Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΓΔ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΔ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...


Πολύ ενδιαφέρον το εβδομαδιαίο γράφημα του ΓΔ που προσέγγισε την Ζ100 των 480 μονάδων( με μικρές αποκλίσεις), επίπεδο που ο δείκτης πάτησε τον Ιούνιο του 2012 και που για διέσπασε καθοδικά για δυο εβδομάδες ( χαμηλό 420,82) τον Φεβρουάριο του 2016.
Επισημαίνεται στο γράφημα  ο μεγάλος όγκος συναλλαγών του 2016 σε σχέση με το 2012 αλλα και τη σημερινή περίοδο.
Η πτώση επί 5 εβδομάδες ( διανύουμε την πέμπτη) είναι σπάνια και εντυπωσιακή. Ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής RSI 14 σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα στις 17 μονάδες. 
Πρόκειται μια συντονισμένη  αλλαγή κατόχων μετοχών και εταιρειών και αναδιανομής πλούτου. Κάποιες θα "τελειώσουν", κάποιες θα γράψουν ιστορία. Στις 600 μονάδες της F1 η πρώτη σοβαρή αντίσταση. 

58 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...




1987: Η «Μαύρη Δευτέρα» στη Γουόλ Στριτ -Χρηματιστές αυτοκτονούσαν πέφτοντας από το μπαλκόνι

Τριάντα χρόνια πριν, στις 19/10/1987, οι δείκτες της Γουόλ Στριτ κατέρρευσαν. Μέχρι σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα αίτια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό αποδίδονται και στην τεχνολογία της εποχής.

Η «Μαύρη Δευτέρα» έχει χαραχθεί στη μνήμη του χρηματιστή Λούις Σαλσέντι. Τότε ήταν γύρω στα 25 και «το παιδί για όλες τις δουλειές», όπως λέει ο ίδιος. «Ήμουν εκείνος που μετέφερε τις εντολές από τον κάτω όροφο πάνω στα γραφεία των χρηματιστών», θυμάται χαρακτηριστικά.

Σκηνές πανικού στη Γουόλ Στριτ
Η μια εντολή ακλουθούσε την επόμενη. Οι δείκτες εκείνη τη μοιραία μέρα βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση. «Μου είχαν αναθέσει να πουλήσω 300.000 μετοχές. Στην αρχή 50.000 για σαράντα δολάρια, μετά 50.000 για τριάντα και 100.000 για 28 δολάρια. Ήταν γελοίο», λέει ο Σαλσέντι.





Το χρονικό της πτώσης

Μέχρι εκείνη την ημέρα η χρονιά του ’87 είχε εξελιχθεί καλά για τον Dow Jones. Μέχρι τον Αύγουστο ο δείκτης είχε φθάσει τις 2.700 μονάδες. Λίγες εβδομάδες πριν το κραχ έπεσε στις 2.200. «Η επιπλέον απώλεια των 500 μονάδων που σημειώθηκε τη 'Μαύρη Δευτέρα' ισοπέδωσε τα ετήσια κέρδη», εξηγεί ο ιστορικός οικονομίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Ρίτσαρντ Σίλα. Ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία ημερήσια απώλεια στην ιστορία του Dow Jones.

Σύμφωνα με τον Σίλα, εκτός από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και η νέα για εκείνη την εποχή τεχνολογία έπαιξε σημαντικό ρόλο, αρνητικό στην περίπτωση αυτή. «Οι δικλείδες ασφαλείας των χαρτοφυλακίων έπρεπε να προστατεύσουν τους κατόχους από μεγάλες απώλειες. Όμως το σύστημα πουλούσε αυτόματα μετοχές όταν έπεφταν οι δείκτες. Έτσι η μέθοδος που υποτίθεται θα έπρεπε να είχε δράσει προστατευτικά για τις συναλλαγές, τελικά έβλαψε τους επενδυτές».

Κόσμος συγκεντρωμένος έξω από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ο ρόλος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Άλαν Γκρίνσπαν έδωσε εντολή για άμεση μείωση των επιτοκίων αναφοράς και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. «Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ήρθε σε επαφή με τις τράπεζες της Νέας Υόρκης και έκανε σαφές ότι οι χρηματιστές της Γουόλ Στριτ χρειάζονται επειγόντως χρήματα. Ζητήθηκε από τις τράπεζες να συνεχίσουν να δίνουν δάνεια στους χρηματιστές και εκείνη από την πλευρά της εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των τραπεζών».

