Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ... QUIZ

Θα χάσει τον εβδομαδιαίο κινητό; θα πάει στο προηγούμενο χαμηλό; 
Η θα γυρίσει να κλείσει το gap ?

61 σχόλια:

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=485613

Απόγνωση... Θα γράψουμε οποιαδήποτε μαλακία προκειμένου να βοηθήσουμε τα short-o-fund του εξωτερικού...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μητσοτακη εχεις χασει την μπαλα.Χωρις σχεδιο..τελικα ανετοιμος.
Και πες του Αδωνι..φτανει με τις Βασιλοπιτες..καθε μερα ποστ κανει..
Και αν στα φωναζω εγω..φαντασου τι γινεται.

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ, σε ανάλογο σχόλιο πριν κάποιους μήνες, θα έβγαινε ένα λεφούσι λελέδες και θα σε εγκαλούσε. Σήμερα, που όλοι αυτοί βολεύτηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από το κόμμα, απλώς σε αφήνουν να γράφεις, χωρίς να λαβαίνεις απάντηση.

Είναι μια πρόοδος κι αυτό. Αντιλήφθηκαν πως όσο μιλούν, τόσο γίνονται περισσότερο ρεζίλι.

Bonjour παικτούρια μου που "βλέπατε" τις 1000 και μείνατε με το "βοήθα Παναγιά" για να μη χάσει τις 800.

michele είπε...

Εσεις οι δυο εχετε πολλη πλάκα ( αλλα σας αγαπαω)
Ο ενας κανει αντιπολιτευση απο τη μερα που εφαρμοστηκε ο αντικαπνιστικός , ο αλλος που απο τον πρωτο μηνα τα βλεπει ολα χαλια
προσπαθει να μας πει οτι φταιει ο Μητσοτακης που ειμαστε στις 800 μον

Διασκεδαστε μας

ArTaXiA είπε...

Ο Μητσοτάκης φταίει βεβαίως, διότι, εάν είχε πρόγραμμα για την οικονομία, η κρίση του κορωνοϊού δεν θα μας έβρισκε να ασθμαίνουμε στις 930, αλλά τουλάχιστον 100 μονάδες υψηλότερα, οπότε, αυτή η κρίση θα διόρθωνε το μαγαζί σε αξιοπρεπή επίπεδα και όχι στον πάτο του βαρελιού. Επιπλέον, θα είχε δώσει ανάσα σε όλους τους εγκλωβισμένους που πίστεψαν για "μπουλντόζες" και πράσινα άλογα και μετράνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιά. Αν διαφωνείτε, παρακαλώ αναπτύξτε.

michele είπε...

Βαριεμαι ομως :))

ArTaXiA είπε...

Δεν πειράζει. Όπως είπε κι ένας καλός φίλος κάπου κοντά "όλοι κρινόμαστε".

Speaking of.

Πού είναι ο "Μαύρος Κύκνος" να τους δώσουμε τα συγχαρητήρια μας για τη γκουρουδιά του με τη Macy's; Θα πνίγεται στη δουλειά μάλλον, ε; Ή δεν μας καταδέχεται;

michele είπε...

Ε ολοι κρινόμαστε τα γραπτά μένουν

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλε ArTaXiA..δεν ξερω ποιοις βολευτικε και αν βολευτικε..δεν θα μπω σε αυτη την λογικη..
Ειχαμε πολλες διαφωνιες πριν αναλαβει ο Μητσοτακης...τοτε με ελεγαν ΝΔ...τωρα μπορει να με λενε Συριζα...στις αρχες και λογο nic...Ισως μυριζα χρυσα αυγα...
Εχω δηλωσει ανθρωπος της αγορας..χρονια στην εστιαση...στο εμποριο...στον τουρισμο..
Στην λογικη μου δεν χωρανε κομματικες ταυτοτητες και παρωπιδες..Ιδεολογικα ανηκω στο φιλελευθερο στρατοπεδο με εντονο το πατριωτικο στοιχειο..δεν ξερω αν συμβαδιζουν αυτα τα δυο...αλλα αυτο ειμαι και ετσι αυτοπροσδιοριζομαι.
Και ο αδερφος μου να ηταν Πρωθυπουργος τα στραβα θα του τα φωναζα.
Φωναζω εδω και καιρο οτι εχει χαθει η μπαλα...αν παρουν στροφη παλι θα το πω..

austin είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Αρτ... Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν φταίει ο Μητσοτάκης ή όχι, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑ μητσοτάκη trade effect.

