Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ...



Μπαράζ μέτρων για στήριξη της οικονομίας ανακοίνωσε η ΕΚΤ μετά από έκταση σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Η κεντρική τράπεζα εντάσσει και τα ελληνικά ομόλογα σε ένα πρόγραμμα μαμούθ αγοράς τίτλων μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε χθες η ευρωπαϊκή αγορά κρατικών ομολόγων.

«Οι εξαιρετικές περιστάσεις απαιτούν εξαιρετική δράση», τόνισε η Λαγκάρντ μέσω Twitter. «Δεν υπάρχουν όρια όσον αφορά τη δέσμευσή μας στο ευρώ. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό των εργαλείων που διαθέτουμε, εντός των ορίων της εντολής μας».

Αναλυτικά:

To Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα:

1) Θα ξεκινήσει νέο προσωρινό πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού με χρεόγραφα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την αντιμετώπιση των σοβαρών κινδύνων που θέτουν για τον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής και το outlook της ευρωζώνης το ξέσπασμα και η κλιμακούμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, COVID-19.

Αυτό το νέο πρόγραμμα αγοράς (Pandemic Emergency Purchase Programme) θα έχει συνολικό μέγεθος 750 δισ. ευρώ. Οι αγορές θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του 2020 και θα περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού που είναι επιλέξιμες υπό το υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς (ΑΑP).

Για τις αγορές χρεογράφων του δημόσιου τομέα, το κεφαλαιακό κλειδί των κεντρικών τραπεζών θα συνεχίσει να είναι το όριο αναφοράς για την κατανομή των πόρων μεταξύ των δικαιοδοσιών. Την ίδια στιγμή, οι αγορές υπό το νέο PEPP θα διενεργούνται με ευέλικτο τρόπο. Αυτό θα επιτρέπει διακυμάνσεις στη διανομή των αγορών σε βάθος χρόνου, μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών στοιχείων ενεργητικού και μεταξύ των δικαιοδοσιών.

Για τις αγορές υπό το PEPP θα υπάρξει εξαίρεση (waiver) όσον αφορά τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τα χρεόγραφα που εκδίδει η ελληνική κυβέρνηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα τερματίσει τις καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού υπό το PEPP μόλις κρίνει ότι η φάση της κρίσης του κορωνοϊού έχει παρέλθει, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι πριν το τέλος του καλοκαιριού.

2) Να επεκτείνει το εύρος των επιλέξιμων ενεργητικών υπό το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών τίτλων (CSPP) σε μη χρηματοοικονομικό εμπορικό «commercial paper» (σ.σ. βραχυπρόθεσμοι τίτλοι που εκδίδονται από εταιρείες) καθιστώντας όλα τα «commercial paper» επαρκούς πιστωτικής ποιότητας επιλέξιμα για αγορά υπό το CSPP.

3) Να χαλαρώσει τα στάνταρτ στις εγγυήσεις (collateral) προσαρμόζοντας τις παραμέτρους του βασικού κινδύνου του πλαισίου για τις εγγυήσεις. Ειδικότερα, επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του Additional Credit Claims (ACC) προκειμένου να περιλάβει αιτήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση του εταιρικού τομέα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι αντισυμβαλλόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν πλήρη χρήση των λειτουργιών επαναχρηματοδότησης του ευρωσυστήματος.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι δεσμευμένο να παίξει το ρόλο του στην στήριξη όλων των πολιτών της ευρωζώνης σε αυτές τις ιδιαίτερα απαιτητικές στιγμές. Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΚΤ θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι κλάδοι της οικονομίας μπορούν να επωφεληθούν από τις υποστηρικτικές συνθήκες χρηματοδότησης που τους επιτρέπουν να απορροφήσουν το σοκ. Αυτό αφορά εξίσου οικογένειες, εταιρείες, τράπεζες και κυβερνήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει όλα όσα είναι απαραίτητα εντός της εντολής του. Είναι πλήρως έτοιμο να αυξήσει το μέγεθος των προγραμμάτων αγοράς ενεργητικού και να προσαρμόσει την σύνθεση τους όσο είναι απαραίτητο και για όσο χρειαστεί. Θα εξετάσει όλες τις επιλογές και όλα τα ενδεχόμενα για να στηρίξει την οικονομία κατά τη διάρκεια αυτού του σοκ.

Στο βαθμό που κάποια από τα όρια που έθεσε η ίδια η ΕΚΤ μπορεί να εμποδίσουν την δράση που απαιτείται για να εκπληρωθεί η εντολή, το Δ.Σ. θα εξετάσει την αναθεώρησή τους στο βαθμό που είναι απαραίτητο για να κάνει τη δράση ανάλογη στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε.

