Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με LIBERAL MARKETS

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...

Στο αυριανό φύλλο της Liberal Markets, που κυκλοφορεί μαζί με τον Φιλελεύθερο, σε όλα τα γνωστά σημεία πώλησης και στα supermarkets, μπορούμε να διαβάσουμε :

• “Η Ευρώπη είναι παρέα ή οικογένεια”, του Κωνσταντίνου Ζανετόπουλου.

• “To manual του ψηφιακού μετασχηματισμού τώρα γράφεται”, του Σπύρου Λιώλη (Amazon Web Services).

• “Limit up επί της οθόνης”. Οι πέντε καλύτερες χρηματιστηριακές ταινίες που μπορούμε να δούμε στο σπίτι μας, του Κωνσταντίνου Χαροκόπου.

• “Το κόστος της πανδημίας για τις εισηγμένες εταιρείες”, του Μάνου Χατζηδάκη,

• “Δείκτης μερισματικής απόδοσης”, του Μιχάλη Μιχαηλίδη,

• “Χρηματιστήριο. Για ποιόν θα πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι”, του Κωνσταντίνου Χαροκόπου.

• “Οι κλάδοι και οι μετοχές της εποχής του covid-19”, της Μαίρης Βενέτη.

• “Σκορ και χαμηλές πτήσεις από τα outsiders της κρίσης”, του Σπύρου Αλεξόπουλου.

• “Μπορεί να μην βγει ευρωομόλογο, αλλά πάλι θα γίνει ο,τι χρειαστεί”, του Ηλία Ζαχαράκη.

• “No data center – No internet, μια όαση στην … έρημο”, του Κωνσταντίνου Καρδιασμένου.

• “Η πανδημία εκτοξεύει τις τιμές του ρυζιού”, του Σπύρου Αλεξόπουλου.


• “Πλατφόρμες δανεισμού με ενέχυρο κρυπτονομίσματα”, του Νίκου Κωστοπουλου. 

2 σχόλια:

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλησπέρα,

σήμερα κοίταζα εκτιμήσεις που υπάρχουν για την ανακάλυψη εμβολίου για τον corv-19 ...οι περισσότερες εγγραφές ήταν 1,5-2 χρόνια το λιγότερο.

Έχοντας ως δεδομένο ότι υπάρχει μια πληθώρα χωρών που δεν έχει εφαρμόσει Lock-down αλλά και ότι ένα lock-down που θα εξάλειφε τον ιο θα χρειαζόταν επιπρόσθετα και τουλάχιστον 14 - 40 μέρες από μηδενικά νέα κρούσματα.
Ή ενεργά test συχνά test στον καθένα μας.

Είναι ασφαλές να καταλήξει κανείς ότι τα μέτρα σε παγκόσμιο και όσο και τοπικό επίπεδο δεν είναι αρκετά για να τον εξαλείψουν.

Η μόνη ελπίδα είναι ότι οι μεγάλες θερμοκρασίες καθυστερούν την εξάπλωση.

Οπότε και ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων δεν θα συντρίψει το σύστημα υγείας μας.

Αλλά δυστοιχώς θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 1-2 βδομάδες για ασφαλεί συμπεράσματα των ερευνών που γίνονται για τη συμπεριφορά του ιού σε θερμοκρασία και υγρασία.

Ενώ επίσης Αντικρουόμενες είναι και οι πληροφορίες για την διάρκεια ζωής των αντισωμάτων των ίδη νοσούντων.

Μάλλον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον υιό και να μας γίνει συνήθεια το συχνό πλησίμο των χεριών και γενικά της αποφυγής μεγάλων συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους.

Προτόκολο καθαριότητας στο σπίτι και λίγο πολύ υποχόνδρια συμπεριφορά από ικανό πλήθος ώστε να μη έχουμε μεγάλους ρυθμούς εξάπλωσης.

Βέβαια ένα άλλο είναι να αυξήσουμε τις MEθ με ικανό αριθμό ώστε να ανταπεξέρχεται το σύστημα και να ευχηθούμε να βρεθούν γρηγορότερα φάρμακα για να αμβλύνουν την νοσολογία του.

Στο δια ταύτα πιστεύω πως το νόημα των μέτρων περιορισμού, είναι πράγματι αυτό που λέει και ο κ.Τσιόρδας και η Κυβέρνηση...κερδίζουμε χρόνο.

Το στοίχημα είναι βέβαια πόσο μπορεί να αντέξει η οικονομία μας και αν όντως άμεσα βρεθούν φάρμακα άμβλυνσης των συνεπειών του κορονοιού.

Το εμβόλιο αν λειτουργεί και με πόσες επαναλήψεις ή τελικά αν οδηγηθούμε σε νέα γενιά εμβολίων ...έχει πολύ δρόμο με βάση αυτά που διάβασα.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω καμία σχέση με ιατρικά επαγγέλματα οποτε και τα παραπάνω είναι μια απλή κοινοποίση των σκέψεών μου.

Ο Κορονοιός θα έχει μεγάλες συνέπειες σε πολλούς κλάδους που δραστηριοποιήται η Ελληνική Οικονομία.

Η τηλεργασία η ψηφιοποίηση του κράτους θα είναι αναγκαστικά ευρήτερης υποδοχής.

Καθώς οι Μαζικές μετακινήσεις θα είναι οι πρώτες που αναγκαστικά θα περιοριστούν.

Εύχωμε να βγεί τρόπος να είναι αντιμετωπίσημη ή διαχειρήσημη η ίωση το συντομότερο, γιατί αλλιώς μάλλον θα μείνουν πολλές αλλαγές στην καθημερηνότητάς μας.

Γιώργος είπε...

Καλησπέρα
Ξέρει κανείς γιατί βγάζουν αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα τα Excel Utilities της ναυτεμπορικής από την Τετάρτη και αν αυτό διορθώνεται από εμάς ή θα πρέπει να περιμένουμε να το διορθώσουν εκείνοι (όπως γίνεται συνήθως);