Εγινε διόρθωση της υπερβολή επειδή ο Τσίπρας άρχισε να ασθμαίνει και η αγορά είχε κάνει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ βουτιά, οπότε κάτι η υπερβολή κάτι ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ δεν γίνεται έκανε ένα ράλλι ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ, με εξαίρεση κάποιες μετοχές.

Οι τράπεζες δεν γλύτωσαν την ΑΜΚ (αν την γλύτωσαν) επειδή ήρθε ο Μητσοτάκης, ειδικά σε αυτές πολύ καιρό ήταν δρομολογημένα.

Εκτός και αν κάποιος είναι σε βαρυσήμαντα ραντεβού και ντίλιες, και μπορεί να γνωρίζει πράγματα (άρα δεν θα έγραφε και εδώ τόσο ανοιχτά), τουλάχιστον να έχουμε μία σωστή εκτίμηση για την αγορά και όχι να παραπλανόμαστε από τίτλους Μητσοτάκης trade.

Ναι, καλά έκανε και άλλαξε η κυβέρνηση. Ναι κάποια πράγματα τα έκαναν και κάνουν σωστά. Τέλοιοι δεν είναι. Το κράτος δεν μπορεί να αλλάξει σε 6 μήνες. Θα δούμε αν θα αλλάξουν βασικές δομές. Παπαριές για μπουλντόζες ακούσαμε (πολιτικοί είναι).

Όσο για το ΧΑΑ. 4-5 χαρτιά έπαιξαν. Όλα τα άλλα είναι εκεί που ήταν.

Αυτά και για να επιβεβαιώσουμε το μη Μητσοτάκη trade, μπορούμε να βάλουμε τις αποδόσεις year to year, τελευταίο μήνα, τελευταίο τρίμηνο και εξάμηνο και να δούμε ποια αγορά του πλανήτη έχει την καλύτερη απόδοση.

Καλημέρα!

austin είπε...

Επιπροσθέτως... Τα ξένα για την ώρα έχουν μία πολύ ωραία διόρθωση από τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά.

Εμείς εδώ ασθμαίνουμε να φτάσουν οι τράπεζες με όλα τα "καλά νέα του πλανήτη στις τιμές των ΑΜΚ".

Όσο για τις άλλες ο μυτιλος το ράλλι το έκανε επί Τσίπρα. Σήμερα χαμηλότερα από εποχές Τσίπρα.

ΜΟΗ, τράπεζες και άλλα αρκετά ομοίως.

Ας κοιτάξουμε την αγορά με το Trump trade και ας βρούμε τις διαφορές... Σε όποιο ορίζοντα θέλουμε μετά την εκλογή του τραμπ σε όποια αντίστοιχα χαρτιά.

ArTaXiA είπε...

Η κυβέρνηση είναι ακόμη σε mood, "ο Τσίπρας φταεί", σαν τα πιτσιρίκια ένα πράγμα. Λογοκρισία στα μέσα, να μη μαθαίνουμε τη συμβαίνει στο Ανατολικό Αιγαίο και επιλεγμένοι ομιλητές. Κι ο Άδωνις βεβαίως, που κόβει πίτες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όταν η Αμερική και η Γερμανία γράφουν -3%μέρα παρά μέρα....τι περιμέναμε? Να ανεβαίνει το δικό μας?ή να χάσουμε 30 μονάδες..όχι Κύριοι. .
Εντάξει κάποια στιγμή θα γυρίσουμε ανοδικά και θα πάμε καλύτερα από ότι είδαμε την 5 ετια Τσιπρα..
Αλλά. .ο πήχης μπήκε ψηλά από αυτούς πού κυβερνούν...Εγώ θέλω ανάπτυξη 4%..μπουλντόζες...πτώση ανεργίας. .Πως θα γίνουν αυτα?με τις βασιλοπιτες που ακόμα κοβουν;και δεν ντρέπονται να μας τα δείχνουν στα κοιν.δικτυα;
Ας τις κόψουν για πάρτη τους..ξέρω είναι αναγκαίο κακό. .και ας μην μας ζαλίζουν.

michele είπε...

Kανενας για το quiz, τιποτα; ( Για τους πολιτικολογουντες επειδη βαριεμαι σημερα δεν σημαινει οτι δεν θα τοποθετηθω) δεν την γλυτωνετε δηλ

ArTaXiA είπε...