Η ΕΚΤ δεν θα ανεχτεί κανένα κίνδυνο στην ομαλή μετάδοση της νομισματικής της πολιτικής σε όλη τη δικαιοδοσία της στην ευρωζώνη.

www.euro2day.gr 


55 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...


Για τις αγορές υπό το PEPP θα υπάρξει εξαίρεση (waiver) όσον αφορά τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τα χρεόγραφα που εκδίδει η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν τη λες και ασήμαντη την παρέμβαση ειδικά για την Ελλάδα. Ίσως κάπου εδώ βρήκαμε τον πάτο.

mixalis mixalios είπε...

https://m.naftemporiki.gr/story/1577620/covid-19-kanena-krousma-egxorias-metadosis-stin-kina
Και αυτό το λές καλό νέο

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

χωρις εμβολιο ειναι λιγο απιθανο...εκτως και αν απεκτησαν ανοσια...2 δις ανθρωποι ...λιγο δύσκολο.
Ο Τραμπ πλακα πλάκα που μετονόμασε τον ιο σε Κινέζικο έχει και κάποια δίκια.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Με αφορμή πάντως τον Κορονοιο αν παρθούν στην ευρώπη κάποια μέτρα όπως ...
ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος και εγγύηση καταθέσεων θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει σαν καταλύτης θετικά.

hippy είπε...

Πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έκτακτης ανάγκης εγκαινιάζει ΕΚΤ EUR750bn, εκ των οποίων EUR12bn για Ελλάδα (έναντι ενός cEUR50bn του συνολικού χρέους στα χέρια του ιδιωτικού τομέα)


Χαράζει...καλημέρα

michele είπε...

Εχουμε επομένως: Ζero risk στις εγγυησεις του κρατους στο σχεδιο "Ηρακλης" - φευγει απ το τραπέζι το πρωτογενες πλεονασμα 3,5% - και αγορα κρατικων και επιχειρηματικών χρεογράφων απο ΕΚΤ

Ενδιαφερουσα περιοδος για την Ελλαδα, να δουμε αν μπορουμε να αρπαξουμε την ευκαιρια μεσα στην κρίση

Καλημερα σε ολους

austin είπε...

Τι σου είναι το χρηματιστήριο...

Έχει φάει 60-70% κάτω και στο πρώτο 7% νομίζεις ότι σώθηκε όλος ο πλανήτης...

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ξαφνικά υπάρχουν ΤΡΙΣ, πολλά ΤΡΙΣ, ως δια μαγείας και υπάρχουν ακόμα και για την Ελλάδα.

Η τέλεια αφορμή..ε? Τόσο καιρό όμως, έπρεπε να είμαστε στην πρέσα.

Α και κάτι ακόμα, αγόρασαν στον χαμό οι τράπεζες κρατικά ομόλογα να χεστούν στο τάλιρο και να να μην έχουμε θέματα για ΑΜΚ κτλ? ή πέταγαν χαρταετό (σαν και εμάς) μέσα στον χαμό?

Lorac είπε...

Καλημέρα!! Θα προτιμούσα η ΕΧΑΕ να μη γράψει κάτω από τα 2,88 και να σχηματίσει ένα φανταστικό island formation για σήμερα, αλλά δεν.. Πάντως οι τράπεζες, με εξαίρεση την πειρ, δεν φαίνεται να χαίρονται με υψηλό beta όλα αυτά τα -θετικά- νέα!

michele είπε...

H αντίδραση, η δικη μας εννοω εδω στην αγορα θα εχει volatility, φοβο που δεν εχει φυγει φυσικα, φοβο για το ποσο θα κρατησει η επιδημια.
Το θέμα ειναι ομως η ουσία και εδω συμβαινει ΚΑΤΙ πολυ διαφορετικο
για την Ελλάδα
γιατι κλεισαμε την ομπρελα που κραταγαμε 5 χρόνια.

austin είπε...

Μιχάλη, εδώ θα φανεί πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Ο κυριάκος κατ εμέ είναι σίγουρα ικανός. Και εγώ βέβαια, ικανός είμαι, αλλά δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ τέτοια κατάσταση και να εκμεταλλευτώ με τις όποιες ισορροπίες όσο το δυνατόν καλύτερα τα δεδομένα για τον λαό.