Όμως ο Dow Jones μπόρεσε να ανακάμψει και σε ετήσια προοπτική να σημειώσει μάλιστα άνοδο της τάξης του 3%. «Η αγορά είναι το μόνο αφεντικό», λέει ο χρηματιστής. «Μπορεί να υπάρχουν διάφορες γνώμες για την οικονομία, τις μετοχές και τις επιχειρήσεις, αλλά τελικά η ίδια η αγορά χαράζει τη δική της πορεία».

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Futures.
Dow 30 +4.00%
S&P 500. +3.70%
Nasdaq. +3.40%
DAX. +3.60%.

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ πολύ περίεργες. Εν μέσω απόλυτης παγκοσμιοποίησης, συνεχούς επαφής και και υποτιθέμενης επικοινωνίας, λένε στους λαούς διαφόρων χωρών να κλειστούν σπίτι τους.
Σε όλα αυτά, βάζουμε τα fake news που πλέον ο καθένας μπορεί να πει και να πιστέψει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

Λαός σε σύγχυση. Συνολικά. Ευκαιρία για ενδοσκόπηση λένε πολλοί, ευκαιρία για να πάνε παραλία βρήκαν οι περισσότεροι.

Εκεί που υπήρχε ξενοφοβία στο υπαρκτό πλέον πρόβλημα του μεταναστευτικού, τώρα ο ένας κοιτάει τον άλλο σαν ψοριάρη.

Σίγουρα αυτή η κατάστση θα μας αφήσει κατάλοιπα. Αλλά από την άλλη, θα υπάρχει καταγεγραμμένος ο πανικός σε Γερμανούς, Ιταλούς, Γερμανούς κτλ κτλ και πλέον δε θα μπορεί να βλέπει ο Γερμανός (για παράδειγμα) ως υποδεέστερο από τον Ιταλό ή τον Έλληνα ή όποιον άλλο.

Έφτασε ο κόσμος να φτάνει real time, με άμεση ενημέρωση και εικόντες να ΒΡΑΖΕΙ στο ίδιο καζάνι.

Κλείνοντας, θεωρώ ατυχία που 5 χρόνια πέταγαν χαρταετό οι συριζαίοι στο σύνταγαμ ελπίζοντας ότι δεν θα πέσει στα καλώδια του ρεύματος, αλλά από την άλλη τύχη, γιατί αν είχαμε δαύτους σε τέτοιες ώρας βράστα.

Από την άλλη, το κλείσιμο των μαγαζιών θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο συντονισμένα. Δεν βγαίνεις ας πούμε Παρασκευή απόγευμα να τα κλείσεις. Και για το ΧΑΑ αλλά περισσότερο γιατί ξυπνάς συναισθήματα cc αλλά και πανικού ότι την Δευτέρα μπορεί να είναι κλειστά όλα.

Έτσι, αν τα κρούσματα ήταν 10 την Παρασκευή, το Σάββατο με τον πανικό έγιναν 1000...

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ. ΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΘΡΟ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και μην ξεχνάτε σύντροφοι. ..
Το Ελληνικό εντός του 20 ξεκιναει.

ArTaXiA είπε...

https://youtu.be/FfoHEweB1wo

Bonjour

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Όπλα ...θα ξεκινήσει γιατί αλλιώς θα βάλω τα κλάματα

austin είπε...

E πιθανότατα πάμε σε χοντρό κλείσιμο επιχειρήσεων...δεν εξηγείται αλλιώς.

Γενικό κανόνι???

austin είπε...

Και με -3% τον γερμανό, πάμε σε νέο κύμα. Γιούρια!

ArTaXiA είπε...

Μη Φοβού Μαριάμ!

Σοφια είπε...

kαλημερα σε ολους !
Ωραια μερα στην δυτικη Ελλαδα σημερα...κοιταμε το ΧΑΑ και το απογευματακι παμε για αγρια χορτα στο βουνο...ετσι για να αλεγραρουμε..

Σοφια είπε...

Σημερα μπηκα στον Οπαπ...λιγα τεμαχια βεβαια λογω φοβου ...στο 5.70

hippy είπε...

Δεν είμαι αισιόδοξος για την χρονιά συνολικά...αλλά η Coca cola στα €15,60 μου φάνηκε δελεαστική και την τίμησα

hippy είπε...