Ο Vlaso να μας πει για το quiz, που τα παίζει τα διεθνή στα δάχτυλα. Ξέρει το preopening, κοιτάει κάθε μέρα το top gainers και πετάει μαντεψιές και γενικά το κατέει το άθλημα. Εγώ τι να πω;

Δόξα να'χει ο ΜΜ που μπουμπούνισα το ΠΠΑΚ στα 6, που δεν θα το έβλεπα ούτε στον ύπνο μου.

austin είπε...

αερολογία : άσκοπα και χωρίς ουσία λόγια· λόγια του αέρα

Και ένα Quiz από εμένα:
-Δεν έχει δικιά του ζωή
-Σε ζηλεύει
-Δεν ρωτάει ποτέ τι κάνεις
-Προσπαθεί να σε μειώσει
-Μέχρι και στα social media, είναι...
-Είναι άσχημος. Και δεν εννοώ άσχημος στην εμφάνιση
-Δεν έχει φίλους
-Θέλει συνεχώς να επιδεικνύεται

Σας θυμίζει κάποια ή όλα από τα παραπάνω κάτι?

Μιχάλη για το δικό σου quiz μάλλον για κάτω το πάιε η αγορά. Το παλεύει...αλλά με καλό κλίμα στα έξω και δεν κουνιόμαστε πόσο καιρό. Με κακό, βράστα.

austin είπε...

European equities have now wiped out all the sharp gains made since late October. The Stoxx 600 is on track for its worst week since August 2011. Stocks in Italy, the heart of the outbreak in Europe, fell 2.2% on Thursday. Greek stocks, last year’s big winners, are heading for one of the worst performances among global equity benchmarks this month.

Σε τυχαίο άρθρο που έπεσα πάνω

austin είπε...

Και μία απάντηση στον ΟΠΛΑ:

Ναι ΟΠΛΑ, όταν πέφτουν οι αγορές στα έξω 3% και εμείς είμαστε υποτίθεται σε καλύτερη μοίρα σαν πρόβλεψη, θα έπρεπε να στεκόμαστε καλά. Σίγουρα να μην τρώμε 9% στο κεφάλι.

Να θυμίσω ότι τον περασμένο Αύγουστο, (που και η κριτικη-αντιπολίτευση σου/μας) ήταν πολύ πιο αμυδρή, το ΧΑΑ έπεφτε πολύ πιο βίαια από τα ξένα. Και πολύ πιο αργά ανέκαμωε από τα ξένα.

Αυτά για να καταλάβουμε ότι ακόμα τουλάχιστον, δεν είναι είναι καλή η αγορά. Είναι τραυματισμένη και δεν αρκεί ένας Μητσοτάκης.

Γιατί τα λέω και γιατί επιμένω τόσο πολύ???

Γιατί υποτίθεται ότι είμαστε μικροί παίχτες και γενικά γυρνάμε τα μπλογκ και τα ΜΜΕ για να βγάλουμε άκρη και να βγάλουμε λεφτά.

Αν το μενταλιτέ στα μέσα ήταν "παιδιά καλή η αλλαγή αλλά έχουμε δρόμο κτλ κτλ" τότε θα έπαιρνες ένα κέρδος, θα έφευγες και θα έλεγες και ευχαριστώ.

Όταν όλοι μιλάνε και μιλάμε για την προσδοκία, τότε κοιμάσαι ήσυχος...

Και τότε την τρως γερά. Αυτά

michele είπε...

Nαι λεω το quiz για την συγκεκριμενη μετοχη που αναρτησα σημερα, μηπως καποιος μπορει να μας πει

Σημερα "δουλευεται" ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ καθως και ο ΑΔΜΗΕ προς το παρον

austin είπε...

Τώρα είναι που αγχώνομαι....

austin είπε...

Μία που το πες και μία που ξεκίνησε νέο κύμα πωλήσεων στα ξένα!

austin είπε...

Α και μιας και τα λέμε όλα, χθες δεν υπέρξε η φήμη για το φάρμακο εξού και αντέδρασαν οι αγορές.

Σήμερα? τέλειωσε η φήμη??

ArTaXiA είπε...

