

μπαρμπαλιας είπε...

το "συριζα" τι το θελεις;
δεν ειπαμε οχι πολιτικα;

μπαρμπαλιας είπε...

Αταραξι,συμφωνω...
αλλωστε παντα το ελεγα ,ειδικα στο δικο μας χειρομαλαγμενο χαλι

Γιώργος είπε...

Ok sorry.
https://www.capital.gr/agores/3414012/to-trexon-sell-off-xeperna-se-taxutita-to-pagkosmio-krax-tou-1987

austin είπε...

Εγώ βλέπω σε ωριαίο, 30λεπτο και 15λεπτο θετική απόκλιση στον RSI και λέω ότι πάμε σε αντίδραση..

Την καλημέρα μου

ArTaXiA είπε...

Το καταγράφουμε, μόνο εάν συνοδεύεται από πινακίδιο αγορών κύριε!

ArTaXiA είπε...

Α ξέχασα!

Δεν έχετε μετρητά να αγοράσετε, επειδή αγοράσατε στα σημαντικά επίπεδα 731, 767, 781, 811.

Δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα ξέρετε!

michele είπε...

12.14 Kαλα κρασιά Αρτ. Επειδη εχουμε γραψει ΜΑΖΙ στο περιοδικο του ΣΕΔ για το θεμα, πηγαινε να με διαβάσεις ή να με ξαναδιαβάσεις

Να μην καθομαι να βαζω 100 παραδειγματα που λειτουργει η τεχνική αναλυση. Τα οποια ειναι 95% των περιπτώσεων που δεν απτονται πανικου η κραχ. Αλλα ακομα και τότε εκει που θα καθήσει τυχαιο δεν θα ειναι, ενα backtesting θα σε πείσει.

michele είπε...

Να συγχαρω το Γιωργο για την χθεσινοβραδυνη πολιτική του αναλυση με την οποια απολυτως ταυτιζομαι

austin είπε...

Επίπεδα αγορών σε ΓΔ που έχω κάνει:

940, γιατί θα σπάει πάνω
900-902 γιατί ήταν ρετεστ ζώνης
859 γιατί είναι υπερβολική αντίδραση λόγω του ιού.
825, γιατί μετά την ακραία πτώση, είδα πράσινο κερί κοντά σε σημαντική ζώνη. Έδωσα και ένα buffer δεν ξαναψώνισα στο κόκκινο κερί.
791 γιατί είπα δεν μπορεί, πιάσαμε τοπικό χαμηλό θα αντιδράσει
776 γιατί είναι σημαντικό
Στο σημερινό γκαπέ γιατί είναι γκαπέ εξάντλησης.

Ή είμαι τύπος του forbes και απλά αναλώνομαι με επίπεδα τιμών (και είμια έτοιμος για το Σινούρη)
Ή παίζω φραγκοδίφραγκα
Ή έχω καταστραφεί απολύτως...

Διαλέξτε

ArTaXiA είπε...

Είσαι αδελφός Austin και respect.

Δεν θα μπορούσες να το έχεις θέσει καλύτερα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τείνω να χάσω όλα όσα είχα κερδίσει πέρσι :) και τα margin call θα με αναγκάσουν να ξεπουλήσω ώς το τέλος της μέρας.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

αν και υπάρχει και η Ελπίδα από αυτό την αντίδραση που φένεται νσ βγαίνει όπως σημειώνει και ο austin.
To ψευδόνυμο έχει κάποια σχέση με τον Steve Austin?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μιχάλη ο συντελεστής είναι επί 3,3?

ΑΡΤ είπε...

