Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΜΠΕΛΑ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΜΠΕΛΑ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η καθοδική διάσπαση της J10 στα 16 € υπήρξε καταλυτική για την συνέχιση της πορείας της μετοχής  που με την ορμή που δημιουργήθηκε διέσπασε πτωτικά και την DE στα 12,65€ για να προσεγγίσει τα χαμηλά της Α50 και των 10,55 ευρώ του Οκτωβρίου του 2018 και του καλοκαιριού του 2016.
Ο τίτλος προσπαθεί σε εβδομαδιαίο κλείσιμο να αναρριχηθεί πάνω απο την DD στα 11,60 ευρώ, γεγονός που θα του δώσει την δυνατότητα να κλείσει το gap εξάντλησης ( 12,55) και να προσεγγίσει την DE στα 12,66 €.
Μόνο πάνω από αυτήν η μετοχή θα έχει ανοιχτό δρόμο για κίνηση μέχρι τα 16 ευρω, ζώνη που ενδεχομένως θα χρειαστεί ικανό διάστημα για να αφήσει πίσω της.  
Σε υπερπουλημένο επίπεδο παραμένει ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής RSI 14 στις 28 μονάδες.

18 σχόλια:

austin είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/giati-katerreysan-oi-ellinikes-trapezes-i-strofi-stin/

Καλημέρα!

austin είπε...

Θα ήθελα επίσης εδώ να πω, αν έχει τελειώσει ο μεγάλος χαμός, ότι παρότι ήμουν υπέρμαχος της τεχνικής ανάλυσης, πλέον αναθεωρώ.

Είναι ένα εργαλείο, ναι αυτό δεν διαφωνώ. Αλλά τίποτα παραπάνω. Άντε πιάσε τεχνική ανάλυση σε αυτό που έγινε.

Απλά καταλήξαμε σχεδόν στα all time low και ελπίζαμε κάθε επίπεδο να πιάσει ως στήριξη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα σε ολους.Austin αν εχεις βρει καλυτερο εργαλειο τοτε αυτο ειναι το καλυτερο για εσενα.Πιστευεις οτι υπηρχε κατι να το προβλεψει?

leky είπε...

Καλημέρα σε όλους. Αγαπητέ Austin κοιτάζουμε θεμελιώδη ανάλυση και υποβοηθητικά τεχνική ανάλυση. Δεν κάνουμε πολλές κινήσεις, γιατί θα την πατήσουμε. Αν π.χ. είχαμε πουλήσει μόλις έσπασε προς τα κάτω ο ΓΔ τον κινητό 200 ημερών, τότε θα είχαμε γλιτώσει πολλά. Σε τέτοιον αρμαγεδώνα και τόση βίαιη κίνηση δεν κοιτάζουμε σημεία κάθε λίγο και λιγάκι. Αυτά μετράνε σε κανονικές συνθήκες. Από κει και πέρα το πότε θα ξαναμπούμε ή θα κοιτάξουμε πότε θα ξανασπάσει ο ΓΔ τον κινητό 200 προς τα πάνω, αλλά αυτό προυποθέτει ότι θα χάσουμε κάποιο μέρος της ανόδου, αλλά θα είμαστε πιο σίγουροι ή ανάλογα με τη διαίσθηση του καθενός ανάλογα με τη μετοχή που θέλει. Αυτή είναι η γνώμη μου και φυσικά δεν μπορούμε να πιάσουμε την τέλεια κίνηση. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει η τεχνική ανάλυση σε βασικά σημεία. Σε επίπεδο μετοχών τεχνική ανάλυση χρησιμοποιώ μόνο σε αυτές που είναι καλές εταιρείες και έχουν μέλλον.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ακριβως leky.Ακομα και ο 200αρης που λες ειναι ΤΑ.Δεν ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.Aν καποιος το κανει τοτε αυτον τον καποιον δεν τον εχω συναντησει ακομα.Austin οταν ελπιζουμε τοτε κατι δεν κανουμε καλα.Στο λεω γτ το εχω κανει 100 φορες και την εχω πατησει 101

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Το αλλο λαθος πιστευω που γινεται ειναι οτι δεν βλεπουμε τους εαυτους μας σαν διαχειριστες ρισκου.Ενας ανθρωπος που ασχολειται με τις Αγορες ειναι πρωτιστως διαχειριστης ρισκου και ολοι ειμαστε trader ειτε δευτερολεπτων ειτε χρονων

leky είπε...

