Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με LIBERAL MARKETS

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ( λίγο έμεινε) ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...


Στο αυριανό φύλλο της Liberal Markets που κυκλοφορεί μαζί με τον Φιλελεύθερο, έχουμε να διαβάσουμε μια σειρά αναλύσεων για τις αγορές και τα χρηματιστήρια.
• Ο πόλεμος του πετρελαίου φέρνει το τέλος του OPEC; Αλλάζει ο χάρτης ενέργειας, εταιρειών, υπηρεσιών. Παράπλευρες απώλειες και μεγάλες ζημιές, στην ζάχαρη και στο καλαμπόκι.  (του Σπύρου Αλεξόπουλου)

• Πόσοι μπορούν να αντέξουν με ένα βαρέλι δίχως πάτο. Οι minimum τιμές πετρελαίου που χρειάζονται όλοι. (της Μαίρης Βενέτη)

• Σταδιακή επιστροφή σε μια διαφορετική κανονικότητα. Τεχνική ανάλυση του Γενικού Δείκτη, του FTSE-25, του FTSEM, του Τραπεζικού Δείκτη, της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, της ΤΙΤΑΝ και του DAX (του Ηλία Ζαχαράκη)

• Ενεργητική διαχείριση  χαρτοφυλακίων. Η μεγάλη αβεβαιότητα προσφέρει ευκαιρίες. Τα δομημένα προϊόντα των reverse convertibles (του Κωνσταντίνου Καρδιασμένου)

• Κρυπτονομίσματα. Η «τέλεια ληστεία» ήταν διαφορετική (του Νίκου Κωστόπουλου)

• Κατασκευαστικός Κλάδος. New Deal στα έργα υποδομών. Ανάλυση της μετοχής της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (του Μιχάλη Μιχαηλίδη)

• Το Αμερικανικό Χρέος και η Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας. Εξαρτώνται οι ΗΠΑ από την Κίνα; Σε ποιους χρωστάει η Αμερική; (του Κωνσταντίνου Χαροκόπου)


• Το χρονικό του μεγάλου κραχ στον μαύρο χρυσό. Η ημέρα που άλλαξε τη ροή της ιστορίας στα εμπορεύματα. Τα στατιστικά της κατάρρευσης του πετρελαίου. (του Μάνου Χατζηδάκη).

8 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Τελειώνει ο Απρίλιος ο οποίος φαίνεται ότι θα δικαιώσει την φήμη του ως μήνας που είθισται να κλείνει θετικός αφού υπάρχει προς το παρόν αρκετή απόσταση ασφαλείας από τις 558 μονάδες που ήταν το επίπεδο αφετηρίας του μήνα. Και η επόμενη εβδομάδα παραμένει «λειψή» σε χρηματιστηριακές συνεδριάσεις αφού την Παρασκευή τα Χρηματιστήρια θα είναι κλειστά λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Το μεγάλο νούμερο το οποίο περιμένουν οι Αγορές έρχεται την προσεχή Τετάρτη και αφορά τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ του α’ τριμήνου στις ΗΠΑ με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κινούνται στο -4,1%. Την ίδια ημέρα η Παπουτσάνης θα διαπραγματεύεται χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 3 λεπτών ανά μετοχή ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει προγραμματισμένη την τακτική γενική συνέλευση η οποία εκτός από τις συνήθεις εγκρίσεις έχει και θέμα αγοράς ιδίων μετοχών. Τέλος, χωρίς να είναι ακόμα ορισμένη η ημέρα και η ώρα την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανή η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων από Intralot, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ.
Μάνος Χατζηδάκις

Λευτερης είπε...

........Στην δικιά μας περίπτωση αισθανόμαστε τυχεροί μιας και το κράτος αντέδρασε άψογα σε σχέση με την κρίση στην υγεία παρόλα αυτά θα πρέπει να αντιδράσει και σωστά σε σχέση με την οικονομία αν θέλει «εν κινήσει» να διορθώσει το πρόβλημα μιας και η ύφεση μας κτυπάει ακόμα μία φορά την πόρτα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο παρόλα αυτά το έχουμε ανάγκη αν θέλουμε να ξεπεράσουμε και αυτήν την φουρτούνα. Το θετικό είναι ότι πλέον είμαστε κάτω από την σκέπη της ΕΚΤ παρόλα αυτά αυτό δεν είναι αρκετό μιας και ο δρόμος που πρέπει να καλύψουμε είναι μεγάλος και χρειάζεται σχέδιο και πράξεις από εμάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε και όσο και να κτυπηθούμε θα το αντέξουμε και θα σηκωθούμε και πάλι στα πόδια μας αρκεί να αισθανθούμε ότι έχουμε σύμμαχο που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Ηλίας Ζαχαράκης



Λευτερης είπε...