ArTaXiA...λογω της δουλειας μου δεν μπορω να παρακολουθω ταυτοχρονα πολλες μετοχες ...ως εκ τουτου επικεντρωνομαι σε μια...τη δεδομενη στιγμη στην ετε...οι δεικτες που παρακολουθω μου εδωσαν ΕΞΟΔΟ στις 13/2 στο 2,92... , ΕΙΣΟΔΟ στις 14/2 στο 2,901...ΕΞΟΔΟ στις 17/2 ΣΤΟ 2,90 , ΕΙΣΟΔΟ στις 24/2 στο 2,386...ΕΞΟΔΟ στις 27/2 στο 2,388...
ξερεις τι εκανα ολες αυτες τις μερες ? αναρχες αγορες απο το 2,827 εως το 2,42 ...το ευκολο ειναι να συμφωνησω μαζι σου και να αναθεματιζω τους παντες και τα παντα ...το σωστο ομως ειναι να τραβηξω ενα φασκελο στον εαυτο μου .
Συμφωνεις ή διαφωνεις ?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Με το φάσκελο δεν κερδίζει κανείς τίποτα...απλά σε αντίστοιχα θέματα Brexit, Εκλογές, Koronoios κτλ που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να δει πως θα χειριστούν το θέμα οι παίκτες καλό είναι να είμαστε στο ασφαλές σημείο και να μην τζογάρουμε!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δυστοιχώς όταν αρχίζει κανείς και βγάζει κέρδη χαλαρώνει και τα βλέπει όλα θετικά.
Κατι σαν την λανθάνουσα μνήμη θυμόμαστε μόνο τα θετικά.

ArTaXiA είπε...

ΑPT, θα συμφωνήσω απολύτως. Έχεις ένα σύστημα, υποθέτω ελεγμένο με backtesting, το οποίο σου δίδει σημεία εισόδου και εξόδου. Δεν έγραψες για money management κάπου, οπότε πιθανολογώ πως αγορές πωλήσεις γίνονται πάντοτε με το 100% του κεφαλαίου. Ως εδώ καλά.

Τις "άναρχες αγορές" τις έκανες παρασυρόμενος από πιθανά σημεία εισόδου που διάβασες; Διότι εάν έχεις σύστημα που δουλεύει και πας και ακούς τον κάθε τραβογραμμιά είσαι άξιος της μοίρας σου.

Δεν αντιλαμβάνομαι όμως το νόημα της παρέμβασης, αφού ουσιαστικά λέμε το ίδιο πράγμα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Σε Milestones η τεχνική ανάλυση είναι άκυρη στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Γιώργος είπε...

Μόλις πληροφορήθηκα από τον αδελφό μου που δουλεύει σε φαρμακευτική ως ιατρικός επισκέπτης, πως μετά τη συνάντηση που είχε ο Κικίλιας με διευθυντές φαρμακευτικών, η διευθύντριά τους, έδωσε άδεια σε όλους για την επόμενη βδομάδα!
Η υπόνοια βρίσκεται στο πως υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και άρα η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο.
Α, η θερμοκρασία δεν είναι επιβεβαιωμένο πως επιδρά σε αυτόν τον κορωνοϊό...

ΑΡΤ είπε...

ArTaXiA...Οι αποφασεις ειναι 100% δικες μου .
Εκτος απο εδω και ενα ακομη σαιτ δεν παρακολουθω αλλα .
Οταν δεν πουλας την στιγμη που πρεπει κανεις λαθη .
Ακομη κι εχθες στο κλεισιμο χωρις να μου εχει δωσει εισοδο ειχα στειλει εντολη στο 2,17 .

austin είπε...

Εδώ παίζονται όλα. Πουλάμε ή κρατάμε? Αν φύγει από εδώ πάλι κάτω, κλάφτε τα

αν όχι έχουμε λίγο ακόμα αντίδραση

Γιώργος είπε...

Να τα λέμε αυτά για να ξορκίζουμε το κακό και να ανεβαίνουν οι δείκτες!

ArTaXiA είπε...

Έγραψα πως μόλις αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά η αγορά γυρίζει. Εξακολουθώ να ανησυχώ. Οπότε, μήπως να περιμένουμε λίγο ακόμη; Σκέπτομαι δυνατά!

austin είπε...