Για παράδειγμα, αν πιστεύουμε ότι από Δευτέρα θα αρχίσει πάλι πτώση, τότε σήμερα πουλάμε αρκετά από αυτά που βγάλαμε τις 2 μέρες. Ένα σημαντικό σημείο για μένα είναι το 600 στον ΓΔ που ήταν χαμηλό το 2018. Μπορούμε να περιμένουμε λίγες μέρες και αν πάει πουλάμε και περιμένουμε. Σίγουρα θα έχει πάνω κάτω από εδώ και πέρα. Το αν θα κάνει νέο χαμηλό ο ΓΔ δεν ξέρω. Αν πάντως σπάσει το 420 σε κλείσιμο 3 ημερών τότε πραγματικά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Εκεί θα φανεί τι θα κάνει, αν ξαναπάει, και το τι μέλλον θα έχουμε χρηματιιστηριακά. Αυτό πιστεύω.

leky είπε...

Συμφωνώ Γιάννη Γιάννη. Όχι πολλές κινήσεις και υπομονή να δούμε που θα πάει το πράγμα.

hippy είπε...

Σε κάθε περίπτωση σήμερα έχουμε τριπλή λήξη παραγώγων κι έπεται Σ/Κ με πολύ μαυρίλα σε κανάλια και νοσοκομεία. Σε ότι με αφορά ημιανάπαυση (δραστηριοποίηση όμως στην επόμενη εβδομάδα καθώς πιθανολογώ ότι τα απόλυτα χαμηλά είναι πίσω)

THE REBEL είπε...

Έχουν γραφεί τόμοι κ τόμοι σχετικά με τη θεμελιώδη και την τεχνική ανάλυση θα πω ότι ότι ξέρεις καλό είναι όπως έλεγε ο μέντοράς μου της τεχνικής ανάλυσης ...
Θέλω να εκμεταλλευτώ και να με συμβουλεύσει, να προτείνει αν μπορεί ο κ Hippy ή ο Michele ή άλλος σχετικά με τα εταιρκά ομόλογα που θέλω να επενδύσω αν έχει να κάνει κάποιες προτάσεις ...ευχαριστώ και καλό μεσημέρι σε όλους

ArTaXiA είπε...

Αχ, που είναι εκείνες οι εποχές που όποιον τίτλο βλέπαμε στο γράφημα, ανέβαινε, τώρα, με τις γραμμές και τις στηρίξεις και τα κύματα του Δουνάβεως, πρέπει να το πουλάμε να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει.


Bonjour παίκτε. Εαρινή ισημερία χθες. Αλλαγή εποχής.

Larsen είπε...

Καλησπέρα,

Στο ακόλουθο link έχει στατιστικά για τον ιό.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Η USA είναι κοντά στην Ελλάδα με 45 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Δηλαδή στην αρχή της επιδημίας. Μόλις χοντρύνει το πράγμα (που θα γίνει - πχ ακόμα ψηφίζουν σε προκριματικές) εκτιμώ ότι θα δούμε στιγμές πανικού.

Οπότε θεωρώ ότι έχουμε αρκετή κατρακύλα ακόμη.

hippy είπε...

Κύριε REBEL η μετοχική αγορά βρίθει ευκαιριών (και όχι μόνο η δική μας). Επειδή πάντως η πανδημία θα περάσει συντομότερα από ότι οι συνέπειες προσωπικά προτίμησα να πάρω ΜΥΤΙΛΟ1 στο 90 που κατά 99% θα αποσυρθεί 27/06 οπότε θα μου δώσει ρευστότητα για τις μετοχές.

Πλοία κι αεροπλάνα θα ελπίζουν στην κρατική βοήθεια...λογικά θα έρθει αλλά γιατί να το ρισκάρω?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Γιούρομπανκ αγορασμένη 0.332..έφυγε με καθαρό κέρδος 8%

hippy είπε...

Rebalancing FTSE

Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν

Για μια ακόμη φορά...είναι πολύς ο καιρός που αυτή η κερδοσκοπία έχει πάψει να αποδίδει. Βέβαια δεν κερδίσαμε αλλά ούτε χάσαμε.

mixalis mixalios είπε...

mixalis mixalios18 Μαρτίου 2020 - 3:57 μ.μ.
mixalis mixalios17 Μαρτίου 2020 - 10:03 μ.μ.
Αυτά τα πάνω κάτω με τους Αμερικανούς με κούρασαν...

austin είπε...

Έσπασε κατω ο αμερικανός στο εβδομαδιαίο... Καλή φάση

cornelsen είπε...

@austin
Και στο μηνιαίο τα πράγματα δείχνουν άσχημα. Αν μάλιστα πιάσει πάτο μόνο αν οι ταλαντωτές μπουν σε υπερπωλημένη περιοχή (όπως την προηγούμενη μεγάλη κρίση) τότε πρέπει να περιμένουμε κι άλλο κάτω.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_f0b6453aaf61f409961fb5f1a78d407d.png

ΥΓ.: επειδή ακούω πολλά για την Τ.Α., ούτε μαγικές ιδιότητες έχει ούτε προβλεπτικές. Αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι τα τασικά συστήματα, με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, σε βάζουν στην αγορά όταν σε αυτήν τοποθετείται το χρήμα και σε βγάζουν με ένα είδος κυλιόμενο stop loss.