Με λίγα λόγια, μέσα στον απόλυτο χαμό. Στο σκοτάδι και στην μαυρίλα. Εκεί που πήγαμε να σηκωθούμε από το ξύλο ως χώρα, ξαφνικά μας έδιναν και στο κεφάλι κλωτσιές, υπάρχει χρυσή εύκαιρία για την χώρα.

Εκτός και αν ο ιός τα τσακίσει όλα και απλά είμαστε σε ένα τίναγμα ψόφιας γάτας

ArTaXiA είπε...

Ξεμυτίσατε πουλάκια μου;

THE REBEL είπε...


Καλημέρα σας

σκέψεις ενος πρώην κυματιστή
...μα πιο πολύ από τους αναλυτές μου αρέσουν οι κυματιστές διότι δεν προβλέπουν την κίνηση ή την προβλέπουν λάθος, η κίνηση τελειώνει και μετά πάνε και βάζουν αριθμούς μέχρι το 5 ή γράμματα μέχρι το c ...και πάλι λάθος έχουν και μετά ξανά πάλι νέοι αριθμοί και νέα γράμματα και ξανά λάθος και άντε πάλι από την αρχή.
Στο τέλος που τελειώνει όλη η κίνηση και η αγορά αντιστρέφει την τάση ξανα βάζουν τους αριθμούς και τα γραμματάκια από την αρχή για την προηγούμενη κίνηση βεβαίως και θριαμβεύουν...και η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς και αδιαλείπτως
...

ArTaXiA είπε...

Γι αυτό σου λέω. Το φεγγάρι θα κοιτάς και το εορτολόγιο.

austin είπε...

Επειδή όλοι πήραμε θάρρος...

Οι τράπεζες αντίδραση έως εδώ.

michele είπε...

Τον πειραξε τον Πετραν που η ΕΚΤ εχασε την..αξιοπιστια της
δεν λεω τιποτα χειροτερο, τα μαζευω

https://bankingnews.gr/rss/item/489234

cornelsen είπε...

Τελικά ο Γιωργάκης είχε δίκιο: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (το θέμα είναι σε ποιον τα δίνεις και ποιος χρεώνεται...)

ArTaXiA είπε...

Η ΕΚΤ έκανε ακριβώς όλα εκείνα που είχε προτείνει ο Γιάνης μας.

Μόνο που ο Γιάνης τότε ήταν τρελός.

Ενώ τώρα που καίγεται ο κώλος μας, whatever it takes.

Μπράβο παιδιά. Δυο μέτρα και διακοσιαπεντακοσιαεκατονεικοσιδύο σταθμά.

michele είπε...

ο Γιανης της καρδιας μας ειναι και τωρα τρελος ηταν και τοτε και τον πληρωνουμε και απο πανω, τοσο βλαμενοι ειμαστε

austin είπε...

Προσέξτε... έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά, έχουν πάρει ένα σκασμό μέτρα.

Και ο γερμανός είναι ένα βήμα από νεότερα τοπικά χαμηλά.

Και ο αμερικάνος φλερτάρει να σπάσει πολύ γερή στήριξη. Κάτι λέει αυτό...

michele είπε...

Λεει οτι πρεπει να παει εκει που πρέπει πρωτα :)

leky είπε...

Πού Μιχάλη; Στις 15000 μονάδες;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Για σήμερα πάντως ο hippy είχε δώσει χρησμό :))

michele είπε...

Απαγορευτηκε το ανοιγμα short θεσεων και επομενως και η ενισχυση των ηδη ανοιχτων.
Δεν ειναι υποχρεωτικο να κλεισουν οι ηδη υπαρχουσες

Κανετε τα κουμαντα σου. Δεν μ αρεσουν εμενα οι παρεμβασεις αυτες αλλα τεσπα

THE REBEL είπε...

πήρα κ ετε ....ευλογείτε ...

michele είπε...

Leky 18-18.500 ειναι καλό σημείο

THE REBEL είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
leky είπε...

Χτες Μιχάλη, ήταν η πρώτη φορά που γύρισε από -10% σε -5%. Θέλει λίγες μέρες ακόμη μέχρι να ηρεμήσει ο Αμερικάνος. Πάντως το καλό είναι ότι λόγω τρόμου οι Ευρωπαίοι αρχίζουν και ρίχνουν χρήμα και πιστεύω θα αλλάξουν πολλά στις μελλοντικές πολιτικές τους, οικονομικές και άλλες.

THE REBEL είπε...

δτρ
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_4cc730719437378f37f8649e5d00da6a.png

michele είπε...