Αχαχαχαχαχαχα, Austin! Eίσαι σε πολύ καλό δρόμο!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριοι..τα πραγματα ειναι σοβαρα.
Αν επηρεαστει και ο τουρισμος θα κλαψει η μανα το παιδι....
Πριν λιγο με αποφαση υπουργου Κικιλια..ακυρωθηκαν ολες οι εκδηλωσεις για τα καρναβαλια..

hippy είπε...

Χαίρετε

ως προς το κουίζ. Τζόγος ανίκατε μάχαν. Θεωρώ ότι ο πειρασμός για ένα αξιοπρεπές rebound είναι μεγάλος. Και μέσα και έξω. Οπότε μπορεί η αντίδραση να έρθει και σήμερα το απόγευμα στις ΗΠΑ.. Για να κλείσει το gap όμως.απαιτείται δυνατό νέο όπως πχ μείωση των επιτοκίων της Fed. Κατά τη γνώμη μου θα γίνει και το  gap (προσωρινά) θα κλείσει.

Οι αγορές ήσαν σίγουρα ακριβές αλλά κανείς δεν φεύγει απ΄το φαγοπότι πριν κόψουν την τούρτα. Ωστόσο πιθανολογώ θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στο έργο, η ένταση του οποίου θα είναι ανάλογη με την αποτίμηση της ζημιάς στην πραγματική οικονομία. Με λίγο μεγαλύτερο ορίζοντα ωστόσο και  τις εκλογές του Πρόεδρα unde portas τα πράγματα θα πάνε εκεί που πρέπει.
 
Συμπερασματικά εαν η εταιρεία κερδίζει, εισπράττει τα κέρδη της και δίνει μέρισμα μπορείς να συνεχίσεις΄αλλάζοντας απλά πλευρό

michele είπε...

Συμφωνω γενικα, ταυτιζομαι δηλ Ηλία. Αλλα να δουμε καποιος θα βρει αραγε τη συγκεκριμενη μετοχη;
τα quiz ειναι αγαπημενη ασχολία του Art αλλα ειπα κι εγω να κανω ενα

ΑΡΤ είπε...

Quiz...το καλο που του θελω να γυρισει γιατι το μηνιαιο του κερι προκαλει τρομο...

michele είπε...

Αρτ και Vlaso κερδισαν το quiz

austin είπε...

Όταν είπα εγώ ότι αγχώνομαι μετά την δήλωση κάτι ήξερα...

Με συνοτπικές διαδικασίες ανοδικής αγοράς, πήγαμε και 790.

Έχει ο θεός.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΡΤ είπε...

austin ...οσο οξυμωρο και αν ακουγεται , ειναι καλο που επιτελους φθασαμε στο 790 .

hippy είπε...

O κλάδος των πετρελαϊκών έχει φάει πολύ ξύλο. Τις προάλλες η BofA είχε ένα ενδιαφέρον γράφημα που έλεγε οτι σαν αποτίμηση σε σχέση με τον S&P είναι στο χαμηλότερο των τελευταίων 80 ετών!!! Προφανώς αυτό δείχνει προς τα που πάμε, από την άλλη όμως κάποια στιγμή η υπερβολή έχει κι ένα όριο ή έστω ένα διάλειμμα. Δεν υποστηρίζω ότι το βρήκα αλλά κι αν κάνω λάθος απ΄τη στιγμή που οι εταιρείες του κλάδου δίνουν μέρισμα μπορώ να αντέξω τις συνέπειες (μικρές ελπίζω)

Κύριε Vlaso, φίλε Artaxia έχετε άποψη για BP, Repsol, Shell ή κάποια άλλη του κλάδου?

austin είπε...

Art σπάει όμως και το 790... ΤραγικΌ!

austin είπε...

Βούτυρο όλα σπάνε. Βούτυρο...

austin είπε...

Αυτό που ζούμε λοιπόν αυτές τις μέρες είναι δοκιμαστικό για αυτό που θα γίνει όταν θα σκάσει η φούσκα των ομολόγων και των επιτοκίων.

Βεβαίως, δεν ξέρω αν το κάνουν για παιχνίδι και δεν βγαίνουν να πουν ηδη για μείωση επιτοκίων, ή απλά το σκέφτονται ότι είναι ένας ιός, δεν θα κάνει τόοοοση ζημιά, άρα ας είμαστε φειδωλοί στο πόσο θα ρίχνουμε τα επιτόκια πλέον.

Θα δείξει.

hippy είπε...