Η απάντηση δόθηκε πολύ γρήγορα...έφγε πάλι κάτω

austin είπε...

Αρτ μπορεί, αλλά κάτι μου λέει ότι αν γυρίσει, θα γυρίσει από βδομάδα.

Βγήκαν και είπαν για τα επιτόκια ότι δεν κάνουμε τίποτα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και δυο λογια για τον ιο...
Δεν τα λεω εγω ..τα ειπε κορυφαιος επιστημονας και γνωστης..
Αυτη τη στιγμη το συστημα υγειας στην Ελλαδα μπορει να αντεξει εως και πανω απο 10.000 κρουσματα του ιου..και εως πανω απο 500 ατομα στις εντατικες κρατικων κααι ιδιωτικων Νοσοκομειων..
Αυτη τη στιγμη δεν βλεπω κατι τετοιο..και δεν εχει καμια βαση ο πανικος που λαμβανει χωρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριε αρταξια..παρακληση...
Μπορειτε το σχολιο σας 12:14..να το βαλετε και διπλα;...ξερετε που....εγω παντος συμφωνω σε αρκετα.

austin είπε...

Ο πανικός που λαμβάνει γίνεται λόγω τρομοκρατίας

Το θέμα είναι ότι πέραν της πλάκας...σήμερα ζητείται να μην φάμε πάλι 4 και 5% στο κεφάλι. Έλεος ζητάμε. Έστω 1%! χαχα

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ τα ξαναείπαμε. Ο πανικός δεν είναι για τα 500, ούτε τα 10.000 άτομα. Ο πανικός είναι για την απώλεια του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ξέρεις πόσοι έχουν στηθεί από το πρωί στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και ζητούν τα χρήματά τους πίσω για προπληρωμένες εκδρομές; Πόσοι ξενοδόχοι στην Αχαϊα, θα τον πιουν με το μπουρί, πόσοι εστιάτορες, λεωφοριατζήδες, ακόμη και άτομα που ετοίμαζαν κουστούμια και άρματα εδώ και μήνες;

Τι κάνουν; Στρέφονται στην πολιτεία και ζητούν αποζημιώσεις. Θα δώσει ο πρωθυπουργός μας; Εδώ σε θέλω!

austin είπε...

Αλλά για εκεί μας βλέπω. Ο γερμανός ίσα που πλησίασε τοπικό υψηλό ημ΄ρεας και γύρισε δυνατά πάλι κάτω.

ArTaXiA είπε...

Όσο για το σχόλιο μου, ελεύθερα χτύπα το copy-paste, βάλτο και μείνε να ακούς το κοντό και το μακρύ του κάθε γκουρού. Εγώ δεν αντέχω άλλη αντιπαράθεση σήμερα.

Γιώργος είπε...

Βρε austin αλήθεια, το όνομά σου έχει καμία σχέση με τον Steve Austin, τον βιονικό άνθρωπο; Εδώ φαίνονται και οι ηλικίες!

THE REBEL είπε...

Καλησπέρα ΤΑ υπάρχει ....και υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία για το θέμα ...με την πτώση αποδείχτηκε νομίζω περίτρανα ποιοί νομίζουν ότι ξέρουν ΤΑ ενώ δεν ξέρουν ................
Εγώ πάλι έχω το γνώθι σ αυτόν ότι δεν ξέρω ....

ArTaXiA είπε...

Rebel, ανέφερα επί λέξη: "Η τεχνική ανάλυση, στο μέτρο που έχει διαχυθεί στο ευρύ κοινό , είναι μια σαχλαμάρα χωρίς αντίκρυσμα."

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε Αρταξια εχω καταλαβει για τον πανικο στην παγκοσμια αγορα και τα σχετικα...δεν λεω για αυτο..
Λεω για τον πανικο στον κοσμο...και ενω καποιοι πηραν μακαρονια...νερο ζαχαρη...τι λες οτι αγορασε μια κυρια μπροστα μου....60 πακετα τσιγαρα.