Δείκτη φόβου VIX που τα λέει όλα .......
Δεν θα αναλύσουμε εδώ τον δείκτη VIX που είναι γνωστός και σαν δείκτης φόβου.
Απλά να ξέρετε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή του τόσο μεγαλώνει ο φόβος.
Σήμερα βρίσκεται στην περιοχή του 70 !!!!!

Ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε αναφερθεί στο γεγονός ότι επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα, αγορές-τράπεζες-δάνεια-ανάπτυξη-επιτόκια-χρέη.
Φυσικά δεν χαιρόμαστε που είχαμε δίκιο.
Είναι αυτό που λέμε, να έχετε έστω ένα μικρό ποσοστό των περιουσιακών σας στοιχείων σε χρυσό για ασφάλεια. Όπως ασφαλίζουμε το σπίτι μας για φωτιά και ποτέ δεν παρακαλάμε να πιάσει φωτιά για να πάρουμε τα χρήματα, έτσι και με τον χρυσό τον θέλουμε για ασφάλεια και δεν θα χαρούμε αν καταστραφούν τα υπόλοιπα περιουσιακά μας στοιχεία.
Έτσι και σε μας μένει η ικανοποίηση ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας.

Ilias Chatzilias

Λευτερης είπε...

Η δύναμη της επανεπένδυσης και ο κανόνας του 72

https://www.capital.gr/analusi/3406120/i-dunami-tis-epanependusis-kai-o-kanonas-tou-72

Jack Hoston είπε...

Λευτέρης είπε δείκτης φόβου σήμερα στο 70?
https://invst.ly/qkm66

Λευτερης είπε...

Εχεις δίκιο, η αναφορά του Χατζιλιά είναι 13 Μαρτίου.

cornelsen είπε...

michele, μια ερώτηση: ξέρεις αν (και γιατί) δεν βγαίνει ο Φιλελεύθερος σε απλή έκδοση χωρίς το βιβλίο;

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, Το όνομά μου είναι Ute Schmidt, είμαι από το Βερολίνο, Γερμανία. Θέλω να μοιραστώ μια απλή μαρτυρία για το πώς πήρα ένα δάνειο από τη Susan Benson (Sunshine Financial Group, Inc).

Ήμουν σε οικονομική κρίση και χρειαζόμουν δάνειο 105.000 ευρώ για προσωπικούς λόγους, δοκίμασα σχεδόν όλες τις τράπεζες στην πόλη μου και μερικές άλλες εταιρείες δανεισμού για δάνειο και οι αιτήσεις μου απορρίφθηκαν για κάποιους λόγους που τους γνωρίζω καλύτερα και μετά αποφάσισα να δοκιμάσω ξανά, είδα μια ανάρτηση σε ένα από τα φόρουμ δανείων από τη Susan Benson και ήρθα σε επαφή μαζί της για βοήθεια, θα μπορούσα να πω ότι ήταν ένα άτομο που μπορώ να εμπιστευτώ, παίρνω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου, ευτυχώς για μου χορηγήθηκε ένα δάνειο με επιτυχία, ακόμη και με ή χωρίς ασφάλεια, και το πιο εκπληκτικό μέρος από όλα είναι ότι δεν υπήρχε πιστωτικός έλεγχος και η εξυπηρέτησή της είναι γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού επιτοκίου, της ανεπαρκούς ασφάλειας, του λόγου χρέους προς εισόδημα, του χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος και πολλών άλλων λόγων. Εάν χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να λύσετε την οικονομική σας κατάσταση και δεν ξέρετε με ποιον τρόπο να πάτε και πού να στρίψετε, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τη Susan Benson μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να την στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 & Λήψη απάντησης σε μια στιγμή.

Η εταιρεία της παρέχει κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, τόσο εξασφαλισμένο όσο και ακάλυπτο δάνειο, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, και επίσης θα είστε σε θέση να δανειστείτε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να έχετε την ευκαιρία να εξοφλήσετε από 1 έως 30 χρόνια. Αν μπορεί να με βοηθήσει, πιστεύω ότι μπορεί να σας βοηθήσει επίσης. Επικοινωνήστε μαζί της σήμερα για περισσότερες πληροφορίες μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή Στείλτε το μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.