Ετσι rebel

ArTaXiA είπε...

https://www.yanisvaroufakis.eu/2015/01/20/%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%84-%ce%ba%ce%b1/?fbclid=IwAR1w4qjuwfo4LHGZSBd1naxNTHImjh7sSFDKuZZi0NofMke3Q1d3FWI1TNA

Αυτό μήπως να το στείλετε στον Μαυρίδη;

Γιατί κάποιοι έλεγαν από το 2015, αυτό που ΕΚΤ κάνει τώρα.

Θα το έστελνα εγώ, αλλά είμαι πολύ busy, αυτή την περίοδο, κάνω γενική.

michele είπε...

Tι ηξερε ο Ντραγκι μπροστα στο Βαρουφακη που μας εκανε και μαθηματα
εχοντας ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ να μας πεταξει απ την Ευρωπη ο αλητης
περισσευει το θράσος σ αυτην τη χωρα

ArTaXiA είπε...

Σιγά μωρέ κι εσύ, που κάνεις λες και θα μας έδιωχναν από τον παράδεισο. θα ερχόταν μετά ο Κυριάκος και θα μας ξαναέβαζε. Μαζί με τις μπουλντόζες στο Ελληνικό.

michele είπε...

Ολα τα αντεχω, ειδικα το χιουμορ :)) Αλλα θράσος και ανοησια δεν αντεχω. Γι αυτο αλλωστε διακριθηκα ως επιθετικός πολέμιος αυτων των ζώων
ευτυχως γλυτωσαμε για πολυ καιρο.
Τωρα το που θα ημασταν με ολα αυτα που συμβαινουν αν ημασταν εκτος Ευρωπης, δεν χρειαζεται ιδιαιτερο πολιτικό αισθητηριο να εχει κανείς.

Εκτος αν ειναι μυρωδιας και απο τετοιους ειμαστε γεματοι, εδω που
τα λεμε

hippy είπε...

"Ο michele είπε...
Τωρα το που θα ημασταν με ολα αυτα που συμβαινουν αν ημασταν εκτος Ευρωπης, δεν χρειαζεται ιδιαιτερο πολιτικό αισθητηριο να εχει κανείς."

Δεν ξέρω που θα ήμασταν τώρα αλλά σε βάθος 15ετίας πιθανολογώ δορυφόρος της Τουρκίας. Κάποια στιγμή βέβαια θα πρέπει να πιστωθεί στα (λίγα είναι αλήθεια) θετικά του Τσίπρα η Βόρεια Μακεδονία ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

hippy είπε...

"Ο/Η michele είπε...
Τον πειραξε τον Πετραν που η ΕΚΤ εχασε την..αξιοπιστια της
δεν λεω τιποτα χειροτερο, τα μαζευω

https://bankingnews.gr/rss/item/489234"


Ο Πέτρος είναι ανόητος αλλά κι ο Γερμανός κοντόφθαλμος. Οι οραματιστές της ενωμένης Ευρώπης ήθελαν να γίνει σε τρία στάδια. Νομισματική ένωση, Οικονομική ένωση, Πολιτική ένωση. Σαν τις ΗΠΑ. Που έφτιαξαν το Λας Βέγκας στην έρημο της Νεβάδα, στην πιο φτωχή πολιτεία. Κι ο Γερμανός εισάγει μπαταρίες κινέζικες αντί να ενισχύσει την Sunlight στην Ξάνθη.

Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ η ΕΚΤ να προσπαθήσει την ανάπτυξη όλων.

michele είπε...

Συμπεριλαμβανοντας και τα δυο σχολια σου Ηλια, συμφωνω σε ολα με τις γνωστες αντιρρησεις μου για το θεμα της Β.Μακεδονιας. Η συμβαση μπορουσε να γινει με καλυτερα κριτηρια εχει πολλα κενα, δεν ειμαι επι της αρχης αντιθετος, αν και η ισχυς του κρατιδιου ειναι τετοια που
δεν προσφερε και τιποτα ιδιαιτερο πολιτικα, αλλωστε απο αυτο το θεμα
30 χρονια δεν χασαμε και τιποτα και μια χαρα οικονομικές σχέσεις ειχαμε.
Αλλα να πω πω οτι εγινε οπως εγινε, λιγα τα σημεια που διαφωνούμε λοιπον

hippy είπε...

Εάν κοντόφθαλμα ο Μακρόν κρατήσει εκτός τα Σκόπια πιθανολογώ θα γίνει Τουρκικός δορυφόρος. Αυτό είναι που θεωρώ επικίνδυνο.

Εστιάζω στο QE της ΕΚΤ. Εάν ο Γερμανός συνεχίσει να αντιτίθεται και ταυτόχρονα να μην καταναλώνει υποσκάπτει τα θεμέλια της ΕΕ.