"austin είπε...
Αυτό που ζούμε λοιπόν αυτές τις μέρες είναι δοκιμαστικό για αυτό που θα γίνει όταν θα σκάσει η φούσκα των ομολόγων και των επιτοκίων."


Εάν η θεραπεία της αγοράς είναι η μείωση των επιτοκίων είναι εμφανές ότι τα ομόλογα έχουν δρόμο ακόμα

austin είπε...

Συμφωνώ.. απλά το λέω πως θα γίνει τότε. Δεν θα σταματάει η πτώση λόγω αδυναμίας καταπολέμησης της κρίσης.

Τώρα ακόμα δεν έχουμε κρίση και γίνετια αυτό.

Κανένας να μιλήσει τίποτα για την φήμη που βγήκε χθες για χαλάρωση. Τίποτα ε? έχουμε δρόμο στο ξύλο

austin είπε...

Εμείς εδώ δήλωση στήριξης έχουμε μόνο από Κικίλια!

austin είπε...

Ακυρώθηκε και η food expo που ήταν να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Όλα καλά.

michele είπε...

Kοιταξτε το 776 ειναι σημαντικο

ArTaXiA είπε...

Hippy μου, να με συμπαθάς και με όλο το σεβασμό. Και μόνο που συμπεριλαμβάνεις το όνομα μου στην ίδια πρόταση με εκείνο του άσχετου, είναι αρκούντως προσβλητικό.

Όσο για προτάσεις, σου έγραψα χθες σε σχόλιο μου δύο. Θεωρώ λοιπόν πως δεν τις είδες, διότι δεν απάντησες. Σε προτρέπω λοιπόν, όταν θέτεις ερωτήματα, να κοιτάς εάν λαμβάνεις απαντήσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις να θεωρειθείς αγενής. Με αγάπη και συναδελφική αλληλεγγύη.

austin είπε...

πάει και το 776...επόμενοοοοο

ArTaXiA είπε...

Είναι τόσο σημαντικό το 776, που το είδαμε για 30 δευτερόλεπτα. Όπως και το 781, το 790, το 810 κ.ο.κ.

austin είπε...

Να σημειώσουμε, ότι ο Γερμανός δεν έχει γράψει χαμηλότερο από το χθεσινό χαμηλό. Εμείς σε καρασορτ διάθεση

ArTaXiA είπε...

Εμείς έχουμε Κικίλια ρε. Υπουργάρα!

ArTaXiA είπε...

Α Vlaso, εδώ είσαι; Μισό να σε βρω....

"Εάν έγραφα όλες μου τις κινήσεις στον ΜΥΤΙΛ θα σας τα είχα πρήξει", 12.38.

Δεν μας τα πρήζεις. Κάνε τες ένα screenshot και δείξε μας, να σου πούμε και μπράβο. Γιατί είχαμε μείνει στην αγορά 9,60 με +/- 1€.

Και δεν πρόκειται να σου απαντήσω ξανά, ό,τι και να πεις, μέχρι να τις δούμε.

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη ,μιας και εγραψες γιατο γερμανο...
αυτος εχει γκαπε παρακατω; και μαλλον θα το κλεισει;

Γιώργος είπε...

Φίλε ΑΡΤ δεν φταίει ο Τζίφρας και το τσούρμο που κουβαλάει για τα τελευταία 8 χρόνια (πριν Κυριάκο)! (χάνοντας τον 11 ετή ανοδικό κύκλο);
3,5 χρόνια διότι κυβερνούσε σε δεύτερο επίπεδο,με όλα τα κρατικοδίαιτα λαμόγια των συνδικαλιστών, κωλυσιεργώντας σε οτιδήποτε πήγαινε να γίνει, απειλώντας ότι θα σκίσει τα καλτσόν του, με αποτέλεσμα οι καταθέσεις να φεύγουν κατά δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και από την άλλη να έχουμε ελάχιστες επενδύσεις; Και βέβαια κατά τη διάρκεια της θητείας του 8 μήνες στασιμότητας με αποκορύφωμα το κλείσιμο των τραπεζών, για να έρθει στο τέλος να υπογράψει μέχρι και τις χαρτοπετσέτες που του έβαζαν, με κόστος αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια; Και όλα αυτά για να φάνε οι Παππάς,Χαρίτσης και η παρέα τους;
Για φαντάσου λίγο την Ελλάδα με Κυριάκο (μετά τον Σαμαρά) αντί για Τζίφρα που θα ήμασταν!