Ασχετο...παμε για γυρισμα;..πρασινη βλεπω Λαμδα..λουλη..λανακ..λεβ...ολα τα Λαμδα...

THE REBEL είπε...

Ε ναι συμφωνώ, γι αυτό η μάζα παίρνει πάντα τις ζημιές της ...

michele είπε...

Στο άρθρο μου ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
στο φυλλο της 15ης Φεβρουαρίου στην Lineral Markets
γραφω στην τελευταια παραγραφο:
" Να επισημανθεί εδώ η ύπαρξη των noise traders, των επενδυτών εκείνων που αδιαφορούν για τα θεμελιώδη και εμφορούνται από υπεραντίδραση στα γεγονότα οδηγώντας τις μετοχές σε ιδιαίτερα αποκλίνουσες τιμές.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ορθολογικός επενδυτής βολιδοσκοπεί το σημείο κατά το οποίο, εφ όσον η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων ακολουθεί την κυρίαρχη τάση, απομένουν πλέον λίγοι να την διαιωνίσουν. Είναι η αρχή του τέλους της τάσης και το ξεκίνημα ενός επόμενου κύκλου."

Αυτο ακριβως συμβαίνει τωρα το τελευταιο εξαήμερο.

Αυτο σημαίνει "αποκλινουσες τιμές" αυτο που συνεβη αυτη την εβδομάδα

Στας καθ ημας στο σημερα το 743 δυνατο σημειο σπαει πανω παει δυνατα
σπαει κατω επισης

austin είπε...

https://invst.ly/pzvk2

5 λεπτο του dax... την γραμμούλα στην αρχή την είχα κορυφή με κορυφή. μετά με βόλεψε κάπως καλύτερα το κορυφή με το δεύτερο σημείο, γιατί το retest έβγαινε καλύτερα..

austin είπε...

πούλησα...τρακάραμε τρίτη φορά στο 743

austin είπε...

Να κάνω και μία σημείωση τώρα που φτάνουμε στο τέλος της ημέρας και εβδομάδας και μας πήγε ασάλιωτα...

Εάν το πρόβλημα ήταν ο ιός... δεν θα έβγαιναν να πουν όλοι ότι δεν παίρνουμε μέτρα για τον ιό.

Δημιουργείται πανικός για άλλους λόγους, τουλάχιστον για την ώρα.

Τα κρούσαμτα είναι μεγάλοι άνθρωποι. Και αν θες να "σώσεις" τις ακρότητες κανείς δηλώσεις θετικές. Όχι δηλώσεις τύπου δεν χρειάζονται ακόμα μέτρα οικονομικά.

Βεβαίως, και με την παγίδα της φήμης ότι θα πάρουν μέτρα. Άρα με λίγα λόγια, την αγορά την θέλουν ακόμα πιο κάτω.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

ή απλά είναι ηλίθιοι :)

THE REBEL είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
THE REBEL είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Lorac είπε...

Austin, βλέπουμε το ευρω/δολάριο να ανεβαίνει, αυτό μάλλον είναι προεξόφληση ότι θα κόψει χρήμα ο μιστερ-Τραμπ πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Φυσικά λοιπόν θέλει τη φασαρία του τώρα, για να δικαιολογήσει τα μέτρα του αύριο.

Όσο για το θέμα της Τ.Α. συντάσσομαι με Μιχάλη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει αν ξέρει κάποιος όσο καλύτερα μπορεί τα θεμελιώδη σε αυτές τις εταιρίες που ασχολείται μετοχικά.

THE REBEL είπε...

Η πένα του Artaxia μετράει όντως κ για αυτό είμαι και fan ..Καλό τριήμερο σε όλους

υγ τα παραπάνω τα έσβησα γιατί είναι δύσκολα τώρα για πολλούς