μπαρμπαλιας είπε...

γνωριζει κανεις -αν ζησουμε...-
στη φορολογικη δηλωση θα βαλουμε
πωλησεις μετοχων ανεξαρτητα κερδους,και θα πληρωσουμε αλληλεγγυη για τα πακισταν αδελφια μας;

michele είπε...

Παλι με αυτο το θεμα ρε Μπαρμπα μου; χαχα

michele είπε...

Αποφάσισαν φαινεται καποιοι στη ΔΕΗ να κλείσουν θεσεις ( μιας και δεν μπορουν να σορτάρουν πια)

michele είπε...

Εμενα μ αρεσει φυσικα :))

leky είπε...

Από χτες η ΔΕΗ Μιχάλη, έχει πάλι την γνωστή, τον τελευταίο χρόνο, συμπεριφορά της με τα κάνω και τη δύναμη στα πάνω της.

leky είπε...

Και ως γνωστό την τελευταία ώρα παίζεται το παιχνίδι...Γύρισε και ο Αμερικάνος.

Γιώργος είπε...

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2013377/mnoytsin-tha-moirasoyme-epitages-1000-stoys-enhlik.html

michele είπε...

Ναι leky και βεβαια ειναι και σορταρισμενη.Αλλα περαν τουτου σ αυτες τιμες ( την ανεφερα και χτες ) η μειωση της τιμης του πετρελαιου και των χρηματιστηριακων ρυπων την συμφερει επι της ουσιας

michele είπε...

Παντως μην ξεχναμε και οτι αρχιζουν και σκανε τα αποτελεσματα του 2019 σημερα Μυτιλ, προχτες Φουρλης χτες CENER που βεβαια ναι μεν ειμαστε σε φαση υφεσης τωρα αλλα βλεπουμε και την δανειακη τους θεση, την ρευστοτητα τους και το ταμείο τους ( θεμα για το οποίο εγραψα στην εφημεριδα το προηγουμενο Σαββατο)

leky είπε...

Συμφωνώ Μιχάλη. Ίσως στο επόμενο ανοδικό κύμα να είναι αυτή που θα οδηγήσει την κούρσα...Ίδωμεν.

michele είπε...

...στο οποιο ανεφερα την ΕΥΔΑΠ με το υπερογκο ταμειο που τωρα κανει +12%

Γιώργος είπε...


https://www.euro2day.gr/news/politics/article/2013390/hatzhdakhs-ektakta-metra-gia-to-reyma-tha-plhrosei.html

michele είπε...

Α και η cener εβγαλε αποτελέσματα :)

mixalis mixalios είπε...

Δηλαδή δεν θα κλείσει τελικά η ΔΕΗ? Δεν θα φάει τα καλώδια της ο ιός? Λάθος πληροφόρηση είχα πάλι....

mixalis mixalios είπε...

Κλείδωσε και η ΑΕΓΕΚΑΡΑ...

michele είπε...

χαχαχα ( και για τα δυο σχόλια)

mixalis mixalios είπε...

Πάντως και χτες και σήμερα η αγορά μας είχε καλύτερη συμπεριφορά. Βέβαια εχουμε φάει και πολύ ξύλο. Και γενικώς η χώρα το χειρίζεται καλά σε σύγκριση με άλλες χώρες. Επίσης κάποιες αχτίδες φωτός υπάρχουν και για φάρμακο. Η Λαγκαρντ πήρε το όπλο της, οι υπόλοιπες Κεντρικές Τράπεζες το ίδιο και τα κράτη φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα παίρνοντας μέτρα.Σιγά σιγά η εικόνα φαίνεται να αλλάζει και ελπίζω/πιστεύω ότι οι 470 στα δικά μας φαίνονται να είναι τα χαμηλά μας. Οι έχοντες ρευστότητα εφόσον αγοράζουν πέριξ εδώ έχουν να ελπίζουν σε περισσότερα από ότι φοβούνται. Φοβερές ευκαιρίες για συντηρητικούς επενδυτές σε εταιρικά ομόλογα με τρελές αποδόσεις για διακράτηση στη λήξη.

hippy είπε...

ΔΕΗ όπως Μπαιρακτάρης...το πλέον must βρώμικο...το εντοπίσαμε στο σωστό χρόνο...το νερό επίσης....σε ότι με αφορά τα έδιωξα...νομίζω στα μισά της άλλης βδομάδας θα μπορούμε να αγοράσουμε ασφαλέστερα...και εταιρικά ομόλογα φίλε Μ&Μ