Πέρσι το ΑΕΠ ήταν 192,7 δις. Απολύτως μπακαλίστικα σε κάθε μήνα αντιστοιχούν  192,7 /12= 16 δις περίπου. Εάν υποθέσουμε ότι τα μέτρα μειώσουν 30% το ΑΕΠ του Μάρτη,  20% του Απρίλη και 10% του Μάη δίχως να επηρεάσουν διόλου τους υπόλοιπους (αισιόδοξο σενάριο) θα έχουμε συνολική ετήσια μείωση περίπου 10 δις δλδ ύφεση 5,2% για φέτος.

Στο καλό σενάριο (που μακάρι να επαληθευτεί)...στο 2,50% σκαρφάλωσε το 10ετές

THE REBEL είπε...

και εγω ψαρεύω στα ρηχά ...καλή μέρα

austin είπε...

all time low για αλφα χωρίς να μπορεί να σηκώσει κεφάλι

Πειραιώς αρκετά πάνω από τα all time low και είναι και θετική.

Νομίζω ότι άκρη ουδείς μπορεί να βγάλει. Και πάτο δεν φαίνεται να έχει...

michele είπε...

Το gap του Μαϊου εκλεισε η ΔΕΗ καλα παει η χτεσινη μας επιλογη Ηλια ;)
για την ΕΕΕ θεωρω οτι "χτιστηκε" πανω της η υπερβαλλουσα υποτιμητική κερδοσκοπία κυριως απο χτες αλλα και σημερα οπως φαίνεται

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριε hippy δεν νομιζω να εχουμε τοσο μεγαλη μειωση αεπ..επισεις θα πρεπει να υπολογισετε οτι απο την μη εφαρμογη του συμφωνου σταθεροτητας θα εχουμε συν 6 δις για παροχες..συν τις δαπανες απο τον προυπολογισμο που δεν θα μετρησουν στο αεπ...
Υπολογιζω πως δεν θα εχουμε υφεση καθολου.

ArTaXiA είπε...

Λοιπόν, λοιπόν, επειδή απ' ότι διακρίνω ανθεί η μπακαλική, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

1) Το ΑΕΠ του κάθε τριμήνου είναι διαφορετικό. Άλλο ΑΕΠ το πρώτο, άλλο το δεύτερο με τις εισροές του τουρισμού κ.ο.κ.

2) Για κάθε ευρώ χαμένο στα κομμωτήρια, υπάρχουν δύο ευρώ δαπάνη σε είδη πρώτης ανάγκης. Σε τρεις εβδομάδες, τα supermarket, έχουν αναπληρώσει στοκ που υπό κανονικές συνθήκες θα χρειάζονταν δύο μήνες.

3) Για να πούμε μπακαλίστικα για πτώση ΑΕΠ, πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβολή έχει σε αυτό π.χ. ο κλάδος της εστίασης που πλήγηκε, πόσο αυτός αντισταθμίζεται με την ιατροφαρμακευτική δαπάνη που εκτοξεύθηκε και τι οι υπόλοιποι ανελαστικοί κλάδοι όπως η τηλεφωνία, τα συνεργεία αυτοκινήτων και ασφάλειες.

4) Οι κρατικές ενισχύσεις δεν είδα να αναφέρονται πουθενά.

Αυτά παιδιά και υπάρχει λόγος που οι μπακάληδες έχουν μπακάλικα, ενώ οι οικονομολόγοι, διπλώματα.

streetboy είπε...

Ρε παιδιά σήμερα που το site της Ναυτεμπορικής έχει πάλι κολλήσει, αν καθαρίσουμε τα cookies στον υπολογιστή θα δουλέψει τι λέτε;

ArTaXiA είπε...

Σε εμένα που τα καθάρισα δουλεύει ρε Streetboy, τι να σου πω. Εσύ, άλλαξε μητρική.

streetboy είπε...

Δηλαδή αν μπεις τώρα σου δουλεύει έτσι;

streetboy είπε...

Πάντως σήμερα καλά πάει το χρηματιστήριο...έχει άνοδο 1,01% σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική

ArTaXiA είπε...