ArTaXiA είπε...

Μαυρίδη! Βγες από τον Γιώργο αμέσως!

Γιώργος είπε...

Απεταξάμην :-)
Αλλά σε τι διαφωνείς στα παραπάνω;

ArTaXiA είπε...

Στο ότι ξεχασες την κυβέρνηση ΓΑΠ, το 1ο μνημόνιο, τους Σαμαροβενιζέλους με το 2ο μνημόνιο, το PSI, το 2012, το 2014 και επικεντρώθηκες σε εκείνο που βολεύει το σκεπτικό σου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.newmoney.gr/roh/agores/pote-borite-na-plisiasete-metoches-pou-erixe-o-koronoios/

austin είπε...

Ευελπιστώ να κλείσουν τα σορτ στο ελλάδα πλέον, για να φεύγει και μία μία δικαιολογία.

Στα άλλα, ξεκίνησαν τα μαζεύουν τα εξώ. εμείς νέα χαμηλά.

Γιώργος είπε...

Νόμιζα ότι το θέμα ήταν οι μη ευθύνες του Σύριζα.
Δεν θα διαφωνήσω για τον άθλιο εθνοπροδότη ΓΑΠ αλλά οι άλλοι ήτανε αυτοί που ήτανε και δεν κρύβανε τα πιστεύω τους και ως προς αυτό τους αναγνωρίζω εντιμότητα.
Αλλά αυτοί του Σύριζα νομίζω πως σε κάθε σοβαρή κοινωνία θα έπρεπε να τους φτύνουν όπου τους συναντούν (κι όχι να μπουν στη βουλή με τέτοιο ποσοστό...).
Βέβαια το παράδοξο με αυτούς (και αυτό είναι το ισχυρότερο και πιο επικίνδυνο επιχείρημα) είναι ότι θα νόμιζαν ότι βρέχει, επειδή δεν σταμάτησαν ποτέ να πυροβολούν την ορθή λογική.

austin είπε...

Το 770??? Είνια καλό σημείο?

austin είπε...

Μπήκε μπάρμπα στο γκαπ...

cornelsen είπε...

"Θα χάσει τον εβδομαδιαίο κινητό; θα πάει στο προηγούμενο χαμηλό;
Η θα γυρίσει να κλείσει το gap ?'

Διακρίνω ένα ανοδικό κανάλι από τις αρχές του 2018 την γραμμή στήριξης του οποίου δοκιμάζει το τελευταίο κερί. Ταυτοχρόνως και ένα πιο στενό πτωτικό κανάλι από τα μέσα του 2019 το οποίο διασπάστηκε προς τα κάτω πάλι από το τελευταίο κερί. Ήτοι αναμέτρηση δυο τάσεων.
Αν δεν επικρατούσε ο πανικός θα στοιχημάτιζα σε μια επάνοδο προς το gap. Όμως με την φόρα που έχουν τα χρηματιστήρια θα έλεγα ότι μάλλον πάει προς το προηγούμενο χαμηλό.

cornelsen είπε...

@Γιώργος (27 Φεβρουαρίου 2020 - 4:17 μ.μ)
Ξεκινάς με εντελώς λάθος θεώρηση. Τα κόμματα είναι πολιτικοί σχηματισμοί που εκφράζουν κοινωνικές συμμαχίες και όταν αναλαμβάνουν κυβερνητικά καθήκοντα διαχειρίζονται ταξικές αντιθέσεις και οικονομικά συμφέροντα, δεν είναι ΔΣ εταιρειών και επιτροπές εμπειρογνωμόνων.
Αν ο συριζα δεν υπήρχε θα έπρεπε να είχε εφευρεθεί για να διασώσει το σύστημα (το οποίο εσύ υποστηρίζεις). Μάλλον δεν κατάλαβες ότι το παλιό πολιτικό σύστημα είχε χρεοκοπήσει κάτω από την χρεοκοπία και καμία κυβέρνηση “από τα παλιά” δεν θα μπορούσε να σταθεί στο τέλος του 2014.
Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ μια κυβέρνηση Μητσοτάκη (ο οποίος, εκτός των άλλων, θεωρώ ότι είναι όχι λίγος αλλά ελάχιστος) να εκλέγεται για να εφαρμόσει ένα τρίτο μνημόνιο αφού είχε να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό 22,5 δισ. και λεφτά δεν υπήρχαν. Και επιπλέον με την κοινωνία να “βράζει”.
Είναι δε αστείο να λες για καθυστερήσεις ή για διαφυγή χρημάτων στο εξωτερικό. Η πραγματικότητα λέει ότι επί κυβερνήσεων πασοκνδκρατίας χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, “έκαναν φτερά” 80 δισ. από τις Τράπεζες, αυξήθηκε η ανεργία, έκλειναν μαγαζιά, μειώνονταν οι επενδύσεις, τα επιτόκια δανεισμού ήταν απαγορευτικά και, εν τέλει, τα μνημόνια αποτύγχαναν στο σκοπό τους.

