Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

KAΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 



ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ 
ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟΥ ΧΑ...



www.euro2day.gr 

12 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Και όσο εσείς ασχολείστε με το χρηματιστήριο, η καθαρή τιμή τιμή του καθαρού οινοπνεύματος που έγραφα χθες, πήρε 1€ αύξηση στη λιανική ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ.

michele είπε...

Καλή Σαρακοστή σε όλους! Ο Βασιλης ζητησε Ac/Dc του εβαλα αυτο που ειχαμε στο αμαξι ενα βραδυ καλοκαιριού καθως ειναι fan και το βαφτιστήρι ο πιτσιρικας

Γιώργος είπε...

Το blog το ανακάλυψα τα τελευταία 3 χρόνια και το παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό ανελλιπώς. Από τότε έμαθα αρκετά (θεωρητικά) και μπορώ να πω ότι ο Μιχάλης με τις γραμμούλες του ήτανε πάντα πολύτιμος σύμμαχος με πολύ μεγάλο ποσοστό εύστοχων παρατηρήσεων και προβλέψεων (ανεξάρτητα από το αν δεν τις ακολούθησα και άρα δεν ωφελήθηκα από αυτό). Το έκανε δε και το κάνει ανιδιοτελώς, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην πράξη του!
Θα ήθελα λοιπόν να τον ευχαριστήσω δημόσια, αυτή τη δύσκολη στιγμή της βύθισης των δεικτών, μια κατάσταση ανεξέλεγχτη που φυσικά και δεν ακολουθεί τις συνηθισμένες νόρμες.

Υ.Γ. Κάποιο φίλοι στο blog έδειξαν δυσαρέσκεια για τις αντιστάσεις που χάθηκαν χωρίς αντίδραση, λειτουργώντας ως τέλειες παγίδες. Γι' αυτό αμφισβήτησαν την τεχνική ανάλυση, θεωρώντας πως λειτουργεί μόνο και μόνο επειδή την ακολουθεί πολύς κόσμος. Και 'γω νομίζω πως λειτουργεί κάπως έτσι (δημιουργώντας ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας) αλλά αυτό δεν αντιφατικό, δηλαδή δεν αναιρεί την αξίας της και τη δυνατότητα πρόβλεψης που δίνει.

michele είπε...

Οσον αφορα την τιμη του οινοπνευματος ειναι λογικο να υπαρξουν φαινομενα αισχροκερδειας σε μια τοσο ιδιαζουσα περίπτωση.
Keep calm και ακολουθησε -εσυ Ελληνα - τις οδηγιες και την πληρη ενημέρωση που εστάλη μεσω taxisnet σε ολους τους φορολογουμενους.
Να ασχολουμαστε με τα μεγαλα αυτη την ωρα και υπαρχουν σοβαρα εθνικα θεματα μαζι με το παγκόσμιο θεμα του κορωνοιού.Καλο ειναι να ιεραρχουμε τα θέματα που ασχολουμαστε, ειναι η αποψη μου.:)

michele είπε...

Φιλε Γιωργο ευχαριστω για τα καλα λόγια.Εχω αρθογραφησει επανειλλημενα και γι αυτο το θέμα δηλ την σημασια της τεχνικης ανάλυσης η οποια ενσωματώνει σε πολυ μεγάλο βαθμο τις αντιδρασεις των επενδυτων, τις προσδοξιες τους,αλλα και τις κινήσεις των insiders.
Αν καποιος αδυνατει να καταλαβει οτι σε περιπτωσεις γενικευμενου πανικου οι στηριξεις δεν κρατάνε γιατι εκλείπει ο ορθολογισμος, αυτο δεν ειναι πρόβλημα της τεχνικης ανάλυσης αλλα του επενδυτή.
Τετοια παραδείγματα υπηρξαν ανέκαθεν, θυμιζω τα 3 τελευταία με την 9/12/2014 και το ημερήσιο -12,73% που προεξοφλουσε την ελευση Τσιπρα, την 24/6/2016 με το -16% που προεξοφλούσε το brexit και τώρα.

michele είπε...