Ναι, θέλεις να σου πω καμιά τιμή;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για την κρατικη ενισχυση το εγραψα Αρταξια...και φυσικα κατα περιεργο(χαχα)τροπο θα συμφωνησω μαζι σου για το αεπ καθε τριμηνου που εχει αλλο αποτυπωμα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Τι να πεις ο Κόρινθος ενωνει

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕΕ γιατί πέφτει έτσι? Την είχα ως consumer defensive.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι τιμη να μας πεις...αστο καλυτερα...απλα εγω με τον δικο μου μπακαλιστικο υπολογισμο βλεπω πωςς με τον τζιρο εως τωρα..και εως το απογευμα θα εχουν αλλαξει χερια σχεδον τα τριπλασια χαρτια σε σχεση με την αγοραστικη δυνατοτητα προ 3 εβδομαδων..καταλαβες τι λεω ετσιιι..

streetboy είπε...

Σου είπα ο ΓΔ εχει άνοδο 1,01% τώρα και τζίρο 31,29 εκ. όπως γράφει;

streetboy είπε...

Μόλις τώρα ξεκόλλησε γιατί από τις 12:35 είχε κολλήσει στο 1,01% άνοδο.....τεσπα ευτυχώς που δεν πήγα να αλλάξω μητρική

ArTaXiA είπε...

https://app.unsee.cc/#a1530fa2

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Street....-0.27%

Ενδεικτικα..ΜΙΓ +4%
Γιουρομπανκ -11.68%
ΕΕΕ - 8.41%
Αλφα -12%
Δεη +6.45%

ArTaXiA είπε...

Τζαμπατζέουρας ο street. Αχαχαχαχαχαχαχααα

streetboy είπε...

Το σχόλιο μου στις 3:43 το διάβασες ρε πανσεληνε;
Το site ήταν κολλημένο από τις 12:35 στο +1,01% και στα 31,29εκ τζίρο.Ξεκολλησε στις 3:43 ακριβως.Καποιο πρόβλημα περιοδικής μορφης φαίνεται να έχει το site από την Κυριακή.Τι μητρικές και cookies μας τσαμπουνας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγορα γιουρομπανκ..0.3316

ArTaXiA είπε...

https://app.unsee.cc/#c4d6eb54

Περίεργο ρε street που ξεκόλλησε στις 15.43, γιατί εδώ σου έχω screenshot από τις 15.42 που δείχνει κανονικά.

Και επίσης, κάθε φορά που αναφέρετε πως υπάρχει πρόβλημα, και πηγαίνω να το δω, λειτουργεί κανονικά, οπότε, ή είσαι ΒΛΑΚΑΣ, ή τελικώς είσαι ΒΛΑΚΑΣ, δεν βλέπω άλλη εξήγηση.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο street εχει καθυστερηση στις τιμες..15 λεπτων..

ArTaXiA είπε...

Ο street παίζει να έχει καθυστέρηση γενικότερα. Μου θυμίζει εκείνον τον άλλον τον -πώς τον έλεγαν- τον Vlaso, που είχε γράψει πως οι αγορές αντιδρούν επειδή οι "Κινέζοι βρήκαν φάρμακο για τον κορωνοϊό".

Τριάντα χρόνια επιτυχίες.

streetboy είπε...

Επειδή τηλεφώνησα στη Ναυτεμπορική στο 2105198000 για να τους ρωτήσω για το προβλημα, μου επιβεβαίωσαν ότι όντως είχαν πρόβλημα στο real time ticker και ότι τώρα έχει αποκατασταθεί.Αν θέλεις πάρε ένα τηλέφωνο και εσύ να ρωτήσεις, αλλά μετά να βγεις και να μας πεις τι σου είπαν.Οχι εξυπνάδες σε μένα.

ArTaXiA είπε...

Απορώ ειλικρινά ρε Street....

Με τον Vlaso, έχεις τίποτα συγγένεια; Οποία ομοιότης!

streetboy είπε...

Και φυσικά πήρα τηλέφωνο γιατί το site κάνει νερά από την Κυριακή (και το χρησιμοποιώ τακτικά όταν βρίσκομαι εκτός) και όχι για να αντικρούσω τις συνηθισμένες μπούρδες σου!!

ArTaXiA είπε...

Εκτός Δρομοκαϊτειου;

austin είπε...

Σα να μην έχει πάτο είναι στο Ελλάντα...

streetboy είπε...

Πάρε και την απάντηση που μου έστειλαν με email από τη Ναυτεμπορική μόλις τωρα ΜΠΟΥΡΔΑ!!!
https://app.unsee.cc/#b0a14a65

streetboy είπε...