ΥΓ.: και για να μην σχηματίζεις λάθος εικόνα, δεν είμαι υποστηρικτής του συριζα

Γιώργος είπε...

Κανείς δεν διαφωνεί πως τα κόμματα που κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά, δεν έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για τη χώρα. Πράγματι το οικονομικό σύστημα λειτουργούσε αναξιοκρατικά και κοντόφθαλμα, με στενό χρονικό ορίζοντα (το πολύ τριετίας) σε όλους τους τομείς.
Η ένστασή μου βρίσκεται στο ότι ενώ για διαφορετικούς λόγους βρέθηκαν υπό επιτήρηση ένα σωρό χώρες (άραγε εκείνοι τα έπραξαν όλα σωστά;), κατάφεραν και βγήκαν αρκετά γρήγορα (με την ενεργή βοήθεια της κάθε αντιπολίτευσης).
Νομίζω ότι η καταφανής αιτία για τη δεκαετή παραμονή μας βρίσκεται στις αυταπάτες που έτρεφε (και δυστυχώς εξακολουθεί να τρέφει) ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού (κυρίως λόγω οικονομικού αναλφαβητισμού) και το οποίο εκφράστηκε από τους παρασιτικούς καιροσκόπους του Σύριζα, αλλά και των μηδενικών ρεαλιστικών πολιτικών επιλογών που υπήρξαν, τη δεδομένη κρίσιμη χρονική στιγμή!

cornelsen είπε...

@Γιώργος
Τώρα πήγες σε ένα άλλο θέμα ["ενώ για διαφορετικούς λόγους βρέθηκαν υπό επιτήρηση ένα σωρό χώρες (άραγε εκείνοι τα έπραξαν όλα σωστά;), κατάφεραν και βγήκαν αρκετά γρήγορα (με την ενεργή βοήθεια της κάθε αντιπολίτευσης)"].
Το πρώτο που ξεχνάς είναι ότι καμία χώρα δεν υπέστη την συντριβή του -25% ΑΕΠ. Όσο πιο μεγάλη η καταστροφή τόσο πιο μεγάλη η αντίσταση και οι αντιδράσεις του κόσμου. Το δεύτερο που ξεχνάς είναι οι τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και των υπολοίπων κρατών, ακόμη και αυτών που δεν εφάρμοσαν μνημόνια (Ισπανία, Ιταλία), ακόμη και του γαλλογερμανικού άξονα (εξαφάνιση σοσιαλδημοκρατών, ανάδυση AfD, Πρασίνων και Μελανσόν). Σχετικό με αυτό είναι και η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ.
Σε όλες τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις τα πολιτικά κόμματα είναι από τα πρώτα "θύματα" αφού οι "μεταρρυθμίσεις" που εφαρμόζουν διαρρηγνύουν τις σχέσεις εκπροσώπησης.
Στην Ελλάδα, τον συριζα τον ανέδειξε ο κόσμος και όχι το αντίστροφο. Το κίνημα της "στάσης πληρωμών χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη" ήταν αυτό που έσπρωξε τον συριζα προς την κυβέρνηση και αν δεν υπήρχε ο συριζα ο κόσμος θα οδηγείτο σε άλλες λύσεις. Γι' αυτό λέω ότι ο τσιπροσυριζα, ακόμη κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί από το σύστημα για να το διασώσει. Όχι μόνο κατάφερε να απορροφήσει τους κραδασμούς αλλά και να φέρει σε πέρας το 3ο μέρος του ενιαίου μνημονίου πράγμα που οι άλλοι δυο αδυνατούσαν.
Γι' αυτό θα πρέπει να του ανάβετε κάνα κεράκι του τσίπρα κάθε πρωί....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.