Εχω επισης επισημάνει οτι η τεχνική ανάλυση απο μόνη της δεν αρκει, συνυπολογιζονται τα θεμελιώδη, οι χρηματοροες, η πολιτικη ανάλυση.Οχι των μυρωδιάδων βέβαια :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

στιγμιαίο φτιάξιμο :)

michele είπε...

Sorry για τα όποια λάθη γραφω απο κινητό

ArTaXiA είπε...

Κοίτα Γιώργο, εσύ μπορεί να ανακάλυψες τα τελευταία τρία χρόνια, την "Ελεύθερη Γνώμη", κάποιοι όμως από εμάς που τη γνωρίζουμε από τη γέννησή της, αλλά και τον οικοδεσπότη, σε διαβεβαιώνουμε πως γράφουμε εδώ, όχι επειδή ασπαζόμαστε την τεχνική ανάλυση, ούτε επειδή οι γραμμές λένε την αλήθεια (εντάξει, κάποιες φορές τη λένε), ούτε βέβαια επειδή κατά βάθος έχουμε πειστεί πως ο πρωθυπουργός μας είναι άξιος για τη θέση που έχει, αλλά επειδή ο Michele είναι ωραίος τύπος και γουστάρουμε την παρέα του. Ως εκ τούτου, και κάπου κάνουμε το κορόϊδο, και κάπου αλλού κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, κι εκείνος πράττει για εμάς το ίδιο, και γενικά, συμπεριφερόμαστε όπως αρμόζει σε φίλους, που έχουν και τα στραβά τους, έχουν και τα κολλήματά τους, πολλές φορές ωστόσο, ομιλούν σωστά, Και δεν μας νοιάζει να πούμε κάτι περισσότερο, διότι προπάντων ο άνθρωπος .

Γιώργος είπε...

ArTaXiA είσαι σαφέστατος και ωραίος! Respect

hippy είπε...

Οι Γιάνκηδες σήμερα αντιδρούν δυναμικά ανοδικά. Καλό αυτό.

Ο κορωνοϊός φαίνεται να εξελίσσεται σε πανδημία και μακάρι στο καλό κλίμα της χώρας μας να μην ευδοκιμήσει. Μου φαίνεται λοιπόν περίπου μονόδρομος η συνέχεια της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες σαν πρώτη-εύκολη απάντηση στην πτώση του ΑΕΠ παγκοσμίως. Εάν αυτό-το λογικό-γίνει ακόμα και τα ελληνικά ΟΕΔ θα "προλάβουν" να γίνουν επιλέξιμα καθώς το πρόγραμμα της ΕΚΤ θα πάρει παράταση για ένα τουλάχιστον έτος. Κι αυτό καλό.

Ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω κάποιους ενδοιασμούς.

Ένας είναι ότι μετά τη νίκη της φιλελεύθερης ιδεολογίας στις ευρωεκλογές του περσινού Μαΐου αρκετοί "νοικοκυραίοι" μετακίνησαν ρευστό απ΄τις προθεσμιακές καταθέσεις στα αμοιβαία κεφάλαια. Τα χρήματα ήσαν αρκετά, πάνω από 1 δις συνολικά, οπότε εάν μέρος των μεριδιούχων τα σπάσουν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα αμοιβαία κεφάλαια και στα ETFs που θα πρέπει να ρευστοποιούν μετοχές και ομόλογα ώστε να τους αποπληρώσουν.

Δεν υποστηρίζω ότι έτσι θα γίνει, είναι απλά ένα ενδεχόμενο που σκέφτομαι και λόγω αυτού δεν βιάζομαι να εκμεταλλευθώ πιθανές ευκαιρίες στο ταμπλό. Μακάρι η αγορά να αντιδράσει δυνατά κι ας κερδίσουν άλλοι. Σε ότι με αφορά θα περιμένω λίγο καθώς στη χώρα μας έχουμε κι άλλα παλούκια να υπερπηδήσουμε (λαθρομετανάστες, ρασπούτιν, τσιπρομαλακολαγνεία).

Μια καλούτσικη τοποθέτηση που έχω κατά νου είναι στη μετοχή του Τιτάνα στις 20/3 καθώς η έξοδος του από το δείκτη FTSE Small Cap Developed Europe λογικά θα προκαλέσει κάποιες ρευστοποιήσεις από passive funds.

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=485019

Claudia Klein είπε...

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!