Το ξαναβάζω εδώ να το δουν και οι υπόλοιποι που ίσως παιδευονται να σβήσουν cookies ή να αλλάξουν μητρικές στον υπολογιστή τους χαχα...
https://app.unsee.cc/#4d8da487

ArTaXiA είπε...

Αχ ρε streetboy, θέλεις να σου μάθω πως λειτουργεί το unsee;

Σε βλέπω και ζορίζεσαι.

hippy είπε...

Συναγωνιστή Artaxia

Κρείττον του λαλείν το σιγάν


Τα προβλήματα στη χώρα (και στον κόσμο) δημιουργήθηκαν από αλάζονες οικονομολόγους με διπλώματα

ArTaXiA είπε...

Hippy προσυπογράφω.

Θα συμπληρώσω ωστόσο πως τα μεγαλύτερα λάθη της ανθρώπινης ιστορίας έχουν συντελεστεί από λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις.

Οψόμεθα.

streetboy είπε...

Όχι όχι μην παιδευεσαι ευχαριστώ πολύ.
Αν μπορουσες μόνο σε παρακαλώ δηλαδή να μου κάνεις ένα σχόλιο τι θα γίνει αύριο....θα έχει σελήνη 24 ημερών να ξέρεις

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Streetboy, έρευνες έχουν δείξει πως κατά την γιορτή του Κυρίλλου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, η αγορά παρουσιάζει εκρηκτική άνοδο. Σημείωσέ το σε παρακαλώ.

hippy είπε...

"Ο/Η michele είπε...
Το gap του Μαϊου εκλεισε η ΔΕΗ καλα παει η χτεσινη μας επιλογη Ηλια ;)
για την ΕΕΕ θεωρω οτι "χτιστηκε" πανω της η υπερβαλλουσα υποτιμητική κερδοσκοπία κυριως απο χτες αλλα και σημερα οπως φαίνεται

17 Μαρτίου 2020 - 1:50 μ.μ."


Και το νερό Μιχάλη πήγε (πάει) καλά. Τα έδωσα στα 5,78 καθώς μοιάζουν λογικό να συνεχίσουν οι αναταράξεις. Στα €17 ίσως δώσω και την ΕΕΕ. Το άλλο το κρατώ για την Παρασκευή

streetboy είπε...

Ευχαριστούμε πολύ Πατριάρχη του ..... χρηματιστηρίου και των υπολογιστών!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει...
Αν μια δανεισμενη ενημερη εταιρια κανει χρηση της δυνατοτητας να πληρωνει μονο τοκους στις τραπεζες που χρωσταει..τα ποσά που δεν θα πληρωνει σε χρεωλυσιο θα μετρηθουν θετικα στα αποτελεσματα του 20;

THE REBEL είπε...

Μια επιστροφή στη βάση της σφήνας είναι λογική ...
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_154ea454825a940c4519579defb444eb.png

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Οπλα δεν γνωρίζω, δεν έχω καμία σχέση με τη λογιστική όπως και με το χρηματηστήριο, αλλά αν η εταιρεία έχει προυπολογίσει τα χρεωλύσια στις δαπάνες του 20 τότε είναι λογικό να τα αφαιρέσει ως έσοδα και άρα θα μετρηθούν θετικά.

αγαπητοί streetboy και artaxia :)
εκεί που έχει πάει το πράμα (για όσους απερίσκεπτα βάλαν στόχους χωρίς stop) εγώ ήδη έχω ξεκινήσει και κάνω λιτανεία στο Κυρίλλου των Ιεροσολύμων και οψόμεθα άνοδο και εκκίνηση εργασιών του Ελληνικού έως τον Ιούνιο.

Αμήν!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

σχετικά με το χρεωλύσιο ...το 21 θα είναι διπλό?

εύχωμε να μην έχουμε το ίδιο και για τα κρατικά χρεη χα;χαχα

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2013014/genikh-emporioy-ayxhsh-kerdon-14-kai-merisma-0035.html

Ωραίο στιβαρό χαρτί σε καλή τιμή....αλλά τι να πρωτοαγοράσεις εδώ που φτάσαμε....

mixalis mixalios είπε...

Αυτά τα πάνω κάτω με τους Αμερικανούς με κούρασαν...παρακαλώ να κόψει τις επιταγές ο DONALD να πάρεις μπρός ο Αμερικάνος καταναλωτής να γίνει χαμούλης